V86 Solvalla/Jägersro

Spikförslagen

V86-1: 12 Frankie Brodde (33 %) gjorde comeback efter ett långt uppehåll i november och brukar vara bra under den här årstiden och och vi trodde en del på honom i V75-starten senast på nyårsafton. Då blev det dock en tung resa och enbart en knappt godkänd insats men vi hoppas och tror att han har gått framåt med det loppet i kroppen. Den insatsen ska man kanske inte heller ta så hårt på då han hade slem i halsen enligt stallet och vi räknar med en bättre insats ikväll. Förutsättningarna ser bra ut då han är distansgynnad och med springspår på tillägg och en vass springspårskusk så är vi inne på att Peter Untersteiner satsar framåt direkt och vi blir inte förvånade om han sitter i spets relativt tidigt men oavsett så bör det bli en vettig position. Motståndet är enklare än normalt och det låter positivt ifrån stallet och vi tror på en toppchans. Han gick med vanlig vagn senast vilket vi inte tycker är någon fördel för hans del och vi hoppas att han ska kunna återgå till jänkarvagn igen nu och annars blir det skor runt om och antagligen helstängt huvudlag.

V86-3: 5 V.M.Viking Cup (19 %) har riktigt bra form för dagen och vi tror att han vann det här loppet i spårlottningen då han drog spåret innanför favoriten 6 Highspirit (53 %) som imponerade stort i debuten i Flemming Jensens regi senast då han kunde hålla undan på 1.11,2/1640a mitt i vintern trots att han öppnat 1.10,5 på varvet. Sören Johansson låter dock riktigt påställd och inne på att göra allt för att nå ledningen vilket vi tror att han klarar initialt och då bör han ha en bra segerchans med det värsta motbudet direkt utanför sig. Hästen trivs också på Jägersro vilket han visade innan senast och spelprocenten gör honom intressant eftersom favoriten trendar uppåt och lär bli ett väl anlitat spikförslag. Det blir förutom skor runt om antagligen helstängt huvudlag med hål i och vanlig vagn.

V86-7: 4 Coktail Bar (20 %) har två raka galoppmisslyckanden men det var ett tufft sällskap senast och han har visat bra kapacitet för den här klassen. Även om utrustningen är maxad på motbudet direkt innanför så låter det på Jeppe Juel som att de är nöjda med ett rygglopp och om Coktail Bar kommer till ledningen på spetsbanan Jägersro så borde det vara en bra segerchans. Han har gjort en start på Jägersro för tre starter sedan där han avslutade mycket bra bakifrån men det är som bekant mycket lättare att vinna från ledningen där och att hästen får en riktig proffskusk i sulkyn för mer eller mindre första gången i karriären i form av Christoffer Eriksson är ett stort plus. Han gick med svensk jänkarvagn för tre starter sedan och vi hoppas på att det blir den igen, annars blir det vanlig vagn som på slutet.

V86-8: 11 Sebastian Journey (19 %) har nu gjort två starter i regi Timo Nurmos och vi har trott på honom båda gångerna och hoppas att det nu är tredje gången gillt. I debuten såg han jättefin ut trots att han kanske inte var hundraprocentig och blev nedspeedad av Titan Brodde från rygg ledaren men senast såg han faktiskt ännu bättre ut inför tävlingarna och vi tror att han hade vunnit lätt om han bara hade gått felfritt. Nu fick han tyvärr en häst i knät och galopperade direkt och hur det hade gått annars får vi aldrig veta men hästen verkar riktigt laddad i jobben enligt stallet och kommer snabbt ut igen och om han inte är överladdad och det blir galopp igen så tror vi att galoppmisslyckandet senast snarare är oddshöjande och spelprocenten gör honom till ett fynd. Det blir förutom skor runt om antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-jagersro-31-januari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se 1000: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=32763

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.