V86 Solvalla/Jägersro

Spikförslagen

V86-1: 3 Amour du Coglais (42 %) har gått förbättrat i regi Jeppe Juel under det senaste året och hade en framgångsrik vinter förra året också som verkar vara hans bästa årstid. Han visade fin form senast också där han öppnade snabbt till ledningen och det är inte otänkbart att han tar sig dit i den här starten också vilket är mycket värt på spetsbanan Jägersro. 4 Dragster (17 %) är normalt sett värst emot i spetsstriden men han återkommer från flera starter ute i Europa med varierande framgång där han galopperade senast då han blev sliten och han ska inte gå i jänkarvagn nu och står dessutom sida vid sida i starten. Amour du Coglais är inte beroende av spets på något sätt och går alltid med skor runt om och vi tycker att uppgiften ser vettig ut och spikar därmed på ett system.

V86-4: 4 Divine (28 %) har gjort fem starter i ny regi och agerat klart förbättrat och stallet har siktat mot det här loppet länge. Nu blev hon visserligen struken i en tilltänkt start i matchningen hit vilket är ett minus och man kan också sätta ett frågetecken för att tränaren pratar om ett passivt upplägg och Kai P Jussila då han aldrig tävlar inom V75 eller V86. Han har dock vunnit mot de här kuskarna tidigare bakom den här hästen och med tanke på sättet som hon krossade fältet från dödens senast med tussarna kvar så krävs det antagligen inget extra bakom tömmarna för att vinna igen och då hon är knapp spetsfavorit samtidigt som loppet håller låg klass så provar vi ändå med att spika på ett system. Det blir skor runt om, helstängt huvudlag och öppet huvudlag igen.

V86-5: 3 Darling Hornline (49 %) gjorde comeback senast från ett svårt läge inom V75 och även om det inte klaffade under vägen och hon inte hann fram så var det en mersmakande spurt och tränare Helena Burmans stallform verkar hålla i sig. Nu kommer hon ut i ett annat sällskap än senast där det är fördel ston och motståndet håller ojämn klass. Hon tävlar bra med skor runt om och även om hon har bra statistik direkt efter uppehåll som senast så har hon ett lopp i kroppen nu vilket inte bör vara någon nackdel så länge hon tävlar på fräscha ben. Det blir också antagligen öppet huvudlag och svensk jänkarvagn som hon tagit fjolårets enda seger med och hon gick med senast istället för riktig jänkarvagn. Om hon lyckas hålla ut 5 Silver Annie (23 %) i starten så bör det vara en bra chans och där verkar tränaren inne på att ta det lite lugnt och köra till slut istället.

V86-6: 3 Nicegift C.C. (8,3 %) har visat toppform den senaste tiden med tre segrar på fyra starter och visade senast att hon klarar att gå med skor runt om och att hon går bra med ett lite längre uppehåll mellan starterna vilket är fallet i den här starten också. Hon har provat på svensk jänkarvagn med varierande resultat men var vass med den vid segern för tre starter sedan och nu kan det eventuellt bli tal om riktig jänkarvagn för första gången vilket skulle göra henne extra intressant med tanke på att det är en lite trög och entaktad typ. Vi håller henne framför allt som spetsfavorit här vilket kan avgöra loppet.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-jagersro-3-januari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=180103

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.