V86 Solvalla/Jägersro

Spikförslagen

V86-2: 8 Volocity De Vie (41 %) har gjort tre starter i regi Timo Nurmos vilket resulterat i två segrar och ett galoppmisslyckande och det har varit imponerande insatser även om det var lite intetsägande senast då det blev ett taktiklopp. Det var vanlig vagn senast men nu lutar det åt återgång till jänkarvagn igen och rent kapacitetsmässigt så tycker vi att han står för klassen i gänget och efter att det värsta motbudet 2 Rigel Face (16 %) som inte fungerat aktionsmässigt på slutet dessutom blivit nedstruken till ett opassande innerspår så känns spiken given. Distansen passar bra och vi tror på ett offensivt upplägg där han får överta spets tidigt och sedan bör loppet vara över. Det blir antagligen skor runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

V86-3: 7 Frances Yoda (9,3 %) har gjort två starter för Petri Puro där hon var bra i debuten över sprinterdistans men sämre senast och fick därför en ordentlig uppträningsperiod efter den starten. Detta skulle man kunna se som en nackdel men med tanke på att vi har stor respekt för Petri Puro som har en hög segerprocent så räknar vi med att hon kommer göra ett bra lopp när han säger att hon är laddad i jobben och redo för start igen. Hon slog den danska Derbyvinnaren Bikini i kvalet till Stosprintern i Danmark då hon blev diskad och kapaciteten är tillräcklig för att vinna ett sånt här lopp utan strul på vägen trots att hon antagligen är bäst på sprinterdistans. Att hon ska gå barfota fram för första gången i nuvarande regi i den här starten är ett plus och annars blir det antagligen öppet huvudlag eftersom hon är så laddad i jobben och vanlig vagn.

V86-5: 8 Cashback Pellini (21 %) har alltid varit lovande men höjt sig i Petri Puros regi i de senaste starterna och insatsen senast där han vann efter stor galopp var fantastisk och visar att han är bättre än någonsin. Petri Puro har en mycket hög segerprocent och när han börjar snacka om lättning till barfota bak (vilket han vunnit med i tidigare regi) så inger det stor respekt. Hästen verkar också trivas tillsammans med Peter Ingves då de har två segrar på två försök ihop och det som kanske oroar lite är fjärdespåret på tilläggsvolten men om han bara går iväg felfritt och håller sig före favoriten 9 Jamie Oliver (57 %) så tror vi att han har en god segerchans till en förhållandevis låg spelprocent. Det blir förutom att det eventuellt blir barfota bak också öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-7: 7 Broadway Appolo (49 %) vann lätt från ledningen senast och det låter uppåt från Johan Untersteiner som ska ladda hårt från start för att överta ledningen från spetsfavoriterna som är mindre betrodda ekipage. Det värsta motbudet 3 Amazing Dynamite (15 %) ska visserligen antagligen provas med ett halvstängt huvudlag i den här starten vilket kan göra honom mer startsnabb men favoritscenariot är ändå att vårt spikförslag sitter i ledningen och det brukar avgöra de flesta loppen på spetsbanan Jägersro. Det blir nära maxad balans med barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.

V86-8: 11 Very Kronos (51 %) är en stor talang och en kulltopp som visat en kapacitet som normalt sett räcker och blir över i ett sånt här sällskap även om han inte är helt på topp direkt i årsdebuten. Han har visserligen nästan “plumpat” varannan gång men då ska man tänka på att det var som delad favorit i Kriteriefinalen näst senast och nu är det både ett annat motstånd och han kan som senast trampa igång i lugn och ro från sitt bakspår. Hästen har gått ett banjobb där han avslutade 1.12 sista varvet och 1.10 sista 500 meterna vilket är mycket snabbt och normalt sett blåser han runt allt utan större problem. Det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-jagersro-25-april-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53561

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.

One thought on “V86 Solvalla/Jägersro

Comments are closed.