V86 Solvalla/Jägersro

Spikförslagen

V86-3: 10 Bastian T. (19 %) är nära den danska kulltoppen och var ute i det danska Derbyt nyligen men han har inte riktigt fått till det på svensk mark på tre försök. Han hade dock gott om krafter kvar i rygg på ledaren näst senast i ett litet men tufft fyraåringslopp där kusken verkade ha glömt bort att det fanns open stretch även om han efteråt förklarade att det inte gick att styra hästen inåt i det läget. Han har en tung spurt under slutvarvet och toppform enligt stallet och vi tycker att han står sig riktigt bra i det här loppet. Det är ett litet minus för att han ska gå med bakskor i den här starten men det är inget som vi tar allt för hårt på i det här sällskapet och det är möjligt att det gör att han travar bättre på en dålig bana. I övrigt blir det antagligen jänkarvagn igen.

V86-5: 6 Bullyoung (55 %) stod för en fantastiskt fin prestation i debuten med jänkarvagn för fyra starter sedan och gick sedan ner till Frankrike där han visserligen galopperade i slutskedet i två starter men det var framskjutna placeringar som rök där och han fick i alla fall avsluta med att sätta pricken över i:et vid segern senast. Han återkommer nu på svensk mark och ska antagligen gå i vanlig vagn vilket inte är något plus med tanke på intrycket i den senaste starten på svensk mark men vi tror inte heller att det är något avgörande minus mot ett sånt här motstånd där han står mycket bra inne i loppet som inte håller någon högre klass. Det känns som att han är mest distansgynnad i fältet och han har dessutom vunnit båda gångerna som han varit ute på något tung bana vilket det ser ut att kunna bli på Jägersro ikväll och Robert Bergh har haft fin snurr på stallet den senaste tiden. Det blir antagligen barfota runt om som vanligt om banan tillåter det, annars ser vi det som ett klart minus.

V86-6: 2 Barbara L.Hanover (61 %) har gjort två starter efter lång frånvaro och var riktigt bra vid V75-segern senast mot den då obesegrade 12 Izzy (23 %) som hon möter den här gången igen. Det här handlar om en stor häst och känslan är att hon därmed bör gå framåt kraftigt med varje lopp i kroppen och att vi kan förvänta oss en ännu bättre prestation idag och då bör hon ha en toppchans igen – inte minst med tanke på läget. Örjan Kihlström kan ta en lugn start här och sedan köra till för att överta spets eller låsa loppet i dödens och vi ser inga orosmoln på himlen med tanke på att det inte ska behöva vara någon större galopprisk eller några utrustningsminus då hon alltid går med skor runt om och återgick till vanlig vagn senast och presterade mycket bra. Det ska möjligtvis vara om banan ställer till det men annars är det ett sunt spikförslag.

V86-8: 1 Lincoln Lawyer (11 %) gick bra runt den här tiden ifjol och har hittat en formtopp i år igen på slutet och det verkar vara hans årstid. Han är allround och går bra både över sprinterdistans och medeldistans och från det är läget tror vi att siktet är inställt på att köra i ledningen runt om. Han är visserligen inte någon riktig startkatapult men det är inte heller favoriten 3 Valley Brodde (36 %) eller någon annan häst med framspår och körande Claes Sjöström som suttit bakom tömmarna två gånger på slutet verkar vara inne på att ladda och köra i täten – en position som hästen för övrigt är obesegrad i. Det blir antagligen barfota runt om som vid segern för tre starter sedan och racerbalans i övrigt med helstängt huvudlag och jänkarvagn.

Måstestrecken

V86-1: 11 Staro Jellybean (6,3 %) var riktigt bra vid barfotasegern näst senast men svek helt senast och gör nu debut i ny regi Ola Karlsson vilket är lite spännande då det är positivt för många hästar att byta miljö. Han har dock inte vunnit efter längre vila förut vilket är ett litet minus och han har haft tätkontakt vid de flesta av sina segrar men det är möjligt att han kan få det här också från det här läget. Det blir också antagligen skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag med murphybländare istället för barfota runt om, svensk jänkarvagn och helstängt huvudlag som det var senast vilket är ett frågetecken men mot det här motståndet så tycker vi ändå att han är ett måstestreck.

Skrälldragen

V86-3: 11 Gianluca Boko (6,0 %) radade upp segrar i somras men tjänade snabba pengar och verkar ha haft svårt att bära upp dem riktigt och han har mest startat på sedan dess utan att övertyga och segern för fem starter sedan var i ett billigt lopp. Han är bäst med tätkontakt och är därmed klart missgynnad av spåret – inte minst med tanke på att det handlar om Jägersro – men vi tycker att det här loppet känns ganska överkomligt och ett par av de värsta motbuden har också bakspår. Hästen lever mycket på styrkan men om banan blir tungsprungen så ser vi det ändå som ett litet frågetecken. Det blir antagligen barfota runt om om banan tillåter och vanlig vagn.

V86-5: 5 Cantona Mearas (3,0 %) visade fin form tidigare i höstas över lång distans och även om han inte vunnit över den så har han många framskjutna placeringar och det känns som att tre varv kan vara passande nu när han gör debut över den distansen. Senast återkom han efter uppehåll och behövde loppet i kroppen men det var antagligen lite med sikte på det här loppet som kommer tätt in på vilket är intressant och på Jägersro där han vunnit sitt enda lopp tidigare. Kevin Oscarsson i sulkyn håller vi högt och det här är den mest intressanta hästen på de två främsta volterna i våra ögon och med ett passande löpningsförlopp så kan han skrälla om favoriten har en dålig dag. Det blir antagligen barfota fram och vanlig vagn.

V86-6: 1 Remember Rivner (5,9 %) stod för en mycket stark insats senast då hon utan problem kunde runda ett fält med hingstar från femte par utvändigt trots att de varvade på 1.17,5 i täten och hon har lottats till ett intressant läge. Tony Wallin verkar själv vara sugen på att köra i ledningen men annars blir det antagligen rygg ledaren och då är hästen klart skrällduglig om de bästa hästarna har sämre dagar eller kör bort varandra. Vi tycker dock att Tony Wallin har betydligt lättare för att få till det på Eskilstuna som det var senast än på Solvalla och väljer att spika emot men det här är vår förstareserv på förhand. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn som senast.

Överspelade

V86-6: 12 Izzy (23 %) var favorit mot vårt spikförslag senast men fick se sig regelrätt slagen och uppgiften den här gången ser snäppet svårare ut då vi tror att den värsta motståndaren kommer vara ännu bättre den här gången och läget dessutom är ett snäpp svårare. Loppet lär vara låst framme i täten och det bör därmed vara svårt att komma till härifrån och spelprocenten är inte speciellt tilltalande om inte favoriten kommer bort på något sätt vilket vi inte håller som speciellt troligt. Det blir antagligen skor runt om i den här starten istället för barfota runt om som det var senast och vanlig vagn igen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171122

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.