V86 Solvalla/Jägersro

Spikförslagen

V86-1: 1 Ultimate Wine (39 %) överraskade oss vid den senaste vinsten då vi helt enkelt trodde att hon hade sina bästa dagar bakom sig. Vi hade dock fel om detta då hon visade upp en härlig startsnabbhet och glänste in i mål även om det blev billigt med 1.16,5 på varvet över kort distans. Förutsättningarna ser fina ut den här gången också då det bör vara vettiga möjligheter för Peter Untersteiner att kunna hålla upp spets även om det finns några startkanoner utanför. Om han lyckas med det utan att det blir någon utdragen körning så kan loppet därefter bli billigt igen och det känns givet att tippa den troliga spetshästen på Jägersro där det mesta brukar ramla undan därifrån. Väljer du att inte spika så är loppet öppet vilket ytterligare är en anledning till att ta ställning då det annars är streckkrävande. Hon tävlar förutom med skor runt om antagligen med jänkarvagn och med can’t see back på ena sidan och murphybländare på den andra eller liknande.

V86-3: 5 Opalis (42 %) kommer ut i ett klent och lågklassigt lopp och hennes meriter hittills sticker ut rejält här och hon kan visa sig vara huvudet högre än motståndarna. Det är kanske inte någon modell som vi är stormförtjusta i men skallen sitter på rätt ställe och utgångsläget är tilltalande då det mesta talar för att hon sticker till spets direkt och vi är inne på att det sedan inte krävs någon märkvärdig prestation då för att leda det här loppet runt om. Hon har besökt Sverige en gång tidigare vilket slutade med seger mot bl a Seal Kronos och Global Takeover. Det blir förutom skor runt om antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-7: 4 Sharp Dream (36 %) missade i starten senast och galopperade och den insatsen är det bara att att glömma. Hon har utvecklats rejält och ser allt bättre ut och vi är inne på att hon antingen når spets direkt eller mer troligt att hon får ta över relativt omående ifrån andrahandaren 3 Una Blessed (29 %) med Wilhelm Paal som vi är inne på nöjer sig med en ryggresa. Om hon inte når täten så är hästen också vass med en ryggresa och som vi ser det är vinstmöjligheterna stora från de flesta positioner även om spets så klart är att föredra. Sharp Dream har bra statistik från ledningen och under vintermånaderna och att hon även visat sig fungera utmärkt på just Jägersro och att tränaren Joakim Lövgren kör med ett härligt flyt för närvarande gör inte situationen direkt sämre. Det blir förutom skor runt om antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-8: 5 Västerbo Grosbois (19 %) har härdats på V75 på slutet och gjort idel bra insatserna och gick starkt in i mål i V75-finalen senast som fyra bakom Olle Rols. Nu ser förutsättningarna perfekta då han är vår klara spetsfavorit och även om han inte har något fint facit ifrån den positionen så har han inte gått därifrån i nuvarande regi och eftersom han verkar ha utvecklats på slutet så har vi förhoppningar på att det ska hålla hela vägen denna gång. Favoriten 8 Titan Brodde (55 %) är väldigt hårt betrodd men det är inte helt enkelt att komma till från ett sånt läge då han antagligen måste backa och söka position och får Västerbo Grosbois vara ifred en stund i ledningen så bör det kunna bli spets och slut. Det största orsomolnet är att Rauno Pöllänen kör men till den här spelprocenten så kan man inte få allt. Det blir förutom skor runt om antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-jagersro-21-februari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se 1000: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=32763

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.