V86 Solvalla/Jägersro

Spikförslagen

V86-2: 8 Swish Lane (81 %) var tidigare lite skör i benen men har gått från klarhet till klarhet efter sin operation och radar numera upp segrarna. Hon hade ett opassande innerspår senast vilket gjorde att vi tvekade något trots att hon gick barfota runt om för ovanlighetens skull men Ulf Ohlsson löste uppgiften och segern blev säker till slut. Nu är läget mycket mer passande då hon kan trampa iväg i sin egen fart utan stressande hästar bakom sig och favoritscenariot är att hon visar sig starkast till slut. Peter Untersteiner delar själv ut fem getingar i sin chansvärdering i Expressen vilket är mycket ovanligt. Det blir antagligen barfota runt om igen och öppet huvudlag och vanlig vagn i övrigt.

V86-4: 5 Tiger Marke (21 %) var klart förbättrad senast då han vann med krafter kvar då han tävlade i svensk jänkarvagn och barfota runt om för första gången med Carl Johan Jepson bakom tömmarna. Han har lottats till ett fint läge igen då han kan öppna snabbt och härifrån kan han antingen ta ledningen direkt eller få överta av Viktor Flink Ideborn bakom 1 Cool Action (2,5 %) som borde vara nöjd med en ryggresa. Det blir med största säkerhet barfota runt om igen och antingen svensk jänkarvagnsmodell eller riktig jänkarvagn och den brukar ha bäst effekt i ledningen. I övrigt blir det eventuellt norskt huvudlag.

V86-5: 6 Cashback Pellini (57 %) vann trots en stor startgalopp näst senast och seglade undan retligt enkelt från ledningen med gott om krafter kvar senast och verkar vara under fin utveckling för dagen. Han tävlade barfota bak för första gången sedan i början på karriären senast vilket verkar ha fungerat bra och det blir sannolikt samma utrustning igen vilket vi ser som ett plus. Det är lite upp i klass och täta starter nu vilket kan vara ett frågetecken men med tanke på att han inte brukades för fullt senast så bör det inte vara något större orosmoln. Det blir förutom barfota bak antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-6: 5 Athos Race (15 %) sköt till vasst invändigt senast och visade toppform enligt vår mening och det är intressant att han kommer ut med täta starter för första gången nu – inte minst med tanke på att han hade krafter kvar i mål senast. Han tävlade barfota bak senast och det finns en risk att det blir skor runt om i den här starten men det är inget stort minus i sådana fall enligt vår mening samtidigt som distansen är ett stort plus eftersom han har tre segrar, en andraplats och en galopp på fem starter över den sedan tidigare. Det blir i övrigt antagligen öppet huvudlag och svensk jänkarvagn som senast eller vanlig vagn.

V86-7: 1 Scorpion Kiss (32 %) gick ovanligt bra bakifrån senast som fyra i ett tufft sällskap där Bandit Brick vann och vi är inne på att formen är riktigt fin för dagen vilket stallet verkar flagga för att döma av träningsrundorna också. Han har framför allt lottats till ett perfekt läge på spetsbanan Jägersro då han bör ha en fin chans att hålla tätpositionen och då är halva loppet vunnet. Om Johnny Takter bara får dämpa lite på vägen så bör det normalt sett vara en bra segerchans och att det blir lättning till barfota bak i den här starten är i alla fall ingen nackdel. I övrigt blir det antagligen helstängt huvudlag med hål i och svensk jänkarvagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-jagersro-2-maj-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53561

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.