V86 Solvalla/Jägersro

Spikförslagen

V86-2: 5 Reverend Wine (52 %) har perfekta förutsättningar i den här starten med ett idealiskt startspår och han är stor spetsfavorit i våra ögon vilket gör att halva loppet är vunnet direkt i starten. Han gick bra vid spetssegern senast även om han fick fuska bort en bit mitt i loppet och det var ett fint intryck enligt vår åsikt med tanke på att omständigheterna inte var helt optimala. Han verkar trivas bra med Björn Goop som är en mästare på att hålla igång ifrån ledningen och har visat kraftigt förbättrade takter på slutet i ny regi och kommer med toppform. Det lilla frågetecknet är väl att det är debut över lång distans men det bör inte vara något problem intrycksmässigt. Det är annars en fördel med barfotaförbudet då han alltid tävlar med skor runt om och med vanlig vagn i övrigt.

V86-4: 5 Gogo di Quattro (22 %) har en kapacitet som duger långt i detta relativt svaga fält och var faktiskt ganska bra senast också och verkar vara på väg uppåt i form. Även om favoriten 1 Red White N Blue (37 %) ska vässas och gå med halv “racerbalans” med jänkarvagn och helstängt huvudlag till skillnad mot senast så handlar det här om vår spetsfavorit efter en liten bit från ett perfekt läge eftersom vi tror att han har en stor chans att kunna vara först framme och överta då loppet inte håller någon högre klass. Mattias Djuse är fortsatt ett stall i form och det låter positivt från honom och kort distans passar bra och det blir skor runt om och vanlig vagn som på slutet men antagligen med broddar bak samt ett can’t see back-huvudlag.

V86-6: 3 Hotshot Luca (77 %) har imponerat hela året och blir hårt betrodd här från ett fint startspår och den höga spelprocenten är också motiverad med tanke på att det handlar om den klara spetsfavoriten och han har en toppkusk i sulkyn i form av Örjan Kihlström som själv verkar vara en stor optimist inför den här starten. Han är normalt sett helt travsäker då han aldrig galopperat bort sig i lopp och kommer från imponerande insatser på slutet. Han går bra med skor runt om och favoritscenariot är att det är spets och slut.

V86-8: 2 Louie Brodde (21 %) kommer från stall Svante Båth som är i toppform för dagen och han är också startsnabb och blåser normalt sett till ledningen samtidigt som favoriten lär galoppera bort sig eller bli hängande. Han kördes offensivt senast och det blev helt fel i spåren men han stod ändå för en strålande prestation. Det blir visserligen skor på hovarna i den här starten men han har faktiskt tagit sju av åtta segrar i karriären med skor runt om även om det är en barfotahäst och han är dessutom säkrare på benen när han går med skor. Om han bara får vara i fred ett tag i täten så blir han svår att ta ner för de andra. Det lär också bli jämnspelat mellan de tre mest betrodda här och det känns därmed som ett lämpligt lopp att spika i då skrällchanserna är relativt små.

Måstestrecken

V86-5: 9 Victory Kåsgård (20 %) har bäst kapacitet i fältet enligt vår mening och fungerar bra med skor runt om som han är obesegrad med på svensk mark även om barfota givetvis är optimal balans. Han har visserligen ett lite knepigt utgångsläge och det finns en överhängande galopprisk härifrån och han kan också bli lite tempotorsk om han blir över i starten men kommer han vettigt till så lär han blåsa till fältet vid normal författning. Det är dock inte säkert att han är på topp då han strukits för en förkylning inför detta och stått över något jobb och det är inte aktuellt att spika honom men det är ändå vårt förstastrecket på kupongen.

Skrälldragen

V86-3: 10 Höwings Venus (2,4 %) har visat kapacitet som duger i sällskapet då hon gick bra vid överlägsen seger för tre starter sedan och sköt till bra efter sen lucka näst senast i ett tufft sällskap innan hon galopperade bort sig senast i ett lopp som vanns av Kash Brodda. Hon kommer åter efter uppehåll nu men det låter uppåt ifrån stallet och hon gick bra i ett banjobb i veckan och är värd en varning med tanke på att hon har gått bra med skor och Helena Burman brukar ha sina hästar i fint skick direkt efter vila. Det är visserligen ett snävt startspår vilket kan göra att hästen både galopperar bort sig och blir hängande i starten men om det bara klaffar lite så kan hon överraska. Det blir skor runt om som vanligt och antagligen svensk jänkarvagn.

V86-5: 10 Swing Kronos (2,1 %) bör sitta bra på det direkt då springspåret på tilläggsvolten passar honom perfekt och han lär ha tätkontakt relativt tidigt med en normalsnabb start. Han trivs utmärkt över den långa distansen över tre varv och startar tätt vilket vi också ser som positivt – inte minst med tanke på att han visade toppform senast när de hängde på jänkarvagnen. Det är osäkert vilken vagn han kan tävla med idag och det är ett litet frågetecken för kusken i de här sammanhangen men vi tycker i alla fall att det är ett skrällbud som är värt att ta med på en garderad kupong.

V86-6: 1 Harmon Boko (1,2 %) har visat en hög högstanivå även om han inte riktigt fått ut sitt kunnande hittills och han är kraftigt på väg uppåt enligt Mattias Djuse som är ovanligt positiv och tänker ladda hårt från start för ovanlighetens skull och då lär han kunna hitta en fin position. Stallet är som sagt i toppform i övrigt och med en fin resa så är han en miljonskräll att räkna med om favoriten skulle komma bort eller få tryck under vägen. Det blir skor runt om och vanlig vagn som på slutet.

V86-7: 7 Augustus F. (5,9 %) gynnas av strykningen och har viss spetschans vilket är en position som han i sådana fall trivs utmärkt i. Det handlar dessutom om Jägersro där han har åtta segrar vilket är ett kraftigt plus för hans del och han kommer med stigande form under en årstid som känns som hans bästa där det går lite långsammare i loppen. Han har kanske inte samma grundkapacitet som favoriten 4 Slide So Easy (62 %) men är betydligt mindre missgynnad av barfotaförbudet då det är hans vanliga balans och han blir dessutom snabbare från start med skor på hovarna.

Överspelade

V86-8: 6 Qahar Q.C. (34 %) är som alla känner till galoppbenägen och det gäller kanske framför allt över medeldistans där det ofta blir snabbare och ryckigare kört än över längre distanser och vi tycker att det luktar att han blir hängande i spåren med galopp som följd lång väg i den här starten. Han ska dessutom gå med skobalans som alla andra och vi sätter ett frågetecken för det för hans del då han tävlat förbättrat barfota fram på slutet och faktiskt också galopperat mer då han gått med skor runt om. Han har stabiliserat sig på slutet enligt Stefan Melander men han startar mest här i brist på bättre lopp enligt honom och medeldistansen är som sagt ett klart minus och vi tycker att han känns överspelad.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171213

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.