V86 Solvalla/Bergsåker

Spikförslagen

V86-1: 1 From the Mine (43 %) var ett spikförslag för oss senast på V75 då han provades med en svensk jänkarvagnsmodell för första gången och vi trodde på spets och slut men tyvärr valde kusken att släppa direkt då han var osäker på dagsformen och därefter blev allt fel och han satt fast med alla krafter kvar i mål. Vi tar nu omtag då intrycket trots allt var strålande och nu låter det som att han kommer köras ifrån spets vilket är en position som han bör ha goda möjligheter att nå direkt då han är mycket startsnabb. Han är mycket mer betrodd nu än senast men motståndet skrämmer inte och den värsta konkurrenten 8 Lamino (6,1 %) har fått ett trist utgångsläge och vi har goda förhoppningar om att det kan vara spets och slut här. Han kommer liksom senast att köras med öppet huvudlag vilket fungerade fint samt antingen med svensk jänkarvagn eller riktig jänkarvagn (vilket skulle vara ännu mer intressant) och det låter påställt till max!

V86-5: 8 Empire Garbo (5,2 %) har Svante Båth länge talat gott om och hittills har han inte levererat i nivå med omdömet men han har samtidigt haft en del oflyt i loppen. Resultatraden för årets fyra starter är klart missvisande enlig vår åsikt då prestationerna har varit klart bättre än resultaten speglar samtidigt som han inte har blivit förbrukad på något sätt. Känslan är därmed att formkurvan är på väg rakt uppåt och till denna start ska det eventuellt testas rycktussar för första gången vilket känns intressant då det enligt Jimmy H Andersson gav en bra effekt när det provades i värmningen inför den näst senaste starten. Hästen står lite hårt inne i propositionen men motståndet känns ändå klart överkomligt även om 5 Coogan (34 %) är svårbedömd efter vila utan att vara vässad över lång distans istället för 1609 meter med skor och brodd. Det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-6: 3 My Dream Art (26 %) är en förhållandevis kapabel springare från Nicklas Westerholms stall som går från klarhet till klarhet och nu ska lättas i balansen. I ett annars relativt öppet lopp så känns det självklart att gå på honom då vi tror att han har en bra chans att hitta till spets relativt omgående och om han bara inte blir för vass i debuten över tre varv så borde han kunna hålla undan hela vägen. Det kan eventuellt bli barfota fram också för första gången vilket känns intressant även om det kanske ökar galopprisken också en aning eftersom han ofta galopperat vid tidigare lättningar till barfota runt om eller barfota bak. I övrigt blir det antagligen öppet huvudlag och antingen vanlig vagn eller svensk jänkarvagnsmodell.

V86-8: 5 Hochthereitis Sox (28 %) har gått bra på slutet med jänkarvagn i de två senaste vilket verkar vara en klar plusvariant för honom då han satt fast med krafter kvar näst senast och gick mycket starkt in i mål senast trots ett opassande lopp i dödens och står verkligen på tur för en vinst nu. I ett relativt klent lopp så känns förutsättningarna perfekta eftersom han är relativt startsnabb och som vi ser det bör han bli släppt till täten i ett relativt tidigt skede. I sådana fall ser vi ingen som är villig att trycka upp tempot ifrån dödens och känslan är att det kan bli ett blufflopp. Det värsta motbudet 10 Unaffected Laugh (17 %) har dessutom bakspår och ska därför fortsätta gå med skor runt om igen vilket är ett litet minus även om hon visade fin form senast. Det blir antagligen skor runt om, helstängt huvudlag med vita insidor och jänkarvagn igen.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-bergsaker-7-mars-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53561

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.

1 thought on “V86 Solvalla/Bergsåker

Comments are closed.