V86 Solvalla/Bergsåker

Spikförslagen

V86-2: 3 Titan Brodde (76 %) har verkligen hittat stilen i Stefan Öhmans regi och radade upp flera fina segrar inför V75-finalen senast där vi trodde på hästen trots ett mycket svårt startspår och han inte kom till på ett svårbemästrat banunderlag. Han har varit struken efter det vilket är ett litet frågetecken med tanke på att han sällan startat med ett långt uppehåll tidigare men han har knappt stått över något i träningen och stallet låter inte alls oroliga för att han ska ha tappat speciellt mycket. Det låter också som att det värsta motbudet 5 Etosha Boko (10 %) har en bit till toppformen efter uppehåll och om inte Titan Brodde blir släppt till ledningen så tror vi att han har en vettig vinstchans även från dödens mot resten av det här gänget. Det blir skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

V86-5: 10 Bonaldo (19 %) hade springspår på tilläggsvolten senast och kunde med Jan Norbergs hjälp få en riktig kanonstart i snöstormen och ta över ledningen i ett tidigt skede och sedan hålla undan knappt men säkert mot 6 Närbyflickan (5,0 %) som den gången stod 20 meter bättre till än vad hon gör idag. Jan Norberg är mycket optimistisk inför den här uppgiften och har under veckan lämnat klartecken på Bonaldo och spelprocenten har därmed stigit en hel del men vi tycker ändå att det finns god marginal till när han inte är spelvärd längre. Det är dock inte givet att han går felfritt eller får en lika fin start igen och i sådana fall öppnar det upp för de andra. Det blir skor runt om, öppet huvudlag samt vanlig vagn igen.

V86-6: 1 Trito De Royal (20 %) är kanske inte någon riktig stjärna men han har varit positiv på slutet i lite tuffare sällskap igen och gjorde en stark slutrunda i tredjespår senast på ett tungsprunget underlag och verkar trivas bra tillsammans med Erik Adielsson. Han har dessutom dragit vinsten i spårlottningen och om de prickar starten och laddar mer än vad de gjorde senast så tror vi att de har en vettig chans att hålla upp ledningen eller åtminstone kunna komma ut och överta i ett tidigt skede. Vi har också varit besvikna på favoriten 11 Coys Rain (32 %) på slutet som inte riktigt vill plocka fram lejonklon i avslutningarna även om han varit slagen av två bra hästar och tycker att han känns sårbar från sitt bakspår. Det blir skor runt om och antagligen vanlig vagn och norskt huvudlag.

V86-7: 1 Knifetown Winner (59 %) har gått mycket bra i Nicklas Westerholms regi där han tagit fem segrar och även om de alla varit barfota runt om så har han vunnit med skor runt om tidigare också och tränaren meddelar att det känns som att hästen trivs bra med skor runt om och broddar i träningen och vi är inte oroliga över att det ska vara någon avgörande nackdel i det här sällskapet. Han återkommer nu efter en längre vila vilket kan vara ett litet frågetecken men han har gått bra efter vila tidigare och känns smällfin i träningen enligt stallet och sedan värsta motbudet i spetsstriden ströks så ser det upplagt ut för att det ska vara spets och slut. Det blir förutom skor runt om också öppet huvudlag med murphybländare och svensk jänkarvagn som vanligt.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-bergsaker-7-februari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se 1000: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=32763

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.