V86 Solvalla/Bergsåker

Spikförslagen

V86-1: 6 Månprinsen A.M. (71 %) slog värsta motbudet 11 Lome Brage (8,7 %) senast utan problem och lär ha en bra chans att göra det igen. Det handlar visserligen om kort distans den här gången vilket är en nackdel och det är inte säkert att det blir någon snabbstart från springspåret med Gunnar Melander i sulkyn men motståndarna med framspår verkar vara inne på att släppa och vi tror på ett offensivt upplägg mot täten. Han bör ha en hög vinstchans och trots att “bajken” åker på igen på det värsta motbudet som vi nämnde ovan så spikar vi favoriten på ett system. Det blir skor runt om och vanlig vagn som vanligt.

V86-3: 6 New Generation (22 %) har gått bra i monté, bl a vid den övertygande segern senast, och Sofia Adolfsson har en grym statistik i såna här lopp vilket vi har en stor respekt för. Det är visserligen tuffare motstånd i det här loppet och det har gått lite länge sedan den senaste starten men hästen är startsnabb och från ett bra läge är vi inne på att han kommer sitta i täten inför slutrundan och sedan ha en vettig chans att hålla undan. Det blir skor runt om som han gick bra med i montéstarten näst senast.

V86-6: 3 Global Wishmeluck (6,6 %) inledde karriären lovande då hon vann i debuten efter ett fint lopp i rygg på ledaren och i andra starten satt fast bakom bl a kanonen Global Welcome som sedan gick vidare och vann Uppfödningslöpningen i helgen som gick. Sedan strulade det dock då hon blev sjuk och fick ett längre uppehåll och senast var hon småtrög under vägen och antagligen inte på topp men vi tror att hon kommer att ha gått framåt kraftigt av det loppet i kroppen och hon ska dessutom gå med öppet istället för helstängt huvudlag i den här starten vilket kan få henne att vakna till lite extra. Hon tränar också positivt enligt stallet där hästarna lyser av form för dagen och de verkar ha segerförhoppningar här. Det blir i övrigt skor runt om som vanligt.

V86-7: 4 Ready Ribb (46 %) är stark och har gått bra över tre varv på slutet även om travet lämnade en del övrigt att önska senast och han gynnas både av distansen och läget då han kan öppna snabbt och lär ta över ledningen i ett tidigt skede. Han gynnas också antagligen gentemot motståndarna av barfotaförbudet då han vanligtvis tävlar med skor runt om och favoritscenariot är att han håller undan hela vägen även om han står lite hårt inne i loppet och det knappast är någon fördel att Ulf Ohlsson kör istället för Björn Goop.

Måstestrecken

V86-8: 6 Star Advisor Joli (20 %) är en annan häst som är mindre missgynnad av barfotaförbudet jämfört med sina värsta konkurrenter då han tävlat riktigt vasst med skor på hovarna också. Han var visserligen inte som bäst senast och kanske nedsatt av infektioner som gick i stallet då och vi är inne på en bättre insats i den här starten igen – inte minst med tanke på att han har bra statistik efter längre vila och trivs riktigt bra i spets vilket han har läge att nå härifrån efter att ha blivit nedstruken ett spår.

Skrälldragen

V86-2: 4 Coffie U.N.G. (5,1 %) verkar ha hittat en riktig toppform på slutet då han spurtade sylvasst näst senast och kunde vinna senast trots en opassande bana. Det är lite osäkert var han hamnar härifrån men Kim Moberg kör i ett fint flyt för dagen och hästen är alltid farlig till slut om hon kan hitta en smygresa åt honom samtidigt som stallkamraten blir hetsig och lägger bort krafter under vägen eller blir utsvarad i dödens. Vi är inte inne på att den korta distansen är någon direkt fördel men det är en klar fördel med barfotaförbudet då han nästan alltid tävlar med skor på hovarna ändå.

V86-3: 7 Abaz America (3,0 %) har tänt till i monté på slutet där han vann från dödens senast och inte var långt efter vårt spikförslag i mål näst senast samtidigt som han ändå är mycket mindre betrodd den här gången. Det som gör honom extra intressant är att duktige ryttarinnan Jennifer L Oscarsson sitter upp för första gången och vi är inne på att det kan göra några extra meter i mål. Det blir skor runt om som vanligt.

V86-5: 2 Lindsey Vonn (1,9 %) spurtade vasst i vida spår senast har visat toppform på slutet även om det har varit i billiga lopp och hon verkar trivas i den kallare luften och på de hårdare banorna under den här årstiden. Hon vinner normalt sett inte såna här lopp på V86 men hon har ett perfekt läge där hon kan serveras ett smyglopp in i det längsta och då finns det en liten skrällchans. Det är också antagligen en fördel med barfotaförbudet då hon tagit fem av sex segrar i karriären med skor i hovarna.

V86-6: 4 Donna di Damgård (5,6 %) inledde karriären med två galopper och var omogen enligt tränaren Tomas Malmqvist som är mycket framgångsrik med sina unghästar. Hon vann sedan Consolation till Uppfödningslöpningen i Danmark senast efter en övertygande insats från utvändigt om ledaren under slutvarvet och det var en insats som lovade mer. Det är visserligen ett orosmoln med det här startspåret i voltstart för en häst som tidigare visat osäkra tendenser men hon borde duga långt om hon kliver iväg felfritt och att Per Lennartsson sitter i sulkyn istället för Ken Ecce ser vi också som en fördel. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt.

Överspelade

V86-4: 5 Maharani de Baroda (15 %) har gått okej på slutet utan att visa någon riktig form och har dessutom stått över inför det här loppet vilket vi ser som en nackdel. Hon vann visserligen i debuten med skor på hovarna men har sedan höjt sig ett par snäpp barfota runt om och har etablerat sig som en riktig barfotahäst och att det handlar om barfotaförbud nu för henne ser vi som en stor nackdel. Det finns dessutom en risk att hon hamnar på vingel från det här spåret då hon inte är speciellt startsnabb och vi betalar inte för henne på våra V86-system ikväll.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171206

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.