V86 Solvalla/Bergsåker

Spikförslagen

V86-1: 1 Magnifik Brodde (38 %) vann ett V75-lopp senast och även om det var på vinterbana och inte gick så snabbt så bjöd han på en rejäl långsida när han blåste till spets och det var en formstark insats. Nu kommer han ut i en tunn soppa där han antagligen spetsar och det knappast kommer hända speciellt mycket under vägen. Den stora frågan är om han kan hålla undan för 5 Lincoln Lawyer (41 %) och det kommer inte bli någon lätt match även om den sistnämnde får gå i dödens hela vägen men vi tror att han reder ut det. Förutsättningarna med innerspår på Bergsåker över kort distans är i det närmaste optimala – inte minst då det verkar vara hans favoritbana sedan tidigare med sju segrar på 13 starter. Jänkarvagnen åker på igen som för tre starter sedan då han trots tuff press under vägen var före favoriten i mål och det blir helstängt huvudlag igen. Att han hanterar skobalansen och hakar om det krävs under den här årstiden visade han senast och det ser ut att bli mycket snö i Bergsåker och liknande förutsättningar här.

V86-4: 7 Vichy Grif (34 %) har gjort två starter på svensk mark för stall Sofia Aronsson som kanske har bättre stallform än nånsin för tillfället och hästen har blivit allt bättre. Senast fick hon en halvtung inledning och även om det var ett billigt lopp så gick hon undan i fin stil med krafter kvar över mål och det är intressant att det är ännu tätare starter nu och med tanke på intrycket senaste så finns det all anledning att tro på att hon också gör ett ännu bättre lopp den här gången. Det finns givetvis ett par dugliga motståndare i det här loppet med invändiga startspår men hon har övertygat mer på oss och med tanke på att hon kan öppna kvickt och har en vettig chans att kunna pressa sig till ledningen igen så är det hästen att slå i loppet. Det blir skor runt om och antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

V86-7: 10 Weekend Fun (28 %) vann ett V75-lopp från bakspår på Bergsåker senast och det var imponerande att se hur han lade in femte växeln i sista sväng och det är helt klart så att Daniel Wikberg har hittat rätt med hästen nu. Han har vunnit alla tre starter under den här årstiden nu och två av segrarna på slutet har varit på Bergsåker och det verkar helt klart vara så att han är gynnad gentemot motståndet om det krävs hakar i skorna vilket det lär göra under dagens tävlingar också. Detta är visserligen lite av ett preparélopp inför den kommande V75-finalen och favoriten 1 Jaguar Hill (35%) ska eventuellt gå i jänkarvagn för första gången men vi tror att han rundar allt ändå med en liknade insats som senast även om han kör i ryggar fram till sista sväng. Det blir antagligen jänkarvagn igen som han fungerat kanonfint med på slutet samt helstängt huvudlag med hål i.

V86-8: 9 Volocity De Vie (13 %) gör en intressant debut i ny regi Timo Nurmos som alltid brukar ha hästarna i bra skick direkt när de kommer ut efter vila och vi har inte glömt hur den här hästen radade upp segrarna i början av karriären. Han var också bra vid en seger i somras men sedan provade de att rycka skorna på honom vilket inte fungerade och efter det har han galopperat bort sig varenda gång och raden är därmed ganska bedrövlig. Kvalet skvallrade dock om att att han är i bättre harmoni nu och därmed så tror vi på en stark insats och vi passar på att spika direkt då spelprocenten är låg samtidigt som vi sätter ett frågetecken för moralen hos flera motståndare. Han gick med skor runt om, vanlig vagn och can’t see back-huvudlag senast och det blir något liknande nu men det viktigaste är att han fungerar aktionsmässigt.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-bergsaker-17-januari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=180117

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.

1 thought on “V86 Solvalla/Bergsåker

Comments are closed.