V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-1: 8 Västerbo Exact (62 %) var inte som bäst senast och fick ta igen sig i ett par månader och med tanke på att han varit igång och tävlat regelbundet länge så är vi inne på att det kan vara en fördel för honom. Han är bäst när han tävlar barfota runt om och han har vunnit i den första felfria barfotastarten tidigare säsonger runt den här tiden på året och att de kommer ut och tävlar utan skor direkt talar för att det är påställt. Den långa distansen fungerar bra och vi tycker att de värsta motståndarna står hårt inne i loppet och att hårdheten bör fälla avgörande här – inte minst om han spetsar direkt eller får överta ledningen. Det blir antagligen barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn.

V86-3: 3 M.T.Mighty Winner (41 %) återkommer också efter vila men är rejält förberedd och kommer prestera bra direkt enligt tränaren Peter Untersteiner och att han bara har startat efter vila en gång tidigare vilket slutade med seger talar för att han kanske inte behöver ett lopp i kroppen för att prestera på topp. Det känns också som att hästen var under utveckling på slutet innan vilan där han mötte ett helt annat motstånd än vad han möter idag. Det lär inte bli någon ledning men Henriette Larsen är kanske loppets bästa kusk och vi tror att hon har en bra chans att lösa uppgiften. Det är en stor fördel att det blir barfota fram enligt tränaren och i övrigt blir det antagligen murphybländare och can’t see back samt vanlig vagn igen.

V86-5: 4 Black Snapper (10 %) trodde vi på för fyra starter sedan då de ryckte skorna för första gången och för tre starter sedan då de kompletterade med en riktig jänkarvagn. Även om han inte vann i de loppen så gjorde han starka prestationer i tuffa sällskap och med en liknande prestation här så tror vi att han blir mycket segerfarlig. Han ska nu tävla barfota runt om med riktig jänkarvagn igen och det är dessutom täta starter vilket han vunnit två gånger med på fyra försök tidigare och det tror vi är en klar fördel för hans del – och det känns dessutom intressant att Kevin Oscarsson sitter i sulkyn eftersom det är en kusk som vi tycker är underskattad. Storfavoriten 1 Poplar Broline (60 %) som ska gå med “racerbalans” är värst emot men vi tycker att spelvärdet ligger hos vårt spikförslag.

V86-7: 6 Hossiana Boko (39 %) gick barfota runt om för första gången senast och var klart förbättrad från ledningen i ett tufft sällskap trots press på vägen och 1.12,5 på varvet över medeldistans och hon gav sig aldrig riktigt mot Ditty Bopper. Det var första starten efter ett litet uppehåll då och stallet är inne på att hon ska vara förbättrad nu och aviserar att de ska ladda hårt för ledningen. Om hon når dit så bör hon bli svårslagen med en motsvarande prestation som senast och det är en klar fördel att det blir barfota runt om igen. I övrigt blir det antagligen öppet huvudlag, rycktussar och jänkarvagn igen.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-aby-9-maj-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53561

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.

One thought on “V86 Solvalla/Åby

Comments are closed.