V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-1: 5 Harran Boko (69 %) är en bildskön typ som visserligen galopperat i tre av åtta starter men inför senast ståtade han med fem segrar i rad och verkade ha stabiliserat sig. Segrarna hade mestadels tagits på ett imponerande sätt och det såg även ut som att det skulle bli sjätte raka senast i ett lopp i Margaretas Unghästserie. Då tappade han dock aktionen över upploppet och galopperade när det såg ut att bli en plättlätt seger och en sådan galopp är aldrig positiv men vi är inne på att han denna gång inte kommer bli utmanad på allvar då de värsta motståndarna har bakspår och det är stor risk att han får överta ledningen och därefter dirigera tempot. Det kommer därmed bli lättare att hålla ihop aktionen och då bör han i sådana fall hålla undan över upploppet då han helt enkelt är överlägsen kvällens motstånd trots att han inte är i någon toppform. Vi är kanske inte helt trygga med Conrad Lugauer bakom tömmarna men han har trots allt bra statistik bakom hårt betrodda hästar. Det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag med jordbländare och vanlig vagn.

V86-3: 2 Puccy Italia (13 %) mötte övermakten senast men såg ändå fin ut som klar tvåa bakom en barfotaspringande Mellby Collector som fick bestämma i spets. Till denna start aviseras det barfota runt om för första gången – åtminstone på svensk mark – och laddning mot spets och det tycker vi är klart intressant då skoryck ofta brukar ha stor effekt för Veijo Heiskanen vilket vi såg exempel på med Keycard inom V75 i helgen. Vi håller Puccy Italia som klar spetsfavorit och med tanke på den stigande vårform som Veijo Heiskanens stall visat den senaste veckan samt den effekt barfotabalans brukar ge på hans hästar så är det ett mycket roligt spikförslag. Han bör dessutom vara rejält framflyttad formmässigt med ett lopp i kroppen och det gör inte direkt saken sämre. Förutom barfota runt om så blir det antagligen öppet huvudlag och svensk jänkarvagn som senast.

V86-6: 2 Arch Lane (80 %) blir omgångens största favorit trots att han är väldigt oerfaren vilket egentligen är det enda som talar emot honom då han hittills har gjort ett rejält intryck i början av karriären med tre raka segrar. Vi gillar verkligen intrycket och det hörs även ifrån stallet att de håller honom högt och Timo Nurmos verkar räkna med att detta är en häst som ska duga i årgångsloppen. Senast gled han ifrån andrahandsfavoriten 7 Muscleman F.I. (8,2%) över upploppet och mycket talar för att det kommer bli samma resultat den här gången. Det som kan fälla honom är möjligen andraspåret i voltstart men han verkar förnuftig och har klarat fjärdespår tidigare. Som vi läser loppet kommer det även bli lite av ett blufflopp där favoriten får glida fram och sitta ifred i spets och det känns som en berättigad storfavorit även om spelprocenten är väldigt hög. Det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

V86-7: 1 Uappa di Azzurra (14 %) har tävlat förbättrat i jänkarvagn i de fyra senaste starterna även om det inte syns i resultatraden då hon både avslutat för sent och suttit fast. Hon har dessutom gått barfota runt om förutom med jänkarvagn i de två senaste och vi höll upp henne som ett skrällbud näst senast där hon slutade positiv tvåa bakom Arsenal innan hon kördes passivt senast där vi initialt var lite besvikna på hennes insats men det kan också ha varit formhöjande att gå i mål okörd. Det som framför allt gör henne intressant nu är att hon får en riktigt proffskusk i sulkyn i form av Johnny Takter som är en vass jänkarvagnskusk och från det här läget skulle det inte förvåna det minsta om han bombar fram i ledningen runt om – annars finns ju alternativa upplägg också som rygg ledaren eller liknande med open stretch till slut. Förutom barfotabalansen och jänkarvagn så blir det antagligen norskt eller någon form av stängt huvudlag.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-aby-4-april-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53561

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.