V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-2: 10 Sir Q.C. (66 %) har hittat en ny växel i de två senaste starterna när Stefan Melander hängt på en jänkarvagn och han har varit mycket rejäl och kan mycket väl glida fram i dödens här och kontrollera fältet bland flera konkurrenter som visat tveksam segervilja. Han har gått med helstängt huvudlag med hål i de tre senaste starterna vilket har resulterat i två segrar och det blir förutom skor runt om och jänkarvagn också antagligen samma huvudlag igen vilket är ett plus. Han står hårt inne och det finns en liten risk att det strular och att någon kan slå av en segstark häst på speed över den lite kortare distansen än vad som vore optimalt men det mest troliga är att han vinner ändå och på V86 har man råd med någon stor favorit och det kan ändå bli hög utdelning.

V86-4: 7 Davici (49 %) är förhållandevis orutinerad då han bara har gjort 13 starter i karriären och verkar därmed vara under kraftig utveckling fortfarande. Han var ute i ett amatörlopp senast och fick elak press av en häst som var tidigt slagen och dalade genom fältet och att han trots det lyckades hålla undan i fin stil över mål var mycket starkt även om det var ganska lågklassigt och en långsam avslutning. Det är lite tuffare motstånd nu men det kompenseras av att hästen får en riktig elitkusk i sulkyn för första gången i form av Björn Goop vilket normalt sett är en stor skillnad mot Mats Holmstedt som körde senast. Hästen har varit bra båda gångerna som han varit ute över sprinterdistans och vi ser den som en fördel och om det inte strular för mycket från det här läget med flera startsnabba hästar innanför så bör han ha en bra segerchans och han kan vinna från dödens om det krävs. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

V86-5: 7 Vikens High Yield (19 %) trodde vi mycket på senast och initialt var vi kanske lite besvikna på att han bara blev tvåa bakom Transcendence men det kändes ändå som att det var en stark insats efter att ha sett om loppet då de hade bestämt sig för att köra till slut och det helt enkelt var svårt att springa snabbare. Nu startar han från tillägg men han lär tidigt nå kontakt med hästarna på startvolten och få ett perfekt läge i draget bakom favoriten 1 Dontbreakthebank Ås (40 %) och Lutfi Kolgjini som brukar dra hårt hela vägen som vanligt och det tror vi passar honom perfekt. Hästen har fått ett litet uppehåll men det hade han även fått inför vinsten näst senast och han rapporteras träna mycket fint och det oroar inte det minsta. Hästen har tävlat framgångsrikt när han återgått till vanlig vagn i de två senaste och det lär bli samma vagn igen förutom skor runt om och helstängt huvudlag.

V86-6: 2 Lavidaloca de Vie (18 %) var det kanske inget bländande intryck på i den senaste starten men hon mötte också tufft motstånd som vanligt och verkade vara lite sliten av en lång säsong och fick sedan en välbehövlig träningsperiod. Hon har tränat mycket fint enligt Stefan Melander och har agerat bra direkt efter uppehåll tidigare och kommer ut mot ett billigare sällskap här i våra ögon även om det finns ett par motståndare som vi har respekt för. Startspåret är dessutom perfekt och vi ser distansen som en fördel också då hon exempelvis sprungit 1.10,7 över den som trea i Stosprintern i somras och hon vann också ett par lopp under den här tiden förra året med skor på hovarna. Det som gör henne intressant är att det är Björn Goop i sulkyn för första gången som är en klass bättre än de kuskar som brukar sitta bakom tömmarna och han lägger sällan några fingrar emellan och det är inte osannolikt att Örjan Kihlström släpper över kommandot här direkt med 1 Sauvignon Blance (22 %) som kanske nöjer sig med en invändig ryggresa. Det blir skor runt om, helstängt huvudlag, rycktussar och jänkarvagn som vanligt.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-aby-28-februari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se 1000: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=32763

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.

1 thought on “V86 Solvalla/Åby

Comments are closed.