V86 Solvalla/Åby

V86

V86 Solvalla/Åby med “Megajackpot” och 29 miljoner till en ensam vinnare – vi har de bästa dragen

[content_protector password=”omgång” cookie_expires=”0″]Jackpotomgångarna på V86 har gäckat oss på slutet där de antingen varit för svåra eller för lätta och förra onsdagen var det dags för en av de svåra omgångarna då ingen hittade åtta rätt som genom ett mirakel trots att det var 30 system kvar inför den sista avdelningen och en 12%-are vann… och det tänker vi dra fördel av nu då det är hela 29 miljoner kronor till en ensam vinnare och vi dessutom lär få se en rekordomsättning ikväll. Vår spik i förra omgången var favoriten Volontary Simplcty i V86-inledningen som hade en nästintill perfekt uppgift med spetsläge över sprinterdistans vilket var en distans som ingen av motståndarna var gynnade av men hon bommade först spets och förmådde sedan aldrig gå förbi till slut på “stretchen”. Hon agerade tveksamt inför loppet och var inte heller helt kurant enligt stallet och vi köper den förklaringen för vi anser fortfarande att hon borde ha vunnit det där loppet vid sunda vätskor.

Den här veckan är det V86 Åby/Solvalla igen vilket är vår favoritkombination för V86Xpress med öppna och jämna lopp samt med open stretch – och ibland kreativa propositioner som den här veckan – som en extra krydda. Vi hittar bl a ett lopp med en tilläggsvolt som står 40 meter efter och ett lopp över 3640 meter vilket inte tillhör vanligheterna och gör att man får tänka ett varv extra. Vår spik i omgången heter 5 Queen Frecel (28 %) i V86-4 från Svante Båths formstall som vi tycker borde vara klar favorit och spelvärdet är därmed högt. Det är många orutinerade hästar med bakom bilen den här gången och om hon kommer till ledningen så bör loppet vara så gott som över.

Blidvädret håller i sig och det är ett par plusgrader i både Stockholm och Göteborg den här veckan också och ingen förväntad nederbörd och vi räknar därmed med fina banunderlag som tillåter att man kan tävla med sommarskoning. Det ska dock sägas att Solvalla har haft problem med banunderlaget länge då den behöver byggas om och man aldrig kan räkna med att den banan ska hålla toppskick. Det har inte framkommit så mycket intressant statistik eller balansinformation i ett tidigt skede men loppen är öppna och det lär dyka upp mer fram till spelstopp. Vi ger omgången en femma på en femgradig skala i spelvärde tack vare Dubbeljackpoten med hela 29 miljoner till en ensam vinnare (det tål att upprepas en sån här vecka) och att det är Solvalla/Åby med förhållandevis hög klass på loppen för årstiden (även om flera propositioner givetvis är låga). Vi spelar gärna på orutinerade hästar så länge loppen är öppna.

ATG tillåter inte filinlämning direkt på Tillsammans-sidan för V86 ännu men vi kör vidare med V86 Tillsammans på Andelskungen vilket känns som ett bra alternativ då det är svårt att nå hela vägen fram till åtta rätt när man spelar ensam. Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med en ovanlig proposition som vi kan tacka Åbys sportchef Jon Walter Pedersen för. Det är kul med nytänkande och när någon vågar sticka utanför ramarna och det finns ju egentligen oändliga möjliga variationer om man bara vill. Loppet går över medeldistans och med voltstart och är öppet upp till 630 000 SEK och vid vunna 125 001 SEK är det 40 meter istället för 20 meter tillägg som brukar vara det normala. Loppets klara favorit är 9 Annabelle Dimanche (42 %) och att hon är betrodd går det inte att ha några större invändningar emot då hon kommer med absolut toppform och har gjort det bra i hårdare gäng än detta. Hon går dock bäst på rulle och behöver helt enkelt sitt lopp för att hon ska vinna och det är långt ifrån säkert att hon får ett sådant lopp med den här propositionen. Robert Bergh smög på en jänkarvagn för första gången på henne näst senast (liksom han gjort på många andra hästar på slutet) där hon var klart positiv bakom Angel Rain men loppet senast där hon vann var faktiskt väldigt billigt. Hon hade inte vunnit sedan april 2014 i sina två första starter i tidigare regi innan dess och även om hon inte är direkt ovillig så behöver hon helt enkelt vanligtvis sitt lopp för att vinna. Idag blir det sannolikt ingen jänkarvagn och hon möter dessutom hingstar vilket är tuffare och som storfavorit behandlar vi henne med försiktighet och nöjer oss med B-gruppen.

Vårt klara förstastreck är istället 10 Love Palema (8,6 %) som är ett av dagens mest intressanta drag och vi skriver mer om under skrällbud och där bakom varnar vi också lite för 6 Countdown (13 %) som kommer från Johan Untersteiners formstall och brukar prestera bra direkt efter vila. Vi tar även med två C-hästar där jätterysaren 3 Je Reve d’Amour (3,0 %) verkar vara lite på gång och eventuellt lättas till sommarskoning och ska prova ett norskt huvudlag för första gången och om tilläggshästarna “såsar” för länge i kön eller kommer bort med galopp så anser vi att det är formkortet på startvolten och att det kan vara dags för karriärens första seger.

V86-2

Dagens andra avdelning inom V86-spelet är ett stolopp över lång distans med bilstart och det är öppet för hästar som tjänat mellan 90 001 – 195 000 SEK. Loppets klara favorit är 6 Unchained Feelings (34 %) som tillsammans med 4 M.T.Khila (13 %) bildar vår A-grupp samt utgångsgrupp och vi skriver mer om nedan under separat rubrik. Bakom vår utgångshästar varnar vi framför allt för Stefan Melanders sto 2 Sunrise Boulevard (4,2 %) som inte övertygat tidigare i ärlighetens namn men såg kraftigt förbättrad ut vid vinsten senast och vi därmed bevakar extra noggrannt i den här starten – inte minst eftersom hon bör vara gynnad av den långa distansen där hon mer hinner komma till sin rätt. Mest intressant som skrällbud här tycker vi att storskrällen 5 Global Revenue (1,5 %) är som återkom efter lång vila näst senast och såg förbättrad ut också i en positiv avslutning i debuten över dagens långa distans efter att inte ha tävlat kontinuerligt på över ett år. Senast trivdes hon inte på banan men hon bör vara bättre med de här loppen i kroppen och har gått bra på vintern tidigare med två segrar och en andraplats på sju starter under årstiden jämfört med 15 starter utan seger under övriga årstider. Vi väljer att fylla på med hela nio streck här då vi har lite skrällfeeling och det behöver faktiskt inte vara fel att helgardera.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett extremt stayerlopp över den ovanliga distansen 3 640 meter och det tål att påpekas att det inte alls är säkert att samma hästar trivs över 3140 eller 3640 meter som de som går bra över 2640 meter då det extra (halv)varvet är väldigt utslagsgivande. Loppet är öppet för hästar som tjänat mellan 200 001 – 1 000 000 SEK och det är tyvärr endast nio deltagare med bakom bilen och det är mycket ihåligt. Som vi ser det är det egentligen bara tre hästar som är riktigt segeraktuella om ingen annan höjer sig kraftigt jämfört med på slutet och vi kör med hängslen och livrem och tar med alla tre som A- eller B-hästar.

Loppets klara favorit är 9 Global Respons (55 %) och det köper vi fullt ut då han står perfekt inne i loppet och kommer med toppform och även om han aldrig startat över en sådan här lång distans är vi övertygade om att det kommer fungera bra då han imponerat vid en vinst över tre varv – dvs bara ett halvvarv kortare än dagens distans. Han ska antagligen gå med norskt huvudlag den här gången och det brukar ha en riktigt bra effekt på honom då han exempelvis vunnit med det de tre senaste gångerna för två, fyra och fem starter sedan. Han gick med jänkarvagn senast och har tre segrar på fem starter med den och ska antagligen gå med samma vagn nu och körs av en kusk i toppform i form av Kevin Oscarsson och vi är inne på att han kommer fixa en bra resa här och att spurten kommer avgöra till slut och det är en tänkbar spik.

Där bakom tar vi med 2 Linus Wibb (13 %) som är en riktig långskubbare och faktiskt den enda i fältet som vunnit lopp längre än över tre varv – även om det var länge sedan vid det här laget – och dessutom är obesegrad tillsammans med André Eklundh då de vann näst senast efter en rejäl avslutning. Han är segstark men också strulig och lär försöka tugga på i jämnt och hårt tempo då han inte hinner med i speedkörningen. 6 Chosen One (12 %) kommer från Johan Untersteiners formstall och har också vunnit över tre varv och visade lite form senast men får normalt sett svårt att så emot vår tipsetta och kör du ett mindre system är vi inne på att han är en lämplig spik. 4 Conny Sisu (11 %) blir också hårt betrodd men han verkade vara långt ifrån formen i comebacken senast och det känns lite långsökt att han ska orka prestera på topp över den här distansen och kuskändringen till Håkan K Persson är inte heller något positivt.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett stolopp för fyraåringar över medeldistans och autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 10 001 – 55 000 SEK, dvs propositionen håller en oerhört låg klass för att vara inom V86-spelet och många kommer därmed måla på med den breda penseln. Loppets klara favorit är 9 Amalia Cash (36 %) vilket vi har lite svårt att köpa och skriver mer om under övervärderade. Vi väljer att såga henne och istället spika vår spikidé i omgången i andrahandaren 5 Queen Frecel (28 %) från stall Svante Båth vilket vi lägger ut texten om under separat rubrik.

Köper du inte vår spik så varnar vi framför allt för 3 Fuel Flow (12 %) som såg klart förbättrad ut senast och det är givetvis ett klart plus nu att Örjan Kihlström hoppar upp i sulkyn istället för Marcus Schön. Han har dock kört en gång förut utan framgång och skor runt om är ingen fördel för henne – det är dock täta starter nu vilket vi ser som ett klart plus och det behövs inte så mycket för att duga i ett sånt här lopp. 6 Valborg Marje (4,9 %) är givetvis svårbedömd då hon bara gjort en start och det inte var några tider att tala om där och hon är behandlad efter det och har inte fått några tuffare jobb men att det kan bli helstängt huvudlag är i alla fall värt att se upp med vid gardering till den här låga procenten. Hon lär dock antagligen hamna lite illa på det från det här läget i debuten bakom bilen.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett stolopp med spårtrappa och även denna avdelning är det i låg klass då det är öppet för hästar som tjänat mellan 35 001 – 160 000 SEK. Loppet är relativt ihåligt då halva fältet startar med minimala vinstchanser och klar favorit är Peter Untersteiners sköre men kapable 8 Kash Brodda (53 %) och det köper vi fullt ut och spelar utgång och det är ett tänkbart spikbud för de mindre systemen eller om du inte köper vårt spikförslag i V86-4.

Bakom favoriten har vi tyvärr ingen “flashig” lösning på loppet då vi anser att spelarkåren kommit ganska rätt på det och i vår B-grupp återfinns andrahandare till fjärdehandare och vi tror mest på den rejäle andrahandaren 12 Quiz Töll (23 %) som visat bra kapacietet och är under stark utveckling. Thomas Uhrberg har bra snurr på stallet och vi tror på en topprestation men utgångsläget kan givetvis ställa till det – inte minst om vår utgång når täten i ett tidigt skede då det kan bli långt fram då. Hon ska räknas tidigt om vår utgång har en sämre dag eller galopperar bort sig dock. Där bakom rankar vi 5 Estelle Autriche (5,2 %) som senast gjorde sin första start i regi Johan Untersteiner och vi gillade intrycket. Utgångsläget är perfekt och det låter även lite smyguppåt ifrån stallet och hon är klart prisvärd till den låga procenten. Även Marcus Lindgrens 11 Cabades (9,8 %) måste nämnas då hon har stora fartresurser om hon får sitta stilla fram till slutsvängen. Hon fungerade inte i travet senast men har vilat och vann direkt i årsdebuten ifjol och det viktigaste för hennes del är att hon är fräsch i benen och hon är given som B-häst på vårt system. Totalt tar vi med fem streck och känner oss trygga med det.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart i låg klass för hästar som tjänat mellan 20 001 – 70 000 SEK. Loppets favorit är 1 Staro Kung Fu (26 %) och det köper vi då han imponerade på oss senast då han tog sin första seger i tionde starten. Han gick med norskt huvudlag då och samma huvudlag aviseras igen vilket vi ser som ett klart plus. Annars är förutsättningarna till denna start inte helt klockrena då han är starttrög och inte lär kunna försvara ledningen. Det är ett dåligt lopp där det lär spricka upp till slut oavsett var han hamnar men det finns en viss risk för strulresa och det är anledningen till att vi nöjer oss med A-häst. Om han hade startat från ett bättre framspår hade han varit utgång eller ett spikbud för oss till nuvarande procent. Bakom favoriten anser vi att det är relativt felstreckat vilket lockar till gardering och vi väljer att ta bort 3 Classic Emotion (18 %) som svek senast och har fått ett ofrivilligt kortare uppehåll vilket han aldrig tävlat med förut och han verkar inte vara på topp för dagen och vi tror helt enkelt inte att han duger i den här starten trots ett fint läge. Även Reijo Liljendahls 8 Usch (15 %) tror vi mindre på då han inte visat så mycket hittills i karriären och bara tränats lugnt inför comebacken och lär behöva lopp i kroppen även om de kommit till rätta med problemen. Vi skriver mer om honom nedan.

Det finns en drös spelvärda skrällar och vår B-grupp består av tre stycken som samtliga är under fem procent vilket är intressant en Jackpotomgång. Mest intressant är 5 Rivermere (4,5 %) som är åtta år och ingen stjärna på något sätt men vi anser har kapacitet som duger bra i ett sånt här sällskap och har lopp i kroppen och startar från ett optimalt starspår. Till denna start blir det eventuellt jänkarvagn för första gången och det är täta starter för första gången vilket är intressant på en skräll – inte minst då han varit småpositiv med halvtäta starter i princip varje gång. Även 6 Final Dream (4,5 %) vill vi nämna då han såg fin ut senast med krafter kvar och kan braka till ledningen här. Han har bara vunnit en start i livet då han gick barfota runt om men han verkar ha hittat en växel till på slutet om man ska gå på synintryck. Totalt tar vi med sex streck och hoppas jobba in en skräll utifall vi inte behöver en A-häst efter de inledande loppen.

V86-7

Den sjunde avdelningen är ett kortdistanslopp med autostart som är öppet för hästar med mellan 160 001 – 405 000 SEK. Loppets klara favorit är 3 El Salvador (30 %) som visserligen har ett bra utgångsläge och bra spetschans men ändå är bara en i mängden för oss. Vi är nämligen inte övertygade om hästens storhet alls och som vi ser det måste det nästan bli ett blufflopp ifrån täten för att han ska hålla undan – och det är inte säkert att det räcker då heller då vi är inne på att det kommer sitta en speedig häst i rygg.

Vårt klara förstastreck och även utgång är 1 Malkin N.O. (19 %) som vi skriver mer om nedan och där bakom rankar vi tioåringen 7 Prins Tandal (13 %) som är ett äkta formkort på gamla dar. Han har lyft sig rejält i sin nya regi trots sin höga ålder. Nu blir det dock skor på hovarna istället för barfota som han gått i Danmark och det är långtifrån säkert att det kommer att fungera lika bra som på slutet men till nuvarande procent känns han ändå prisvärd – speciellt som han är startsnabb och bör hitta en bra position direkt med lite tur. Det är faktiskt inte uteslutet att han snuvar favoriten på spets även om det inte är vårt huvudscenario. Loppet känns annars väldigt öppet och vi väljer att fylla på med hela sju streck och skrällarna som vi har som B-hästar känns klart intressanta och vi blir mycket förvånade om vinnaren finns utanför vår systemram.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett kortdistanslopp med autostart öppet för hästar med 410 001 – 875 000 SEK. Detta lopp är omgångens sportsliga behållning även om det är lite ihåligt och det skulle förvåna oss mycket om vinnaren finns utanför de sex streck vi har på vår systemram. Loppets klara favorit är 11 Mellby Collector (45 %) och ni som följer oss blir kanske chockade nu när vi inte rankar honom först då vi brukar ha honom högre upp än spelarkollektivet och han möter ett ovanligt billigt motstånd. Denna gång anser vi dock att procenten är aningen i överkant då utgångsläget är besvärligt över kort distans och vi var faktiskt lite beskvikna på insatsen senast. Han har också sett ovanligt het ut på slutet i ett par starter och kan faktiskt ha problem med att han har ont någonstans när han löper ut för fullt och det är inte optimalt på en favorit och vi ser spelvärdet endast som neutralt. Vår A-grupp består istället av 10 Ajlexes Cubano (5,5 %) som ska gå med jänkarvagn och är betydligt mindre spelad och vi skriver mer om under skrällbud samt 2 Royal Trophy (8,7 %) som gjort det klart bra på slutet och trivs över kort distans (4-0-1 på sju starter) och med aktuellt tidsintervall mellan starterna samt under vintern och han har dessutom en historik av att kunna skrälla. Om det går att köra sommarskodd som vid senaste vinsten så skulle det antagligen vara en fördel för honom.

Spiken

V86-4: 5 Queen Frecel (28 %) är en sort som vi gillar även om hon bara vunnit en start hittills så verkar det finnas stor utveckling i henne för dagen. I de två senaste starterna har intrycket varit helläckert och hon har tränat på riktigt bra sedan dess enligt stalllet och förutsättningarna till denna start känns perfekta då hon är startsnabb och klar spetsfavorit och därifrån bör det helt enkelt vara en riktigt fin chans i det här sällskapet om hon är lika bra för dagen som vi är inne på. Det bör nämnas att vi ser det som ett stort plus att hon kommer från Svante Båths stall också då han har visat absolut toppform på slutet – bl a med resultatet 5-0-4 i de senaste tio starterna. Vi taxerar vinstchansen till 43 %.

Utgångar

V86-2: 6 Unchained Feelings (34 %) återkom efter vila senast och insatsen var klart plusbetonad även om hon fick stryk av en av dagens motståndare. Hon står sig kapacitetmässigt väldigt bra här och med det loppet i kroppen bör hon vara klart förbättrad och det låter även uppåt ifrån stallet. Liksom senast har hon Örjan Kihlström i sulkyn och i ett sällskap där det inte finns speciellt många startsnabba så värderar vi spetschansen till omkring 35 procent men oavsett vilket så bör kusken kunna hitta en bra position och distansen tror vi är en klar fördel och faktum är att vi är inne på att hon mycket väl kan vinna ifrån dödens också även om den positionen givetvis inte är att föredra. Hon har gått dugligt med skor runt om också tidigt i karriären och vi taxerar vinstchansen till 39 %.

V86-2: 4 M.T.Khila (13 %) har också kapacitet som duger bra här och höjer sig ett litet snäpp jämfört med övriga. Hon startar från ett bra startspår och bör hitta en bra position direkt och hon fungerar bra med kusken och i den senaste starten var det ett plusintryck och det är positiva träningsrapporter efteråt. Hon har bara gjort två starter över lång distnas och galopperade bort sig en gång och var bra som tvåa i ett lopp med hundra tusen kronor i förstapris i det andra för tre starter sedan. Hon är allra bäst med ryggresa och får kusken till styrningen så bör hon kunna blåsa till allt. Vi taxerar vinstchansen till 20 %.

V86-5: 8 Kash Brodda (55 %) är ett framtidsämne och alldeles för bra för sin nuvarande klass. Det märks att Peter Untersteiner håller henne högt då han bl a nämnde henne som en av fem hästar i stallet som kommer tjäna mest pengar under 2017 och rent kapacitetsmässigt är hon en klass bättre än dagens motstånd om hon tävlar på friska ben. Hon har dock haft mycket problem med dem i karriären och bara startat sporadiskt men det låter på Peter Untersteiner som att de äntligen har hittat rätt på henne nu och att hon återkommer efter vila oroar inte då hon tidigare fungerat bra direkt och det viktigaste är att hon är fräsch för dagen. Förutsättningarna till dagens start är faktiskt riktigt bra då vi är inne på att hon är klart snabbast med framspår och vi värderar faktiskt spetschansen efter ett halvvarv till hela 75 % trots spår åtta. Därifrån har hon gått en gång tidigare och vann då överlägset och vi var länge inne på att spika men procenten är trots allt hög och det går inte att komma ifrån att hon är osäker av sig – även om vi som sagt är inne på att de fått ordning på henne för dagen – men det är i alla fall anledningen till att vi nöjer oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 64 %.

V86-7: 1 Malkin N.O. (19 %) var något av en skrikhäst senast på V75 då det spekulerades i att han skulle hålla upp spets eller åtminstone kunna försvara vinnarhålet. Nu blev det istället tredje par invändigt och luckan kom sedan för sent men vi gillade hur han sköt till och formintrycket var starkt även om han oavsett vilket troligtvis hade varit chanslös mot Mellby Duke som var strålande den dagen. Många avfärdar hästen från samma läge igen men till denna start känns förutsättningarna perfekta enligt vår åsikt då vi är inne på att han är tillräckligt startsnabb för att nå vinnarhålet direkt och vi sedan är inne på att det kommer bli riktigt stumma ben på favoriten 3 El Salvador (29 %) till slut som är vår klara spetsfavorit och då gäller det bara att hitta luckan. Skulle han missa vinnarhålet och det blir tredje par invändigt eller om han går i andraspår så blir det lite tuffare men då kan det lösa sig och totalt värderar vi vinstchansen till 30 %.

Övervärderade

V86-1: 5 Smevikens Cruiser (18 %) gör sin första start i regi Veijo Heiskanen men det låter inte speciellt uppåt från stallet. Vi har respekt för hans förmåga att få sina nyförvärv att fungera extraordinärt bra direkt i vissa fall men det här är inte någon sort som vi är speciellt förtjusta i sedan tidigare. Han har vunnit en start och det var barfota runt om och på sprinterdistans och nu blir det sannolikt träningsbalans med tunga skor och vanlig vagn och det är dessutom kuskändring till Håkan K Persson vilket och det är inga plus i våra ögon. Vi taxerar vinstchansen till 10 %.

V86-4: 9 Amalia Cash (36 %) har vunnit i två av tre starter och har stam och kapacitet som räcker långt i detta sällskap men vi har svårt att köpa procenten då hon återkommer efter vila och och inte fått några tuffare jobb och bör behöva något lopp i kroppen innan formen finns där. Dessutom startar hon från spår nio som statistiskt är ett stort minus och kusken Jörgen Westholm är i våra ögon inte någon toppkusk och mycket kan strula. Vi taxerar vinstchansen till 20 %.

V86-6: 8 Usch (14 %) är grundkapabel och rent kapacitetsmässigt duger han i detta sällskap men förutsättningarna i denna start känns helt fel. För det första så är utgångsläget uselt och med tanke på att han nu återkommer efter en allvarlig hjärtmuskelinflammation är vi inne på att det blir ett passivt upplägg och att han kommer backas ner i kön. Utöver att det lär bli positionsproblem så var det trots allt ett halvår sedan den senaste starten och det lär behövas lopp i kroppen. Att stall Reijo Liljendahl dessutom har usel stallform för dagen är ytterligare ett minus och hästen har inte gått med skor runt om sedan i debuten. Vi taxerar vinstchansen till 6 %.

Skrällbud

V86-1: 10 Love Palema (8,6 %) kommer med en usel resultatrad då han galopperat på slutet men han har kapacitet som räcker långt här. Han är mycket startsnabb och bör komma snabbast iväg av tilläggshästarna med Carl-Johan Jepson i sulkyn (som vi anser har höjt sig ett snäpp på slutet) som brukar köra rejält offensivt och håller det faktiskt inte som omöjligt att Love Palema sitter i täten under första halvan av loppet trots 40 meters tillägg alternativt att han låser loppet i dödens. Det som gör hästen extra intressant är att det nu är täta starter vilket han faktiskt fungerat bra med tidigare om man granskar starterna närmare och dessutom att han fungerar allra bäst på vintern där han har statistiken 5-2-1 på tolv starter jämfört med t ex 0-0-0 på sex starter under våren. Vi taxerar vinstchansen till 19 %.

V86-8: 10 Aljexes Cubano (5,5 %) är tidig för oss trots att det är bakspår och han statistiskt är som allra bäst ifrån spets och dessutom med barfotabalans. Anledningen att vi håller upp honom är dels att vi anser att statistiken är lite missvisande och att han under det sista halvåret visat att han numera även fungerar bakifrån och att han dels näst senast var riktigt bra med skor runt om. Han galopperade senast och var inte som bäst men nu blir det jänkarvagn igen och förutsättningarna till dagens start ser lite intressanta ut då han har en bra startrygg i 3 Bonbon Mearas (13 %) och vi är inne på att han kan hitta en bra position i andraspår direkt och blir det lite tempo på tillställningen så biter hans spurt riktigt bra. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Jokersystemet

V86 Solvalla/Åby

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*12*2*1*1*5*5*5 = 3 750 kronor[/content_protector]