V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-1: 11 Rushmore Face (21 %) har varit svår att räkna på då han varit väldigt ojämn hittills i karriären och efter de två senaste galoppmisslyckandena där han hade segern klar över upploppet senast så fick stallet nog och kastrerade honom. Han känns jättebra i träningsjobben efter det enligt stallet och även om det ofta är positiva tongångar därifrån så har vi en känsla för att han kommer agera kraftigt förbättrat nu och då har han en kapacitet som räcker och blir över i ett sånt här sällskap även om det är 40 meters tillägg. Om han hade varit klar favorit så hade vi kanske tvekat lite med att hamra in spiken men till den här spelprocenten så känns det riktigt spelvärt. Han tävlar ofta med skor runt om och det är inga problem och annars blir det antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-4: 9 Sebastian Journey (26 %) gjorde debut i regi Timo Nurmos senast där han blev nedspeedad av Titan Brodde som är en bra häst och det var ett godkänt lopp även om vi kanske var lite besvikna då det är en fin typ som vi har hållit högt i tidigare regi. Han slog sig sedan i hagen och fick ett litet uppehåll igen och trots att det inte är någon optimal uppladdning och det kan krävas fler lopp för att hitta den absoluta toppformen så räknar vi med att han är bättre nu än senast och att det ska räcka långt i det här sällskapet som är enklare än senast och även om det är kort distans och kan fattas lite fart i benen så tror vi att han vinner den här gången. Det blir förutom skor runt om antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

V86-5: 5 Ready Ribb (76 %) var hårt betrodd under Annandagen på den luriga banan och även om han fick se sig slagen av Nakoda Goj den dagen så var det en godkänd insats och vi tar inte så hårt på insatserna den dagen då banan var svårbemästrad för många hästar. Han går bra över tre varv och att det är 3640 meter den här gången är knappast någon nackdel och då loppet är ojämnt och alla motbud verkar ligga på rygg och 7 Amour de Coglais (13 %) antagligen ska köras snällt i ryggar igen så bör favoriten få överta ledningen i ett tidigt skede. I den positionen är han obesegrad efter sju försök och mycket talar för att han vinner därifrån den här gången igen. Kuskändringen till Carl Johan Jepson är inget positivt jämfört med Björn Goop men han borde kunna reda ut uppgiften och det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-7: 7 Global Raceway (29 %) satt fast med krafter kvar i V75-finalen näst senast och var riktigt fin senast när en jänkarvagn hängdes på för första gången och han kunde vinna trots ett tungt lopp där han blev utmarkerad i tredjespår i 7-800 meter. Det finns en risk för ett liknande löpningsförlopp men upprepar han en liknande insats som senast så kan han tåla ett sånt upplägg och Stefan Persson är en vass jänkarvagnskusk. Att han är nedstruken ett spår är en fördel och det är en vettig chans att han kan trycka sig till ledningen igen om kusken vill och favoritscenariot är att han i såna fall håller undan över den korta distansen. Spelprocenten kommer antagligen stiga närmare spelstopp men vi tycker också att det finns god marginal då han borde vara favorit i loppet. Det är inte spikat vad gäller vagnen och om det skulle bli tal om återgång till vanlig vagn så kanske vi reviderar våra system något och det blir i övrigt skor runt om och antagligen murphybländare på vänster sida.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-aby-24-januari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se 1000: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=32763

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.

One thought on “V86 Solvalla/Åby

Comments are closed.