V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-2: 5 Luna Nera Doc (7,7 %) har utvecklats positivt på sistone och kommer med visad toppform för dagen och verkar trivas under den här årstiden då hon gick bra förra vintern också. Förutsättningarna till dagens uppgift ser intressanta ut då hon startar från det statistiskt optimala startspåret och hon är startsnabb och bör sitta bra på det direkt och vi är inte förvånade om det blir spets direkt. Därifrån blir hon svår att stå emot men med en lämplig ryggresa i den främre träffen bör det också räcka mycket långt mot det här motståndet. Att det är skor runt om för alla hästar är en relativ fördel gentemot flera konkurrenter då det är hennes ordinarie balans och vi anser även att kusken Anders Eriksson är allmänt underskattad. I övrigt blir det öppet huvudlag med murphybländare och vanlig vagn och det här är ett av dagens största spelfynd!

V86-4: 3 Valsa Lavec (25 %) är en modell som vi gillar och anar en stor utveckling på i framtiden. Hon gick bra efter galopp senast i ett ganska tufft sällskap och det var en insats som lovade mer och Timo Nurmos stall är allmänt i toppform för dagen. Hon är snabb ifrån start och vår spetsfavorit i loppet trots att hon har spåret direkt utanför favoriten som är ett av de värsta motbuden i spetsstriden och det är en position som hon har visat sig trivas bra i och vi blev extra imponerade när hon vann överlägset ifrån spets på Åby på något tung bana. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn igen.

V86-5: 7 Silver Annie (51 %) har utvecklats som nioåring och gjort det bra mot hårdare motstånd än det här inom V75 på slutet. Den senaste insatsen var märkbart positiv då hon höll mycket bra ifrån dödens och visade upp kämpatakter som vi inte sett förut. I det här loppet där hon står bra inne bör motståndarna ha stor respekt för henne och det ser ut som att vägen ligger öppen för att komma till spets där hon har fem segrar på sex försök tidigare och därifrån ska det helt enkelt vara en toppchans att hon håller undan hela vägen. Att Johan Untersteiner som är en vass jänkarvagnskusk sitter bakom tömmarna för första gången ser vi också som ett stort plus. Det blir antagligen skor runt om och jänkarvagn som senast.

V86-7: 6 Tour Knight (25 %) var Peter Untersteiner positiv kring inför uppgiften på V75 senast men då blev det tyvärr en startgalopp från ett lurigt femtespår på tilläggsvolten vilket spoilerade chanserna. Hon visade i alla fall upp sig inför tävlingarna och vämde närmast som en demon och hade också vunnit båda starterna som hon gjort under årstiden innan galoppmisslyckandet senast. Hon går vanligtvis med skor runt om och det låter som att det är fortsatt uppåt inför denna start och som vi läser loppet så bör vägen ligga öppen för spets och därifrån bör det vara en bra chans att hon håller hela vägen. Det blir antagligen norskt huvudlag och vanlig vagn som senast i övrigt.

Måstestrecken

V86-3: 12 Bigarrå (37 %) är en av få hästar i lärlingsloppet som visat form på slutet och hon gick bra senast med skor på hovarna som tvåa i ett lopp med sexsiffrigt förstapris. Det här startspåret i lärlingslopp behöver inte vara fel utan faktum är att det kan vara ett statistiskt plus just i denna proposition. Blir det bara lite körning i loppet som det brukar bli bland gasglada lärlingar så blir hon svår att stå emot till slut – speciellt som en av loppets bättre lärlingar sitter i sulkyn i form av Kevin Svedlund även om han kanske inte känner den här hästen speciellt väl sedan tidigare. Det blir antagligen skor runt om och jänkarvagn igen.

Skrälldragen

V86-1: 7 Surprise Power (5,7 %) är en långtradare som kommer med flera fina insatser mot meriterat motstånd och hästens formkurva verkar fortsatt peka uppåt. Hästen trivs över tre varv och har gått bra på Åby och får Peter Zadel bara till styrningen samtidigt som storfavoriten inte gör en toppinsats så kan spelarkollektivet få sig en obehaglig överraskning då vi ser det som främsta motbudet. Det är dock ett litet minus för skobalansen då han vanligtvis tävlar barfota runt om.

V86-3: 5 Soul Man L.A. (5,5 %) var inte som allra bäst senast med skor på hovarna vilket kan vara ett litet frågetecken men han har också en historik av ojämna prestationer och har åtminstone visat en toppnivå som räcker långt i detta sällskap. Han har tidigare också visat att han fungerar med skor runt om och nu startar han från ett optimalt startspår med en lärling som sitter i sulkyn för första gången vilket kan vara ett plus då hon står sig bra i konkurrensen. Det blir antagligen skor runt om och svensk jänkarvagn.

V86-6: 1 Viva Frontline (3,6 %) är givetvis väldigt orutinerad med endast två starter i karriären men hon stod för ett mäktigt intryck senast vid en överlägsen seger på Gävle. Motståndet var visserligen klent i den starten men insatsen går inte att klaga på och förutsättningarna ser riktigt intressanta ut då det är upplagt för vinnarhålet bakom storfavoriten. Om det sedan blir en lucka till slut så blir vi inte förvånade om hon tar ner favoriten på speed om hon har utvecklats ytterligare med det senaste loppet i kroppen vilket hon normalt sett borde ha gjort. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn igen.

V86-8: 6 Coktail Chip (7,4 %) körs av den ständigt underskattade Anders Eriksson och har uppträtt mycket fint i tre starter i ny regi då hon kommer ifrån en fin insats då hon tog ner favoriten efter en utvändig resa och innan dess avslutade bra som tvåa efter att ha blivit hängande och innan dess satt med krafter kvar efter galopp. Det var extra positivt senast att hon visade att hon klarar att gå med skor runt om med tanke på barfotaförbudet. Inför dagens uppgift är det enbart positiva tongångar och vi förstår faktiskt inte spelprocenten då vi är inne på att detta kan vara fältets mest kapabla häst som dessutom kommer med toppform. Det finns visserligen en viss vingelchans från det här läget men till nuvarande procent tar vi gärna den risken. Det blir i övrigt antagligen en jänkarvagn som senast.

Överspelade

V86-4: 2 Villarrica (48 %) har inlett karriären fint och kommer nu med två raka segrar efter starka kämpainsatser. Det har dock inte slagit några gnistor om henne på slutet och vi har inte blivit speciellt imponerade och anser att det finns motståndare som visat väl så goda fartresurser som favoriten. Hittills har hon inte heller visat någon större startsnabbhet och som vi läser loppet kommer värsta konkurrenten 3 Valsa Lavec (25 %) direkt utanför klämma sig förbi och sedan svara spets och det andra heta motbudet 9 Indian Front (13 %) i rygg och vi anser inte att hon ska vara favorit då det mest troliga löpningscenariot talar emot henne. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn igen.

Jokersystemet

Om du vill kika på vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-aby-20-december-ranking/

OBS! Detta handlar endast om en genomarbetad ranking och ett spelförslag och inget mer.

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171220

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.