V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-2: 4 Rose Garden (19 %) är en norsk häst som gör debut i regi Björn Goop och även om det är ett frågetecken att hon varit ifrån tävlingsbanan i ett par månader för första gången på flera år så är vi inne på att vi kommer att få se en riktigt bra prestation direkt. Hon har varit i Sverige en gång och mötte då mycket tuffare motstånd än vad hon möter nu och med en liten uppträningsperiod och en ordentlig kuskförstärkning till Björn Goop som håller i pisken så bör hon vara kraftigt förbättrad. Det finns också frågetecken på de flesta motbuden samtidigt som hon kan nå ledningen och därifrån bör hon bli att räkna med med tanke på att hon är stark och har vunnit från dödens. Det är osäkert vad gäller skobalansen men det blir antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-5: 8 Black Snapper (17 %) gick barfota runt om för första gången senast inom V75 i ett ganska tufft sällskap och kunde blåsa till spets från ett liknande läge. Sedan höll han bra till en andraplats bakom Yankee Boy som satt kvar vid anfall och sedan kom ut perfekt in på upploppet då en häst galopperade utvändigt. Vi tycker ändå att insatsen var positiv och att det nu aviseras jänkarvagn för första gången utöver barfotabalansen gör honom extra intressant. Läget är givetvis lite chansartat men vi tror att han kan spetsa igen om han laddas och i täten får jänkarvagnen normalt sett störst effekt. Thomas Uhrberg har fungerat bra bakom tömmarna på slutet och det blir i övrigt blinkers som senast eller till och med ett helstängt huvudlag.

V86-6: 12 Fonda Boko (19 %) fungerade inte aktionsmässigt senast och har mer eller mindre galopperat bort sig varannan gång i karriären och är därmed inte helt att lita på men han har vilat och behandlats inför den här starten och det tycker vi snarare är ett plus då han har problem med fräschören och har gått bra efter vila tidigare. Han har gått felfritt med voltstart på slutet och springspåret på tilläggsvolten är ett mycket intressant läge efter strykningen av spetsfavoriten Arctic Master och nu handlar det mest om att ta sig förbi den barfotaspringande favoriten 8 Earn n’Burn (48 %) i starten för att sedan glida till ledningen. Även om Björn Goop är vassare än Torbjörn Jansson i sulkyn så tilldömer vi dem likvärdiga vinstchanser här och Fonda Boko är därmed en intressant spik till nuvarande spelprocent och han klarar också tungsprungna banor om det skulle krävas. Det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-8: 8 Rigel Face (52 %) gör årsdebut i ett lopp som är svårbedömt för de flesta då de fyra mest betrodda hästarna återkommer efter vila och därmed har osäker dagsform. Vi tror oss dock ha räknat ut loppscenariot här då stallkamraten i form av nykastrerade 3 Dice Man (11 %) lär spetsa initialt och ska ha ett snällt upplägg enligt stallet och ska gå med skor runt om och öppet huvudlag till skillnad mot barfota, helstängt huvudlag och jänkarvagn som vid den hittills enda segern på svensk mark. Med tanke på att det är samma ägare på de här hästarna så tror vi inte att det blir någon vild körning mellan dem utan att Rigel Face helt enkelt får överta i ett andraskede. Han står lite hårt inne men är bra för klassen och distansgynnad och ifrån ledningen så blir han svårslagen. Det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-aby-14-mars-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53561

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.