V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-1: 11 Doyoucash In (19 %) trodde vi var skrällduglig näst senast från bakspår över kort distans inom V75 då det kändes som att han hade haft otur och inte fått utdelning på sin fina form. De provade dock jänkarvagn på honom i den starten och han verkar slå sig och galopperade och fick sedan behandling och var inte toppad inför V75-finalen senast där han hade en otacksam uppgift igen från bakspår. Nu ska han vara bättre enligt stallet som tycker att distansen är mer passande och bakspåret gör inte så mycket i det här sällskapet med tanke på att han ändå inte brukar öppna speciellt snabbt och med två strykningar så är det färre hästar att runda. Favoriten 12 Awesome Deal (32 %) är en tuff motståndare men skobalansen där känns som en klar nackdel i förhållande till för vårt spikförslag som alltid tävlar med skor runt om. I övrigt lär det bli vanlig vagn som senast.

V86-3: 12 Fortuna B.R. (27 %) gjorde debut i regi Flemming Jensen senast och den vanligtvis försiktige generalen var ovanligt positiv och körde fram utvändigt om ledaren i ett tidigt skede. Hon orkade dock inte hela vägen och var kanske lite av en besvikelse men det är fortfarande hästen i sällskapet den här gången där spåret är det som gör att det blir spännande och mycket talar för att hon kommer vara förbättrad med ett lopp i kroppen med tanke på att hon inte hade startat på tre månader inför senast. Vi förväntar oss inga utrustningsändringar utan det är antagligen skor runt om och vanlig vagn som gäller igen.

V86-7: 10 Tour Knight (6,9 %) har galopperat bort sig två gånger i rad i voltstart och stallet hoppas att det handlar om krysspärrgrimman som de plockar bort till den här starten. Det kanske hjälper med det är antagligen en fördel att det är bilstart den här gången också för säkerhets skull. Det är alltid lite chansartat med bakspår på en open stretch-bana men stallet verkar uppåt och det är intressant att det blir jänkarvagn igen för första gången på fyra starter och att Johan Untersteiner som vunnit med hästen tidigare och är en vass jänkarvagnskusk sitter upp i den. Hon har en vinst och en galopp över kort distans och det känns normalt sett som en klar fördel.

V86-8: 11 Dust Collector (10 %) var vi inne på senast som ett skrällbud på V75 mot ett mycket tuffare motstånd än vad han ställs mot idag. Då blev det dock helt fel resa på en opassande bana och vi glömmer det loppet och kommer hellre ihåg insatsen i starten innan då han såg läcker ut och han har tidigare visat att han går som allra bäst på vintern och att skor är en relativ fördel gentemot motståndet. Nu är det upplagt för en ryggresa vilket han trivs allra bäst med och blir det bara lite tempo och inte alltför mycket strul med positionerna så är vi inne på att han blåser ner detta motstånd över upploppet då vi anser att han står för klassen i gänget. I övrigt lär det bli vanlig vagn igen.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-solvalla-aby-10-januari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=180110

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.