V86 Solvalla

V86

Fotbolls-EM är snart här och vi siktar på ett äkta hattrick med tre storvinster över 100 000 SEK i rad inom V86!

[content_protector password=”junisolvalla” cookie_expires=”3600″]V75-omgången i helgen var ingen rolig tillställning för oss då vi lyckades spricka direkt i V75-1 på allting då Othello Face vann som vi hade precis utanför ramen på våra systemförslag. Att vi sprack där var egentligen ingen överraskning för oss då vi varnade om att det kan behövas mer streck än vad vi hade råd med men det var i alla fall tråkigt att kliva av direkt och även om spiken Spring Erom och resten av systemförslaget satt och vi fick sex rätt både på hemsidan och på V75 Tillsammans så var det aldrig någon spänning och bara smågrus tillbaka.

Desto roligare hade vi då förra onsdagen då vi återigen satte vårt matematiska systemförslag på V86 Boden och sju rätt på vårt Jokersystem. Nu är nettot för de senaste två V86-omgångarna ca 260 000 kronor och vårt netto totalt på hemsidan bör ha överstigit 2,5 miljoner kronor sedan starten 2014 för dig som följt våra systemförslag slaviskt. Våra nettoresultat som vi håller på att räkna ihop och därför tyvärr släpar efter en aning kan ni se här: https://skoinfo.se/nettoresultat/

Idag går V86-tävlingarna enbart på Solvalla och omgången präglas av unghästlopp av hög  klass och sportsligt sett så gillar vi omgången men tyvärr är det också rätt favoritbetonat rent spelmässigt då känslan är att det ska en hel del till om utdelningen ska skena iväg ordentligt. Vi anser överlag att favoriterna är starka och spelarkollektivet verkar i övrigt ha hamnat hyfsat rätt på det också. Visst är några av de betrodda hästarna kanske aningen för stora och samtidigt finns det en del fynd som vanligt men vårt systemförslag är tyvärr relativt “tråkigt” idag. Vi kommer inte att försöka hitta faror eller att uppfinna skrällbud när de inte finns och ni som följer oss regelbundet vet också att vi inte heller är fega när det gäller att såga favoriter och lyfta upp skrällar när det är befogat. Vårt mål är att hitta spelvärdet för respektive omgång och därför blir just detta systemförslag riktat mot en ganska medioker utdelning men förhoppningsvis ändå ekonomiskt lönsamt! Spiken i omgången är 2 Trabant (53 %) i V86-8 som är en kassaskåpssäker spik från ett perfekt läge.

Vill ni vara med på våra Tillsammans-bolag till helgen så hittar ni mer information här:

https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

Vi kan passa på att nämna att det är väldigt långa köer till våra lag där vi spelar filsystem. Ni är så klart välkomna att ställa er i kö men vill ni vara med direkt så kan ni prova de matematiska systemen via Andelskungen tills vidare.

V86-1

Omgången inleds med ett i våra ögon mycket öppet stolopp vilket även syns på strecklistan då de tidiga spelarna har spridit strecken rejält. Favorit i nuläget är 1 Bianca Am (23 %) och att hästen tillhör en av de (eller kanske till och med den) mest kapabla hästen i loppet håller vi med om men spåret är minst sagt problematiskt och hon kan mycket väl galoppera bort sig då hon är nervös av sig eller hamna illa till direkt. Löser det sig så bör vinstchansen vara helt okej men vi hittar inget spelvärde utan anser att hon är spelad till ungefär rätt nivå med denna streckprocent. Vår klara förstahäst är istället 7 Feeka S.E. (14 %) som vi tror klart mest på och spelar utgång med och skriver mer om nedan. Bakom henne streckar vi på ordentligt och har med hela nio hästar och känner oss trygga med det. 6 Brilliance (16 %) gjorde comeback efter ett litet uppehåll senast och var positiv barfota runt om för första gången i karriären då även om det saknades lite för att hon skulle räcka till seger. Hon kan öppna snabbt och ska gå barfota runt om igen då det fungerade bra och vi rankar även henne tidigt i det här loppet då hon kan få överta ledningen i ett tidigt skede och lär vara bättre nu med ett lopp i kroppen.

V86-2

De två inledande avdelningarna av kvällens V86-omgång blir mycket streckkrävande för oss då vi anser att den andra avdelningen är mycket svårlöst också även om favoriten har klart högst vinstchans. Den som vi syftar på är 5 Ceasar Sisu (63 %) som har blivit stor favorit och det köper vi även om vi anser att favoritskapet är aningen hårt för en orutinerad häst. I den senaste starten var han en av favoriterna ett hårt Klass II-försök där han höll strålande utvändigt om vår spik Cash A Cheque Em vilket är en häst som vi håller mycket högt.

Vi var relativt nära att spela utgång på honom den här gången men valde till slut andra alternativ och nöja oss med A-häst då det mycket väl kan bli dödens igen här då Jim Oscarsson med 1 Defy Anything (1,1 %) som är klar spetsfavorit låter sugen på att köra där och då kan det bli för tungt. Dessutom kryllar loppet av talanger och vår magkänsla säger att det kan skrälla till här. Vi streckar totalt nio hästar och känner oss trygga med det.

V86-3

Detta är ett relativt bra långlopp med många hästar som är härdade inom V75. Favoritskapet delas av 5 Beppe Am (26 %) och 10 Danne Edel (27 %) där vi håller den förstnämnda klart högst i detta lopp. Roger Walmanns springare verkar klart på gång igen efter en downperiod och vi gillade intrycket i den senaste starten då han gick barfota runt om igen och blir det barfota runt om igen blir det extra intressant. I nuläget är balansen inte klar utan vi råder er att hålla ett extra öga på det närmare in på start.

Vår förstahäst på det högre spelvärdet är dock 8 Quite Windy (8,6 %) vilket vi utvecklar under skrällbud och totalt så tar vi med sex hästar på systemförslaget men skulle gärna haft med 6 Emil Tuffing (2,1 %) också men fick tyvärr inte råd med det. Vi spelar med tre A-hästar då även 1 Lincoln Lawyer (6,3 %) platsar där som en rysare då han står “ensam” på startvolten och är stark och kan bita ifrån sig länge ifrån ledningen, inte minst med tanke på att det är flera hästar på tillägg som har tveksam form.

V86-4

Ett stolopp med hög kvalitet där vi går kort då vi anser att två hästar höjer sig rejält över mängden. Klar favorit i loppet är favoriten 4 Trinity Zet (38 %) som stått för två imponerande starter under säsongen och även om det nu är lite länge sedan den senaste starten är det inget som oroar då hon visat sig fungera väldigt bra efter uppehåll tidigare, bland annat i årsdebuten. Till dagens start är det upplagt för att hon ska få ta över spets efterhand och därifrån så blir hon mycket svår att komma till tals med och vi tycker att hon har bra chans även ifrån dödens i det här sällskapet. Vi taxerar hennes vinstchans till 45 %.

Vår klara andrahäst i loppet är andrahandsfavoriten 10 Bethel Hanover (18 %) som vi anser har visat en grym toppnivå och verkar fortsatt utvecklas. Nu är utgångsläget besvärligt och det kan därför bli för långt fram till favoriten men vi håller henne väldigt högt och gillar verkligen hur hon har sett ut i de senaste starterna. Får favoriten lite mothugg  under vägen eller har en lite  sämre dag så känner vi att sannolikheten är stor att Bethel Hanover vinner istället. Vi taxerar vinstchansen till 25 % och att strecka två hästar känns starkt här även om det inte handlar om något större spelvärde.

V86-5

Ett treåringslopp som sportsligt känns mycket intressant då det är flera hästar här som mycket väl kan hävda sig i större sammanhang framöver. Spelmässigt känns loppet lite trist då vi anser att rätt hästar är betrodda även om vi har hittat bra spelvärde på 4 Jaguar Hill (17 %) som har vunnit två av två starter och är vår förstahäst och utgång. Man ska dock tänka på att det här handlar om väldigt orutinerade hästar som kan utvecklas olika mellan varje start och det här är inget lopp där vi rekommenderar att spika. Totalt tar vi med sex hästar och det känns tryggt.

V86-6

Ett treåringslopp för ston med gott om hästar som är under rejäl utveckling också och även om flera hästar har framtiden för sig så håller vi favoriten 11 Caddie Lisieux (66 %) klart högst som en undantagshäst och spelar utgång på henne och skriver mer om henne nedan. Bakom den klara favoriten känns loppet öppet och det rensar ordentligt om favoriten sviker så här hoppas vi få möjligheten att jobba in en skräll (dvs om en annan utgång redan har suttit). Värst emot bör 5 Greece Boko (8,0 %) vara som lär kunna ta sig till ledningen och sedan kan hålla undan om favoriten galopperar eller har en sämre dag. Vi tar totalt med sex hästar och det känns en aning tunt så strecka på om du har en fetare plånbok!

V86-7

Ett fyraåringslopp för ston som håller mycket hög klass och klar favorit är 4 Princess Face (54 %) som senast med barfotaryck och Björn Goop upp i sulkyn höjde sig och vann Drottnings Silvias Pokal. Prestationen den gången var imponerande och inte speciellt överraskande för oss och att hon blir favorit igen köper vi men däremot så är förutsättningarna annorlunda till denna start vilket gör att vi anser att hon är för stor favorit. Det blir nämligen återigen Adrian Kolgjini upp i sulkyn samtidigt som det blir skor på hovarna då stallet vill spara dem till kommande uppgifter. Träningsrapporterna är dock fortsatt väldigt positiva men samtidigt var det på barfotabalans och kuskbytet som hästen höjde sig senast och det är mycket möjligt att vi får se en liten reaktion på den toppningen och en lite sämre insats idag istället. Vi taxerar vinstchansen “endast” till 41 % och rankar ner ett snäpp. Vår förstahäst är istället 1 Amity (7,9 %) som vi skriver mer om under utgångar och totalt tar vi med fem hästar och här blir vi förvånade om vinnaren finns utanför ramen.

V86-8

Ett Klass II-försök där vi hittar omgångens spik i form av favoriten 2 Trabant (53 %) som gjorde debut i ny regi efter lång vila senast och imponerade stort och ser ut att ha en perfekt uppgift här då de värsta motbuden har betydligt värre utgångslägen. Vi darrar inte på manschetten utan tror på spets och slut och en säker seger. Om ni trots allt väljer att gardera vår spik så ska det påpekas att 12 M.T.King Of Cash (2,9 %) var väldigt bra som tränarkörd näst senast och var hårt betrodd senast i det hårda Klass II-försöket som Ceasar Sisu var ute i och från ett bättre läge så hade han varit streckvärd då han har blivit lite bortglömd efter galoppen i den starten. Härifrån behövs det dock tempo i täten för att han ska komma in i matchen. Lite samma sak gäller för 9 Takestwoforatango (14 %) som gick barfota runt om för första gången vid den övertygande segern senast som han tog trots ett tungt lopp. Det blir antagligen samma balans igen och det ska man inte ta så lätt på då Conrad Lugauer inte startar barfota så ofta nu för tiden. Segern för den här hästen senast var faktiskt tränarens allra första seger barfota runt om för året trots att han har 50 segrar på 227 starter. Han lär göra ett bra lopp igen men det bör ändå bli svårt att nå ända fram till vår spik i täten.

Spiken

V86-8: 2 Trabant (53 %) var det mycket snack om i tidigare regi där hästen tyvärr inte riktigt fick till det. I den senaste starten gjorde hästen sin årsdebut i ny regi efter ett långt uppehåll och gjorde det på ett alldeles formidabelt sätt. Hästen kördes tufft till spets efter ca 500 meter och därefter kördes det på friskt och tiden landande på fina 1.11,6 över 1640 meter med gott om krafter kvar. Även om vi gillade hästen tidigare så blev vi nu frälsta och blir förvånade om han inte klättrar rakt upp genom klasserna. Årsdebuten var extra imponerande mot bakgrund av att han gjorde sin första start i regi Nurmos och även om det var tydligt från stallet att de var mycket förväntansfulla inför säsongen så var han inte preparerad för stordåd direkt utan det var mer ett lopp för att komma igång.

Efter det senaste loppet är träningsrapporterna uppåt och normalt sett bör hästen ha gått framåt och vi känner oss relativt säkra på att han kommer sitta i spets omgående här och därmed ser vi det som en självklar spik då vi har svårt att se honom förlora därifrån eller faktiskt även ifrån dödens om det vill sig illa positionsmässigt. Vi anser att han är underspelad till den här streckprocenten och taxerar vinstchansen till 71 % trots att det faktiskt finns några andra kapabla hästar i loppet men de startar från betydligt sämre lägen vilken bör vara loppavgörande.

Utgångar

V86-1: 7 Feeka S.E. (14 %) kommer från Jörgen Westholms formstall där segrarna bara fortsätter att ramla in för dagen och med tanke på att stallet vinner “allt” för närvarande så är nästan bara det ett skäl att strecka henne tidigt här. Hon har dock länge visat ett gott kunnande och nu på slutet har hon äntligen börjat få ut det på tävlingsbanan också – inte minst i den senaste starten där hon såg bättre ut än någonsin. Vi gillar intrycket på hästen och anar en fortsatt utveckling och trots att det riskerar att bli en del vingel inledningsvis så är hon vår klara förstahäst i loppet och vi blir inte förvånade om hon vinner det här loppet den tunga vägen. Att det dessutom låter oerhört uppåt ifrån stallet stärker vår tro och vi anser att hon är kraftigt underspelad och spelar därmed utgång i ett övrigt mycket öppet lopp. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

V86-5: 4 Jaguar Hill (17 %) är obesegrad efter två starter och vi gillar verkligen intrycket på hästen där det ser ut att finnas en rejäl utveckling. Han har visat upp en god spurtförmåga och förutsättningarna till dagens start känns perfekta. Även om det är första gången bakom bilen är vår känsla att hästen kan öppna snabbt (vi rekommenderar dock er att se provstarterna) och från ett perfekt utgångsläge bör Claes Sjöström kunna hitta ett bra utgångsläge eller kanske till och med ledningen om han nu vill köra där. Oavsett vilket så bör hästen få ett fint lopp och då vi dessutom har känslan att det är bästa hästen tillsammans med 9 Duke Of Mearas (13 %) så spelar vi utgång då läget talar till hans fördel. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

V86-6: 11 Caddie Lisieux (66 %) är dagens största favorit och får bli vår “säkra” utgång men det är en utgång som vi givetvis hoppas fälla om någon av ovan utgångar suttit innan dess. Vi ser tyvärr det stora favoritskapet som berättigat då hästen har imponerat oerhört på oss och känslan är att detta mycket väl kan bli kullettan när året summeras. Det hörs även ifrån Roger Walmann att de förväntar sig stordåd och efter den senaste starten har hon sett kanonfin ut i träningen enligt stallet. Det finns egentligen inga orosmoln på himlen förutom att utgångsläget kan ställa till det för Kenneth Haugstad som brukar ha en viss förmåga att bränna med favoriter. Vi taxerar vinstchansen till 67 % och hästen har därmed bakom vår spik högst vinstchans i hela omgången.

Övervärderade

V86-1: 5 Ice Wine (18%) är hårt betrodd i V86-inledningen vilket vi har lite svårt att köpa. Det har varit mycket hets om hästen inför samtliga starter på slutet men hon har i våra ögon inte övertygad och för oss finns det gott om andra i loppet som visat mycket mer. Nu startar hon visserligen från ett optimalt spår men vår känsla är att det ändå ska till väldigt mycket för att det ska bli seger och vi lägger ner henne rejält i vår rank. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V86-4: 2 Evin Boko (21 %) tillhör en av de bättre i loppet rent kapacitetsmässigt vilket är något som vi inte tvivlar på men däremot ställer vi oss mycket frågande till varför hon är andrahandare i dagens start. Hon har nu gjort två starter efter vintervilan och vi har inte blivit speciellt övertygade av prestationerna och känslan är att det är  en relativt lång väg tills att toppformen sitter där. Det låter inte heller speciellt påställt ifrån stallet och då det dessutom är tal om att det ska bli skor (visserligen lätta sådana) till denna start så känns hon som andrahandare kall för oss. Vi taxerar vinstchansen till 9 % och lägger henne därmed en bit utanför ramen.

V86-6: 10 Undine (13 %) tillhörde kulltoppen under tvåårssäsongen och har nu gjort två starter efter vintervilan. I den första starten var prestationen bra men senast var det verkligen inte något att hurra för och det låter ifrån stallet som att det är långt ifrån toppformen och att det åter är långt ifrån påställt till denna start. Vi taxerar vinstchansen till 7 % och streckar bara som C-häst då det i våra ögon finns flera hetare vinstbud om favoriten bränner.

Skrällbud

V86-3: 8 Quite Windy (8,6 %) är härdad mot tuffare gäng och har höjt sig rejält på slutet och blir allt bättre för dagen. Han är relativt startsnabb och hittar Maria Törnqvist som fungerat mycket bra tillsammans med hästen tidigare en bra position anser vi att han bör ha en bra chans att kunna spurta ner det här motståndet där flera har tveksam dagsform. Att det dessutom blir barfota runt om till dagens start ser vi som ett plus och vi taxerar vinstchansen till 16 %.

V86-7: 1 Amity (8,0 %) fullföljde starkt senast som fyra i Drottning Silvas Pokal trots en jobbig resa och idag är känslan att hon istället kan få ett betydligt mer behagligt lopp på innerspår och då vår tror att det mycket väl kan bli ordentligt tempo på loppet så är vi inne på att hon blir livsfarlig till slut om luckan uppenbarar sig. Vi taxerar vinstchansen  till 13 %.

Jokersystemet

V86 Solvalla 8 juni

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 6*7*6*1*3*5*4*1 = 3 780 kronor.[/content_protector]