V86 Solvalla

V86

Jackpot och unghästar på menyn när Solvalla bjuder på en av årets mest intressanta V86-omgångar

[content_protector password=”spets” cookie_expires=”0″]Vi stod över att göra tips till V86 förra veckan eftersom vi inte hann sätta oss in i omgången helt och fullt och det var en mycket krävande sådan uppe på Bodentravet. Veckan innan dess så hade vi spikat storfavoriten Swish Lane och det var ingen överraskning att hon höll undan men i övrigt gick det sådär då vi missade på utgångskravet. Det mest anmärkningsvärda under omgången var att Roger Walmanns Vanilla Pod som startar ikväll igen rullade ut i en jänkarvagn för första gången utan att det hade kommunicerats speciellt bra i förväg. Det är lite upprörande hur vissa stall behandlar spelarkåren år efter år och att ATG låter det fortsätta utan att organisera det med en riktig vagninfo eller huvudlagsinfo som ska vara inne en timme innan spelstopp. Att det har stor betydelse ser vi flera exempel på nästan varenda dag. I den förra omgången så var sådana exempel Shestheone Trot som startade med svensk jänkarvagn för första gången och vann överlägset från dödens, Twigs Ceasar som gick med jänkarvagn för första gången och Staro Lochlyn som gick med jänkarvagn för andra gången (galopp i den första) i kombination med helstängt huvudlag. Alla tre stod för fantastiskt fina prestationer.

Den här veckan är det dags för Solvalla att arrangera en V86-omgång på egen hand och det är som vi sade förra gången inspirerande när huvudstadsbanan får en helt egen omgång. Det är många unghästlopp vilket gör att det är en ovanligt öppen och svårlöst omgång och det är faktiskt en av de mest intressanta omgångarna på länge spelmässigt som dessutom är kryddad med Jackpot eftersom det inte blev någon utdelning på sex rätt förra veckan och det är därmed omkring 4,5 miljoner kronor extra i åttarättspotten. Vi ger omgången en fyra på en femgradig skala i spelvärde. Vi spikar 3 Next to None Sib (14 %) i V86-7 som vi tror är på gång formmässigt och där vi tror att det är upplagt för spets och slut och det samtidigt inte lockar speciellt mycket att gardera.

Det har dragit upp ett område med kraftigt regn över södra Sverige under natten och förmiddagen och det kommer in över Stockholm under eftermiddagen. Det är dock i klart  avtagande styrka och det återstår att se vilken inverkan det får på banunderlaget på Solvalla. Regnet kommer dock inte som någon överraskning och det ska upphöra i god tid innan tävlingarna och vi räknar med att man ska kunna köra med valfri balans tills vidare även om underlaget kanske kan bli lite skitigt och sugande. Det ska inte behöva bli någon katastrof på något sätt men vi har blivit negativt överraskade förut då Solvalla inte brukar tåla mycket regn och det är en liten extra intressant krydda på en omgång att det kan bli svårbemästrat underlag eftersom de omgångarna tenderar att bli mindre favoritbetonade. Efter den här omgången så ska V86 ut på turné och Solvalla ska äntligen lägga om sin bana vilket förhoppningsvis ska göra att banan blir mindre väderkänslig.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör tre bolag för 150, 450 respektive 1 000 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett försök i Diamantstoet som är ett lopp över medeldistans med autostart och öppet för deltagare som tjänat mellan 50 001 – 180000 SEK. Omgångens största favorit hittar vi här i form av 5 Izzy (69 %) och vi var inte långt ifrån att gå fullt ut och spika henne trots att det tar emot att göra det på en sådan häst i en Jackpotomgång då det ser ut som att hon kan nå spets och därifrån har hon en vettig vinstchans men vi valde till slut att nöja oss med utgång vilket vi skriver mer om nedan.

Där bakom rankar vi 2 Alandias da Vici (14 %) som är en modell som vi gillar och som verkar ha hittat rätt i Björn Goops regi. Det blev visserligen bara en fjärdeplats senast men det var mot riktigt tufft motstånd och hon gick i mål utan att gå i botten. Nu har hon visserligen stått över en del sedan dess för att det ska vara riktigt optimalt men hon vann trots allt i årsdebuten (och regidebuten) näst senast och rapporteras träna riktigt bra och det aviseras barfota bak igen vilket är en balans som fungerade fint senast. Från sitt utgångsläge bör hon hamna vettigt till  och har favoriten en sämre dag så duger hon långt här. Vi tar även med 3 Unbearable (6,1 %) som testades barfota runt om och i jänkarvagn för första gången senast vilket fungerade bra även om det kanske inte slog några gnistor om henne men det var också en hopplös uppgift. Det blir antagligen samma utrustning igen från ett bättre läge och känslan är att hon kommer vara bättre i den här starten och att hon utvecklas snabbt för närvarande samtidigt som hela Roger Walmanns stall har visat gryende form på slutet efter en längre svacka inom de större streckspelen. Örjan Kihlström i sulkyn borgar för en bra resa också och hon är nästan ospelad.

Vi tar även med 6 Fashion Love (4,5 %) som C-häst då hon var riktigt duktig med helstängt huvudlag innan de två senaste loppen och vi vet att hon har kapacitet att utmana de främsta om det stämmer för henne. Hon har länge haft svåra lägen och det kan strula härifrån också men Ulf Ohlsson är en toppkusk och om det skulle bli återgång till någon form av stängt huvudlag eller debut för barfotabalans på en sån här Love You-avkomma så är det definitivt ett plus och vi vågar inte räkna bort henne helt. Vi går kort i inledningen och stänger loppet på fyra streck och väljer att lägga ca 56 % av insatserna på favoriten som trots allt normalt sett har en fin chans.

V86-2

Dagens andra avdelning ingår i Margaretas tidiga unghästserie och är ett treåringslopp för ston. Loppet går över medeldistans med autostart och är öppet för deltagare som tjänat som mest 300 000 SEK. Loppet kryllar av talanger och flera av deltagarna bör ha en ljus framtid. Ganska klar favorit är Jerry Riordans 2 Vamp Kronos (28 %) och det känns berättigat då hon imponerat på slutet och utgångsläget är fint även om vi inte tror på någon spets här utan det är istället högst troligt att det kan bli dödens. Stallet håller henne högt och hon har visat fin kapacitet men det är tufft att beställa en vinst ifrån den positionen mot dagens motstånd även om det inte är omöjligt. Vi kommer att hålla ögonen på om några växlar dras utrustningmässigt ikväll eftersom hon vanligtvis går med träningsbalans men innan vi vet mer om det och då vi är inne på att det kan bli ett tufft löpningsförlopp så ser vi spelvärdet som neutralt och rankar henne i B-gruppen.

Vår A-grupp består istället av 6 Hermes Boko (5,1 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt 11 Shestheone Trot (5,7 %) som vi spelade utgång på senast när hon var ute inom V86 och imponerade stort där hon krossade allt från dödens i debuten med svensk jänkarvagn. Det blir samma utrustning igen och med tanke på det så är procenten låg även om det är tuffa konkurrenter emot här som väntat med att rycka sådana växlar och det samtidigt är bakspår. Vi är också fullt medvetna om att kusken Markus B Svedberg inte direkt är någon att hålla i handen när det blåser hårt men vi håller detta som den bästa hästen om man ska gå på vad de visat i senaste starten tillsammans med favoriten och blir det en tuff körning så har hon en giftig speed att tillgå och som lågprocentare känns hon klart spelintressant. Loppet är i övrigt ett riktigt getingbo och vi fyller på med ytterligare tre hästar där 5 Tahiti Journey (1,5 %) som är en fin häst som har tagits försiktigt och gjort det bra i preparélopp hittills och ska provas barfota runt om för första gången är den riktiga rysaren. Vi lämnar en så pass bra häst som 12 Run Chica Run (12 %) utanför systemet vilket säger en del om den höga kvaliteten på loppet och helst hade vi velat strecka vidare här. Gör du ett större system är detta lopp lämpligt att fylla på med ytterligare hästar.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen ingår i Svensk Travsports Unghästserie och går över medeldistans med autostart. Loppet är öppet för treåringar som tjänat mellan 12 001 –  60 000 SEK. Loppet håller låg klass för att vara inom V86-spelet och känslan är att lite vad som helst kan hända och vi rekommenderar många streck i det här loppet också och på vårt systemförslag tar vi med sju av de tio deltagarna men det behöver inte vara fel att helgardera. Vår A-duo består av 5 Peakster (6,3 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt 6 Wreckless M.M. (18%) som är en knepig sort som hittills haft lätt till galopp och han är verkligen ingen sköntravare. Senast höll han dock undan till seger på knackig aktion och tränaren menar på att han blev muskeltrött. Han rapporteras därefter vara framflyttad  i jobben och vi gillar uppsynen på denna häst och tror att han kan visa sig starkast om aktionen fungerar hela vägen även om det inte verkar vara speciellt vässat inför det här loppet. Spetsstriden är relativt oviss då det är orutinerade hästar bakom bilen men vi håller honom som knapp spetsfavorit efter några hundra meter och från den positionen bör det faktiskt vara bra möjligheter att Ulf Ohlsson håller undan igen.

Bakom ovan nämnda A-duo rankar vi 4 My Angel Laday (24 %) som såg fin ut senast i skymundan och inlett karriären på ett bra sätt. Nu aviseras det jänkarvagn för första gången från ett fint läge och vi ser henne som värst emot vårt förstastreck i spetsstriden och därifrån kan hon mycket väl hålla hela vägen då det låter påställt inför denna start. En skräll att se upp med är 12 Regina Brodda (5,1 %) som satt med krafter kvar i ett tufft sällskap senast där Staro Lochlyn vann och Björn Goop satt i jänkarvagnen som satt på för första gången och det verkar bli samma igen. Läget är givetvis svårt men motståndet är betydligt enklare nu.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen ingår i Margaretas Tidiga Unghästserie och är ett fyraåringslopp för ston. Loppet går över medeldistans med autostart och är öppet för deltagare som tjänat som mest 450 000 SEK. Vårt klara förstastreck är 6 Mulligan (15 %) som vi spelar utgång med och skriver mer om nedan och där bakom rankar vi 3 Come and Dream (4,1 %) som streckmässigt är ett stort fynd enligt vår åsikt. Hon är lite ojämn men har emellanåt visat kvaliteter som räcker långt här och intrycket näst senast där hon galopperade över mål i ren iver med sparade krafter i kvalet till Drottning Silvias Pokal var strålande. Hon har varit förbättrad barfota bak i de tre senaste starterna även om resultaten uteblivit men nu har hon äntligen ett fint läge och då hon körs av Christoffer Eriksson som är en kusk som gör allt rätt för tillfället och då hon är relativt startsnabb så bör hon få en bra position i starten och då kan hon avsluta riktigt vasst.

Ett fynd på strecken är även 1 Fortune Teller (7,2 %) där den senaste starten under Elitloppshelgen kan glömmas då hon blev het av publiken på plats men intrycket näst senast var grymt så det är lite “ett upp och ett i minne” för henne också. Hon tävlar barfota runt om och med jänkarvagn som på slutet och även hon är startsnabb och är vår andrahandsfavorit till spets bakom vår utgång. Vi är dock inne på att Claes Sjöström efter loppet senast kan tänka sig släppa till vår utgång om Thomas Uhrberg trycker till inledningsvis men oavsett så är hon i princip garanterad en fin resa härifrån. 9 Mamasan (18 %) har ett lopp i kroppen efter lång vila och ska antagligen gå på någon form av barfotabalans igen vilket är ett stort plus då hon har riktigt bra statistik med en seger på ett försök barfota runt om och två segrar och en tredjeplats barfota bak. 2 Juni Håleryd (17 %) ska antagligen gå med helstängt huvudlag som på slutet och barfota runt om för första gången och med jänkarvagn men hon har gått med en sådan tidigare utan att det gett någon större effekt och intrycket senast var inget vidare. Hon får nöja sig med att vara C-häst på vårt system och vi landar till slut på sex hästar och vi hade gärna haft ett par till här också.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett försök i Klass II och går över lång distans med autostart och är öppet för deltagare som tjänat mellan 50 000 – 200 000 SEK. Den klara favoriten är 11 Fairplay Pellini (47 %) som kommer från Timo Nurmos formstall och körs av Kim Eriksson som verkligen lyft sig i år och faktiskt nästan redan kört in lika mycket som under hela fjolåret och får allt mer chanser bakom fina hästar. Favoriten har inlett karriären på bästa sätt och efter två galopper inledningsvis ståtar han nu med tre raka segrar. Intrycket vid dessa segrar har varit kraftigt plusbetonade och vi gillar verkligen sorten. Dagens långa distans visade han näst senast att han klarar av på ett bra sätt och från ett bättre utgångsläge hade vi mycket väl kunnat spela utgång. Nu är det dock besvärligt och det går inte att komma från att detta är lite av ett elddop för favoriten och vi nöjer oss med A-häst och ca 30 % av systemet på den höga vinstchansen då vi anser att spelvärdet är neutralt.

Där bakom höjer vi upp två skrällbud som båda kan vara lämpliga att flytta upp i A-gruppen om du gör ett större system. Först av dessa rankas 6 Cuarto Käbb (2,3 %) som visat kraftig uppåtform på slutet och är under utveckling. Han går närmast ner i klass gentemot de senaste starterna och gynnas av distansen och tävlade med murphybländare på höger sida senast vilket verkar ha fungerat postivt men annars är det skor runt om och vanlig vagn som tidigare. Därefter rankas 5 Actual Star (2,3 %) som inte övertygat i de senaste starterna men dessförinnan visade fartresurser som räcker långt här. Att han nu återkommer efter vila ser vi som positivt då han kanske hade blivit lite sliten innan dess i några tuffa lopp och den långa distansen är även det ett plus om han är fräsch i benen. Han går i övrigt i vanlig vagn och barfota fram och startar från ett perfekt utgångläge och löper han upp till sin kapacitet samtidigt som Kenneth Haugstad får till styrningen så bör vinstchansen vara hyggligt stor.

I B-gruppen lägger vi även 12 Flashing Boko (21 %) som avslutade vasst i svensk jänkarvagn för första gången senast även om han tappade travet på upploppet och han tillhör kapacitetsmässigt de bättre i fältet och det är också kusksplus nu men han har trots allt varit som allra bäst i den främre träffen samt 8 Joker Tooma (6,5 %) som gått bra i jänkarvagn i årets starter och dessutom maxades med barfota runt om för första gången senast och kördes tufft men det slutade snabbt i att han överforcerades i galopp och det kan mycket väl bli revansch här istället. Han är i alla fall mycket startsnabb och inte borta från spetsstriden trots utgångsläget och känns extra intressant då Örjan Kihlström sitter i sulkyn för första gången förutom att det blir barfota runt om igen. Vi tar även med två C-hästar och totalt tar vi med sju stycken vilket känns relativt tryggt.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen ingår i Margaretas Tidiga Unghästserie och är ett treåringslopp för hingstar och valacker. Loppet går över medeldistans och autostart och är öppet för deltagare som intjänat högst 300 000 SEK. Loppet håller en mycket hög kvalitet vilket understryks av att vi tar risken att ranka en så pass bra häst som 9 Neelix (35 %) utanför ramen vilket vi skriver mer om under överspelade.

Vårt klara förstastreck är istället 1 Born Unicorn (16 %) som är obesegrad felfri och har ett intressant läge och vi är inne på kan leda runt om och vi spelar utgång med honom vilket vi skriver mer om nedan. Därefter rankar vi 4 Vikens High Yield (21 %) som vi kanske håller som det största löftet i sällskapet och vi höll upp som skräll senast gentemot en kanon som Global Un Poco men då fick han luckan för sent och gick i mål på spänstiga ben och det var ett riktigt nästagångsintryck. Han streckas på nästan alla system och i B-gruppen tar vi även med 6 Vanilla Pod (14 %) som vi nämnde i inledningen gick med jänkarvagn senast förutom halvstängt huvudlag och höjde sig rejält och det aviseras samma igen och med Örjan Kihlström i sulkyn så lär resan bli bra. Vi tar även med skrällen 10 Young Da Vici (3,4%) som krydda i C-gruppen då han imponerat stort mot enkelt motstånd och nu får sitt riktiga elddop. Han gick barfota fram för första gången senast och gjorde med marginal sitt bästa lopp i karriären och ska antagligen gå likadant igen. Om det skulle bli dåliga tävlingsförhållanden så kanske det kan vara värt att lyfta in 7 Lucifer Lane (5,1 %) som har vunnit två gånger på två försök på något tung bana.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är ett sprinterlopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 300 001 – 1 800 000 SEK. Klar favorit är Roger Walmanns 9 King City (40 %) och att han ska ses med en vettig vinstchans i loppet med Örjan Kihlström i sulkyn har vi inga invändningar emot då han gillar förutsättningarna med bakspår över kort distans även om startryggarna är lite luriga och han kan fastna invändigt här eller hamna lite längre ner. Han var rätt bra senast i försöket till Sweden Cup och det blir antagligen samma utrustning igen men vi anser inte att han visat den riktigt sprudlande formen som kan krävas från bakspår i såna här sällskap och ser spelvärdet som ganska negativt till den här procenten.

Vi anser att spelvärdet istället hittas i tredjehandaren 3 Next To None Sib (14 %) som har haft lite opassande uppgifter på slutet men ska maxas i balansen och är vår spetsfavorit och vi väljer att gå för de stora pengarna och spika honom då det är en intressant uppgift på papperet. Vi skriver mer om spiken nedan och köper du inte honom så varnar vi framför allt för 2 Mellby Collector (2,6 %) som har fartresurser som räcker långt här och det aviseras barfota runt om igen vilket är optimalt när det fungerar och inte slutar med galopp som senast. Han är lite hetsig och svår att räkna på men med en lämplig ryggresa så duger han långt här och vi förstår inte alls den låga procenten och lägger honom därför som förstareserv till vår spik då vi siktar på de stora pengarna. 7 Emmett Brown (3,4 %) tyckte vi kändes intressant initialt då han fungerat mycket bra i jänkarvagnen i de tre senaste starterna men senast blev det lite väl hård laddning i starten och det verkar bli lugnare upplägg nu där Johan Untersteiner ligger mycket lågt och hästen har dessutom ingen vidare statistik över kort distans med 1-1-2 på sju starter.

V86-8

Dagens avslutande avdelning inom V86-spelet ingår i Margaretas Tidiga Unghästserie och går över medeldistans med autostart. Loppet är öppet för fyraåriga hingstar och valacker som tjänat högst 450 000 SEK. Vårt klara förstastreck är 3 Handsome Brad (15 %) som har en utvecklingskurva som pekar rakt uppåt. I de två senaste starterna har han gått barfota runt om och med jänkarvagn och norskt huvudlag och sett jättefin ut. Senast var han ute i Kungapokalen och hade mycket väl kunnat avgå med segern där med en lämpligare resa och nu anser vi att förutsättningarna ser intressanta ut då vi håller honom som klar spetsfavorit och det låter ordentligt påställt ifrån stallet. Ifrån spets bör det vara en toppchans om inte öppningen kostar för mycket vilket det finns en viss risk för vilket också är anledningen till att vi nöjer oss med A-häst och inte spelar utgång eller spikar.

Därefter rankar vi upp 5 Winner’s Wine (2,0 %) som är osäker på benen men samtidigt brukar leverera topprestationer vid felfri avgång. Nu är utgångsläget bra och vid felfri start bör Joakim Lövgren hitta en fin position och blir det ett alltför högt inledningtempo så bör hans spurt mycket väl räcka långt. Han tävlar antagligen med skor runt om igen och med halvstängt huvudlag  och det skulle givetvis vara mycket intressant om det blev en lättning på balansen vilket kan komma att bli aktuellt snart. Tidig är även favoriten 9 Dartagnan Sisu (32 %) som är en av de hästar som vi håller högst kapacitetsmässigt i fältet och som imponerade stort i årsdebuten. Det finns ett par startsnabba hästar i fältet och blir inledningen för tuff så kan han profitera på det och köra fram till dödens efterhand och troligtvis kontrollera fältet men kommer vår idé istället behändigt till ledningen som vi är inne på så blir det svårare och då är spelprocenten lite hög. Favoriten ska dock tillskrivas högst vinstchans i loppet men vi utgår ifrån spelvärde och rankar honom därför i B-gruppen. Vi ratar andrahandaren 6 National Prince (22 %) helt på systemet vilket vi skriver mer om nedan men tar med ytterligare två kantbollar och försöker jobba bort  favoriten där 11 Magic Gwin (7,5 %) som varit grymt bra på barfotabalans på slutet känns mest intressant och därför blir B-häst. Senast borde han egentligen inte kommit i mål även om det var en snabb bana också.

Spiken

V86-7: 3 Next To None Sib (14 %) brukar vi inte hålla upp i rankingen och ni som följer oss blir därför kanske lite förvånade över vårt spikväl denna vecka men det gäller att spela utifrån förutsättningarna och vi anser att de är nästintill perfekta nu. Utgångsläget är optimalt och stallet är optimistiska och vi har svårt att se Björn Goop missa spets bakom en så här startsnabb häst. Det är en position som han trivs utmärkt i vilket han visat vid ett flertal tillfällen och faktum är att han vunnit ett par gånger därifrån på V75. Nu har han dessutom två lopp i kroppen efter vila och intensivt tävlande tidigare där han blev sliten och tappade formen och han brukar vakna till liv under sommarmånderna och trivs med täta starter som det är nu. Att det dessutom är påställt ifrån stallet med barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag är ett plus även om han hade samma senast och gick som bäst med goggles tidigare. Det finns i alla fall ingen bättre kusk att ha i sulkyn ifrån spets än Björn Goop som är en mästare att hålla igång hästarna och att det desstutom handlar om kort distans ses även det som ett plus och vi är inne på att han kommer att stjäla det här loppet. Vi taxerar vinstchansen till 33 %.

Utgångar

V86-1: 5 Izzy (69 %) har inlett karriären på bästa sätt och är obesegrad  efter fem starter där hon har vunnit fyra av fem ifrån spets och nu är det upplagt för spets igen. Senast testades hon med halvstängt huvudlag för första gången vilket slog väl ut och samma huvudlag är aviserat igen vilket är positivt. Tidsintervallet till denna start är även det perfekt om man ska döma av de fåtal starter som hon gjort och hon är sannolikt under kraftig utveckling. Vi var länge inne på att spika men valde till sluta att nöja oss med utgång och anledningen är att hon trots allt går upp i klass till denna start  och möter några vassa motståndare och även om Jorma Kontio faktiskt har varit duktig på att infria med betrodda hästar inom V86 vilket ni kan se här så är det i våra ögon ingen toppkusk. Som storfavorit hittar vi inget spelvärde utan värderar det som neutralt och väljer då istället en annan spik med ett högre spelvärde men samtidigt lägre vinstchans. Vill ni vinna ofta är detta dock spiken för er. Vi taxerar vinstchansen till 67 %.

V86-4: 6 Mulligan (15 %) gjorde några rejäla insatser under fjolåret även om hon var sämre under hösten och vi anade att det fanns mer än vad hon visade inombords. Senast återkom den här rejäla Maharajah-avkomman efter vintervila och även om det inte räckte till seger så var insatsen mersmakande och intrycket är att vinterträningen fört henne framåt rejält vilket ibland är fallet för vissa hästar. Hon var också lättad senast till lättare skor och nu blir det antingen samma eller så blir det ytterligare lättning till barfota bak vilket vore extra intressant. Det är dessutom ett perfekt intervall mellan starterna för henne och till denna start bör hon också vara rejält framflyttad formmässigt och vi är inne på att Thomas Uhrberg kommer ladda rejält och försöka köra sig till spets om den inte nås initialt. Som vi läser spetstriden har vi i alla fall goda förhoppningar om att hon sitter i spets inom 400 meter men om det inte går hem så ser vi inte dödens som någon total katastrof heller då vi har känslan för en topprestation och håller det som en hygglig möjlighet även därifrån. Vi taxerar vinstchansen till 34 %.

V86-6: 1 Born Unicorn (16 %) har bara gjort fem starter och är liksom flera motståndare under kraftig utveckling och förutsättningarna här känns riktigt intressanta då han är vår klara spetsfavorit och han kan ha vunnit det här loppet i spårlottningen. Ifrån spets är han i alla fall obesegrad efter två starter och i unghästloppen brukar det vara guld värt. Till denna start kör dessutom Björn Goop första gången och det ser vi som ett extra plus då han brukar vara en mästare i att hålla igång hästarna ifrån spets och han är en mästerlig tempobedömare. Dessutom kör han med extra stort självförtroende för dagen och med det troliga löpningsförloppet så anser vi att hästen borde vara klart favorit. Vi taxerar vinstchansen till 34 %.

Övervärderade

V86-6: 9 Neelix (35 %) är obesegrad efter fyra starter och inlett karriären på att strålande sätt och avslutade i 1.08,5-tempo senast vilket givetvis är imponerade på en så här orutinerad häst som går på träningsbalans även om det gått långsamt under vägen senast. Vi tycker dock att spelprocenten är väl tilltagen här då det handlar om Solvalla nu och motståndet hårdnar till rejält och spår nio är ett klart statistiskt minus och det behövs en del tur med positionerna.  Det handlar också om första långresan och kusken Adrian Kolgjini har verkligen inte rosat marknaden på Solvalla det senaste året då han har en seger på de senaste 44 starterna på huvudstadsbanan sedan han vann Sweden Cup med Dante Boko och slog igenom i kuskeliten. Om inte hästen är helt överlägsen så tror vi att han blir utmanövrerad taktiskt som vanligt. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V86-8: 6 National Prince (22 %) har varit igång länge nu och vi anser att det lyser formtapp lång väg. I kvalet till Kungapokalen var vi inte helt nöjda med prestationen trots andraplatsen och intrycket i Kungapokalen var inget vidare då han gick med can’t see back-huvudlag som gjorde att han lade bort krafter under vägen. Senast under Elitloppshelgen gick han med samma huvudlag och allt blev fel igen då han släppte spets och blev ambitiös igen men känslan var ändå att formen inte är på topp. Han är startsnabb – speciellt med can’t see back-huvudlag – men vi är inne på att han trots det och att Erik Adielsson sitter i sulkyn kommer få svårt att nå spets här utan en vild laddning och då kan det bli positionsproblem istället. Om han når spets så finns naturligtvis risken att han rinner undan då det trots allt handlar om en kapabel häst men som andrahandare tar vi bort honom från systemet. Vi tror inte heller att de vill köra livet ur hästen i den här starten igen då han varit lite för vass på slutet och det blir antagligen öppet huvudlag förutom barfotabalansen samt jänkarvagn som han gått med på slutet, Vi taxerar vinstchansen till 10 %.

Skrällbud

V86-2: 6 Hermes Boko (5,1 %) var lättad i balansen och gick med halvstängt huvudlag senast men det lät inte påställt och vi förväntade oss därför inte någon bättre prestation men hon gjorde ändå ett topplopp i våra ögon efter en tung resa och det är nog så att huvudlaget har en stor betydelse för en sån här hetsig Ready Cashare. Till denna start låter det mer påställt och ytterligare lättning fram och med skickliga Mika Forss i sulkyn så håller vi henne som knapp spetsfavorit före 3 Saranda Face (5,5 %). Vi är inne på att vi får se en topprestation om hon når spets idag och även om vi rent kapacitetsmässigt håller några motståndare som bättre så är vi tveksamma till  om de kan ta ner henne därifrån och får hon vara ifred en bit kan det bli helt omöjligt. För den djärve kan detta faktiskt vara en kul chansspik men vi nöjer oss med A-häst. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V86-3: 5 Peakster (6,3 %) har nu gjort fem starter och har hittills inte direkt imponerat men senast skönjde vi en kraftig förbättring då han tävlade barfota fram och känslan är att han nu är på gång. Nu startar han från det statistiskt optimala femtespåret och som vi tidigare nämnt känns Roger Walmanns hästar kraftigt på gång för dagen även om stallet ligger lågt inför den här starten. Det är också intressant att Örjan Kihlström kör för första gången och med en lämplig ryggresa så är vi inne på att han är skrällduglig. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*6*7*6*7*3*1*3 = 3 969 kronor[/content_protector]