V86 Solvalla

V86 Solvalla

Omgången håller hög klass och kryddas framför allt av Big Noon-Pokalen för tre- och fyraåringar med 250 000 kronor till vinnaren.

V86-1

A: 3(1)

B: –

C: –

D: 7,9,2,4,6,8,10

Det var en riktigt tråkig strykning av den dåvarande storfavoriten 1 Dileva Käll (62 %)med Daniel Redén.  Vi trodde nämligen inte på den utan hade redan då tänkt spika 3 Drillbit Ås som nu blir jättefavorit istället.

Vi tippar nu 3 Drillbit Ås som körs av Erik Adielsson. Erik kör i sällan skådat flyt för tillfället och är en mkt startsnabb kusk. Nu när favoriten är struken är det nästan spetsgaranti och då tror vi att loppet är över då hästen biter ifrån sig rejält från spets.   Det verkar också vara rejält påställt till dagens tävlingar då det både blir helstängt huvudlag och barfota om banan tillåter

För den som vill gardera rekommenderar vi framför allt nedan hästar.  7 Global Kitten (1,4 %) som har klent resultat på slutet men verkligen sett fin ut. Hon har klättrat i ryggar i de senaste loppen och har hög grundkapacitet. 9 Parodie (1,0 %) som trivts väldigt bra med Untersteiner och som nu kan få en perfekt resa i andraspår.

Vi ratar Melanders hästar som samtliga sett totalt formlösa ut på slutet.

V86-2

A: 2(1)

B: 4(2)

C: –

D: 1,3,7,12,6,5,8,9,11

Favorit på insatserna är 2 Quiteanotherstory (29 %) och även vår favorit.  Det känns som att Untersteiner passar perfekt på hästen. Nu är hon är direkt i andraspår och visat uppåtform på slutet.  Roger Walmann är även oerhört optimist då han brukar ha bra koll. Blir svår att stå emot. En tänkbar spik!

Vi litar dock inte helt på hästen och då vi har blivit imponerade av 4 Sugarchock (14 %) på slutet måste vi bara ha med den. Hästen fungerar både bakifrån och från spets. Nu är det relativt hög sannolikhet att det blir spets av egen kraft eller att Goop släpper med 3 True Blue For You efter hand. Normalt så körs inte hästen med körspö av Frida Asplund som är hästens ordinarie kusk. Nu är hon avstängd och då blir det i våra ögon en kuskförstärkning till Tomas Pettersson och han kommer troligtvis använda sig av körspö vilket vi anser är positivt. Dessutom blir det jänkarvagn och barfota bak nu vilket är ett plus.

Bakom så har Goop-stallet två hästar till start 3 True Blue For you (23 %) och 1 Naughty Me Hanover (9 %) vilka båda ska ses med viss chans. Den förstnämnda återkommer efter längre vila och vi är sen tidigare inte särskilt imponerade av hästen. Nu är dock motståndet relativt klent och det kan duga ändå men hon känns överstreckad. Den andra är långsam ut och det är mycket svårbedömt var hon hamnar. Hästen har dock visat fin kapacitet och värd att strecka om ni streckar några stycken

V86-3

A: 5(1), 9(2)

B: 11(2), 6(3)

C: 10(3), 12(3), 7(4)

D: 8,2,4,1,3

Ett svårlöst lopp som kan kräva sina streck. Favorit är 5 Notre Crown (33 %) som håller en jämn och fin form. Hästen duger normalt hyfsat i sådana här sällskap men tål inte speciellt mkt tryck. Rent kapacitetsmässigt finns det flera hästar i loppet som har klart högre kapacitet. Nu är 5 Notre Crown (33 %) spetsfavorit och det är möjligt att han kan trolla bort ett varv och då blir han farlig.

Vi tror även en del på 9 Montgomery Gel (18 %) som visat form i de senaste starterna. Hästen har nu haft en relativt lång formtopp och det kändes som en liten formförsämring eller i alla fall som att peaken kan vara över.  Hade vi varit säkra på formen är intakt hade det kunna vara en tänkbar chansspik.

Vi tror mindre på 10 Overtaker By Sib (17 %) som är tredjehandare. Han har varit mycket fin denna säsong men galopperat i de två senaste starterna och sett sämre ut i övrigt.  Dessutom blir det skor till denna start vilket är negativt. Förra året var det på samma sätt, hästen tappade formen december-januari och det känns troligt att det är på samma sätt nu. Vi håller dock 10 Overtaker By Sib (17 %) högt och rent kapacitetsmässigt är det klart bästa hästen i fältet så vi tar inte bort honom helt från systemet.

Farliga skrällar är 11 Sandringham Hanover (7 %) som trivts på vintern och visat fin uppåtform de senaste starterna. Nu är läget dåligt men farten finns. Vi varnar även för 12 Sophias Blush (2,4 %) som äntligen börjar se bra ut. Läget är dåligt men hon kommer från stall i toppform och känns streckvärd.

V86-4

A: 13(1), 1(1), 9(2)

B: 5(2)

C: 2(3), 15(3), 6(4), 7(4)

D: 3, 4, 8, 11, 10, 12

Ett tvåringslopp på kort distans för ston och med ett antal hästar som åker på sin första långresa känns som förutsättningar för rejäla överraskningar.

Nu är 13 Eunice Boko (52 %) favorit och det är väl motiverat. Hästen har imponerat och ser bättre ut för varje start. Det känns som en jättetalang och strular det inte allt för mycket från tillägg kan det mycket väl räcka.

Intressanta hästar är 1 Corona (10 %) och 9 Caviar Sisu (9 %). Den förstnämnda var kraftigt förbättrad i senaste starten och det såg ut som om polletten trillat ner. Är hästen ytterligare förbättrad till denna start kan det mycket väl räcka från den troliga ledningen. 9 Caviar Sisu ser ut som en riktig racer. Vi gillar verkligen intrycket och det ser ut som en häst med riktiga speedresurser.

Vi streckar vidare och tar med 8 streck på systemet

V86-5

A: 3 (1)

B: 6(2), 5(2), 11(3), 7(3)

C: 10(3), 9(4), 12(4)

D: 1,2,4,8

Ett klasslöst lopp där det finns många tänkbara vinnare. Vår favorit är 3 Disney Tooma (31 %) som troligtvis tar spets. Hästen har tidigare bitit ifrån sig bra från spets på Solvalla och vi hoppas att det körs därifrån nu. Det blir barfota runt om och helstängt huvudlag vilket är optimalt. Det känns även som om det är hans årstid nu då han har fungerat som bäst på vintern förut. Hästen är dock ojämn och vi streckar vidare.

Från Stig H Johanssons formstall kommer 5 Robis Sara (21 %). I senaste starten var hon dock blek men fick gå i dödens och det är inte hennes likör så den starten kan vi glömma. Näst senast gick hon barfota runt om och var mycket bra. Ikväll ser det ut som om det blir samma balans och hon har viss spetschans. Vi tror på en bra prestation ikväll och i ett tunt lopp så har hon vettig chans.

Reijo Liljendahls duo 6 Deal or No Deal och 11 Pirro Bi har bäst kapacitet i loppet.  Nu är det frågetecken kring hur löpningsförloppen kommer bli för dem men om det stämmer någorlunda längst vägen så räknas dem.

Rolig som skräll är 7 Steely Knight (2,5 %) som i senaste starten galopperade direkt men näst senast var mkt fint. Hon är snabb ut och det kan bli en bra resa. Hon körs av Johan Untersteiner och de har tidigare fungerat fint ihop. Med rätt resa så blir hon svår att stå emot.

Vi litar dock inte på någon av ovanstående utan streckar vidare några hästar. I detta lopp känns det som att det kan komma en skräll så vi rekommenderar streck på så många hästar som plånboken tillåter.

V86-6

A: 8(1)

B: 12(2), 10(2), 3(3)

C: 1(3), 5(3)

D: 2,7,4,9,11

Loppets fynd finns i 12 Corleone Boko (7,5 %) som värmde strålande inför senaste starten på V75. Han fick vandra i dödens höll helt okej till slut. Nu blir det troligtvis barfota och helstängt huvudlag. Vi har feeling för hästen och tror på en mycket fin prestation ikväll, som kan räcka hela vägen.

Favorit är 8 Napoeon C.D.  (21 %) som har sett mycket fin ut på sistone. Vi gillar verkligen intrycket och det ser ut som en klassklättrare. Nu är spåret inget vidare men vi tror ändå på hygglig möjlighet att han får överta spets relativt snabbt och då är det fin chans. Vi tror klart mest på denna häst och spelar utgång.

Bäst kapacitet i loppet anser vi att Orecchietties halvsyster 10 Rigatoni (15 %) har. Hästen utvecklas för varje start och med rätt resa duger hon långt. Det brukar dock vara svårt för 3-åriga ston att vinna mot äldre och hingstar bakifrån så vi nöjer oss med B-gruppen för henne.

Vi streckar även en del hästar då det finns många hästar med fin kapacitet som kan skrälla med rätt löpningsförlopp.

V86-7

A: 11(1), 7(2)

B: 2(2)

C: –

D: 8,1,3,4,9,10,5

Vi var mäkta imponerade av 7 Ragata (72 %) i början av säsongen. Därefter hade hon en downperiod under sommaren men nu har hon hittat tillbaka till formen igen. Med ett bättre startspår hade vi spikat utan att blinka men nu är det väldigt ovisst hur resan kommer bli och hästen känns överstreckad.

Vi tippar 11 Room to Go (9 %) som kan gynnas om det blir en hård öppning, vilket vi tror. Hästen tillhör kulltoppen och visade grym form senast. Hon är helt klart omgångens fynd!

Vi streckar även 2 Donna di Quattro som har mycket fina fartresurser när hon väl fungerar. Vi tror att Goop sänder henne till ledningen idag och därifrån kan hon hålla länge.

Ovan nämnda tre hästar höjer sig enligt oss rejält över mängden och det känns tryggt med tre streck i denna avdelning.

V86-8

A: 1(1)

B: 2(2)

C: 4(3), 3(3), 10(3)

D: 11,9,8,6,5

Här var vi länge inne på att spika favoriten 1 Poochai men beslutade oss till slut för att nöja oss med utgång. Även om vi tror klart mest på hästen är det oerhört trist att sitta med en spik på favoriten i sista loppet. Det är helt enkelt speltekniskt väldigt fel och det saknas inte motbud i loppet. Vi tror att 1 Poochai sänds till ledingen av Adielsson som är grym ifrån voltstart. Det kan dock bli hårt tryck hela vägen och då han trots allt var lite blek (kladdig bana) i senaste starten så är det inte helt orealistiskt att någon annan vinner.

2 Cool Keeper är jämnheten själv och tränar strålande enligt Witasp. Nu är han garanterad en fin resa och är den häst som kan gynnas om det blir hårt tempo hela vägen.

Vi spelar med jokersystemet

Alla A-C hästar inom ramen ingår i systemet. Observera att vi inte anser att D-hästarna är chanslösa.

Krav:

 Max 1 C-häst och minst 4 A-hästar

Poängsumma högst 15, poängen för respektive häst är den siffra du ser inom parantes bredvid respektive häst i rankingen.

Utgång: minst 1 av 2

V86-6 nr 8 Napoleon C.D.

V86-8 nr 1 Poochai

Systemkostnad 1 948 SEK