V86 Solvalla

V86

Lasse har en bra chans men vår spik har ett bättre spelvärde

[content_protector password=”express” cookie_expires=”0″]V86 gick på Åmål förra veckan där vi i alla fall fick lite spänning då vår rank höll bra klass men tyvärr föll vi på spiken Metallic Beat i den sjunde avdelningen där det blev skor runt om vilket var oväntat för oss för även om han gått bra så tidigare vid vissa tillfällen så var det en fingervisning om att det inte var påställt och prestationen blev även därefter. Vi fick till slut sex rätt på vårt Jokersystem och några trösthundringar tillbaka medan vi fick sju rätt på vårt matematiska system som gav ett litet nettoplus. Våra matematiska V86-system har för övrigt gått som tåget den senaste månaden vilket så klart förvånar oss då vi förordar filinlämning som första alternativ.

Onsdagens omgång går på Solvalla som ska prova på att köra V86Xpress på egen hand för första gången. Vi hoppas verkligen det slår väl ut då vi inte är några stora fans av att dela upp loppen mellan två olika banor och anser att huvudstadsbanan förtjänar en egen tävlingsdag. Det höjs många kritiska röster om det här försöket men vi tror och hoppas att det visar sig vara en bra kompromiss att snabba på tävlingskvällen lite för det gamla upplägget känns ganska segt framför datorskärmen nu när man vant sig vid expressfart. Omgången håller en relativt ojämn nivå sportsligt även om V86-5 som är ett fyraåringslopp i Solvallaserien håller absolut toppklass och här hittar vi en av våra utgångar i form av 2 Uncle Lasse (72 %) som startar ifrån ett perfekt utgångsläge och har en bra uppgift. Vi har dock hittat en roligare spik i V86-8 där 3 In Vain Sund (23 %) borde vara klar favorit i våra ögon och vi spikar på det fina spelvärdet.

I övrigt känns tyvärr inte omgången så spännande då de betrodda hästarna överlag har goda vinstchanser och det är ont om några större skrällbud som det går att tro helhjärtat på. Det finns dock som vanligt potential i systemet och med lite flyt så kan det bli bra pengar även om vi har en känsla för måttligt låg utdelning idag. V86 har dock visat sig kunna ge bra utdelning även om någon stor favorit eller två vinner ibland.’

Obs! I samband med att vi lade ut vårt systemförslag blev tråkigt nog vår förstahäst i V86-7 9 Venkatesh (17 %) struken och eftersom vårt systemförslag läggs ut så lång tid i förväg tog vi oss friheten att korrigera systemförslaget för detta. Vi har dock inte uppdaterat texten men tror så klart ännu mer på 1 Al’s Winnermede (10 %) nu efter strykningen och även 8 Special Promise (7,8 %) som gynnas av strykningen kommer med på systemet och där kan man notera att det skett en intressant kuskändring till Jorma Kontio. För vår statistik är det detta systemförslag som gäller.

V86-1

Vi inleder onsdagens omgång med ett försök till Diamantstoet och vår känsla är att det kan skrälla till rejält här då vi inte riktigt litar på de betrodda hästarna samtidigt som det finns en del skrällbud som kan mycket i sina ljusa stunder. Då vi dessutom har en känsla av att det kommer bli en hård spetsstrid som mycket väl kan bli utdragen så känns loppet spelmässigt väldigt intressant och vi rekommenderar en bred gardering.

Favorit i nuläget är 7 Thorn Bird (27 %) som vi rankar ner en bit då vi anser att det finns andra hästar i sällskapet som har högre fartresurser och dessutom är det ett kraftigt vingelläge här. Den häst som vi anser har högst vinstchans är 5 Withma (17 %) som startar från ett perfekt utgångsläge och kommer från Jörgen Westholms formstall. Hon tillhör de mest kapabla i fältet och är spurtstark och gynnas därmed om hon får en bra ryggresa i ett hårt tempo som vi är inne på att hon kan få och det blir dessutom optimal balans i form av barfota runt om och jänkarvagn. Hon kommer dock från nästan två månaders vila vilket gör oss lite osäkra på om formen verkligen kommer vara där så vi nöjer oss med att spela henne som A-häst. Vår förstahäst på spelvärdet faller istället på 12 Bonjour Shangri La (3,1 %) som vi skriver mer om under skrällbud och totalt tar vi med nio hästar på vårt systemförslag.

V86-2

Andra avdelningen är ett treåringslopp med orutinerade hästar som generellt sett är väldigt svårvärderade då de endast gjort ett fåtal starter och utvecklingen på dem kan skifta drastiskt från en start till en annan och de flesta saknar rutin bakom bilen och liknande. Det finns ett flertal hästar i fältet som kommer bli intressanta att följa i framtiden och framför allt har vi förhoppningar på favoriten 2 Track Angle (20 %) som vi gillar kraftigt som modell och här anar vi en hög utvecklingspotential. Vi spelar utgång och fyller på med totalt sju hästar på vårt systemförslag och hoppas framför allt på 10 Up in the Trees (4,8 %) som har gjort två starter i regi Stig H Johansson och vi anser ser bättre ut för varje start och flyttar hon fram positionerna ytterligare till denna start så kan det mycket väl räcka hela vägen. Senast gick hon mestadels utvändigt om ledaren och höll bra till slut och även om hon inte vunnit än så verkar hon ha rätt inställning och vi tror att det kan vara dags för karriärens första seger här.

V86-3

Ett femåringslopp för hästar som vunnit över 200 000 SEK och loppets deltagare är rätt välmeriterade men tyvärr är faktiskt känslan att många av de här hästarna toppat tidigt i karriären och söker en nytändning och loppet känns därmed lite trist.

Det stora undantaget är favoriten 3 Flex Lane (34 %) som vi blev imponerade av under fjolåret. Nu återkommer han efter nästan nio månaders vila och det är alltid ett osäkerhetsmoment om han kommer kunna prestera direkt. Vi har en känsla av att det kommer bli en bra prestation då träningsrapporterna är positiva samtidigt som tränaren Lars I Nilsson brukar ha det i ordningställt direkt. Det blir även barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag vilket vittnar om att det verkar påställt. Vi nöjer oss dock med A-häst och rent spelmässigt är det som sagt ett rätt trist lopp då de övriga betrodda även är de hästar som har högst vinstchans i loppet. Det här är ett lopp där vi bara vill överleva och gå vidare och totalt tar vi därför med fem hästar och det känns kassaskåpssäkert.

V86-4

Ett relativt lågklassigt tilläggslopp för hästar som tjänat upp till 300 000 SEK med en tilläggsgräns vid 100 000 SEK. Klar favorit i loppet är 10 Ekavir (26 %) från Hans-Owe Sundberg och även om vi köper att han är betrodd så ser vi inte honom som någon större stjärna och vi anser att han är överstreckad men han platsar ändå i B-gruppen på sin höga vinstchans som vi taxerar till 21 %.

Vår A-grupp består av 4 Slaghöken (12 %) samt 3 Avatar Accelerator (16 %). Om vi börjar med Slaghöken så har han successivt blivit allt bättre när han tävlat barfota runt om på slutet och han imponerade så smått på oss i den senaste starten. Nu finns det en viss galopprisk men går han felfritt så har hästen fartresurser som räcker långt i detta sällskap. Vårt förstastreck i loppet är dock Avatar Accelerator som vi anser har en kraftigt missvisande resultatrad. Hästen har fått besvärliga resor och även om det inte höll hela vägen i den senaste starten så blev vi imponerade av insatsen då han fick gå i tredjespår hela loppet och höll ända in på upploppet då det blev en galopp. Som vi läser loppet nu så kan han mycket väl få överta ledningen relativt omgående om Örjan Kihlström kör till från start och då blir det en mycket svår nöt för motståndarna att knäcka.

V86-5

Ett kanonlopp i Solvallas fyraåringsserie och här spelar vi utgång på storfavoriten 2 Uncle Lasse (72 %) som vi anser höjer sig ett snäpp över motståndet och bör leda runt om från ett fint läge. Bakom honom så känns loppet mycket ovisst och det krävs uppemot fem-sex streck för att känna sig helt trygg. Stallkamraten 3 Divisionist (4,2 %) känns värst emot då han verkar vara under kraftig utveckling men han lär väl knappast svara vår utgång den här gången i spetsstriden. Missa inte heller att 1 Pacific Broline (8,0 %) ska gå barfota runt om för andra gången i karriären och slog Readly Express i Breeders’ Crown-finalen senast han gick så och att även miljondraget 4 Don’t Mind Me (0,6 %) antagligen ska provas barfota runt om för första gången med chefen i sulkyn och det här ser ut att vara en riktig häst.

V86-6

Här startar omgångens andra stora favorit 8 Swish Lane (75 %) och tyvärr är ett stort favoritskap berättigat här också även om vi anser att det är lite i överkant. Vi spelar utgång på favoriten och hoppas egentligen på favoritfall och skräll på någon av våra motbud istället. Vi skriver mer om vår tipsetta nedan och den hästen som vi dubblar utgångsgruppen med som är 2 Mad Diva (3,9 %) som Åke Lindblom verkar ha fått ordentlig ordning på i ny regi och vi tycker att hon gör en mycket intressant start här. Senast kördes hon resolut till ledningen i debuten men fick ge sig knappt till slut och vi är inne på att det kan bli ett liknande upplägg och att hon kan vara ännu bättre den här gången till en mycket intressant spelprocent bakom den stora favoriten. Hon har inte vunnit än men den första segern måste komma när som helst. Vi tar totalt med fem hästar på vårt systemförslag och känner oss rätt säkra på att vi fångar in skrällen vid favoritfall då loppet är väldigt skiktat och de hästar vi lämnar utanför ramen ses med extremt låga vinstchanser.

V86-7

Här får vi se ytterligare en storfavorit men glädjande nog så har vi goda förhoppningar om ett favoritfall och anser att 2 King City (59 %) är kraftigt övervärderad. Vår förstahäst är istället 9 Venkatesh (17 %) som sällan är intressant som favorit då han gör bort sig för ofta men nu känns han högaktuell från det här läget till den här låga spelprocenten. Senast blev han het och det blev fiasko av det hela vilket givetvis påverkar procenten den här gången men det gör att vi tycker att det gör spelvärdet desto större denna gång. Utgångsläget är nämligen perfekt för honom här då den stora akilleshälen är att han lätt blir het och han har faktiskt grym statistik ifrån bakspår i autostart. Håller han sig lugn inledningsvis och kommer vettigt på det så har han ett grymt sista halvvarv att tillgå och vi tror att det blir svårt för motståndarna att stå emot. Vi taxerar vinstchansen till 33 %.

Vi tar även med 1 Al’s Winnermede (10 %) som kommer med toppform och kan bli en svår att rå på om han kan hålla upp spets inledningsvis. Han var faktiskt otroligt bra i V75-finalen näst senast trots att han inte hann dit där tränaren mer eller mindre hade lovat seger och senast galopperade han bort sina chanser direkt så han står lite på tur för seger om han har konserverat formen någorlunda. Vi taxerar vinstchansen till 19 %.

V86-8

Det avslutande Bronsdivisionen är ganska rundspelad och det tycker vi är helt fel då 3 In Vain Sund (23 %) har lottats till ett fint läge och borde vara klar favorit i våra ögon så vi går hela vägen ut på honom och väljer att spika på det fina spelvärdet då de värsta motbuden har bakspår. Vi tycker att uppgiften ser mycket fin ut och skriver mer om vårt spikförslag nedan. Bakom honom så är loppet inte så intressant då det inte rensar speciellt bra och vi anser att det ska mycket till om det skräller till här.

Spiken

V86-8: 3 In Vain Sund (23 %) är bara fyra år och har varit ute mycket i årgångsloppen där vi anser att han ofta varit lite underskattad – inte minst när han tävlar barfota runt om då han fått ett riktigt fint klipp i steget. Vi var till och med inne på att han hade vinstchans senast då han tävlade barfota runt om från ett perfekt läge mot kanoner som Southwind Mozart och Readly Express och han kördes också som han hade det då Daniel Redén gick ut från rygg ledaren till utvändigt med varvet kvar till mål. Sedan tröttnade han till slut och om det var mjölksyra eller motivationen som tröt är svårt att säga men det var ingen infektion i kroppen enligt stallet och det är därför de helt enkelt provar igen. Nu möter han äldre motstånd i Bronsdivisionen men det känns ändå betydligt billigare än vad han mött på slutet och når han upp till vad han presterade näst senast så bör han bli väldigt svårslagen från ledningen som vi ser på saken. Vi ser helst att han tävlar barfota runt om och det är i skrivande stund oklart vilken balans det blir i den här starten men det känns oavsett vilket som ett mycket roligt spikförslag i en något favoritbetonad omgång. Vi taxerar vinstchansen till 42 %.

Utgångar

V86-2: 2 Track Angle (20 %) blev vi stormförtjusta i direkt i debuten då han galopperade bort sig och sedan återkom på ett bra sätt till en tredjeplats. Inför den senaste starten lät det påställt och hästen levererade på ett förstklassigt sätt efter att han forceras till ledningen och sedan vann överlägset. Vi gillade fortsatt vad vi såg och det här handlar om en häst som verkar ha det lätt för sig och det hörs även ifrån stall Melander att de har höga förväntningar inför framtiden. Utgångläget här passar bra och även om han inte är vår spetsfavorit så bör Per Lennartsson hitta en bra position och är han i nivå med vad vi förväntar oss bör motståndarna få det svårt att stå emot vår utgång över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V86-5: 2 Uncle Lasse (72 %) är omgångens stora begivenhet och det ska bli mycket spännande att se honom på tävlingsbanan igen efter den strålande prestationen som han stod för bakom Pinkman under Elitloppshelgen. Han har imponerat i samtliga sina starter i Sverige och spåret denna gång är helt perfekt och det skulle förvåna oss om det inte blir spets direkt. Om han mot förmodan missar den initialt så lär motståndarna välvilligt  släppa över den, speciellt som det värsta motbudet i spetskörningen är stallkompisen 3 Divisionist (4,3 %) som lär vara nöjd med ett lopp i rygg ledaren. Det saknas givetvis inte motståndare i övrigt men normalt sett så får de jaga bäst de vill då Uncle Lasse blir svårslagen i ledningen och vi väljer att spela utgång trots att han är storfavorit. Vi taxerar vinstchansen till 74 %.

V86-6: 2 Mad Diva (3,9 %) gjorde senast debut i regi Åke Lindblom på ett mycket bra sätt där hon höll tappert till en andraplats ifrån spets bakom M.T.Joinville som är en bra häst för klassen. Inför debuten var tongångarna mycket positiva och det verkar som att hon har tagit loppet på ett bra sätt. Till denna start känns förutsättningarna perfekta och hon är vår klara spetsfavorit och ska sedan köras därifrån av Åke Lindblom. Om hästen är ytterligare förbättrad till denna start så kan det mycket väl räcka hela vägen om favoriten har en dålig dag eller kommer bort vilket trots allt inte är helt omöjligt från spår åtta bakom bilen. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V86-6: 8 Swish Lane (75 %) har imponerat stort på oss och det råder inga tvivel om att det är bästa hästen i sällskapet. Hon har nu tre raka segrar som tagits den tunga vägen och jämfört med den senaste starten går hästen ner rejält i klass. Hon startade från ett liknande läge senast och löste den uppgiften galant även om det blev ganska hårt tempo där under vägen. Hade hon startat från ett bättre utgångsläge så hade det varit ett spikförslag men nu är det bara en säker vinnare om det inte blir alltför mycket vingel under resan och vi taxerar vinstchansen till “endast” 68 % och nöjer oss med utgång.

Övervärderade

V86-7: 2 King City (59 %) känns överspelad idag då vi känner oss väldigt osäkra på vilken löpning hästen kommer få eftersom vi inte är inne på att han når till ledningen. Dessutom möter han nu två hårda konkurrenter i form av 1 Al’s Winnermede (10 %) som kan bli väldigt svår att knäcka om han håller upp ledningen samt 9 Venkatesh (17 %) som hittills har visat en högre toppnivå än King City. Som vi ser loppet är King City en av tre realistiska kandidater till segern och vi rankar ner som storfavorit. Vi taxerar vinstchansen till 37 %.

Skrällbud

V86-1: 12 Bonjour Shangri La (3,1 %) är normalt en häst som vi anser har neutralt till negativt spelvärde då hon brukar vara betrodd i överkant. Nu kommer hon dock med en dålig resultatrad vilken vi anser är missvisande. Hon har faktiskt sett bra ut på slutet och träningrapporterna är positiva samtidigt som vi anser att hon kanske tillsammans med de mer betrodda hästarna Withma och Gaia Sund har högst kapacitet i fältet. Vi har en känsla av att bakspåret inte behöver vara så negativt till just denna start då vi ser en uppenbar risk för överpace och då kommer spurten bita bra om Örjan Kihlström hittar ett vettigt slagläge vilket han brukar göra. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V86-6: 2 Mad Diva (3,9 %) se utgångar.

Jokersystemet

UPPDATERAD RANK SOLVALLA

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

9*9*3*6*1*5*2*1 = 3 645 kronor[/content_protector]