V86 Solvalla

V86

Kvällens tävlingar ser mycket öppna ut och det har varit svårt att hitta klara spikar att gå på. Vi har dock hittat en rolig chansspik som för närvarande har 14 % av insatserna och vi har många skrällar som A hästar.

Vi tror på hög utdelning och rankar överlag ner Melanders/Lundströms hästar ikväll och tvärtom för Nurmos hästar som vi tror en del på ikväll.

V86-1

A: 4,6

B: 3

C: 10,1

Loppets favorit Tidied Accelerator chansas bort då hästen presterade riktigt dåligt i senaste starten samt stallformen är usel för närvarande. Det låter inte heller speciellt uppåt hos stallet och vi har svårt att se hur han ska få ett bra lopp ikväll.

Vi håller upp 3 Macho Gossip som tidigare gått bra direkt efter vila och rent kapacitetsmässigt tillhör han de bättre i loppet. Vi tror på spets eller rygg ledaren och då vi inte direkt har feeling för att någon häst kommer överprestera ikväll så ger vi hästen en vettig chans.

Vi rankar dock 4 Orfeus Brodde och 6 Montgomery Gel som A-hästar. Den förstnämnda pga intressanta utrustningsförändringar och trolig spets och den andra då hästen håller mycket bra form och kommer från stall i form även om vi i grunden inte är speciellt förtjusta i Montgomery Gel

 V86-2

A: 2

B: 7,4,6

C: 5,10,11,8,9

Ett öppet och relativt klasslöst lopp. Vi rankar nummer 2 Birmingham etta då vi ser det som klassen i gänget. Det låter också bra ifrån tränarhåll men då stallformen är dålig gör vi inget utav hästen. Intressant blir 7 Kalido även om det låter som att det kan bli lite av ett preparélopp ikväll. I övrigt rekommenderar vi att hålla koll på värmningarna inför detta lopp. Vi öser på med streck men hoppas kunna ta bort en del efter värmingsintrycken.

 V86-3

A: 2

B: 1,9

C: 7,6

Efter strykningarna blev loppet relativt klasslöst och svårbedömt. Vi tror att det finns stora möjligheter att 2 M.T.Harmony får trolla bort loppet ifrån ledningen och till ca 6 % av insatserna känns det som en kul A-häst! Vi är dock lite oroliga att Untersteiners stallform är på väg neråt och gör inget utav det. Tyskan 1 Georgina Corner blir det intressantaste inslaget, mycket svårbedömd!

V86-4

Spik: 3 Crash and Burn

Favorit är 11 Quadrille vilket är en häst som vi gillar. Hästen gjorde ett kanonlopp senaste och att det inte räckte gentemot Youana är inget att säga om. Nu har hästen dragit på sig höga prispengar och känslan är att hästen trivs bäst med smygresor. Vi ser ingen riktig tryckarhäst i loppet och vi har svårt att se hästen komma till idag. Då hästen presterat bäst utan skor och nu aviseras skor väljer vi bort henne.  Nummer 12 M.T.Fortune Winner har ett jobbigt fjärdespår och vi har känslan av att det är en ickevinnare och väljer även bort honom.

Här väljer vi att ta ställning då vi anser att 3 Crash and Burn är kraftigt understreckad. Hästen har i sina bästa stunder hög kapacitet och det låter påställt ifrån stallet. Hästen har tidigare trivts bra på Solvalla och då det framkomit mycket negativ information om flera av förhandsfavoriterna väljer vi att ta ställning.

Väljer ni att gardera, varnar vi framför allt för 15 Kalle som har form på uppåtgående och Dagfinn har också bra stallform. Vi anser att hästen tillsammans med Quadrille har högst kapacitet och då Kalle endast har 8 % av insatserna är han klart intressant.

V86-5

A: 2

B: 8

C: 3

Vi väljer att spela utgång på 2 Paramount som har varit kraftigt förbättrad på slutet. Vi tror på spets och god segerchans. Vi väljer dock att inte gå fullt ut på hästen då vi har svårt att släppa 8 Finish Future som vi anser har högst kapacitet i loppet. Det finns risk att det blir hård spetskörning och då kan han komma till.

V86-6

A: 5,10

B: 9,6

C: 11,4

Ett mycket öppet lopp och vi har sex streck i loppet men skulle mycket väl kunna ta med några fler hästar. Dyker det upp några hästar som värmer dåligt i de inledande loppen rekommenderar vi att krydda med några mer hästar här.

Favorit är 10 Calypso H. och det är inte så mycket att säga om. Det låter uppåt från stallet men i våra ögon är det svårbedömt hur bra hästen är för dagen. Vi tror främst på 5 Grainfield Oliver som vi håller högt. Vi tror på spets och då Jorma kör med pondus för närvarande kan det vara så enkelt som spets och slut. Hästen var dock dålig senast och även om det finns förklaringar så väljer vi att inte göra något av hästen. Vi varnar också för 9 Royal Caribbean som är en av omgångens största fynd. Vi gillade verkligen intrycket i senaste starten

V86-7

A: 6,7,3

B: 11,5

C: 4,9,1,12

Ett mycket öppet lopp där egentligen ingen häst är chanslös. Vi anser att 6 Resplendent Caviar och 7 Picasso har högst kapacitet i loppet och väljer att ta med dessa i vår utgång gentemot 2 Paramount i V86-5.

6 Resplendent Caviar kommer från stall i form och Erik kör för närvarande i flyt och 7 Picasso har troligtvis högst kapacitet och gjorde senaste en bra prestation efter en kortare vila. Hade Picasso haft en spår längre in hade vi mycket väl kunnat spika hästen men eftersom det är väldigt svårbedömt vilken resa han får så nöjer vi oss med att han är en del i utgången

 V86-8

A: 7

B: 4

C: 12,15,11

Det låter väldigt uppåt kring 7 Abborren och vi har tidigare blivit väldigt imponerade av hästen. Vi är dock inte säkra kring hur hon klarar distansen och då det är första starten efter vila. Med detta sagt nöjer vi oss med att ha Abborren som ensam A-häst men för den modiga kan det vara en tänkbar chansspik. Den är rent insatsmässigt också intressant då den endast har 15 % av insatserna.

Vi spelar jokersystem och systemkostnaden är på 2540 SEK

Krav:

Minst 4-A hästar

Högst 1-C häst

Utgång: minst en måste vinna

V86-5 nr 2

V86-7 nr 6 och 7

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 1 =