V86 Solvalla

V86

Det finns en risk att det blir favoritbetonat men vi har vaskat fram några fina guldkorn

[content_protector password=”uppsnack” cookie_expires=”0″]Vi stod över att göra tips till V86 förra veckan då vi var upptagna av förberedelser inför Elitloppsveckan men också som en liten protest mot att det var monté inom ett stort streckspel. Det är kanske lite kontroversiellt men vi är inte så förtjusta i monté då det är svårt att värdera utrustning och prestationer mellan vagn och monté och stora delar av det taktiska försvinner i loppen då man lättare kan trycka sig fram mellan hästar – och montéloppen är också ofta väldigt ojämna och därmed ointressanta spelmässigt. Veckan innan förra veckan så litade vi inte på Nuncio vilket visade sig vara rätt men han kom ut till Elitloppet ändå som tur var eftersom en stor del av spänningen på förhand består i att se Nuncio och Bold Eagle mötas. I övrigt var omgången en besvikelse då Annabelle Dimanche vann som vi hade lagt under överspelade eftersom de värsta konkurrenterna galopperade bort sig eller körde livet ur varandra i täten men det var annars intressant att se hur bra Temple of Dreams var i sin barfotadebut – även om det inte gav någon utdelning för oss att ha med honom på systemet den här gången. Skrällarna Vikens High Yield och Dennis De Castella hade vi tippat först och även om de inte vann så gjorde de riktiga topplopp och dem passar vi nästa gång.

Den här veckan är det dags för Solvalla att arrangera en V86-omgång på egen hand och även om vi inte är några större motståndare till Xpress-omgångar så är det skönt när huvudstadsbanan får en helt egen omgång. Elitloppsveckan präglas annars som vanligt av uppsnack inför Elitloppet till helgen men innan vi kommer till de sportsligt högklassiga tävlingarna till helgen så mjukstartar vi med en V86-omgång som håller en lite lägre klass utan att det för den sakens skull är några dåliga lopp. Det finns en viss risk för att det blir lite favoritbetonat men vi har vaskat fram några riktiga guldkorn i strecklistan också och det finns potential till en fin utdelning även om vi spikar omgångens största favorit 5 Swish Lane (72 %) i V86-5. Hon har ett lopp i kroppen nu efter en lång frånvaro sedan augusti förra året och vi har svårt att se henne förlora i det här gänget även om Peter Untersteiner kanske inte har lika bra stallform som tidigare där han inte vunnit på V75 eller V86 sedan första halvan av april. Normalt sett hade vi försökt fälla en så här stor favorit men på V86 blir det ofta stora utdelningar ändå och vi ger omgången en svag trea på en femgradig skala i spelvärde. Missa för övrigt inte att det är spelstopp kl 19.20 ikväll, dvs ungefär en timme tidigare än vanligt.

Det är över 20 grader varmt och svenskt sommarväder runt Solvalla idag och ingen nederbörd eller vind och vi förväntar oss en perfekt sommarbana som bjuder på snabba tider. Man brukar göra banan allt hårdare inför Elitloppshelgen för att göra den snabbare vilket kan slita på hovarna och missgynna vissa hästar men vi har ett stort förtroende för Solvallas nya banpersonal.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör tre bolag för 150, 450 respektive 1 000 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett lopp över lång distans med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 100 001 – 295 000 SEK. Loppets favorit är Peter Untersteiners 4 Sobel Conway (28 %) och det köper vi fullt ut då han avslutade jättebra på barfotabalans för första gången senast och trivs över distansen och är vår spetsfavorit och han bildar tillsammans med ett av våra guldkorn i omgången i form av 9 Bruiser Pace (1,6 %) vår A-grupp och utgångsgrupp vilket vi skriver mer om nedan.

Bakom dem har vi 1 Antonio Trot (8,0 %) som B-häst och detta är en springare som visat resurser som räcker långt här. Nu har travet inte fungerat fullt ut i de senaste barfotastarterna och han återkommer efter vila men träningsrapporterna är i alla fall positiva. Han kommer med största säkerhet inte kunna hålla upp spets och lär istället bli över men han får en vilsam resa och löser det sig samtidigt som han fungerar bättre i travet så är det en vettig vinstchans och procenten är tilltalande. Han har 0-1-0 på fem barfotastarter så det har kanske inte riktigt varit något plus hittills men vi väntar på att det ska släppa när de hittar rätt på balanseringen på honom – annars går han med vanlig vagn och öppet huvudlag.

I C-gruppen tar vi med kapabla 10 Qahar Q.C. (13 %) som faktiskt fortfarande aldrig förlorat felfri och definitivt har kapacitet som duger i det här gänget också men samtidigt vill vi nämna att statistiken känns lite missvisande då han ibland tar sig en “alibigalopp” när minsta lilla går emot eller när motståndet hårdnar. Han har dock skött sig från bakspår på slutet och det är farligt att såga honom helt till den här förhållandevis låga procenten. Han tävlar med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag och det handlar mest om han ska trava hela vägen eller inte. Vår sista C-häst på systemet är 5 Fonda Boko (9,2 %) som också är väldigt galopplysten och främst verkar få det att fungera mot enklare motstånd men samtidigt ser det ut som om det finns kapacitet som räcker en bit och han kan öppna snabbt även om vi inte tror att hon tar sig förbi vår A-häst som startar direkt innanför. Tre starter på lång distans har slutat med tre galopper och han är därmed lite osynad över den men det känns inte direkt som något plus då han har visat lite hetsiga tendenser. Det blir skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som vanligt även på honom.

V86-2

Dagens andra avdelning går över medeldistans med autostart och är öppet för treåriga ston. Loppet är rundspelat med fem deltagare med över 13 % av spelet på sig och tyvärr har spelarkåren kommit ganska rätt på det och vinnaren bör också hittas bland de mest betrodda även om vi tar med kantbollen 8 Charmante Amok (1,0 %) som C-häst då 1.13-rundan senast var klart positiv och det är en häst som ser ut att vara under kraftig utveckling även om hon aldrig vunnit och utgångsläget är svårt. Vårt förstastreck och enda A-häst är dock 5 Shestheone Trot (18 %) som inlett karriären på ett strålande sätt och intrycket senast var nästintill magiskt. Nu är det visserligen första bilstarten vilket alltid är ett frågetecken men det bör enligt tränaren Markus B Svedberg inte vålla några problem och från det här spåret finns alla förutsättningarna för att hitta en vettig position. Det som gör henne extra intressant den här gången är att det antagligen blir en svensk jänkarvagnsmodell för första gången vilket kan ge en stor effekt på en sån här häst som inte alltid sprungit riktigt rakt i vagnen tidigare. I övrigt blir det helstängt huvudlag som vanligt och även om vi håller detta som en talang utöver det vanliga så nöjer vi oss med A-häst utan utgång då hon trots allt är mest orutinerad i fältet och kusken Markus B Svedberg inte är någon som vi direkt vill hålla i handen. Med en toppkusk hade vi dock haft spikfunderingar!

Där bakom rankar vi 4 Helloise Boko (15 %) som gjorde det bra redan som tvååring och har klart bäst meriter i sällskapet. Det är inte alltid tvååringarna tävlar lika bra som treåringar men hon har i alla fall visat fina fartresurser och är vår andrahandsfavorit att nå täten och gör hon det så kan det bli svårt för motståndarna att komma åt henne men hon ses med bra möjligheter även med ett lämpligt rygglopp. Det som gör henne extra intressant är att hon är kuskförstärkt med Ulf Ohlsson vilket är en kraftig kuskförstärkning jämfört med Mattias Djuse och vi var inte långt ifrån att dubbla A-gruppen.

1 Drizzle C.C. (13 %) är vår knappa spetsfavorit och vi är inne på att hon körs därifrån och även om vi inte håller henne lika högt som några andra i loppet så är spets en position som brukar räcka långt i denna typ  av lopp och annars blir det antagligen rygg ledaren vilket också är en gynnsam position. Vi tar även med favoriten 2 Swarovski Broline (34 %) som tillsammans med vårt förstasteck har imponerat mest men vi är inne på att det kanske såg lite bättre ut än det var senast med tanke på att det var överpace under vägen och näst senast var hon inte märkvärdig. Hon har i alla fall en toppkusk i sulkyn men är normalt sett “chanslös” på spets och då kan positionerna ställa till det då hon antagligen inte får något gratis här och även om vi med knapp marginal håller med om att hon har högst vinstchans i loppet så är procenten väl tilltagen och hon får nöja sig med att vara B-häst. Det kan bli barfota bak för första gången i den här starten vilket är lite intressant i sådana fall och då kanske vi höjer henne något i rankingen.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen går över kort distans med autostart och det är öppet för deltagare som tjänat mellan 55 001 – 165 000 SEK. Här startar en av omgångens största favoriter i form av 3 Twigs Ceasar (53 %) och att han är betrodd förstår vi med tanke på intrycket i debuten i ny regi Björn Goop senast där han vann från dödens utan problem men vi anser att procenten är lite väl tilltagen då vi misstänker att det är distansminus med kort distans som han startar över för första gången och han mest gått över lång distans på slutet samt då det även är första gången med täta starter. Det brukar generellt vara positivt med ett lopp i kroppen och täta starter för hästar i form men det kan slå åt båda hållen och som nu när det handlar om första gången på en storfavorit så ser vi det som ett litet orosmoln. Det blir antagligen barfota bak och norskt huvudlag som fungerade bra senast även om det kanske såg lite bättre ut än det var eftersom det gick så långsamt under vägen. Annars är utgångsläget bra och spetschansen är god men vi är inne på att bästa hästen är 7 Bobo (19 %) som vi spelar ensam A-häst med. Vi gillade intrycket i årsdebuten där Timo Nurmos inte hade fuskat med vinterträningen och han bör vara rejält framflyttad till denna start (inte lika täta starter som för favoriten) och stallet håller riktigt bra form vilket är ett extra plus. Känslan är att han höjer sig gentemot resten och vi är inne på att han kan vinna den tunga vägen och hoppas på en offensiv körning.

Därefter rankar vi 10 Pressure Regulated (5,6 %) som verkar vara under kraftig utveckling och gentemot senast där kusken påstår att hon var okörd vid galoppen är hon nu kraftigt kuskförsärkt. Hon värmde i alla fall fint inför starten senast och vi inbillar oss att hon är på gång för dagen och blir det en tuff körning mellan favoritduon är vi inne på att hon är mest tempo- och distansgynnad. Vi vill även nämna 12 Hope of Joy (0,5 %) som vi anser vara lite borttappad av spelarna då hon kommer med fin form och seger senast. Nu är utgångsläget givetvis uselt men det aviseras barfota runt om samt jänkarvagn igen som inte riktigt fungerade för första gången näst senast men vi är villiga att ge henne en chans till då de lär ha gjort en del justeringar på balansen till denna start. Det är dock inget speciellt hett bud härifrån utan bara en kantboll. Totalt tar vi med sex streck och hoppas på favoritfall.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen går över medeldistanslopp med autostart och loppet är öppet för treåriga hingstar och valacker. Loppets klara favorit är 4 Pontiac S.W. (49 %) som blev för het med det helstängda huvudlaget när han drevs lite för länge i starten och varvade på 1.11,5 senast men ska köras lugnare här och antagligen gå barfota bak för första gången och vi anser att han är berättigad som favorit och skriver mer om honom under utgångar. Bakom favoriten rankar vi 10 Mr Deauville (10 %) som är härdad i betydligt tuffare sällskap än favoriten och kommer från Mattias Djuses stall vars hästar ser allmänt fina ut för dagen. Inför denna start är träningsrapporterna positiva och känslan är att han är under kraftig utveckling och mycket bättre än folk förstår. Han kanske skulle vara allra hetast med någon form av stängt huvudlag (tog segern med trekvartsstängt huvudlag och galopperade bort en vinst i klar ledning med samma huvudlag) men blir favoriten hetsig liksom senast eller om det blir en tuff körning i loppet så bör hans spurt bita riktigt bra oavsett hur han går utrustad.

I B-gruppen lägger vi även 3 Sethmikael Blanche (7,7 %) som också stångats mot riktigt hårt motstånd hela året och sammantaget gjort det bra. Bortsett från de ovan nämnda hästarna så går han närmast ner i klass nu och även här är rapporterna klart positiva inför den här starten. Det som gör honom extra intressant är att det aviseras rycktussar och ryckhuva för första gången och det har vi sett otaliga gånger vilken effekt det kan ge. Trots att vi inte direkt håller kusken som någon större sulkyartist så känns hästen tidig idag från det här läget och det kan bli ett offensivt upplägg och det är snack från stallhåll kring favoriten att han ska tas lugnt från start. Vi fyller på med en del C-hästar och tar totalt med sju streck och här bör vi inte åka ut.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart och det är öppet för ston som intjänat mellan 100 001 – 300 000 SEK. Här hittar vi omgångens  största favorit i form av Peter Untersteiners 5 Swish Lane (72 %) och vi får bita i det sura äpplet och spika då vi håller henne för klassen i sällskapet och allt pekar på tidig spets och slut vilket vi skriver mer om nedan. Som förstareserv rankar vi tredjehandaren 1 Graceful G.T. (7,9 %) som verkar vara under kraftig utveckling i sin nya regi och kommer favoriten bort är vi inne på att hon har goda möjligheter att skölja över fältet om hon bara kommer ut i andraspår. Hon gick barfota runt om och i jänkarvagn för första gången på svensk mark senast och det fungerade bra och det lär bli samma igen och vi tycker att hon känns klart värst emot favoriten.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett treåringslopp för ston över medeldistans med autostart. Vårt klara förstastreck är 1 Zolicia (21 %) som antagligen ska provas barfota runt om för första gången vilket är mycket intressant och vi spelar utgång och lägger hela 55 % av systemet på henne då vi går kort i loppet vilket vi skriver mer om under separat rubrik nedan. Sedan rankar vi favoriten 10 Staro Lochlyn (32 %) som provades i jänkarvagn senast och därför körde hårt för att nå ledningen där den ofta får störst effekt men när det misslyckades så bromsade hon sig istället i galopp. Vi fick därmed inte något kvitto på vad jänkarvagnen hade för effekt på henne prestationsmässigt och den hade inget med galoppen att göra enligt Svante Båth och det är ett mycket starkt streck den här gången då samma vagn sitter på igen förutom att det antagligen blir helstängt huvudlag. Hon har hittills visat högst kapacitet i fältet och höjer inte barfotabalansen vår utgång är det istället en stor chans att hon rundar fältet.

Vi tar även med en smällkaramell i form av 2 Romance Amok (1,8 %) i B-gruppen som är ett av omgångens guldkorn som kan höja utdelningen ordentligt. Hon har inte visat riktigt lika mycket som favoriterna hittills men startar från ett perfekt utgångsläge och detta är en modell som vi gillar och anar hög kapacitet i och hon verkar vara under kraftig utveckling för tillfället. Det andas försiktig optimism ifrån stallet och vi blir inte förvånade om det räcker till seger redan nu även om det så klart inte är huvudscenariot men till rådande procent är hon i alla fall ett fynd. Vi stänger på tre streck och tar bort flera betrodda hästar då vi anser att dessa tre höjer sig rejält spelvärdesmässigt men samtidigt handlar det om treåringar och vi faller inte direkt av stolen om vi åker ut här.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 295 001 – 650 000 SEK. Loppet känns ruggigt spelintressant och här vår vi rejäla skrällvibbar då vi framför allt anser att favoriten 3 Talassio (33 %) är kraftigt överspelad vilket vi skriver mer om under rubriken överspelade. Även andrahandaren 2 Mellby Duke (18 %) känns lite för hårt spelad då han verkar vara lite beroende av ett rygglopp för att vara som bäst och han har inte heller visat den gnistrande formen på slutet vilket överlag gäller för de flesta hästarna från Peter Untersteiners stall, åtminstone inom de större streckspelen. Det blir dock antagligen återgång till jänkarvagn i den här starten vilket skulle vara ett plus i sådana fall. Även tredjehandaren 7 Island Life (16 %) som vi för övrigt håller som överlägsen kapacitetsmässigt finns det frågetecken kring. Han blev skrämd av ett körspö näst senast och vi förväntade oss en stark prestation senast där han stod för en lite sämre prestation istället och han har varit igång länge nu och frågan är om han är i samma form som han var tidigare. Dessutom är hans akillesshäl att han inte kan öppna speciellt snabbt och då är det ett vingelläge här och Peter G Norman i sulkyn från ett sådant läge känns osäkert. Han har en segerprocent på ca 5 % från spår 7 med auto utifrån vår statistik som ni kan se här och då har båda segrarna kommit med betrodda hästar. Hästen tävlar barfota fram som i de två senaste starterna och verkar ha gått som bäst med murphybländare på vänster sida som han tagit de fem senaste segrarna med så det kan ju vara värt att hålla koll på.

Vårt förstastreck landar på 12 Mellby Drake (7,2 %) trots sitt dåliga utgångsläge då han tog sin första seger med jänkarvagnen på senast i fjärde försöket och har uppåtform vilket vi skriver mer om nedan. Därefter rankar vi 9 Get a Winner (6,1 %) som äntligen vann igen senast och detta handlar om en häst som har ett perfekt läge för att gå med i draget och tål grovjobb och körs av en allmänt underskattad kusk. Vi hoppas på att han förutom barfota fram går med svensk jänkarvagn som han gjort ett par starka lopp med. Vi tar totalt med åtta streck men gör du ett mindre system så är det motiverat att ta bort våra C-hästar.

V86-8

Dagens avslutande avdelning inom V86-spelet är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för treåriga hingstar och valacker. Klar favorit är 1 Lass Revenue (49 %) och det köper vi fullt ut då han är startsnabb och klar spetsfavorit. Han har visat sig duga riktigt bra ifrån spets och till denna start låter det påställt och vi ser det som ett plus att det nu antagligen blir barfota fram för första gången. Känslan är att det är en hög risk att han leder runt om men procenten är hög och det handlar om treåringar samtidigt som han antagligen går på ny balans och det finns också en del motbud som är under kraftig utveckling. Vi nöjer oss med att låta favoriten vara en del i vår A-grupp där den andra är miljonskrällen 7 M.T.Machiavelli (2,1 %) vi skriver mer om under skrällbud.

Bakom vår A-grupp varnar vi för en annan skräll i form av 4 Chocoboy (3,0 %) som visat högt kunnande och är under kraftig utveckling. Det låter positivt ifrån stallet som gärna vill se honom i ledningen och även om vi inte riktigt är säkra på det scenariot så bör han sitta bra till direkt i alla fall från det fina utgångsläget. Han är mycket orutinerad med endast tre starter i bagaget och går med träningsbalans men är felstreckad i våra ögon den här gången i alla fall. Vi tar även med de mer betrodda hästarna 5 Vanilla Pod (21 %) som blev nerspeedad när han provades med halvstängt huvudlag senast samt 10 Hazard Boko (16 %) som avslutade starkt senast som C-hästar. De har båda visat kapacitet som räcker en bra bit här men till nuvarande procent hittar vi inget större spelvärde och de får nöja sig med att ligga i C-gruppen för att få lite stuns i systemet och gör du ett mindre system så rekommenderar vi er faktiskt att ta bort dem helt och hållet.

Spiken

V86-5: 5 Swish Lane (72 %) tillhörde de betrodda från spår 12 i Stochampionatet förra hösten vilket säger en del om vilken klasshäst det är och inför dagens start har hon ett lopp i kroppen efter nio månaders vila vilket bör vara ett klart plus. Vid återkomsten till tävlingsbanan senast så vann hon på ett enkelt sätt efter att ha harvat på i dödens en bit och därefter övertagit ledningen. Hon visade direkt klassen och även om det kanske inte glimrade om hästen så var intrycket bra och hon bör som sagt vara rejält framflyttad till denna start. Som vi läser loppet blir Robert Bergh över bakom det värsta motbudet från innerspår och det finns sedan ingen annan motståndare som kommer vilja försvara spets när Peter Untersteiner ställer frågan efter en bit och hon bör relativt smärtfritt sitta i pole position efter några hundra meter. Därifrån lär hon rinna undan med en likvärdig prestation som senast men då vi förväntar oss att han bör vara kraftigt framflyttad till denna start så spikar vi utan tvekan. Det blir sannolikt barfota fram, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast. Vi taxerar vinstchansen till 77 %.

Utgångar

V86-1: 4 Sobel Conway (28 %) har sett allt bättre ut i de senaste starterna och insatsen senast i barfotadebuten var kraftigt mersmakande. Då slutade han tvåa bakom Cyber Lane efter en vass spurt och det var verkligen ett nästagångsintryck. Barfotakörningen slog väl ut och det aviseras därför samma igen vilket är ett klart plus och det gör honom given som A-häst. Förutsättningarna till dagens uppgift ser i övrigt mycket lämpliga ut då han är vår klara spetsfavorit och därifrån bör det vara en toppchans då vi inte ser den långa distansen som något problem. Det enda som man kan vara orolig för som vi ser det är vinnarskallen då lutningen på resultatraden 2-6-0 på 11 starter inte direkt är någon som vi vill ha på en utgång men vi är inne på att det handlar mer om tillfälligheter och att det inte handlar om en icke-vinnare. Vi taxerar vinstchansen till 45 %.

V86-1: 9 Bruiser Pace (1,6 %) har gjort flera bra prestationer på slutet och intrycket senast var liksom vår andra utgång i loppet ett nästagångsintryck då han såg ut som en rund miljon. Hästen har visserligen haft problem tidigare när motståndet hårdnat men det lyste verkligen om hästen senast och det känns som att han kan vara bättre än någonsin och till dagens start är det mycket intressant med Erik Adielsson som kusk för första gången och den långa distansen ser vi också som ett klart plus då det intrycksmässigt är en fördel och dessutom statistiskt då han har 3-3-2 på 17 starter på lång distans jämfört med 0-1-4 på 24 starter på andra distanser. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V86-4: 4 Pontiac S.W. (49 %) hade inför senast visat hög klass och en kapacitet som överglänser dagens motstånd. Senast svek han dock som storfavorit men det berodde på att han drevs hårt och sedan blev för hetsig med det helstängda huvudlaget med 1.11,5 på varvet och att det då inte räckte hela vägen är inte så mycket att säga om. Den senaste starten är så klart lite oroande men vårt huvudscenario är att Svante Båth och Erik Adielsson har lärt sig av den insatsen och nu kommer satsa på att hålla hästen lugn och då är vi inne på att det är spel mot ett mål nästan oavsett position. Det blir också antagligen barfota bak för första gången vilket vi ser som ett plus. Vi taxerar vinstchansen till 58 %.

V86-6: 1 Zolicia (21 %) är en sort som vi gillar och som kommer med visad toppform trots att det endast räckte till en tredjeplats senast. Nu är förutsättningarna intressanta då det är vår klara spetsfavorit och det som gör henne extra intressant idag är att det aviseras barfota runt om för första gången. Det låter oerhört påställt ifrån stallet och vi är inne på att barfotaväxeln kommer höja henne rejält och tror helt enkelt på toppchans att hon leder runt om trots att vi också har stor respekt för favoriten 10 Staro Lochlyn (32 %) som ska gå med jänkarvagn vilket är lite osynat. Det skiljer dock en hel del i procent mellan de här hästarna och vi anser att det är fel favorit och taxerar vinstchansen till 45 %.

Övervärderade

V86-1: 7 Undies (15 %) har det varit mycket snack om inför nästan varje start på slutet men vi har mestadels blivit besvikna även om motståndet så klart varit väldigt tufft. Senast fick han dock sin seger i ett billigt lopp på Solvalla med skorna på igen över lång distans men vi kan inte påstå att vi blev speciellt imponerade utan anser att han borde vunnit enklare. Till denna start blir det liksom senast skor runt om och nu är det dessutom vingelläge även om Örjan Kihlström brukar ha en förmåga att hitta en position från dessa utgångslägen. Vi håller inte hästen speciellt högt i det här loppet och som hårt betrodd tar vi bort honom från systemet. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V86-7: 3 Talassio (34 %) har en hög grundkapacitet men återkommer nu efter vila och detta handlar om en stor häst som bör behöva lopp i kroppen. Dessutom låter det inte påställt ifrån stallet och det blir skor runt om och vanlig vagn och vi är tveksamma om det kommer bli körning mot spets som det spekuleras en del om. Det ska påpekas att hästen har bättre resultat med vanlig vagn (5-0-1 på sju starter sedan början på 2016) men vi tycker ändå att hästen är vassare barfota runt om till att börja med. Dessutom ska man ha i beaktande att Talassio kommer ifrån Roger Walmanns stall vars hästar har haft svårt att prestera i de stora streckspelen de senaste månaderna trots att de ofta blir hårt betrodda. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Skrällbud

V86-7: 12 Mellby Drake (7,2 %) återgick till ordinarie balans barfota bak senast och tog sin första seger med jänkarvagnen på trots ett par starka insatser med den på i tuffa sällskap tidigare och det lutar åt att den sitter på i den här starten också. Det kan också bli helstängt huvudlag vilket i såna fall är första gången sedan förra året som han går med någon form av stängt huvudlag. Till skillnad mot flera andra hästar i loppet så pekar formkurvan rakt uppåt och känslan är att han utvecklats av vintervilan. Robert Berghs hästar går bra för dagen och vi är inne på att han kan vinna på flera sätt idag. Blir det tufft tempo inledningsvis så kan han skölja fältet på den sista långsidan och blir det “krypkasino” så blir vi inte förvånade om vi får se ett tidigt avancemang till dödens och därifrån har vi förhoppningar om att han vinner. Till dagens låga procent är han klart prisvärd och vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V86-8: 7 M.T.Machiavelli (2,1 %) har nu fått en del lopp i kroppen vilket gett en effekt då han är stor och tung i kroppen och behöver dem för att utvecklas. I den senaste starten såg han obrukad ut i mål och det intrycket var vasst och till denna starta aviseras det första jänkarvagn vilket vi är inne på kan ge en rejäl effekt i såna fall och även om utgångsläget givetvis kan ställa till det så känns han klart prisvärd som miljonskräll då vi är inne på att det kan handla om den bästa hästen i sällskapet kapacitetsmässigt i framtiden. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*4*5*7*1*1*8*3 = 4 200 kronor[/content_protector]