V86 Solvalla

V86
Onsdag och en härlig jackpotomgång på Solvalla! Detta är första punkten på en härlig travvecka som når sin kulmen på söndagens Prix d’Amerique med bl a Maharajah. Där kommer vi på Skoinfo.se självklart vara på plats vilket innebär att vi inte kommer följa helgens V75-omgångar i någon större omfattning.

På söndag har vi en extra V75-omgång på Solvalla och dessförinnan är det på lördag en jackpotomgång på Bergsåker. På Bergsåker startar vår favorithäst Amaru Boko vilket ska bli kul att se. Tyvärr är motståndet plättlätt så det blir inte ens spännande!

Hur som helst så är vi laddade till tusen till denna jackpotomgång. Omgången ser relativt favoritbetonat ut men som ni alla vet så krävs det inte mycket för att utdelningen ska sticka iväg på V86. Vi har några rejäla lågprocentare högt upp I rankingen så med lite flyt kan det bli fina pengar.

Omgången i sig är usel. Det är dålig kvalitet i vissa lopp och det märks verkligen att det är vinter nu.

Spiken

V86-3: 3 Finish Future (56 %) är en häst vi haft ett gott öga till under en längre tid. Den startade senast i V75-finalerna efter ett kortare uppehåll (ca 6 veckor) och såg klart positiv ut. Motståndet var stenhårt men hästen gjorde en strålande insats och slutade fyra efter en snabb avslutning. Hästen har tränat fortsatt bra efteråt och stallet är positiva inför denna start.

Som vi läser loppet är det stor sannolikhet att han tar spets direkt och då är loppet över i våra ögon. Vi ser ingen tryckarhäst och då kommer Björn få bestämma tempot efter eget behag. Hästen är dock inte beroende av spets utan fungerar lika bra bakifrån och vi tror på bra  segerchans även från dödens.

Utgångar

V86-4: 1 Mr Opal (52 %) gjorde debut I regi Åke Lindblom senast. Inför loppet var det mycket positiva tongångar ifrån stallet och det blev mycket drag på hästen inför loppet.

Vi ser hästen som en klasshäst i grunden och har väntat på den. Prestationen i årsdebuten gjorde ingen besviken (möjligtvis de som spelade på den) och vi kan förvänta oss en ännu bättre prestation idag. Enligt stallet tränar hästen som en demon och då vi finner motståndet avsevärt enklare idag så tror vi på god segerchans. Hade Mr Opal inte haft startspår 1 vilket innebär att han kan bli instängd så hade det varit en spik, nu nöjer vi  oss med utgång.

V86-6: 10 Kay Adams (20 %) Var ingen häst vi hade speciellt höga tankar om för någon månad sen. Nu har hästen presterat tre topplopp i rad och gjort ett mycket förbättrat intryck. Motståndet är snarare lättare nu än på slutet och vi håller det som en god segerchans.

V86-6: 9 Diamond of ’em (4,6 %) har vi väntat länge på. Hästen ser ut att ha riktigt fin kapacitet men har inte riktigt visat det i loppen. Inför senaste starten opererades hästen vilket gjorde att hästen såg kraftigt förbättrad ut I loppet. Vi var mycket nöjda med intrycket och tror på en ännu bättre prestation idag. Med tanke på hastens höga grundkapacitet känns han mycket intressant med sin låga insatsprocent.

Ranking

Nedan kan ni se vårt förslag på jokersystem och matematiska system. Som vi nämnt tidigare så förordrar vi jokersystem men gör även ett matematiskt system för Er läsare då vi vet att många föredrar den formen. Vi lämnar dock själva alltid in jokersystem.

Efter att spelförslaget nedan presenterats så dyker det också alltid upp mycket ny information såsom balansinformation, värmningar och tränarintervjuer. För att ni ska kunna ta del av denna information har vi lagt till en rubrik som heter senaste nytt, Här kommer vi lägga ut den I våra ögon viktigaste informationen efter att vårt spelförslag gjorts. När vi känner att det krävs stora förändringar på systemet släpper vi en ny produkt som heter slutspelet. Tidpunkten för senaste nytt och eventuellt slutspel är 18:45.

Glöm inte heller att se spetsanalysen nedanför själva rankingen och systemförslagen.

A-hästar B-hästar C-hästar D-hästar
V86-1 11 Oolong 4.5 3.9.12.2.10 8.1
V86-2 11.10 9.2.3 8.7.5 1.4
V86-3 3 Finish Future 9.7.10.11.4 6.5 2.8.1
V86-4 1 Mr Opal 4.8.2.12.7.9 11.10.6 3.5
V86-5 5.11 10.8.1 12.6.2.3 9.7.4
V86-6 10.9.5 3 Polly 6.12.7.8.4.1.2.11
V86-7 7.10 2.1.6.5 9.8.3.4.11.12
V86-8 2 Absolut Newport 13.6 7.9.12.1.5.8.3.10.4

Jokersystemet

Vi spelar V8 upp till 200k och V86-förslaget är på 2 794 kronor.

De hästar som ingår i ramen är: 4*7*1*3*6*8*3*4

Kraven är: Högst 1 C-häst, minst 4 A-hästar

Utgång: Minst en av följande hästar måste vinna

V86-4: 1 Mr Opal (52 %)

V86-6: 10 Kay Adams (20 %) eller 9 Diamond of ’em (4,6 %)

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*7*1*1*6*7*3*4= 2 646 kronor

Spetsanalys

V86-1

Spetsstriden: Inledningsvis tar 2 Cayenne Käbb spets relativt enkelt. Han har dock  svikit rejält från spets i de två senaste loppen och det troliga scenariet är att Adielsson nu vill köra i ryggar. Den som är först framme av 4 eller 5 för att överta lär sitta i ledningen efter några hundra meter. Vår spetsfavorit är 4 Milliondollar Lux som öppnar relativt snabbt och Conrad Lugaurer brukar köra offensivt på solvalla.

V86-2

Spetsstriden: Spets känns given för 3 Granfield Oliver som är mycket snabb från start. Vi ser inga spetshot även om Pekka Korpi som kör idag kanske inte är en lika startsnabb kusk som Ulf Ohlsson och Jorma kontio som kört när hasten varit som allra kvickast iväg från start.

V86-3

Spetsstriden: Inledningsvis är vi övertygade om att 5 Midnight Over spetsar men vi kan inte tänka oss att han ska köras i spets. Den som är först fram av 3 Finish Future eller 7 Pilcinella Vald för att öveta går i spets. Vår feeling säger 3 Finish Future men det är lite ovisst.

V86-4

Spetsstriden: Snabbast ut är 2 Careful Victory men han ska inte gå i spets och släpper till offensive Conrad Lugauer med 4 Seyffenstein som också är snabb iväg från start.

V86-5

Spetsstriden: En mycket oviss spetsstrid med orutinerade 3-åringar bakom startbilen. 1 Sugar Flaxy har visat viss startsnabbhet i voltstart och är vår knappa spetsfavorit speciellt som vi tror Jennifer Tillman kommer ladda för spets då hästen visat sig stänkrädd i tidigare starter och då är moroten för att satsa mot spets desto större.

V86-6

Spetsstriden: Snabbast iväg är 7 Fury Tooma men det är osäkert om Tony Wallin vågar ladda då galopprisken är relativt stor i sådana fall. Om sjuan inte laddas så bör 3 Polly ha goda möjligheter att trycka sig till spets då hon visat god starsnabbhet och lär få överta om 4 Global Princess tar spets inledningsvis som vi håller som aningen snabbare ut än Polly. Oviss spetsstrid!

V86-7

Spetsstriden: Här kan vi förvänta oss en rejäl startrusning då 1,2,5,6,7 samtliga är riktigt startsnabba. Snabbast av de alla är i våra ögon 7 Highspeed Call men han har också sämsta läget och det kan bli knivigt att komma förbi samtliga inledningsvis. Vår spetsfavorit är 5 Golden Sid som vi tror är intresserad av att släppa direkt till den som är först fram för att överta vilket vi tror kommer vara 7 Highspeed Call.

V86-8

Spetsstriden: Striden står mellan 2,6 och 7 där vi håller 2 Absolut Newport som kvickast iväg från start och hon är vår spetsfavorit

Senaste nytt

Den viktigaste informationen från vårt systemförslag till 18:48

V86-1 4 Milliondollar Lux ger ett strålande intryck i värmningen och vi får positiva vibbar, flyttas upp till A-häst. Abborren ger även ett bra intryck och har ett fint barfotaindex på 1,22, flyttas till A-gruppen. 11 Oolong ser sämre ut än normalt och har dessutom ett dåligt barfotaindex på 0,49, flyttas till B-gruppen

V86-2 3 Granfield Oliver och 5 Rouquine ger ett dåliga intryck och tas bort från systemet. Vi gillar intrycket på 9 Ari Ben och flyttar upp hästen till A-gruppen

V86-3 Finish Future ser riktigt fin ut och spiken känns bra. För dig som väljer att gardera vill vi varna för 11 Temperament som gav ett riktigt fint värmningsintyck samt har det fina barfotaindexet 2,63

V86-8 13 Miss Beniss går med skor och får det låga barfotaindexet på o,31. Vi flyttar ner till C-gruppen. Efter förhandssnack och tränarintervjuer har känslan för favoriten 2 Absolut Newport stärkts, tänkbar spik.