V86 Solvalla

Spikförslagen

V86-1: 6 Gunell Palema (22 %) gick i jänkarvagn vid segern för tre starter sedan och det fungerade riktigt bra och sedan har hon startat från hopplösa lägen i tuffa sällskap i Bronsdivisionen och Diamantstoet. Hon hade dessutom behandlats och stått över inför den senaste starten och nu är det täta starter igen som vid segern för tre starter sedan och det är en fördel att Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn och hästen trivs extra bra på Solvalla där det blivit tre segrar på fyra starter. I övrigt blir det sannolikt barfota fram som på slutet.

V86-3: 10 Sangria Knight (34 %) återgick till vanlig vagn senast och vek ner sig efter att ha varvat på 1.15 men det var i ett tuffare sällskap och hon går helt klart ner i klass här. Vi tror att hon kan ta sig förbi värsta motbudet på tilläggsvolten ganska snabbt och sedan känns det som att hon helt enkelt är tuffast till slut. Det är väl mest 2 Jazza Håleryd (7,1 %) som ska gå barfota runt om för första gången som är lite svårbedömd på startvolten men att det är relativt täta starter nu ser vi som en fördel och det blir samma utrustning som senast – barfota runt om och vanlig vagn.

V86-5: 4 Tobin Kronos (52 %) verkar ha växt en klass av vinterträningen då han har fyra segrar på fem starter och bara en plump i protokollet i år i Östersunds Stora Pris där han ändå avslutade 1.09/800 meter i tredjespår. Han har fått stryk av Cruzado Dela Noche tidigare men slog honom senast de möttes ifrån ledningen och mycket talar för att det blir samma loppscenario – och resultat – igen då han är kvickare iväg i starten och lär vara först framme för att överta ledningen och det är ett litet fält där inte mycket lär hända sedan. Örjan Kihlström är mycket taktisk och påläst också och vet vad som gäller i starten. Det blir barfota runt om och vanlig vagn som vanligt.

V86-8: 12 Cexter Bob (6 %) har gjort en start efter problem med kolik och kördes då passivt i ett tufft V75-försök men såg ovanligt bra ut i travet över mål i en snabb avslutning och vi är inne på att han kommer vara kraftigt förbättrad med det loppet i kroppen. Spåret är givetvis det som gör att spelprocenten är låg men efter två strykningar innanför så är det inte lika dåligt längre och vi tycker att han är kraftigt underspelad här och med Örjan Kihlström i sulkyn så räknar vi med en vettig chans till klaff under vägen. Det blir skor runt om och svensk jänkarvagn som vanligt.

Måstestrecken

V86-4: 10 Count Response (38 %) visade klar uppåtform senast på V75 där han bara fick ge sig mot en barfotaspringande Bålsta Palema och om han upprepar en sådan prestation här så borde det vara en god segerchans. Han kan öppna relativt snabbt och har en chans att få överta ledningen men annars blir det sannolikt ett vettigt lopp i den främre träffen och hästen tål att göra grovjobb under vägen när han tävlar på friska ben. Det kan dock bli dödens och spelprocenten är inte direkt något fynd samtidigt som det finns en del intressanta skrällbud i loppet också. Det blir barfota fram och vanlig vagn som senast.

V86-7: 2 Global Trustworthy (16 %) slutade trea i Kriteriet förra året på barfotabalans men har körts försiktigt i år från svåra spår mot tuffa sällskap. Den här gången är läget desto bättre och hästen är vår spetsfavorit och vi är inne på att Jorma Kontio kör i den positionen trots att det väntar Derbykval och då kan det faktiskt hålla hela vägen trots att han möter flera tuffa konkurrenter igen. Det blir skor runt om och vanlig vagn som i årets tidigare starter.

Skrälldragen

V86-2: 7 Celinn Palema (3,9 %) har varit lite småtrög men visade lite bättring senast och är en av ett fåtal hästar här som är startsnabba från framspår. Hon har dessutom blivit nedstruken ett spår och det är inte alls otänkbart att hon hittar till ledningen – speciellt då 6 Lorina Pink (17 %) kanske inte är på topp efter vila och därmed inte körs så offensivt. Det har dessutom pratats om att hon ska gå barfota runt om och med jänkarvagn för första gången och det är alltid intressant – inte minst om hon når ledningen. Det är dock ovanligt svårbedömt hur utrustningsändringarna slår ut och hur spetsstriden kommer sluta då det är så orutinerade hästar bakom startbilen.

V86-6: 5 Free to Party (3,2 %) är en Adrian Chip-valack som kanske inte alltid visat lejonklon i slutstriderna hittills men han har i alla fall skaffat sig mest hårdhet i fältet efter att ha mött sådana hästar som Coin Perdu. Han har börjat tävla barfota fram i de tre senaste starterna och gjort det bra även om han haft svåra lägen och det varit snabba avslutningar och startspåret ser mer lämpligt ut den här gången. Han har visserligen fått stryk av Very Kronos tidigare men den sistnämnde har trots allt bakspår den här gången och han springer själv mer lättad nu samtidigt som spelprocenten är låg.

V86-7: 8 Dominion Beach (0,9 %) var hårt betrodd senast i försöket till Sprintermästaren där han provades med jänkarvagn och blev hängande i tredjespår fram till dödens och missade finalen. Det var dock en stark insats ändå och nu är han helt bortglömd från ett svårt läge. Han är anmäld barfota runt om för första gången nu vilket inte aviserats i media av Stefan Melander enligt vad vi har sett och det skulle vara extra intressant om det blir av men han känns hur som helst underspelad om det klaffar lite från läget – och att han är nedstruken ett spår är en fördel. Det blir antagligen jänkarvagn och öppet huvudlag i övrigt.

Överspelade

V86-2: 6 Lorina Pink (17 %) har varit ifrån tävlingsbanan i tre månader och lär behöva ett lopp i kroppen eller två innan hon är redo för en prestation som räcker till seger i ett sådant här gäng. Hon kan öppna hyggligt snabbt och har vunnit ifrån ledningen tidigare men det luktar ett mer defensivt upplägg och vi tycker att hon känns överspelad ikväll. Det blir skor runt om och vanlig vagn igen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170802

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 19.20.