V86 Solvalla

V86

Vi tror hårt på formstallet Reijo Liljendahl och spikar fräckt i V86-avslutningen

Ikväll känns det lite vemodigt då det är sista omgången som V86 körs i sin helhet på Solvalla. Från och med nästa vecka är konceptet ändrat och Solvalla delar nu omgångarna växelvis med Bergsåker/Åby/Jägersro. Förändringen är till för att speeda upp onsdagstävlingarna vilket vi kan förstå. Vi hade dock föredragit att V86-konceptet bibehållits som det är nu då dels Solvalla är vår favoritbana samtidigt som vi faktiskt redan nu tycker att det går snabbt, speciellt när du är ute på banan.

Spelformen sitter fint nu, vi har topprankningar om vartannat för tillfället och det var skönt att vi fick sätta V75:an i lördags (rank 1-1-2-2-3-1-1) efter en del stolpe ut på slutet i de avslutande loppen.

Kvällens V86-omgång ser klurig ut. Det känns som det kan bli alltifrån miljonutdelning till bara några tusenlappar. Det är många stora favoriter som känns motiverade men samtidigt är för stora och där det kan skrälla rejält bakom.  Ta som exempel Persos Amarula i V86-5 som är storfavorit med 68 % av insatserna. Vi har även henne som förstahäst i loppet men det känns fel att spika en häst som aldrig vunnit bakifrån och kommer från ett stall som inte direkt är i form.  Tränaren är också missnöjd med hur hästen tar ut sig och även om hon rapporteras träna riktigt bra så är det för många frågetecken för en storfavorit.

För övrigt håller vi tummarna för Dakota Boko i V86-6 som vi är delägare i. Hästen har fartresurser så det räcker men vi var missnöjda med prestationen i årsdebuten. Det är mycket möjligt att hästen behövde lopp i kroppen och att vi kan förvänta oss en bättre prestation idag. Hon har i alla fall tränat strålande sen senast och är i våra ögon streckvärd trots läget.

Väderprognoserna pekar åt att det blir kring nollstrecket ikväll med lite moln men inget regn. Valfri balans bör vara möjligt.

Spikar

V86-3: 6 Oolong  (16 %) är vi egentligen trötta på och har generellt sett rankat ner hästen i våra analyser, vilket visat sig vara rätt. Nu spikar vi dock helt plötsligt?

Anledningen till att vi nu spikar är en kombination av förutsättningarna och form. Vi anser att förutsättningarna nu är perfekta. Enligt oss är lång distans en klar fördel för hästen och vi tror nu på tidig spets då de övriga betrodda är riktigt långsamma. Vår spetsfavorit är 1 Nusa Dua (3,7 %) som vi tror tar ledningen inledningsvis. Vi känner oss relativt säkra på att Hans-Owe Sundberg släpper om Örjan kör fram direkt (vi är dock inte helt säkra), men det känns ändå inte som en tillräcklig stor anledning för att gardera då vi tror på chans från dödens också.

I senaste loppet gjorde Oolong ett klart förbättrat intryck. Han avslutade i 1.10 tempo sista 700 meterna och såg oförbrukad ut i mål. Vi fick det intrycket som vi väntat på och såg fram emot nästa lopp. Nu ska hästen gå med barfotabalans och med tre lopp i kroppen efter längre vila så tror vi att toppformen är här.

Om du väljer att gardera så vill vi varna för 1 Nusa Dua som kan få loppet och är kraftigt understreckad på 3,7 %.

V86-8: 14 Caramella B.F. (16 %) gjorde en strålande debut i Reijo Liljendahls regi näst senast och visade fina fartresurser, men senast blev det galopp. Nu låter det positivt från stallet som tror att hästen håller bättre form än i regidebuten. De håller henne som sin klart bästa chans på onsdag.

Stallet har visat toppform senaste veckan och det känns som om alla hästarna överträffar förväntningarna för närvarande. Vi anser att Caramella B.F. är en klart prisvärd spik då vi dels tror att om hästen gör om en likartad prestation som vid vinsten så blir det en plättlätt seger och dels så är loppet väldigt öppet där bakom och det skulle krävas väldigt många streck (8 st) för oss att känna oss trygga här. Lösningen känns bra även om det blir något av en chansspik.

Övervärderade

V86-6: 3 Caddie Hera (43 %) har en smickrande rad med två segrar på tre starter. Vi har dock inte blivit imponerade intrycksmässigt och anar att detta inte är någon häst med överkapacitet för klassen. Segrarna har tagits från spets och nu har vi svårt att se att hon når den positionen. För oss är hon bara en av flera och för dig som gör ett mindre system så rekommenderar vi dig att ta bort henne från kupongen då spelvärdet är noll.

V86-8: 10 Yoga Brick (25 %) var enormt förbättrad i senaste starten då hon gick barfota. Motståndet var dock billigt och det såg bättre ut än vad det egentligen var. Nu är förutsättningarna annorlunda då hon har något av ett mardrömsläge. Dels så startar hon från bakspår när det finns tilläggshästar som kommer vara ifatt henne direkt och dels så startar hon utan jänkarvagn som hon trivdes så bra på i förra starten. Ytterligare en nackdel i våra ögon är kuskbytet, det var trots allt Björn Goop som fick sådan fart på henne senast men nu är det Jorma Kontio som kör och han har tidigare misslyckats med hästen.

Sammantaget ska hästen ses med viss chans och vi rankar henne som trea men som favorit känns hon kall och vi spikar emot.

Skrällbud

V86-5: 3 T.X.All In (8,9 %) är en häst vi egentligen inte är speciellt förtjusta i  men nu startar hästen i ett lopp med mycket låg klass. Vi räknar med att det nu blir spets där hästen vunnit två av tre starter hittills. Om storfavoriten har en dålig dag och kommer bort på något sätt har vi svårt att se någon annan häst komma fram i dödens och trycka upp tempot, då kan det vara så att det inte krävs någon större prestation för att spåra hem detta lopp.

Ytterligare positivit kring hästen är att Kajsa Frick som kör verkar märkbart uppåt och det är påställt från stallet direkt.

V86-6: 12 Alvena Snau Di (4,7 %) blev vi imponerade av senast. Vi anser att hästen gjorde ett sådan intyck i senaste starten att hon bör ses med bra segerchans här med en likvärdig prestation och om Kevin Oscarsson får till styrningen. Klart steckvärd!

Ranking

Nedan kan ni se vårt förslag på Jokersystem och matematiskt system.

De hästar som är fetmarkerade nedan är de som ingår i vår ram på Jokersystemet.

A-hästar B-hästar C-hästar D-hästar
V86-1 3 10 5.2.8.4.9 7.6.1
V86-2 6.5 2.10 7.11.9.3.1.12 8.4
V86-3 6 Oolong 3.1.7.9 5.4.2.8.10
V86-4 1.6 15.7.3 14.11.13.5.10.8.12.2 4.9
V86-5 9.3 11 Flyson 7.4.2.5.6.1.8.12.10  –
V86-6 5 Maggan Sisu 12.9.7.4.3 6.2.8 1.10.11
V86-7 6.11 7.12.9 8.5.10.3.4.2 1 Fantastic Ås
V86-8 14 Caramella B.F. 12.10.13.3.7.11 1.2 6.15.8 9.5.4

Jokersystemet

Vi spelar V8 upp till 50k och V86-förslaget är på 2 960 kronor. Reduceringsgraden är idag 75 %.

De hästar som ingår i ramen är: 3*8*1*6*6*9*6*1

Kraven är: Högst 1 C-häst, minst 4 A-hästar

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*5*1*6*3*9*5*1 =  3  037 kronor

Vi spelar v8 upp till 50k