V86 Solvalla

V86 Solvalla

V86-1

A: 5

B: 3,2,8

C: 12,6,11,7

D: 4,1

Spetsstriden: Känns lite oviss. Vi tror att striden står mellan 6 Falcon Håleryd eller 5 Red Adair Superb. Känslan är att Goop sitter i ledningen och vi bygger vårt tips på detta.

Ett mycket öppet lopp då det finns frågetecken kring flera betrodda. Dessutom har hästen som i våra ögon har bäst kapacitet stor galopprisk. Vi rekommenderar många streck alternativt chansspik på vår första häst som inte ens är favorit.

5 Red Adair Superb (21 %): Gynnad av körspö och har bra form.  Blir barfota om banan tillåter. Är mkt osäker. Har visat startsnabbhet från spår mitt bakom vingen tidigare. Överlägsen kapacitet i loppet och toppkusk. Distansen är ett frågetecken, bör iaf inte vara positivt. Ofta hårt betrodd men vinner sällan, vilket är oroväckande!

2 Famna Käll (11 %): Är vi egentligen inte speciellt förtjusta i men var klart förbättrad senast. Kommer från stall i form, toppkusk och trivs på distansen. Ska räknas med chans då hon kan få loppet!

3 Guinness Trott (2,7 %): Återkom senast efter längre vila. Gjorde det godkänt och bör vara förbättrad nu. Har kapacitet som räcker långt i detta sällskap och distansen bör vara positivt

8 Xman Kemp (13 %): Inget extra senast, troligen förbättrad nu. Har fin kapacitet men vinner sällan. Vingelläge. Kontio är märkbart pessimistisk.  Har en rejäl långspurt när han fungerar och fungerat fint på lång distans tidigare

12 High Stage (6,9 %): Har hög grundkapacitet men har inte varit märkvärdig på slutet. Vinnargnistan? Gynnas av strykningarna

6 Falcon Håleryd (24 %): Gör jämna gedigna insatser. Dålig statistik på distansen. Fungerat bra på Solvalla tidigare. Mött tuffare motstånd men vi är lite osäkra på vinnargnistan!

11 Made At Home (14 %): Tävlat förbättrat på slutet. Fungerat bäst med tätkänning och mest mött norrlandsmotstånd tidigare. Känns som att det är för tufft emot

7 Bear With Me (3,8 %): Kommer från stall ur form. Bäst från spets och vingelläge nu. Dålig förra veckan på Valla. Har bra kapacitet i grunden

4 Mr Turbo Triss (1,8 %): Haft det svårt i hårdare sällskap och på Solvalla. Okej senast men gav ett lite knepigt intryck.

V86-2

A: 5

B: 6,12

C: 4,2,3,11

D: 1,10,8,9,7

Spetsstriden: Vi tror inte att det laddas med 4 Romeo Lavec utan 6 Tyson November blåser till ledningen

Ett lopp där det är några hästar som höjer sig rejält ifrån mängden och du bör känna dig relativt säker på 4 streck på kupongen.

5 Panic Button (36 %): Rejäl häst som alltid gör bra prestationer. Höll senast riktigt bra som 2:a bakom Narold Vox. Känns som han blir bättre och bättre och tuff att stå emot. Får dock ofta göra grovjobbet och är därmed sårbar. Vi tror att han kan vinna trots grovjobb men hoppas på att hästen kan slippa detta då spurten biter riktigt bra vid vettig resa.

6 Tyson November (8,9 %): Varit snackhäst genom hela karriären och levererat dåligt. Nyligen bytt regi och gjorde det bra senast, borde vara förbättrad till denna start. Nu blir det halvstängt huvudlag och jänkarvagn för första gången vilket känns spännande. Startsnabb och trolig ledning om det blir felfritt. Borde vara relativt stor galopprisk men vi har feeling för felfritt.

12 Oops Trot (4,6 %): Såg klart förbättrad ut senast i ny regi. Såg löpglad ut. Bör kunna vara ytterligare förbättrad till denna start och har i våra ögon bästa kusken i sällskapet. Understreckad och vi rankar upp rejält!

4 Romeo Lavec (31 %): Galopperade senast utan orsak. Såg fin ut. Ojämn häst med hög högstanivå. Trivs på Solvalla. Svår häst för lärling att köra och galopprisken känns större än normalt. Klart bästa hästen men vi rankar ner pga. ojämnhet och den höga galopprisken. Överstreckad!

3 Withma (2,9 %): Vi gillar inte modellen. Formen är ett frågetecken. Står bra inne i loppet.

11 Global Oasis (7,2 %): En modell vi inte gillar. Fungerar bäst med tätkänning. Gjorde ett bra lopp senast och då motståndet känns enklare kan hästen ha vissa möjligheter trots allt. Är dock väldigt begränsad så behöver få det serverat. Överstreckad!

10 Treviere (2 %): Kan bli barfota runt om för första gången, intressant!  Tufft lopp senast var ändå för blek. Har en av de bättre kuskarna. Haft problem mot hårdare motstånd. Får vi ingen feeling för.

8 Sugar Line (0,8 %): Trög sort som vinner sällan. Gjorde det ok senast. Har tidigare visat att han bara duger mot lättare motstånd.

9 Maple Hills Zico (1,4 %): Känns för enkel och har tidigare inte fungerat bakifrån. En av de sämre kuskarna i loppet.

V86-3

A: 11

B: 6

C: 5,12,3,4,1

D: 10,9,7,8,2

Spetsstriden: Sugar Neo tar ledningen och släpper direkt när 6 Glamour Håleryd sänds fram för att överta.

Här anser vi att 11 You To Lovely är överlägsen kapacitetsmässigt. Vi tror att hästen kommer tillhöra kulltoppen under nästa år och kan vinna detta lopp oavsett resa. Nu är det dock bakspår och loppet är lite svårläst så vi nöjer oss med utgång. Det är dock en tänkbar chansspik för den djärva!

11 You To Lovely (10 %): Har gjort ett rejält intryck. Vid vinsten för tre starter sen imponerade hon då hon vann trots en tung resa och tillägg. Tog exempelvis tillägg på 4 Cummin. Spurtade senast strålande i E3 revanchen. Missgynnas inte nämnvärt av bakspår då hon ändå är långsam ut. Gynnas av högt tempo, vilket vi tror det blir. Bortglömd på strecken och en kul chansspik, men vi nöjer oss med utgång!

6 Glamour Håleryd (48 %): Varit mkt fin vid segrarna. Har imponerat! Trolig spets nu och tränar kanonbra!

5 Pompano Princess (9,6 %): Har visat fin kapacitet vid segrarna och vi gillar intrycket. Känns som en häst som har mkt hög grundkapacitet.

12 Yoga Brick (7 %): Gillar vi intrycket på. Fungerat fint från bakspår och stall i toppform.  Har viss chans trots bakspåret och känns understreckad.

3 Destiny Calls (3,7 %): Visade fin fart vid segern näst senast. Galopperade senast och var inte märkvärdig efteråt. Hopplöst osäker, har galopperat i 8 av 11 starter.  Klart kuskminus till denna start!

4 Cummin (9,4 %): Hästen har ok kapacitet och är på väg uppåt. Stallet har toppform och Goop i vagnen är positivt.

1 Sugar Neo (6,2 %): Startsnabb och trolig spets. Oklart om hästen ska köras i spets då hon förlorat 3 av 3 från den positionen. Mött klart hårdare motstånd tidigare men var lite för blek senast.

10 Isa Sånna (2 %): Klart kuskplus men vi är inte speciellt imponerade av hästen. Känns begränsad

9 Polly (0,9 %): Ger inget märkvärdigt intryck, ser begränsad ut!

7 Impression (1,3 %): Ger ett rätt segt intryck. Vingelläge och ingen kuskminus. Har vi ingen direkt feeling för.

V86-4

A: 2,12

B: 3,7

C: 10,5

D: 4,9,8,11,6,1

Spetsstriden: Många om budet, vår feeling är att Svante Ericsson med 2 Super Happy är mest angelägen och forcerar till spets kort efter start

Ett rätt klasslöst lopp där hästen med bäst kapacitet begagnats med sämsta startspåret. Vi rekommenderar många streck

2 Super Happy (21 %): Har bra förutsättningar nu. Har segrat i 4 av 5 framspårsstarter och gått bra på solvalla. Är klart kuskförstärkt och har en bra motor. Kan göra jobbet själv och känns stekhet!

12 Chip Lane (47 %) Överlägsen kapacitet i fältet. Har dock inget lopp i kropp efter lång vila och är osäker av sig. Som favorit känns han kall.

3 Exciter (3,6 %): Ger ett klart piggt intryck för dagen och känns som hon är på väg uppåt. Möter hårdare motstånd nu och är galoppbenägen. Kan få en bra resa i ledning eller rygg ledaren.  Om hon är ytterligare förbättrad kan hon duga och är ett potentiellt skrällbud

7 Apropos (13 %): Har bra styrka. Nu är det vingelrisk och långresa.  Kuskplus och bra kapacitet för loppet!  Har hyfsad chans att överta ledningen om Oskar J kör offensivt.

10 Mon Cheri  Broline (4,6 %): Gillade intrycket vid segern näst senast då det var första barfota runt om. Gjorde det ok senast. Känns som att det är enklare motstånd än tidigare och att hästen rent kapacitetsmässigt duger långt här. För bortglömd!

5 Flying on (1,6 %): Har aldrig vunnit men gav ett fint intryck senast i hårdare sällskap än detta.  Känns skrällduglig med rätt resa!

4 Streetdance Girl (1 %): Ingen häst vi tagit till oss. Har egentligen bra förutsättningar nu men vi tror att det ska mkt till för att hon ska duga.

8 Master Ho (1,9 %): Saknar vinnargnista och känns för trög. Svårt att se hästen komma till från detta läge.

6 Catchdrivers Dream (1,1 %): Vi gillar inte modellen, känns alldeles för enkel.

1 Emeraude d’Inverne (4,1 ): Ger inget märkvärdigt intryck och ser begränsad ut.

V86-5

A: 1,12,9

B: 11

C: 2,7,5,10,6,8,4

Spetsstriden: Vi tror att 4 Isadore sitter i ledningen och släpper till den som först kommer för att överta, vilket vi tror är 5 Love in Action

Ett lopp med mkt svaga favoriter. Vi går för skräll i detta lopp och hoppas det räcker med våra 6 streck. En helgardering behöver egentligen inte vara fel.

1 Blues Goals (3,3 %): Besvikelse senast då hon var dålig från lednigen. Mycket bättre bakifrån och visade en fin formkurva innan senaste starten. Kan duga med lucka. För bortglömd!

12 B.W.T.Boobs (7,3 %): Ger ett rejält intryck och första med Goop nu. Svårt läge men tillhör de bättre hästarna i loppet rent kapacitetsmässigt. Eventuellt barfota runt om igen!

9 Valnes Doris (16 %): Gör ett fint intryck. Fungerar fint bakifrån Verkar vara under utveckling och rankas högt

11 Deauville Boko (16 %): Var blek senast men visat rätt bra kapacitet tidigare. Har mest insprunget per start och är troligtvis bästa hästen i gänget. Formen känns som ett frågetecken. Läget ställer till det och honkänns överstreckad.

2 Flight Instrument (10 %): Ger ett rätt trist intryck även om hon var en aning förbättrad senast. Överstreckad!

7 Lambada Sun (1,4 %): Tidigare inte dugt på Visby. Skrällvann på Solvalla senast, klart förbättrad. Luring och kan vara streckvärd om du tar med många

5 Love in Action (22 %): Vi är inte imponerade av hästen. Ger ett begränsat intryck och klart överstreckad.  Ojämn. Otroligt dålig senast och har inte fungerat på Solvalla tidigare

10 Elin The Flyer (2,9 %): Ingen modell vi är speciellt förtjusta i. Tror vi mindre på

6 My Pokerface (1,5 %) Var dålig senast men kan bättre. Känns rätt begränsad och inte het här, vingelläge

8 Fast Agnes (1,4 %): Känns rätt begränsad, vingelläge och känns inte het

4 Isadora (11 %): Vann enkelt senast i ny regi efter längre vila. Trots vinsten är det ingen modell vi gillar och hästen ser väldigt begränsad ut. Enligt oss väldigt överstreckad och inget tidigt streck!

 V86-6

A: 5

B: –

C: 12,11,2,1

D: 8,4,3,6,7,9,10

Spetsstriden: Vi tror att 5 Sensational Dream pressar sig till ledningen när startrusningen lagt sig

Känns som en bra spik då hästen känns helt överlägsen kapacitetsmässigt

5 Sensational Dream (83 %): Gjort rejält intryck och verkar ha toppform. Fungerat på solvalla och kan göra mycket själv i loppen.  Överlägsen i loppet och Spik!

12 Bellflower (2,9 %) Troligtvis barfota runt om vilket är en klar fördel då han segrat 3 av 3 med den balansen. Trivs på kort distans. Känns kapacitetmässigt den bästa efter favoriten men får ändå svårt med tanke på spår och kusk.

11 Carro Boko (0,5 %): Jänkarvagn och barfota runt om nu. Gjorde ett bra lopp senast visade fina kämpa kvalitéer. Får svårt komma till från detta läge

2 Jönsson Palema (1 %): Gjorde ett bra intryck senast. På väg uppåt i form!

1 Highspirit (5,1 %): Kan få problem med spåret, hög galopprisk! Funkar bra i spets. Har ok kapacitet

3 Stopsigns Shaggy (0,8): Ok som 3:a senast men totalt chanslös mot Sensational Dream då. Ger rätt begränsat inryck.

V86-7

A: 11

B: 3

C: 10,6,8,4,5,9

D: 12,1,2,7

Spetsstriden: Här sitter 3 Dream On Silvio i ledningen omgående

11 Caddie Heart (12 %): Har vi länge gillat men har inte fått till det. Nu har hästen bytt regi och tränat förbättrat. Vi tror att Adielsson passar perfekt och har feeling för att det kan lossna nu. Lossnar det så vinner han med halva upploppet och vi kör utgång!

3 Dream On Silvio (45 %): Var mkt blek senast ifrån dödens. Har innan dess presterat bra ifrån spets vilket är ett troligt scenario idag. Har tränat mkt bra och vi gillar intrycket på hästen vid segrarna.  3 år= minus.

8 Persos Amarula (14 %): Gjorde det bra i första starten i ny regi senast. Jobbigt läge nu men har kapacitet som duger långt. Vinnargnistan är ett stort frågetecken.

4 What A Supergirl: (1,7 %) Var ok i senaste starten men inget extra. Laddas troligen för spets där hon fungerat bäst ifrån tidigare. Går med jänkarvagn och troligtvis barfota runt om. Har inte presterat ngt vidare tidigare på Solvalla. Känns lite halvintressant trots allt pga utrustnings förändringar och möjlig spets. Lite för bortglömd.

5 I Saw Her (7, 9 %): Går rejält ner i klass nu. Har inte presterat något i år. Startade bra som 2-åring vilket snarast kan ses som negativt nu.  Har tiderna som krävs i kroppen men känns svårbedömd.

V86-8

A: 2,10

B: 11,4

C: 7,3,8,6,1,9

D: 12,5

Spetsstriden: 2 Miss Golightly tar spets!

2 Miss Golightly (30 %): Är ingen häst vi direkt gillar. Hästen är startsnabb och har bra fart. Däremot tål den inte tryck i loppen och känns vek. Nu tror vi att det finns risk för blufflopp och därav rankar vi den trots allt först.

10 Village Surprise (2,1 %): Är en modell vi verkligen gillar. Vi tror att om hästen får en vettig resa så blåser vinner den loppet relativt enkelt. Har överlägsen kapacietet i fältet.

System

Vi spelar som vanligt jokersystemet

V86 förslaget är på 2 128 kronor

De hästar som ingår i ramen är:

6*4*5*6*6*1*4*5

Kraven är:

Högst 1 C-häst

Minst 4 A-hästar

Utgång: Minst en av följande hästar måste vinna

V86-3: 11 You To Lovely

V86-7: 11 Caddie Heart