V86 Solvalla

V86

Castor Boko leker hem fjärde raka och vi ratar som vanligt storfavoriten Air Gunner

Kvällens V86-omgång på Solvalla håller ingen vidare kvalitet. Första intrycket var att omgången såg förhållandevis “lätt” ut och vi kan förvänta oss en relativt låg jackpotutdelning. Vid närmare studier så anser vi att omgången kanske är svårare än normalt då det är förhållandevis få hästar som är chanslösa och det finns flera svaga favoriter även om vi tror mkt på dagens största dvs Castor Boko (73 %).

Dagens höjdpunkt är enligt oss  V86-3 där vi får se ett fint 3-åringslopp där vi tror att flera av hästarna kan utvecklas ordentligt under året och eventuellt tillhöra toppen. Ska bli spännande att se, framför allt 5 Al Dente (5,6 %) som vi tror en del på.

Det lopp vi har haft mest huvudbry vid är V86-1 där vi har haft svårt att fastna för någon häst men någon måste vinna. Favoriten 3 Air Gunner (53 %)är överstreckad och även om han bör ses med vettig vinstchans har vi valt att ranka ner honom. Vi tror nämligen att det kommer vara upptaget i spets av 1 Knifetown Action (18 %) och även om Air Gunner tar ledningen så bör vinstchansen minskat rejält då han tidigare har haft svårt att stå emot efter tuffa inledingar och har 0 av 13 på Solvalla. Tipsettan har vi istället gett 1 Knifetown Action där det låter påställt och det kan kanske räcka även om vi faktiskt är tveksamma till hästens form för tillfället. Vi streckar på med rätt många hästar i loppet och hoppas framför allt på 7 Odd Fellow (8,8 %) och 8 Utility Bus (7,1 %) som vi anser är mkt streckvärda och ingår i vår A-grupp. Båda gynnas mycket om det blir hård körning inledningsvis. Vi rekommenderar Er att hålla koll på värmingarna och balansinformationen till V86-1, känslan är att det är omgångens nyckellopp och vi kommer ge information genom Twitter om det dyker upp intressant information.

Det ska bli plusgrader och uppehållsväder under kvällen och vi förväntar oss att det ska gå att köra på valfri balans.

Spiken

V86-7: 4 Castor Boko (73 %) är en häst vi kom snett på inledningsvis men där vi har svängt om rejält. Vi har blivit rejält imponerade och anser att hästen har överskottskapacitet så det räcker och blir över för klassen. I senaste loppet var han rejäl när han höll undan från ledning vs en annan kanon Riff Kronos. Nu möter han ingen häst som är i närheten av Riff Kronos kapacitet och vi tror det räcker med en avsevärt sämre prestation för att vinna loppet.

Castor Boko är relativt snabb ut även om han inte är någon direkt startraket. Snabbast ut tror vi 3 Pirro Bi (7,4 %)är och han kommer med största sannolikhet ta spets. Därefter ställer Castor Boko frågan om han får överta. Ulf Ohlsson som kör Pirro Bi körde Castor Boko i senaste starten och vet vilken kanon det är, så vi  känner oss relativt säkra att hann släpper direkt och efter ett halvvarv sitter Castor Boko i ledningen. Väl i ledningen så finns det ingen riktigt tryckarhäst i sällskapet utan Jorma kommer få bestämma tempo efter behag. Utifall Ulf Ohlsson mot förmodan inte släpper med Pirro Bi så försvårar det visserligen en del för Castor Boko men vi tror även på toppchans från dödens.

Utgångar

V86-5: 7 Pledge Allegiance (30 %) håller vi rätt högt. Hästen har visat fin kapacitet och imponerat i några lopp. Näst senast var hon rejäl när hon slutade 3:a  i V75 efter Maverick Man som är en kanon. Nu möter hon relativt enklare motståndare och då vi spekulerar i att hon kommer överta ledningen efter ett halvvarv så känns tipsettan och utgången given. Från spets har hon  vunnit 2 gångar av 3, galopperade bort en trolig seger. Nu har hon vilat ett tag och då vi inte är helsäkra på formen även om träningsrapporterna är bra och stallformen kanon, så nöjer vi oss med utgång. På det matematiska spikar vi dock.

V86-6: 4 Formation (39 %) var vi först inne på att spika när vi såg startlistorna. Vi har nämligen blivit smått imponerade av hästen på slutet och tycker han ser stadigt bättre ut. Det verkar rejält påställt från stallet och det kan vara så enkelt som spets och slut. Nu valde vi dock att nöja oss med utgång av tre anledningar

1. Kusken Thomas Madsen har tidigare misslyckats på Solvalla vilket alltid är ett orostecken. Vi anser att kusken håller god nivå för sällskapet men de tidigare misslyckandena kan spöka.

2. Han blev klart större favorit än vad vi förväntade oss från början och då det rensar ordentligt bakom honom så känns det rätt att gardera upp.

3. Det låter påställt från stall Lindblom med 5 Kebnekajse som verkar satsa på spets och att köra där. Det kan ställa till det för favoriten och såpass överlägsen är han inte motståndet så att vi känner oss trygga med dödens.

V86-8: 8 Buba Boko (33 %) är en häst både vi och Nurmos håller väldigt högt. Senast gjorde hon ett topplopp och vi anser att det är klart bästa hästen i loppet. Nu ställer dock läget till det och det finns en relativt stor galopprisk. Kommer han bara någorlunda till så tror vi på en lätt seger men då det dels är stor galopprisk samtidigt som det kan bli stora positonsproblem så nöjer vi oss med utgång.

Övervärderade

V86-1: 3 Air Gunner (53 %) vann senast relativt enkelt från spets på 1640 meter på Eskilstuna. Loppet var dock lite av ett blufflopp och dessutom körde Jorma Kontio som har fungerat väldigt bra på hästen. Innan senast så har hästen svikit rejält från spets, visserligen på medeldistans men han har varit blek.

På solvalla har Air Gunner 0 av 13 och ofta varit hårt betrodd. Hästen fungerar bäst ifrån spets och det är långt ifrån säkert att han når det idag, även om det blir spets så är det stor risk att det blir efter en hård öppning. Då det dels råder frågetecken för om det blir spets och dels hur hästen trivs på banan så känns Air Gunner rejält överstreckad.

V86-4: 10 Corleone Shark (32 %) står vi över då förutsättningarna känns fel denna gång. Vi är dels tveksamma till upplägget med täta starter och dels så ska han troligtvis gå med skor bak nu vilket är en rejäl nackdel. Visst ska hästen ses med viss chans men då vi inte håller honom högre än exempelvis 15 On Hold (21 %) som startar på samma volt så ryker han från vårt system som favorit.

Vi kan dock tillägga att sen vi startade denna sida så är 10 Corleone Shark den häst vi kommit mest fel på, vilket kanske är ett tecken på att han vinner lätt!

Skrällbud

V86-3: 5 Al Dente (5,6 %) ser ut som en häst med rejäl potential. Vi har gillat vad vi sett hittills och då det låter mkt positivt ifrån stallet så känns hästen mkt tidig trots att detta är första starten efter vila.

V86-4: 2 Eastwind  Cooper (9,3 %) har sett bländande ut på slutet. Näst senast vann han enkelt på Solvalla och senast blev hästen fast med allting kvar i tredje invändigt. Hon såg ännu finare ut då och hästen känns på uppåtgående. Stallet håller toppform och hästen har nu en rejäl kuskförstärkning i form av Örjan Kihlström.

Ranking

Nedan kan ni se vårt förslag på jokersystem och matematiskt system.

De hästar som är fetmarkerade nedan är de som ingår i vår ram på jokersystemet.

A-hästar B-hästar C-hästar D-hästar
V86-1 1.8.7 3 Air Gunner 4.6.2.9 5.10
V86-2 2 Inari D.E 6.12 9.11.7.3.8.4 5.1.10
V86-3 5.6.8 2 Thewayiam Ås 1.7.4.3  –
V86-4 15 On Hold 2.3.10.12.13 1.11.14 8.7.4.6
V86-5 7 Pledge Allegiance 5.1.4.9.11 3.10.6.2.12.8  –
V86-6 4.10 5.9.3 8.12.1.2.11.7.6  –
V86-7 4 Castor Boko 5.3.10.7.1 8.6.2.12.9.11  –
V86-8 8.2 1.6 9.12.10.5.4.11 7.3

Jokersystemet

Vi spelar V8 upp till 200k och V86-förslaget är på 2 827.25kronor. Reduceringsgraden är idag 73 %.

De hästar som ingår i ramen är: 7*3*4*2*7*7*1*5

Kraven är: Högst 1 C-häst, minst 4 A-hästar

Utgång, minst en av följande hästar måste vinna:

V86-2: 4 Formation (39 %)

V86-5: 7 Pledge Allegiance (30 %)

V86-8: 8 Buba Boko (33 %)

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

7*3*4*3*1*9*1*5 = 2 835 kronor

Vi spelar v8 upp till 200k