V86 Solvalla

V86 Solvalla

V86-1

A: 10,6

B: 2,4,5,3

C: 7,9,8

D: 1,11,12

Spetsstriden: 3 Digital Darling (20 %) är vår spetsfavorit.

Ett mycket öppet lopp där det inte finns många hästar som är chanslösa

Vår förstahäst är 10 Indigo Broline (9 %) som har visat kanonform en längre tid och fungerar fint bakifrån. Kort distans är ett plus och vi anser att han är kuskförstärkt idag med Hans-Owe Sundberg i sulkyn.

6 Dead Wood (14 %) har gjort fina prestationer på slutet. Näst senast var han strålande när han spurtade till enkel seger mot bland annat Aga Khan Boko. Det blir jänkarvagn igen och vi tycker han är bäst bakifrån. Får han en vettig resa så blir han livsfarlig

En tokskräll kan 2 Ekets Patrik (2,5 %) vara. Han var enormt förbättrad i senaste starten och är garanterad en fin resa

Vi är egentligen inte speciellt förtjusta i 4 Cayenne Käbb (5 %) men nu är det positiva tongångar från stallet. Erik kör med flyt för tillfället och sprinterdistans är hästens bästa distans.

V86-2

A: 11

B: –

C: 4,5,9,1,8

D: 12,6,3,2,7

Spetsstriden: Står mellan 4 Medolla (2,2 %) och 5 Global Possession (33 %) och vi tror att 4 Medolla tar spets i kraft av spår innanför. Det är högst troligt att Lindblom släpper ledningen med Medolla om Kontio trycker på med 5:an

Vi är förtjusta i 11 Love Younathan  (41 %) som är klassen i fältet. Hans-Owe Sundberg har höga tankar om hästen och vi tror han bollar med fältet ifrån dödens.

Om ni väljer att gardera varnar vi framför allt för 4 Medolla (2,2 %) som för fyra starter sen var riktigt fin ifrån ledningen. Nu har han varit lite sämre i de senaste starterna men tränar nu återigen förbättrat. Stallformen för Åke Lindblom är på väg uppåt efter en svacka. Vi tror på spets och därifrån biter han ifrån sig bra och kommer favoriten bort på något sätt tror vi hon leder hela vägen.

V86-3

A: 5,2

B: 3

C: 9,10,11

D: 7,4,1

Spetsstriden: 3 Romeo Lavec (31 %) sitter troligen i spets direkt

5 Kalido (20 %) visade i sin debut på svensk mark att det är en klasshäst som kommer klättra i klasserna. Vi blev imponerade och tror på stora möjligheter till ny triumf om han bara får ett vettigt lopp. Vår förta häst i loppet

2 Slide So Easy (20 %) är en glänsare som var grym i senaste starten på Odense. Hästen är garanterad en fin resa och vi håller hästen högt. Hästen har matchats mot loppet och har hon bara klarat långresan som är ett osäkerhetsmoment på ett bra sätt ska hon räknas med bra chans.

3 Romeo Lavec (31 %) är den troliga ledaren. Hästen har varit väldigt ojämn av sig och har en väldigt hög högstanivå. Han har fungerat allra bäst på Solvalla och kan mycket väl hålla hela vägen om han har en bra dag.

9 Platone G.S.O (12 %) har hög kapacitet men strular med travet och är inte helt körbar. Hästens kapacitet räcker långt och om han får det att flyta så ska han räknas med chans

V86-4

A: 7

B: 14,6,12

C: 9,8,3,15,11

D: 1,10,2,4,13

Spetsstriden: Det troliga är att antingen 6 Vernin Starlight (12 %) eller 7 Causton (13 %) har övertagit spets efter ett halvvarv. Vi tror mest på den förstnämnda.

7 Causton (13 %) visade strålande form senast. Är kraftigt distansgynnad och även om han är väldigt galoppbenägen (70 %) så har han fungerat bättre med Jorma då han gått felfri 2 av 3 starter.  Relativt startsnabb och kan få överta spets efter hand men bör få en bra resa oavsett. Vi anser att det är extremt övervärde på hästen och spelar utgång.

14 Kazire de Bob  (16 %) har toppform och har fina förutsättningar. Gått bra med Daniel Olsson och trivs på distans och bana. Är dock osäker av sig.

6 Vernin Starlight (12 %) sprungit in mest pengar i år, 3 åring mot äldre vilket brukar vara negativt. Ser ut att ha hög kapacitet men vi är inte helt övertygade då han känns lite som en glänsartyp. Möter enklare motstånd nu. Kan få överta spets efter något halvvarv.

12 Rooibos (31 %) återkommer efter kortare vila. Var lite sliten i de senaste starterna och känslan är att vilan var välbehövlig och att han kommer göra en bra prestation direkt. Kraftigt gynnad av distansen och trivs på Solvalla. Om han skulle prestera i närheten av samma nivå som han gjorde på v75 i Årjäng i somras där han besegrade Molle C.D så har han toppchans.

9 Foot on the Gas (3,4 %) trivs bra på distansen och har kapacitet så det räcker men hur är vinnargnistan?

8 Mygodwhata Face (0,3 %) Känns enkel men glänste tokform i senaste farten, potentiell storskräll

3 M.T.Guti (15 %) vann senast men övertygade ändå inte. Gjort bra prestationer på 2640 meter men på 3140 meter har han inte platsat på 4 starter?

15 Pine Cool (2,7 %) har uppåtform men förutsättningarna ställer till det. Har 0 av 10 från bakspår och inte segrat på lång distans

11 Bear with Me (3,8 %) gjorde det bra senast och verkar fungera fint på lång distans. Fungerat bäst ifrån spets och vi har ingen riktig feeling för hästen idag

1 Taraxacum (0,7 %) får loppet men känns enkel.

V86-5

A: 1

B: 9

C: 4,5,12,8,11,3

D: 6,10,2,7

Spetsstriden: 1 Paramount (75 %) Är mycket startsnabb och vi tror att han enkelt tar ledningen

1 Paramount (75 %) är startsnabb och visat toppform. Trivs på distansen och har 2 av 3 från ledningen.  Troligtvis barfota bak idag men kan bli skor, dock ingen större nackdel.  Känns som omgångens bästa spik.

9 Teldar Paper (1,6 %) misstänker vi har hög kapacitet men har hittills haft svårt att visa det. Var positiv i senaste starten och har startsnabba ryggar. Vi har känslan av att det blir en mkt fin prestation idag och ser honom som värst emot favoriten.

4 Fortune Alain (9,2 %) har hög kapacitet för klassen men visat dålig form på slutet. Känns som att hästen behöver en paus och vi tror inte på någon vidare prestation idag. Kapaciteten finns dock!

5 Graceland (4,6 %) var överraskande fin i Sverigedebuten.  Känslan är dock att hästen är begränsad och inte gynnad av kort distans. Trots detta ett tidigt bud bakom favoriten.

12 Soutwind Tequila (1,8 %) är kraftigt kuskförstärkt och visade fin form och fart senast då hon vann från samma läge. Distansminus nu men med kusk och form viss skrällchans.

8 Starfirefinnfemfel (0,7 %) gillar vi men har fått dåliga förutsättningar då vi inte tror på spets och hög risk för vingelresa.  Känns ändå understreckad så om du väljer att inte spika favoriten så rekommenderar vi streck för hästen.

11 Lyckliga Lotta(1,9%) har viss fart och om favoriten gör bort sig viss skrällchans.

3 Monterrey(2,6 %) gillar vi inte. Känslan är att hästen är begränsad och inte duger speciellt långt när motståndet hårdnar till.

6 Yankee Fair(0,3 %) var blek senast och svårt att se Brandt vinna med denna häst på Solvalla.

V86-6

A: 1,5

B: 11,7,2

C: 10,6,12

D: 3,4,8,9

Spetstriden: Står mellan 1 och 2. Vi tror att Kim Ericsson med 1 Blue Goals (6,8 %) gasar till spets.

1 Blue Goals (6,8 %) har sett fin ut i de senaste två starterna. Är startsnabb och kommer få en bra resa.  Vi har feeling för att hästen kommer göra sitt bästa lopp i karriären här. Kim verkar rejält påställd!

5 Augusta (2,9 %) har nyligen bytt regi från Kjell Brandt till Reijo. Hästen ser ut att ha hög kapacitet och vi tror att det kommer lossna rejält för hästen hos Reijo. Nu tränar den bra och även om hon var usel i senaste starten har vi lite skrällfeeling då vi kapacitetsmässigt håller den som klart bättre än favoriten.

11 Quecua (13 %) har troligtvis högst kapacitet i sällskapet. Läget ställer dock till det och det blir troligtvis en besvärlig resa. Hög galopprisk

7 Sanna Vint(10 %) var rejäl näst senast. En liknande prestation räcker långt i detta sällskap

2 Compassion Frecia (54 %) är ingen häst vi gillar speciellt mycket. Nu kan det bli ledning och lugnt tempo. Vi tror på ett blufflopp och då kan hästen räcka. 3-åring mot äldre är också ett stort minus.

10 Quelque Part (8,6 %) gör ett rätt så trist och tråkigt intryck.  Är startsnabb och står bra inne i loppet och trots att vi inte gillar denna häst så kan hon duga då det är ett riktigt skräpgäng.

6 Caddie Havanna(2,6 %) har ok kapacitet och kan få ett fint lopp. Blir troligtvis barfota runt om.

12 Upset Recovery (0,7 %) har inte vunnit på 40 starter. Har dock gjort ngr riktigt fina lopp och har hon en bra dag kan det skrälla

V86-7

A: 3

B: 6,2

C: 1,5,9,12

D: 8,4,10

Spetsstriden: Det är upplagt för att 6 Fashion Diva (7,4 %) blåser till ledningen.

3 Blended Bellouet (37 %) imponerade i senaste starten. Stark och rejäl med bra kusk. Känns som det håller på att lossna rejält för hästen och då vi tror hon kommer förbi värsta motbudet 2 Albright i starten så kanske Goop kan attackera och överta ledningen efter hand. Vi tror dock även på bra chans ifrån dödens

2 Albright (20 %) varit duktig i sina två starter efter längre vila. Bör vara ytterligare förbättrad nu och stallet är optimistiska. Fungerar bra på Solvalla och distans. Bra chans!

En häst vi verkligen gillar är 6 Fashion Diva (7,4 %). Vi har känslan av att hon har mkt utveckling kvar och kommer bli riktigt bra framöver.  Hon har visat fin form på slutet och nu blir det spets.  Från ledningen har hon vunnit 4 av 5 gånger. Hon är dock bara 4 år och möter nu äldre hästar vilket brukar vara negativt. Vi håller dock upp hästen i rankingen och anser att hon är kraftigt undervärderad.

1 Lina Liv (3,9 %) gillar vi intrycket på i de senaste starterna. Rent kapacitetsmässigt tillhör hon inte de bättre i fältet men på visad form och att hon troligtvis får en bra resa så vill vi ha med henne på systemet.

Vi är inte speciellt förtjusta i 5 Deal or No Deal (9 %) som nu ska gå med skor vilket är negativt. Hästen är starttrög och kan hamna på vingel. Vi anser att hon är övervärderad.

9 Jeepster (16 %) är en frontrunner som har fungerat klart bäst därifrån. Hästen var tapper senast men nu låter det som att det väntas ett passivt upplägg och då vi anser det vara ett kuskminus och fel förutsättningar så väljer vi bort hästen.

12 Berlock (4 %) har vi tröttnat på. Hästen verkar sakna vinnargnista och har inte segrat på 11 bakspårsstarter.  Nu har hästen fått en kortare vila vilket säkert var välbehövligt då vi är av åsikten att hästen blivit sämre efter hand de senaste månaderna. Nu kanske det kan bli en nytändning men innan vi sett en förbättring så väljer vi bort henne. Är dock inte helt chanslös.

V86-8

A: 3

B: 4

C: 2,1,9,10,7,12

D: 11,6,5

Spetsstriden: Vi tror att 4 Qvintette (11 %)antingen tar ledningen. Motbudet är 1 Queen Annes Lace (7,2 %) som också satsar mot spets men vi tror att Sören Eriksson tar ledningen.

3 Mellby Amulett (55 %) ser ut som en riktig klassklättrare. Hästen är lättkörd, stark och kan vinna loppet från dödens.  Har gjort det bra i samtliga starter hos Walmann. Stor risk att hon får göra grovjobbet idag och då det kommer sitta en bra häst i ledningen så väljer vi att inte spika.

4 Qvintette (11 %) tar troligtvis spets och har 3 av 3 från den positionen. Sören Eriksson är en duktig spetskusk.  Vi gillar hästen även om favoriten rent kapacitetsmässigt känns klart bättre så hon få loppet och känns kraftigt understreckad.

Vi spelar med ovan hästar i vår utgång mot 7 Causton i v86-4

2 True Blue For You (10 %) gjorde det bra i första starten efter vila senast. Vi är inte speciellt förtjusta i modellen som känns begränsad. Kommer dock få en fin resa och har bra kusk. Viss chans trots allt men känns lite överstreckad.

1 Queen Annes Lace   (7,2 %) hamnade illa till senast men övertygade inte nämnvärt ändå. Nu är förutsättningarna perfekta och hästen bör vara förbättrad med några starter i kroppen efter längre vila. Hästen har hög grundkapacitet och från ledningen är hon inte helt borta även om vi tror att det behövs fler lopp i kroppen.

9 Beeboop Laday (1,6 %) har kapacitet som räcker långt i detta gäng. Har toppform men har tidigare fungerat sämre bakifrån och bara 1 seger på 11 starter vid Solvalla. Är lite väl bortglömd och streckvärd.

10 Priceless Pellini (2,5 %) är väldigt ojämn men har hög högsta nivå. Kommer från en usel prestation och siktas mot Mälardalscupens final 23 december. Luktar försiktigt upplägg. Inte helt borta då hon har hög grundkapacitet

7 Todays Butterfly (1,5 %) är rätt snabb ut och kan få en bra postion. Har mött hårt motstånd hela året och med rätt resa kan hon spurta vasst.

12 Twigs Voici (1,9 %) har visat toppform på slutet och har en bra speed. Har dock haft svårt bakifrån tidigare och känns lite begränsad rent kapacitetsmässigt. Farlig att räkna bort helt ändå på visad form

11 Iniesta D. E  (6  %) gjorde en bra debut på svensk mark. Fick allt serverat och dåliga förutsättningar nu. Tror vi mindre på

Spikbud

V86-2: 11 Love Younathan  (41 %) som är klassen i fältet. Vi har blivit imponerade av vad vi sett hittills och hästen ser högkapabel ut. Nu möter han hästar som Inte är i närheten av hästens kapacitet och det bör bli en enkel match

V86-5: 1 Paramount (75 %) är startsnabb och visat toppform. Trivs på distansen och har 2 av 3 från ledningen.  Troligtvis barfota bak idag men kan bli skor, dock ingen större nackdel.  Känns som omgångens bästa spik.

Övervärderade

V86-1: 8 Tidied Accelerator (20 %) har sett seg ut på sistone och har ett jobbigt utgångsläge. Stallformen är usel och vi har svårt att se något bra loppscenario för hästen

V86-2: 5 Global Possession (33 %) har varit hårt betrodd i alla sina starter men har hittills inte imponerat nämnvärt. Vi har svårt att ta till oss hästen och hästen känns kraftigt överskattad

V86-6: 2 Compassion Frecia (54 %) ser ut som en relativt enkel häst. Det finns flera hästar i fältet som ser ut att ha bättre kapacitet´och då vi är långt ifrån säkra på att det blir spets känns hästen övervärderad

Skrällbud

V86-1: 2 Ekets Patrik (2,5 %) var enormt förbättrad i senaste starten och är garanterad en fin resa. Hästen har tränat fint sen senast och har en hög högstanivå när han väl funkar.

V86-4: 7 Causton (13 %) var strålande senast. Har en hög högstanivå , trivs på distansen och kuskplus. Vi tror att hästen kan få överta ledningen eller iaf få en fin resa och anser att hästen är omgångens fynd.

V86-6: 1 Blues Goals (6,8 %) som har varit kraftig förbättrad i varje start. Nu siktas det mot ledningen och då motståndet är relativt dåligt blir vi inte förvånade om det håller hela vägen

V86-7: 5 Augusta (2,9 %) som nyligen bytt regi till Reijo. Förra tränaren Brandt var lyrisk över hästen och hästen visade även vid några tillfällen sin fina kapacitet. Nu har vi känslan av att det kan lyfta hos Reijo då hästen har tränat bra och lossnar det så vinner hästen enkelt.

System

Vi spelar som vanligt jokersystemet.

V86 förslaget är på 2 098 kronor.

De hästar som ingår i ramen är:

9*1*4*9*1*8*5*8=8 395 rader

Kraven är:

Högst 1 C-häst

Minst 4 A-hästar

Utgång: Minst en av följande hästar måste vinna

V86-4: 7 Causton

V86-8: 3 Mellby Amulett, 4 Qvintette