V86 Solvalla

V86

Vår spik är inte ens favorit och vi fattar ingenting

[content_protector password=”spelvärde” cookie_expires=”0″]V86-omgången går liksom förra veckan på Solvalla och eftersom det som väntat blev en låg utdelning förra veckan där vi stod över att göra tips på hemsidan med ingen utdelning på sex rätt så har vi nu ett härligt tillskot med Jackpotpengar vilket gör omgången extra spelvärd.

Dagens omgång ser relativt öppen ut även om 2 Roses Glory (75 %) i den första avdelningen är en berättigad storfavorit som vi inte var långt ifrån att spika. Vi anser dock att spelvärdet på favoriten är något negativt till den här höga spelprocenten och valde till slut att nöja oss med utgång och gå för de större pengar och istället spika 8 Chelsea Boko (26 %) i V86-6 som i våra ögon borde vara klar favorit. I övrigt ligger mycket av omgångens potential i V86-2 samt i V86-3 där vi anser att favoriterna har blivit för stora och vi rankar därmed ner dessa. I övrigt kan nämnas att vi överlag rankar upp Robert Berghs hästar rejält idag då vi är inne på att stallet är ordentligt på gång. Vi förväntar oss en toppkväll för stallet och får han en bra kväll så bör vi sitta bra på det!

Väderläget är lite osäkert runt Solvalla men det ser ut att vara uppehåll under dagen och kvällen och att hästarna som är beroende av att gå barfota kan gå på valfri balans men vi rekommenderar er att hålla koll på det närmare spelstopp.

På lördag är det som vanligt V75 och vill ni vara med V75 Tillsammans så är ni mer än välkomna och ni hittar mer information om det här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V86-1

Omgången inleds med ett snabblopp för femåriga ston där vi får se dagens största favorit i form av 2 Roses Glory (74 %). Hon avslutade väldigt starkt senast och är berättigad storfavorit men vi nöjer oss med utgång då hon har svikit oss flera gånger när vi litat på henne förut och vi anser att spelvärdet är något negativt som storfavorit och viktar systemet något mot våra B-hästar jämfört med deras spelprocent.

Bakom storfavoriten har vi högst respekt för 6 Diamond River (3,9 %) som vi egentligen hade förväntat oss mer av hittills under säsongen. Hon har i sina toppstunder visat grymma fartresurser och att Björn Goop sitter i sulkyn känns mycket positivt då det fungerat bra förr. Att det dessutom kan bli barfota runt om för första gången vilket ska bestämmas efter värmningen känns också intressant och hon är klar andrahäst för oss till en mycket attraktiv spelprocent. Totalt tar vi med fyra hästar och känner oss trygga med det.

V86-2

Den andra V86-avdelningen är ett spelmässigt väldigt intressant treåringslopp för ston.  Även här har vi en storfavorit i form av 8 Undine (57 %) men här köper vi inte det höga favoritskapet och skriver mer om det under övervärderade nedan. Vi väljer istället att spela utgång emot storfavoriten och kommer vi rätt på detta lopp har genast vårt system en grym potential. Den häst som vi spelar utgång med är tredjehandaren 6 Violet Hill (12 %) som vi anser har goda möjligheter att med Erik Adielsson trycka sig till ledningen och sedan leda runt om.

Bakom vår utgång anser vi att 5 Geisha Boko (13 %) också är mycket tidig som B-häst. Hon såg strålande ut som fastlåst förra veckan och verkar allmänt vara på väg uppåt och då det dessutom blir barfota runt om igen och träningsrapporterna är positiva så är hon klart prisvärd. Totalt har vi med fyra hästar men hade gärna även haft med miljondraget  1 Baba Yaga (0,8 %) också men fick inte råd på vårt systemförslag.

V86-3

I den tredje V86-avdelningen får vi återigen se en storfavorit och även denna gång anser vi att det höga favoritskapet är för stort och väljer att ranka ner favoriten 1 Faye Bros (55 %) till B-gruppen och skriver mer om henne också under rubriken övervärderade nedan.

Vår A-grupp består istället av 5 Touch of Elegance (3,1 %) som vi trodde en del på 24 juli men vi blev då aningen besvikna när hon endast höll till tredjeplatsen. Trots detta anser vi att hästen verkar allmänt vara på väg uppåt för dagen och från ett fint utgångsläge bör den allmänt underskattade Ulf Eriksson kunna hitta en bra position och blir det sedan lite tempo på loppet så tror vi att hennes spurt kan bita bra den här gången. Vår andra A-häst är 10 Amity (4,1 %) som vi varit ute efter ett tag och skriver mer om under skrällbud. Dessa båda hästar anser vi rensar mycket bra på V86 och är lite av nyckelhästar till att det ska kunna bli en riktigt bra utdelning för oss ikväll.

Totalt går vi även i detta lopp kort med endast fyra hästar och här känner vi oss en aning tunna då vi gärna skulle haft med betrodde 4 Spoil Me (15 %) som vi tar bort då vi anser att hon är en aning överstreckad samt 9 Shaqline (3,4 %) som visserligen har ett jobbigt utgångsläge men samtidigt känns kraftigt på väg uppåt och kan vara farlig att såga.

V86-4

Ett fyraåringslopp av mycket hög klass vilket med tydlighet visas genom att vi rankar en sådan bra häst som 11 M.T.King of Cash (3,9 %) först som sjua då Peter G Norman har svårt att hitta rätt med honom. Även om loppet känns öppet så har vi en klar förstahäst i form av 6 Angle of Attack (18 %) som var riktigt fin senast och vi spelar utgång med och har goda förhoppningar om leder runt om. Bakom utgången känns 7 Digital History (3,8 %) kanske mest intressant på strecken trots läget då hon visade klar uppåtform i den senaste starten och tidigare presterat som allra bäst på Solvalla. Det låter även mycket positivt ifrån stallet och hittar Stefan Melander en vettig position från sitt vingelläge så blir hon farlig till slut. Totalt tar vi med sju hästar i loppet och känner oss rätt trygga med det.

V86-5

Detta är ett lopp över kort distans och klassen motsvar något mellanting mellan Bronsdivisionen och Klass I med flera V75-meriterade hästar i startlistan. Loppet håller en ganska hög kvalitet och knapp favorit är 6 Mellby Collector (30 %) som är en häst som vi gillar skarpt och vi köper det knappa favoritskapet. Hade vi varit säkra på att formen fanns där så hade vi gjort mer av honom men det är fullt möjligt att han behöver fler lopp i kroppen så vi nöjer oss med A-häst.

Vår andra A-häst är 4 Västerbo Arthur (20 %) som varit något av en följetong inom V75 under våren och sommaren och vi oftast hamnat ganska rätt på. Han har gjort det bra och även om det kanske är ett distansminus så har han presterat bra över kort distans utan att vinna och utgångsläget är näst intill perfekt medan formen känns klart på uppåtgående liksom på hela Robert Berghs stall. Det låter även positivt ifrån stallet inför den här uppgiften och det blir återigen barfota runt om vilket är positivt.

Totalt tar vi med sex hästar i loppet och här blir vi mycket förvånade om vinnaren inte finns med i systemramen. 3 Talassio (26 %) lägger vi ner som C-häst då det saknas lopp i kroppen och det aviseras ett passivt upplägg inför störra uppgifter i framtiden och det låter inte speciellt hett på en av de mest betrodda hästarna i loppet. Det är inte heller någon häst som vi riktigt tagit till oss annars men nu var han inte långt från att hamna under rubriken för de överskattade trots at Örjan Kihlström sitter i sulkyn. Vi rankar istället upp 2 Roger America (3,3 %) som B-häst som visserligen är ojämn men bra i ljusa stunder och eventuellt ska provas barfota runt om i den här starten från ett fint läge och har gått bra över kort distans förut.

V86-6

Den sjätte avdelningen är ett tilläggslopp över medeldistans och här köper vi inte det stora favoritskapet på 6 Tobin Kronos (42 %) utan spikar emot i form av 8 Chelsea Boko (27 %) som vi trodde mycket på senast där han fastnade med krafter kvar och försöker ta omtag på då vi är inne på att det är riktigt påställd på honom från stall Timo Nurmos. Bakom vår spik anser vi att 7 Carelin (11 %) är klart värst emot på startvolten då vi har hög respekt för hästens grundkunnande och det låter läskigt positivt ifrån stall Bergh. Vi har däremot svårt att förstå favoritskapet på Tobin Kronos som visserligen är en bra häst och gick en mycket fin tid senast bakom en bra häst men i våra ögon har han inte visat i närheten av samma toppnivåer som ovan nämnda hästar. Vi motiverar vårt spikförslag mer nedan.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är ett lopp för ston där det är tillägg vid vunna 300 000 samt vid 900 000 kronor. Klar favorit är 3 Sundsvik Mayday (37 %) som är en mycket fin häst ifrån stall Veijo Heiskanen. Hon vann ett V86-lopp på ett ärligt sätt senast och har visat en hög kapacitet och att hon är betrodd köper vi direkt men samtidigt är det klar galopprisk ifrån utgångsläget och vi är inte heller säkra på att hon får överta spets vid en felfri avgång vilket sätter ner hennes chanser ordentligt i det här sällskapet. Det aviseras att hon kanske ska provas med nytt huvudlag den här gången men det är inte odelat positivt på en favorit då det är lite chansartat hur det fungerar. För oss är hon en aning överstreckad och vi rankar därför ner. Vi taxerar vinstchansen till 24 %.

Vår förstahäst är istället 1 Adriana Chip (8,2 %), vilket återigen är en häst från Robert Berghs formstall. Hon har kanske varit lite ojämn men är vår klara spetsfavorit den här gången och har visat klar uppåtform på slutet från svåra positioner i kön. Det är positiva tongångar ifrån stallet och vi blir inte alls förvånade om hon leder runt om till en attraktiv spelprocent. Vi taxerar vinstchansen till 19 %.

Vår andra A-häst är 15 Bethel Hanover (19 %) som vann det här loppet förra året och även hon känns klart spelvärd. Rent kapacitetsmässigt anser vi att hon är klasser bättre än motståndet här och kommer hon bara till  i loppet från sitt jobbiga utgångsläge så blir hon livsfarlig. Positivt för henne är att det nu troligtvis blir jänkarvagn då hon är ensam i volten vilket skulle vara klart positivt. Vi kommer fortfarande ihåg hur fin hon var vid segrarna nyligen och om det löser sig lite så kan hon påbörja en ny segerrad. Vi taxerar vinstchansen till 27 %. Totalt tar vi med fem hästar och känner oss trygga med det.

V86-8

Det avslutande loppet är ett riktigt topplopp för treåringar med 200 000 kronor i förstapris där det är gott om hästar som kommer bli intressanta att följa under säsongen och vi förväntar oss ett topplopp. Klar favorit är 2 Super Nice (36 %) där vi blev mäkta imponerade av i den senaste starten och att han ska vara betrodd håller vi med om men Sten O Janssons hästar brukar kunna vara lite ojämna och det är ingen häst som vi litar på.

Vår förstahäst är 7 Algot Zonett (15 %) som är båda stark och snabb och även denna häst kommer från stall Bergh. Han är stänkrädd vilket eventuellt kan ställa till det om vädret blir dåligt och strular ofta till det men gör ett riktigt rejält intryck och vi blir inte förvånade om han vinner loppet den tunga vägen med lite spår på vägen och även om vi inte anser att han ska vara favorit så skiljer det lite mycket i strecken gentemot Super Nice. På strecken är annars framför allt 10 Urchin (5,5 %) intressant och han skriver vi mer om under skrällbud. Totalt tar vi med sju hästar och känner oss trygga med det.

Spiken

V86-6: 8 Chelsea Boko (26 %) spikade vi senast i Gulddivisionen i Bollnäs men tyvärr körde i våra ögon Torbjörn Jansson för passivt och hästen fick aldrig se dagens ljus efter att ha missat spets inledningsvis. Intrycket på hästen var dock strålande trots att bakskorna åkte på på grund av regnet och vår känsla är att han är på klar uppgång för dagen och vi tar därmed omtag och spikar honom igen. Träningsrapporterna efter den senaste starten är fortsatt positiva där man kan höra att det är ovanligt påställt enligt Timo Nurmos och till denna start blir det antagligen barfota runt om om bara vädret tillåter. Om det blir det så är det ett klart plus men även om det blir skor ser vi detta som en bra chans.

Förutsättningarna med tillägg på medeldistans är väl kanske inte helt idealt men faktum är att vi anser att han är relativt överlägsen motståndet, även om vi har respekt för de värsta motbuden på startvolten, och vi har svårt att förstå att han inte är favorit. Jorma Kontio som kör brukar inte rädas offensiva styrningar och ser han bara till att köra till  relativt tidigt och placera Chelsea Boko i dödens eller liknande så är vi övertygade om att han krossar den troliga ledaren 6 Tobin Kronos (42 %) eller möjligtvis 7 Carelin (12 %). Vi anser helt enkelt att vår spik spelar i en annan division än motståndarna och tackar för den “låga” procenten. Vi taxerar vinstchansen till 55 % så spelvärdet är stort som vi ser på saken.

Utgångar

V86-1: 2 Roses Glory (75 %) är en topphäst som i sina bästa stunder är totalt överlägsen det här motståndet. Hon är ganska startsnabb och idag är hon klar spetsfavorit och att hon är storfavorit köper vi fullt ut. Vi väljer dock att inte spika då procenten är skyhög och vi har blivit lite besvikna på en del av Veijo Heiskanens hästar på slutet och vi har även bränt oss på just Roses Glory ett par gånger förut då hon har galopperat ibland och även presterat lite ojämnt när hon gått felfritt. De har också helt enkelt varit lite för svajiga prestationer från stallet och vi väljer därför att nöja oss med utgång då spelvärdet på Roses Glory med de farhågorna känns något negativt. Vill ni vinna ofta så är Roses Glory den självklara spiken i omgången men “ofta” är inte intressant för oss då vi vill vinna mycket. Vi taxerar vinstchansen till 64 %.

V86-2: 6 Violet Hill (11%) är en häst som vi anser ser bättre och bättre ut för varje start och utvecklingskurvan pekar rakt uppåt för dagen. Näst senast övertog hon spets efter 400 meter och stack undan på mycket lätta ben över upploppet medan hon senast galopperade bort sig efter 100 meter men spurtade därefter fenomenalt efter en invändig resa till en tredjeplats. Även om man ska ta prestationer efter galopp med en nypa salt så var intrycket strålande och ingenting tyder på att formen inte är fortsatt på topp. Galoppen senast kan ses som ett visst orosmoln men vi ser inte hästen som speciellt osäker och anser inte att det är någon större galopprisk idag.

Förutsättningarna till dagens start känns snarast perfekta då Violet Hill tillsammans med offensive och “startsnabbe” Erik Adielsson är våra klara spetsfavoriter (55 %) efter ett litet tag och därifrån har vi goda förhoppningar om att hon stannar hela vägen då hon presterat väldigt bra ifrån ledningen. Får Violet Hill ledningen är det ett klart plus då hästen tidigare varit stänkrädd och haft lite svårare att attackera bakifrån även om vi inte räknar bort henne helt från en bakre position. Vi taxerar vinstchansen till 24 %.

V86-4: 6 Angle of Attack (18 %) har länge varit en snackhäst och det har verkligen andats frustration ifrån stallet då hästen inte presterat på tävlingsovalen. I den senaste starten på Solvalla så fick hästen äntligen visa vad han går för och prestationen var kusligt fin. Då flög han till spets ifrån spår åtta och vann på ett sätt som visade att det finns mycket mer att hämta för hästen framöver om han upprepar den insatsen. Hästen är ruggigt startsnabb och det är nästan garantispets den här gången om han laddas iväg. Därifrån bör det vara en toppchans att han leder runt om då distansen i våra ögon bör vara en fördel och allt verkar vara som det ska i träningen inför detta. Hästen kommer dessutom återigen tävla barfota runt om vilket är positivt och vår känsla är att motståndarna har en sådan respekt för ekipaget att han åtminstone kommer få sitta ifred i spets en bit av loppet vilket givetvis skulle hjälpa mycket. Vi taxerar  vinstchansen till 34 %.

Övervärderade

V86-2: 8 Undine (57 %) har klart bäst meriter i fältet som de flesta känner till men samtidigt är utgångsläget uselt i denna start och hästen kommer från en i våra ögon sämre prestation vilket gör att man blir lite tveksam till det stora favoritskapet. Vi förväntar oss visserligen att hästen går framåt en bit till denna start men samtidigt känns inte denna uppgift som någon av de viktigast för hästen och vi blir inte förvånade om det därmed blir ett lite mer passivt upplägg. Då det dessutom finns några hästar i fältet som är kraftigt på väg uppåt så anser vi att det höga favoritskapet (även om hon ska vara favorit) inte är berättigat utan väljer att ranka ner en bit. Vi taxerar vinstchansen till 37 %.

V86-3: 1 Faye Bros (54 %) är en häst som vi har haft lite svårt att ta till oss helt och vi anser att hon är lite allmänt överskattad. Vi inser visserligen att det är upplagt för spets-och-slut i denna start då utgångsläget är perfekt men samtidigt finns det två hästar i fältet – 7 Natalie De Vie (12 %) och 10 Amity (4 %) – som vi anser vara en klass bättre och vi blir inte förvånade om någon av dessa tar ner ledaren ifrån dödens om de tävlar på topp. Då utgångsläget trots allt är perfekt håller vi med spelarkåren om att Faye Bros ska vara betrodd men samtidigt anser vi att hon är för stor favorit och rankar ner henne då spelvärdet är dåligt. Vi taxerar vinstchansen till 38 %.

Skrällbud

V86-3: 10 Amity (4 %) är en rejäl häst som vi håller mycket högt. Galoppen senast var lite svår att tolka men enligt stallet hade hon krafter kvar i det läget. Hade det varit en längre distans hade vi gjort mer av henne då hon antagligen är missgynnad av den korta distansen den här gången. Trots distansminuset anser vi att hästen är helt felstreckad här då vi tycker att det är fältets mest kapabla häst och om Torbjörn Jansson kör offensivt direkt så har vi faktiskt goda förhoppningar om att hon tar ner ledaren ifrån dödens och det är inte alltid man hittar sånt spelvärde på en fyraprocentare. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V86-8: 10 Urchin (5,4 %) är en mycket fartfylld Muscle Hill-avkomma som har utvecklats mycket i år. Nu återkommer han visserligen efter en kortare vila men det låter uppåt ifrån stall Svante Båth och vi är inne på att det kan bli högt tempo i detta lopp och då har vi goda förhoppningar om att Urchins fina spurtförmåga kan bita riktigt bra. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

V86 SOLVALLA 10 AUG

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*4*4*8*6*1*5*4 = 3 840 kronor[/content_protector]