V86 Östersund

Spikförslagen

V86-2: 2 Rus Can (15 %) vann uttagningsloppet lätt från spets då hon återgick till svensk jänkarvagn och är en av tre hästar som utmärker sig i Derbystoet för kallblod i våra ögon och det känns lockande att ta ställning här eftersom de flesta garderar. Ulf Eriksson som körde senast har en säker körhand och är en god taktiker och vi tror att hästen får överta ledningen här och då är favoritscenariot att hon också håller undan till slut. Hon är dock inte på något sätt beroende av att gå i täten och kan vinna från andra positioner också. Det blir sannolikt skor runt om och svensk jänkarvagn igen.

V86-5: 3 Udo (9,1 %) har gått med jänkarvagn på slutet och höll bra från dödens bakom Bugatti Brick på Solvalla näst senast och återkom efter vila senast och stod för en ny vass spurt och verkar vara klart på gång uppåt för dagen. Hon tränar ovanligt fint inför den här starten enligt stallet som verkar vara stora optimister och har efter strykningen ett perfekt läge då hon trivs bäst i täten samtidigt som de värsta konkurrenterna lär få mer struliga resor. Det blir antagligen skor runt om och jänkarvagn igen och det här är ett av omgångens mest spelvärda spikförslag.

V86-7: 4 Tand Kraft (70 %) är tveklöst kulltoppen bland hingstarna hittills och att flera av de värsta motståndarna i Kallblodsderbyt kommer från samma stall talar till hans fördel. Han är numera travsäker och öppnade förbättrat senast och det mesta talar för att han får överta ledningen och då lär han sedan dra musten ur konkurrenterna igen med hårdingen Jan Norberg som inte gör många misstag i sulkyn för första gången. Spelprocenten är väldigt hög med det är också vinstchansen och i en Jackpotomgång så kan det bli fin utdelning även med en seger för en storfavorit eller två.

V86-8: 5 Raja Ribb (10 %) fick inte riktigt sitta i fred i ledningen senast över lång distans och att han inte orkade i mål mot Qahar Q.C. är förståeligt. Nu blir det antagligen barfota runt om för första gången och det lär göra honom kvickare iväg i starten och vi tror att det är en vettig chans att han spetsar här i såna fall – inte minst med tanke på att favoriten på innerspåret inte är någon startkatapult och inte heller varit som bäst i de två senaste starterna. I övrigt blir det svensk jänkarvagn som på slutet och om skorycket av någon anledning inte blir av så känns hästen inte lika het och då kanske vi byter spikförslag.

Måstestrecken

V86-1: 12 Malkin (66 %) blir väldigt hårt betrodd i V86-inledningen och står också utan tvekan för klassen i gänget och dessutom på kronan rätt inne i loppet med tränaren Robert Bergh som ofta är en mästare på att matcha sina hästar rätt. Han lever på styrkan och verkar gå på alla distanser och ha höjt sig ett snäpp i år och går antagligen barfota runt om och med jänkarvagn som på slutet. Det finns dock alltid en liten risk att det strular med tempo och positioner och han är dessutom fortfarande oprövad över tre varv vilket ibland kan vara opassande även för hästar som går bra över 2640 meter samtidigt som det är bevisat att tre varv gynnar ett par motståndare. Han vinner ändå antagligen V86-inledningen och vi vågar inte lämna in utan ett streck för honom.

V86-3: 4 Art Vandelay (20 %) har gjort tre starter i ny regi och varit allt bättre. Han har gått barfota runt om i de två senaste starterna och dessutom i svensk jänkarvagn vid segern senast på en svårbemästrad bana och det blir antagligen samma utrustning igen. Han kan öppna snabbt men vill helst ha en ryggresa och om det klaffar med det och han har gått framåt igen ytterligare med det senaste loppet så blir han definitivt segeraktuell och det är farligt att lämna in utan ett streck för honom.

Skrälldragen

V86-3: 9 Smile of Mine (3,0 %) har körts invändigt och inte riktigt fått chansen i de två senaste starterna och dagsformen verkar vara riktigt fin. Nu lär det bli ett liknande upplägg och trots att det är en orutinerad kusk som gör femte uppsittningen i livet så tycker vi inte att motståndet är så farligt svettigt och tror att hon kan vara skrällduglig om luckan uppenbarar sig till slut den här gången. De har dessutom sparat hovarna på henne och ska köra barfota fram vilket kan ha en positiv effekt. Hon har provat det två gånger för ett år sedan och då fungerade det inte men hon verkar vara mer mogen och i bättre form nu och i övrigt blir det vanlig vagn som vanligt.

V86-4: 4 Järvsörappen (6,6 %) har ingen övertygande rad då han fortfarande inte placerat sig bland de tre i år men han har agerat förbättrat i ny regi Frode Hamre i de tre senaste starterna och kanske speciellt senast där han avslutade starkt efter galopp. Det var visserligen barfota runt om och jänkarvagn i den starten och nu blir det antagligen barfota fram och vanlig vagn men eftersom han kan lyckas köra sig till spets här från ett fint läge om han går felfritt så är han värsta utmanaren till favoriten i våra ögon och loppets mest spelvärda häst.

V86-8: 10 Nouvelle Avenue (5,9 %) vann ett V75-lopp för tre starter sedan och även om det inte var det tuffaste loppet med hundra tusen kronor i förstapris och de mest betrodda hästarna galopperade bort sig så var det en stark insats. Sedan provades hon barfota runt om i ett tufft sällskap näst senast och det slutade i galopp då hästen blev stänkrädd men insatsen senast med ändrad utrustning för att avhjälpa det var återigen positiv som trea bakom Disco Volante och Urban Kronos vilket är fina hästar. Det blir fortsatt skor runt om och jänkarvagn och vi tycker att spelprocenten är för låg.

Överspelade

V86-6: 1 Cameron Dream (16 %) har plumpat ett par gånger när prissummorna gått upp och motståndet hårdnat på slutet men annars varit bra vid segrarna i enklare sällskap. Nu är det lite halvtufft emot och hästen duger nog hyggligt men det har gått över en månad sedan den senaste starten och han verkar vara bäst med tätare starter till att börja med och han har dessutom varit sjuk och stått över lite jobb. Han kan inte heller utnyttja innerspåret och vi tycker därmed att spelprocenten är för hög. Han ska provas med urryckare för första gången vilket kan ha en positiv effekt men det negativa överväger med god marginal i den här starten.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170726

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 19.20.