V86 Lindesberg

V86

Sommartravet besöker Lindesberg och vi har god känsla för att det kan skrälla rejält och ge en fin utdelning

[content_protector password=”kuskbyte” cookie_expires=”0″]Trots att vi fick in samtliga hästar inom ramen på vårt systemförslag på V86 förra veckan så var det en relativt nattsvart kväll för oss då systemkonstruktionen helt enkelt blev fel och C-hästarna haglade samtidigt som utgångarna svek. Höjdpunkten var att den spelvärda spiken In Vain Sund vann lätt vilket förhoppningsvis gjorde att någon satte DD-spelet i alla fall.

Denna vecka besöker V86-cirkusen Lindesberg och omgången ser spelmässigt riktigt intressant ut då vi anser att de tidiga spelarna kommit helt snett på framför allt V86-2 samt V86-6 där vi garderar brett och hoppas på rejäla skrällar. Om dessutom storfavoriten 4 Well Done La Marc (75 %) i inledningen sviker så kan det bli riktigt intressant men favoritskapet är tyvärr berättigat även om vi anser att procenten är i högsta laget. Vi gör i alla fall ett fällningsförsök och garderar brett bakom då vi hoppas på en hög utdelning.

Vår spik i omgången är Svante Båths kanon 7 Le Miracle (44 %) som vi hyllat mycket tidigare och tar omtag på då vi spikade honom på Elitloppshelgen från spår 12 där vi trodde att han skulle vara överlägsen. Då fick hästen något överraskande se sig besegrad av Jörgen Westholms kanon 2 Copimade (25 %) som vi numera har hög respekt för men idag tror vi på revansch.

Det körs förutom V86 mycket V75-omgångar den här veckan och vill ni vara med på våra andelsspel på V75 Tillsammans så är ni mer än välkomna och ni hittar mer information om det här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V86-1

Den första V86-avdelningen håller verkligen ingen högre klass och uppgiften ser nästintill skäddarsydd ut för storfavoriten 4 Well Done La Marc (75 %) och vi tycker att ett stort favoritskap är berättigat trots att vi inte håller hästen speciellt högt och vi inte anar någon större framtidspotential för hästen i de högre klasserna. Bakom favoriten är det en tunn soppa även om de finns några hästar som har vissa fartresurser. Rent fartmässigt är nog 12 Adrians Girl (2,9 %) bäst men hon har lite dunkel form och det sämsta startspåret så kan vi inte tro speciellt hårt på henne denna gång.

Istället rankar vi 1 Beatinathedevil F. (7,2 %) som främsta utmanare och tar även med henne i A-gruppen då hon visat toppform på slutet och löser det sig med positionerna samtidigt som favoriten har en sämre dag så kan det mycket väl gå vägen. Hästen ska gå barfota runt om igen samt med öppet huvudlag och murphybländare och det låter påställt ifrån stallet. Vi taxerar favoritens vinstchanser till 67 % och köper därmed favoritskapet men samtidigt så anser vi att hon är överspelad och väljer istället att göra ett systemförslag där vi försöker jobba in en skräll här och gå för de stora pengarna.

V86-2

Det här stoloppet var ingen rolig historia att gå igenom i lopparkivet. I våra ögon är det ett av de sämre loppen som körts inom V86 på ett tag och loppet håller verkligen låg klass men samtidigt måste något ekipage vinna och spelmässigt finns det bra förutsättningar för skräll här. Klar favorit i loppet är 15 Worship Lady (25 %) och det är också rent kapacitetsmässigt bästa hästen i fältet men samtidigt är det ingen större stjärna och bakspår på tillägg med Pierre Nyström som vi inte håller speciellt högt känns iskallt. Visst kan hon vinna men för oss är hästen bara en av flera och vi rankar ner till C-gruppen på det låga spelvärdet.

Vår A-grupp består istället av 4 Biran Akema (7,5 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt 13 Glen Close (4,7 %) som vi tror kan komma bra på det från tillägg och vi gillade intrycket på i den senaste starten och vår känsla är att hästen är under utveckling. Totalt tar vi med hela nio hästar på vårt systemförslag och känner oss relativt trygga med det men för dig med fetare plånbok kan det absolut vara värt att strecka på ytterligare.

V86-3

Ett intressant treåringslopp där det finns några hästar som vi tror kan utvecklas bra under  säsongen. Den som imponerat mest på oss hittills är favoriten 3 Lubeck (34 %) som vi också spelar utgång på medan vi däremot känner oss mer tveksamma till andrahandaren  12 Lady Muscles (21 %) till denna start och gör du en annan systemkonstruktion kan våra två sista C-hästar vara tänkbara att ta bort.

Bakom favoriten känns 5 Doneisdone (4,9 %) mest intressant då han hittills gjort det hyggligt och vi tror att han kan lyfta sig rejält om det blir en barfotabalans som det aviseras att det eventuellt blir till den här starten. Balansen är dock ännu inte helt bestämd och blir det skor runt om så rekommenderar vi er att ta ner hästen till C-gruppen eller något liknande medan vi däremot rekommenderar A- eller B-gruppen om det är “garanterat” att det blir barfota runt om en timme innan spelstopp. Vi tar totalt med sex hästar och känner oss trygga med det.

V86-4

Bergslagsloppet som är namnet på den fjärde avdelningen har tyvärr bara fått ihop sju hästar i startfältet men i gengäld så håller de en hög kvalitet och det känns sportsligt mycket intressant. Favorit i nuläget är förra årets Elitloppsvinnare 1 Magic Tonight (40 %) som vi hade spikat utan tvekan om vi var säkra på formen då förutsättningarna är helt perfekta. Vi känner oss dock tveksamma till den då vi inte gillade intrycket senast där han kördes passivt och hästen har egentligen bara sett bra ut på Gävle i år då han satt kvar med till med synes mycket krafter. Vi hoppas att hästen kommer tillbaka till toppen igen men innan vi har sett det så är det ingen häst vi går fullt ut på.

Vår förstahäst i loppet är istället 6 Västerbo Highflyer (31 %) som vi jagat ett tag innan senast och som flög fram över upploppet senast där han hade en omöjlig uppgift och vi spelar utgång med honom och tar totalt med fem streck och vill varna lite för skrällen 4 Västerbo Fantast (6,1 %) som var klart förbättrad senast och nu blir det återigen barfota runt om.

V86-5

Den femte avdelningen är ett väldigt skiktat lopp där vi anser att sex-sju hästar av de nu tio startande har försumbara vinstchanser och loppet kapacitetsmässigt bör stå mellan de tre hästar som vi har med på vårt systemförslag vilket känns lite läskigt då det direkt inte är några kuskar som vi håller speciellt högt. Vår klara förstahäst och även utgång är 3 Let’s Dance D.E. (55 %) med Klaus Kern i sulkyn och vid en bra prestation bör segern bli enkel. Vi väljer dock att spela med hängslen och livrem då Klaus Kern bakom en storfavorit gärna är något vi vill undvika att spika. Totalt “helgarderar” vi med tre hästar på vårt systemförslag.

V86-6

Ett stayerlopp som tog sin tid att få grepp om och loppet känns väldigt öppet och i stort sett hela fältet startar med realistiska vinstchanser även om vi valt att ta bort några hästar från vårt systemförslag. Favorit i loppet är 2 Bound for Glory (23 %) vilket vi har svårt att köpa och skriver en del om under övervärderade nedan. Vår A-grupp består istället av 12 Top Yllit (15 %) som är en häst som vi gillar och anser vara klart bäst i sällskapet och nu blir det dessutom antagligen barfota runt om efter sju starter med skor vilket känns som ett stort plus. Hästen har dock haft dålig aktion på slutet och galopperat bort sig i de två senaste starterna och vi vill se en förbättring innan vi gör mer utav hästen och med tanke på det så är eventuell barfotabalans ett litet frågetecken. Vår andra A-häst och även förstarankad i loppet är 4 Mellby Charmören (5,8 %) som vi anser det är skyhögt spelvärde på och skriver mer om under skrällbud. Totalt tar vi med elva hästar i loppet men vi var inte långt ifrån att helgardera!

V86-7

Ett fyraåringslopp av hög klass och här hittar vi vår spik i form av 7 Le Miracle (44 %) som vi tror spårar hela vägen. För dig som vill gardera loppet så känns det nästintill heltäckt med tre hästar, dvs favoriten tillsammans med 1 Bryssel (14 %) och 2 Copimade (25 %). Vi väljer dock att ta ställning och spika här då vi helt enkelt inte “offrar” några skrällar i vårt systemförslag och ger oss själva maximala förutsättningar att vinna stort. Vill du vinna ofta så spikar du favoriten i inledningen men vi försöker istället “jobba” in skrällar där då vi anser att spelvärdet är neutralt.

V86-8

Ett ganska jämnspelat Klass I-försök där vi anser att spelarna kommit lite fel på det då vi det framför allt är två hästar som höjer sig rejält gentemot övriga och vi väljer att låsa loppet på dessa två streck. Favorit är 4 M.T.Joinville (30 %) från stall Susanne Richter och favoritskapet känns berättigat då han har visat en hög kapacitet och har toppform för dagen och det är hygglig chans att han får överta spets från vårt troliga initiala ledare och tipsetta 1 Enjoy Boko (19 %).

Vi väljer dock att ranka 1 Enjoy Boko (19 %) först då vi håller denna häst mycket högt och läget garanterar ett fint lopp och det är vår klara spetsfavorit inledningsvis. Vi hoppas att Erik Adielsson sedan väljer att köra ifrån spets då vi tror att möjligheterna att vinna därifrån är stora. Tyvärr känns det som näramre 60 % risk att han släpper till favoriten och väljer han det upplägget så minskar vinstchanserna men vi ger dock inte slaget förlorat då han också är speedig och kommer en lucka till slut så går inte favoriten säker.

Vi värderar ovan duos vinstchanser ganska jämnt och väljer därför att vikta insatserna på 1 Enjoy Boko (19 %) då han är mindre spelad.

Spiken

V86-7: 7 Le Miracle (44 %) är en häst som vi håller skyhögt och vi blir närmast förvånande om han inte når ända upp till eliten förutsatt att han får vara skadefri. Han har visat grymma fartresurser och vi gillar verkligen trycket i steget när kusken ber honom att ta i lite extra. Hittills har han gjort i princip allting rätt i karriären om man bortser från den snöpliga andraplatsen under Elitloppshelgen men det är möjligt att hästen märkligt nog förlorade på att han tappade närkontakten med motståndaren i utgången av slutkurvan den gången. Prestationen var dock fortsatt riktigt bra men han mötte 2 Copimade (25 %) som var helt otrolig för dagen. Efter den starten så gick sedan vår spik ut på Åby igen och intrycket var där bättre än någonsin vilket inger förtroende och träningsrapporterna samt stallformen inför denna start i topp.

Förutsättningarna i detta lopp anser vi vara perfekta trots att han möter två  motståndare som vi också håller högt. Faktum är att både 1 Bryssel (14 %) och 2 Copimade (25 %) är riktiga undantagshästar men som vi ser det kommer vår spik sitta i spets efter några hundra meter och då detta lopp är ett led i matchningen mot större uppgifter så tror vi att favoriten kommer få vara relativt ifred där sedan och då blir det en för tuff uppgift att ta längder över upploppet. Vi taxerar favoritens vinstchanser till 51 %.

Utgångar

V86-3: 3 Lubeck (34 %) en en amerikan som hittills visat hög kapacitet hos Veijo Heiskanen och vi gillar vad vi sett utav hästen hittills. Han har gjort idel bra prestationer och framför allt har han successivt högt sig och känslan är att det finns rejäl utveckling kvar i den närmaste framtiden. Förutsättningarna för denna start känns okej även om vi ser den korta distansen som en relativ nackdel jämfört med motståndarna men inte i en sådan grad att vi sågar hästens möjligheter. Från startspår tre bakom bilen så får Veijo Heiskanen koncentrera sig på att komma ner i andraspår direkt och så fort tempot bedarrar så tror vi att Veijo som låter uppåt inför detta kommer att köra offensivt och sätta fart på loppet. Vår känsla är att han kommer mala ner motståndet ifrån dödens och även hålla undan för de som kommer bakifrån. Vi taxerar vinstchansen till 39 %.

V86-4: 6 Västerbo Highflyer (31 %) kommer från Daniel Redéns formstall som till skillnad mot favoriten gjorde en strålande prestation senast där han flög fram över upploppet bakom B.B.S.Sugarlight från ett omöjligt läge. Det är möjligt att han är bättre när han får spara sin speed till slut men vi tror på en mer offensiv körning den här gången och tycker att det ser ut att vara ganska goda förutsättningar och att det finns en chans att Västerbo Highflyer tar ner favoriten till slut om han inte tävlar på topp. Det blir som vanligt barfota runt om och vi taxerar vinstchansen till 42 %.

V86-5: 4 Let’s Dance D.E. (55 %) har lottats till ett bra läge då han är startsnabb och vår klara spetsfavorit. Han går också ner rejält i klass till detta lopp och vid sunda vätskor så tror vi att segern blir relativt enkel utan tokkörning på vägen. Normalt sett ett sunt spikförslag i omgången men vi väljer dock trots allt att nöja oss med utgång och att gardera bakom då vi dels inte känner oss speciellt trygga med att lägga för mycket av våra insatser på Klaus Kern i sulkyn som vi inte håller högt men framför allt är vi oroliga att det tuffa loppet på Bjerke senast kan ha satt sina spår. Har han tagit det loppet på fel sätt så finns risken att det blir en sämre prestation här och då räcker det knappast till seger då det inte finns några större felmarginaler. Vi taxerar vinstchansen till 61 %.

Övervärderade

V86-3: 12 Lady Muscles (21 %) återkommer nu efter en trampskada och hästen rapporteras träna bra inför comebacken. Innan skadan visade hästen en hög nivå och tillsammans med favoriten anser vi att hon höjer sig kapacitetsmässigt över resten. Vi känner oss däremot tveksamma till den höga procenten idag då det trots allt är spår tolv över kort distans och det finns ingen större anledning för Erik Adielsson att köra dunderoffensivt idag då det kommer viktigare uppgifter framöver. Vår känsla är att det kommer bli ett försiktigt upplägg och att de kommer vara nöjda med att låta hästen gå en trudelutt till slut och då blir det helt enkelt svårt att räcka hela vägen fram. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V86-6: 2 Bound for Glory (23 %) gör jämna och bra insatser och gynnas av stayerdistansen. Han blir allt bättre och vi tror på en bra prestation här men samtidigt känns han i det segaste laget för att hålla undan mot ett sånt här motstånd där det finns gott om hästar som är klart speedigare. Dessutom anser vi att Kim Eriksson i sulkyn inte är något positivt relativt jämfört med de andra ekipagen även om det kanske inte är någon direkt nackdel gentemot ordinarie kusk Kent Knutsson. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

Skrällbud

V86-2: 4 Biran Akema (7,5 %) gick senast barfota runt om för första gången och vi gillade intrycket på hästen och även om han aldrig fick chansen då så har vi känslan av att det är mycket positivt med barfotabalansen. Till denna start blir det återigen barfota runt om och vi har goda förhoppningar om att hästen ska komma iväg tillräckligt bra från det här knepiga spåret för att relativt tidigt kunna överta spets. Lyckas Jimmy Dahlman hitta till spets så blir det extra intressant då det inte är några tigrar på tillägg och det kan mycket väl bli ett blufflopp. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V86-6: 4 Mellby Charmören (5,8 %) har vi tidigare inte hållit speciellt högt men hästen har blivit allt bättre på slutet och visat klart uppåtgående form. I senaste starten var det väldigt positiva tongångar ifrån stallet då han hade tränat förbättrat och det användes rycktussar för första gången och oj vilken effekt det gav. Han var klart förbättrad mot något som visserligen var ett beskedligt motstånd men det intrycket lovade mer och får Ulf Ohlsson till styrningen från ett bra utgångsläge så känns det som att hästen bör ha goda vinstmöjligheter. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

Jokersystemet

V86 LINDESBERG

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

8*9*6*4*1*9*1*1 = 3 888 kronor[/content_protector]