V86 Lindesberg

Spikförslagen

V86-4: 3 Canari Match (48 %) har sett allt bättre ut i regi Daniel Redén och galoppen senast i spetsstriden tar vi inte speciellt hårt på då det var en trång situation och hästen såg helläcker ut i övrigt. Det blir svårt att nå ledningen med Food Money direkt invändigt men vi litar på att Örjan Kihlström löser det taktiska och tror att hästen har en bra chans att vinna även från dödens. Barfota runt om och jänkarvagn som vanligt.

V86-5: 4 Dream of Trix (8,6 %) har vi specialbevakat i de tre senaste starterna då han börjat tävla i jänkarvagn där han har sett väldgt fin ut inför tävlingarna och han var också riktigt bra i jänkarvagnsdebuten för tre starter sedan över aktuell distans som tvåa på 1.12,3/1640a bakom en bra häst. Senast var han betydligt sämre som favorit men vi är inne på att det var det nya trekvartsstängda huvudlaget som inte fungerade då eftersom han vinglade ut under angrepp och att han behövde loppet efter ett uppehåll och tror på en bra segerchans nu när han ställs mot ett relativt beskedligt motstånd igen från ett fint läge. Han ska dessutom provas med ett norskt huvudlag för första gången.

V86-6: 11 Global Signature (26 %) står lite hårt inne på dubbla tillägg men intrycket senast var verkligen bländande. Vi har alltid hållit den här hästen högt men de har inte riktigt hittat rätt på honom balansmässigt när han lättats verkar det som och det har blivit en del galopper. Senast såg det dock perfekt ut när han tävlade barfota bak och med Kim Eriksson i den svenska jänkarvagnen och att han kör igen är en klar fördel och den långa distansen tror vi också ska gå bra då han lever på styrkan. Spelprocenten är låg då han knappt är favorit och det favoritskapet borde vara större enligt vår åsikt.

Måstestrecken

V86-2: 4 Skall Ha (15 %) är ingen stjärna på något sätt men är väldigt startsnabb och står inför en vettig uppgift nu. Näst senast bombade han till spets och fick endast se sig slagen av V75-bekantingen Gianluca Boko som sedan radat upp tre segrar till i betydligt tuffare sällskap och det var gott om luft ner till resten av fältet i den starten. Det ser inte mycket tuffare ut här och flera av de värsta motbuden har lottats till betydligt sämre lägen över sprinterdistans. Han har en seger på tre starter över distansen tillsammans med ett galoppmisslyckande och en gång hängande från åttondespår och vi är inne på att den är en fördel då han ofta ligger på lite och verkar föredra att springa på i ett jämnt och hårt tempo. Att det gått över en månad sedan den senaste starten är dock ett litet frågetecken.

V86-3: 7 Kitspirit (11 %) laddades för spets och galopperade senast men såg fortsatt fin ut i värmningen och hade visat toppform innan dess då hon tävlat barfota runt om och med helstängt huvudlag. Det är ingen större galopprisk men blir inte heller någon snabbstart från spår två med Troels Andersen och det finns en liten risk att formen är vikande då våren verkar vara hennes bästa årstid men vi streckar på alla kuponger tills vidare.

Skrälldragen

V86-1: 4 Dice Man (8,8 %) hade ingen chans mot Magic Gwin näst senast och har inte övertygat i svensk regi hittills men vi var mycket spända på hur han skulle fungera i debuten barfota runt om senast på Bjerke. Han såg väldigt fin ut inför tävlingarna och laddades hårt vilket ledde till galopp på väg mot ledningen in i första sväng. Det var dock många hästar som galopperade i det läget under den tävlingsdagen pga banan och doseringen och vi blir inte förvånade om de trots allt försöker att köra barfota runt om igen eftersom att det är kusken som ska avgöra det och Björn Goop brukar vara offensiv. I såna fall är han klart intressant eftersom han är osynad med den balansen och dessutom har spåret innanför favoriten.

V86-3: 4 Isola Sund (3,0 %) inledde karriären lovande med fyra segrar på de första fem starterna men tappade sedan stilen och fungerade inte perfekt i travet. Nu aviseras det att de antagligen ska ändra i balansen på henne vilket mycket väl kan slå väl ut och det är dessutom täta starter inom tio dagar för första gången vilket vi tror är en fördel – inte minst med tanke på att hon var uppåt senast och har tre av sina totalt fyra segrar i karriären på sex försök inom 11-20 dagar. Hon har också vunnit två av tre starter på Lindesberg.

V86-7: 8 Tro Lo Lo (4,9 %) klädde faktiskt av en utrustningsmässigt maxad Evening Prayer ordentligt senast efter omlagd träning och verkar vara på gång för dagen och vi har lite svårt att förstå den stora skillnaden i spelprocent dem emellan i den här starten. Läget är givetvis svårt men det är ett par tröga konkurrenter invändigt och en god chans att kunna smita ner någonstans och Oskar J Andersson är säker bakom tömmarna. Det blir norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

V86-8: 11 Mellby Duke (5,6 %) är en blåblodig travare (e. Muscle Hill u. Needles’n Pins) som imponerade stort i vintras men kanske inte visat den absoluta toppformen under våren. Han har dock tävlat i tuffa sällskap och i de två senaste starterna har han fått sent fritt och gått i mål med krafter kvar och visat gryende form igen och Peter Untersteiner är optimistisk inför den här starten. Det aviseras också barfota runt om för första gången efter att han gått tungt balanserad med skor runt om sedan tävlingsdebuten och det kan ge en hiskelig effekt på en sådan häst och det kan behövas i ett tufft lopp. I övrigt blir det jänkarvagn och norskt huvudlag som vanligt på slutet. Fem procent är taget alla dagar i veckan.

Överspelade

V86-3: 8 Lacquer and Lace (54 %) inledde karriären lovande men har sedan haft mycket problem – bland annat en elak gaffelbandsskada – och vi är inte lika övertygade om hennes storhet efter den skadan som tränaren Markus Pihlström själv är som kallade henne stallets bästa häst inför debuten med barfotabalans och rycktussar senast. Hon fungerade inte i travet då och återgår till skor runt om vilket gör galopprisken mindre men vi var inte speciellt imponerade av henne i de billiga loppen som hon varit ute i innan dess och stallformen är också lite tveksam och vi tycker mest att hon känns som en av flera i det här loppet.

V86-5: 9 On Track Banditen (19 %) har matchats i en del ganska tuffa sällskap och duger normalt sett bra i ett sånt här lopp men han har varit struken och stått över jobb och även om han vunnit i sin enda start efter lång vila tidigare i årsdebuten så var det inget tempo alls den gången och det lär saknas lite spring i benen i den här starten. Inte minst eftersom det handlar om kort distans och han dessutom startar från bakspår vilket alltid är ett handikapp även om han har en bra startrygg. Han är lite hårt spelad och vi chansar bort honom för att få lite stuns i systemen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170705

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 19.15.Jokersystemet

[content_protector password=”test” cookie_expires=”3600″]
Vi bygger Jokersystemet på en spik på 7 Queer Fish (25 %) i V75-4 som ska gå med jänkarvagn för första gången i år och bör ta hand om ledningen. Det som är mest intressant i omgången i övrigt är att 1 Survival Kit (17 %) i V75-2 ska gå barfota runt om och bara är spelad till 17 % när vi uppskattar vinstchansen till hela 18 %. Vi ger omgången en trea på en femgradig skala i spelbarhet.

Rankingen

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

2*9*6*3*1*5*5 = 4 050 kronor[/content_protector]‎