V86 Eskilstuna

V86

Dubbeljackpot och vi förväntar oss en topputdelning ikväll!

[content_protector password=”sommar” cookie_expires=”0″]Vi stod över att göra tips till V86 förra veckan på Vaggeryd och den omgången blev också inte helt överraskande favoritbetonad med endast 766 SEK på åtta rätt. Vi spelade dock på Tillsammans där vi litade mest på Trecciadoro Rex som spikförslag och hon infriade våra förväntningar även om det var lite tur på vägen då hon blev överflyglad i starten. Sedan ställde vi våra förhoppningar till att den obesegrade men orutinerade storfavoriten Southwind Feji skulle bränna efter det något tveksamma intrycket i starten innan men hon löste också sin uppgift då hon gjorde karriärens hittills bästa lopp. Utrustningsmässigt så var omgången också något av en parantes och vi väljer att blicka framåt.

Den här veckan är det dags för Eskilstuna att arrangera en omgång ensam när V86 befinner sig ute på sommarturné och de kör sönder banan med rally på Solvalla och passar på att göra en stor banomläggning i samma veva. Vi har en Dubbeljackpot i den här omgången då det inte blev någon utdelning på varken sju eller sex rätt förra veckan och vi har därmed omkring 7,5 miljoner SEK extra i potten vilket gör omgången betydligt mer intressant. Detta kompenseras lite av att vi har ett montélopp inom V86-omgången igen vilket vi inte är några större förespråkare för eftersom det håller ojämn klass och är mer ointressant taktiskt och utrustningsmässigt. Vi spikar oss ur det loppet på segermaskinen 1 Nantucket (85 %) som alla andra men helst hade vi nog sett att det loppet lagts utanför det stora streckspelet. Det är dock ingen katastrof i en omgång med en Dubbeljackpot vilket vi har sett många gånger förut och vi ger omgången ändå en fyra på en femgradig skala i spelvärde och det finns fortfarande läge för en topputdelning. Det mesta kommer handla om vilka spikar och utgångar man väljer i övrigt ikväll för att hamna rätt på omgången.

Eskilstuna är en bana med ett upplopp på 182 meter vilket är relativt kort men det känns ändå som att bakspåren har en chans att komma in i matchen med den doseringen som de har i kurvorna. Den är annars runt 21 meter vid båda starterna och brukar vara mjuk och fin i underlaget och lämpa sig extra väl för barfotakörning. Det väntas växlande molnighet och 17-19 grader under eftermiddagen och kvällen utan nederbörd och vi lär också få se ett fint banunderlag ikväll där man ska kunna köra med valfri balans.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör tre bolag för 150, 450 respektive 1 000 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett sprinterlopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 50 001 – 200 000 SEK. Streckmässigt höjer sig tre hästar över mängden och vi håller med spelarkåren och tar med dessa samt ett spelmässigt fynd. Vårt förstastreck landar på tredjehandaren 5 Bruno Bagheera (20 %) som var med i Kriteriefinalen förra året och nu har två lopp i kroppen med sikte mot Derbyt. Han gick barfota runt om i försök och final till Kriteriet och var mycket bra från spets i tufft tempo i försöket som endast slagen av Gareth Boko och det kan bli tal om barfotabalans igen vilket skulle vara extra intressant och det blir annars jänkarvagn som vanligt men en annan modell än tidigare vilket också kan ha en positiv effekt. Vi förväntar oss hur som helst att formen är kraftigt på gång även om Stefan Melander spekulerar i att det krävs ytterligare lopp för att den ska vara helt på topp. Vi är inte säkra på att han kan vara med i spetskörningen initialt men samtidigt bör skickliga Erik Adielsson i sådana fall kunna hitta en fin position i den främre träffen. En bidragande anledning till att vi är inne på Bruno Bagheera är också att de tre andra hästarna som vi tar med på vårt systemförslag lär vara  med i körningen inledningsvis och vår förhoppning är att starke Bruno Bagheera ska kunna profitera på detta. Vi nöjer oss med ensam A-häst men aviseras det närmare in på start att det blir barfotabalans så ser vi honom som en tänkbar utgång också.

Vi rankar sedan andrahandaren 6 Ural (26 %) som mycket väl kan bli favorit i slutändan då det aviseras barfota runt om för första  gången och risken att det blir omgångens “kommundrag” är stor. Barfotabalansen är intressant och det är också anledningen till att vi rankar honom tidigt även om det inte är givet hur det fungerar på en betrodd häst där det är oprövat. Annars blir det svensk jänkarvagn igen och det låter påställt från stallet inför denna start i alla fall och når han spets utan större problem kan det mycket väl räcka hela vägen men vi är som sagt inne på att det kan bli en tuff öppning och Jorma Kontio i sulkyn är inte heller någon vi gillar att hålla i handen inom de stora streckspelen.

Därefter rankar vi loppets fynd 4 Global Traveler (2,6 %) som också är startsnabb och vår knappa intitiala spetsfavorit. Om han når dit utan att det kostar för mycket så hoppas vi han körs därifrån då vi anser att han är underskattad och mycket väl kan hålla hela vägen – speciellt eftersom det blir barfota fram som vid de båda segrarna nyligen samt även lättning av balansen bak och antagligen ett helstängt huvudlag eller liknande. Slutligen tar vi även med Åke Lindbloms knappa favorit 2 Athos Race (34 %) med viss tvekan. Han har glänst i billiga sällskap men svek i ett tuffare sällskap näst senast då vi sågade honom och vi är inte helt övertygade om att det är rätt favorit här heller även om han ska ses med vissa möjligheter att vinna. Han går lättare balanserad när han ställs mot tuffare motstånd den här gången och lär laddas i starten och även om vi endast värderar spetschansen till 20 % så bör han hamna bra till direkt. Med dessa streck känns inledningen nästan helgarderad även om vi vill nämna att vi håller 8 Marlon Donvici (4,1 %) högt kapacitetsmässigt men från dagens usla utgångsläge bör det bli svårt att komma till.

V86-2

Dagens andra avdelning går över medeldistans med volstart och loppet är öppet för deltagare som tjänat mellan 50 001 – 750 000 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 250 000 SEK. Loppet är relativt rundspelat och fem hästar har över 13 procent av insatserna på sig. Knapp favorit är 9 The Lucky One (23 %) och det köper vi fullt ut då vi tycker att procenten är låg på honom och vi spelar därför utgång vilket vi skriver mer om nedan. I A-gruppen rankar vi även upp 11 Ryan Kronos (8,6 %) som vi skriver mer om under skrällbud.

I B-gruppen tar vi först och främst med 5 Carmine Am (20 %) som är talangfull men strulig  och galopperade bort sig över upploppet senast på barfotabalans (2-2-0 på sex barfotastarter). Han ska därför gå barfota fram den här gången för första gången vilket är lite intressant i kombination med den svenska jänkarvagn som han tävlat med i årets starter och från ett fint utgångläge bör han komma bra till men samtidigt körs han av Markus B Svedberg som inte direkt tillhör kuskeliten och det skulle inte förvåna oss om han strular till det även om hästen tål att gå den tunga vägen i ett sånt här sällskap. 2 Violet Hill (14 %) känns också lite intressant då Erik Adielsson kan få överta spets initialt av stallkamraten 1 Il Diablo (13 %) som vi inte tror speciellt mycket på utan lägger under rubriken överspelade. Ifrån spets förväntar vi oss att Erik Adielsson kör om inte Carmine Am trycker till rejält men oavsett så bör det bli en fin resa.

Vi tar även med rysaren 15 Digital Engine (2,2 %) i B-gruppen som fartmässigt duger bra här och det låter oerhört uppåt ifrån stallet. Han är lite osäker på benen men tävlar som bäst barfota runt om och Kaj Widell har kört en gång tidigare vilket resulterade i vinst förra året. 13 Erica (13 %) är också betrodd då hon varit strålande bra i de senaste starterna men hon har haft problem med infektioner efter det och strukits två gånger och brukar vara bättre med tätare starter och när hon är med där framme så hon känns inte jättehet för oss men får ändå plats på systemet.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är för ovanlighetens skull inom V86 ett montélopp och det går över medeldistans med autostart och det är öppet för deltagare som tjänat som lägst 250 000 SEK. Här hittar vi omgången största favorit i form av 1 Nantucket (85 %) och även om vi inte är experter inom montésporten så ser det verkligen ut som en klockren uppgift för favoriten som mött och slagit de här hästarna förut och vi spikar lite motvilligt då vi gärna vill fälla favoriter till denna procent. Vi skriver mer om spiken under separat rubrik nedan.

Där bakom känns 5 Francais du Gull (5,2 %) klart mest intressant då han är oprövad inom monté men då han i nuläget är andrahandare så kan vi tyvärr inte gå på honom som förstareserv då han skulle få väldigt mycket streck vid en strykning av favoriten. Som förstareserv lägger vi istället 6 Hamras One More (3,6 %) som kommer från en bra prestation och vi anser att han höjer sig en aning gentemot resterande fältet.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen går över sprinterdistans med voltstart och det är öppet för deltagare som tjänat mellan 20 001- 75 000 SEK och för att vara inom V86 spelet är loppet verkligen lågklassigt. Klar favorit är 10 Extra Fudge (53 %) och detta är en segermaskin som nu återkommer efter över ett års frånvaro. Det är lite svårbedömt hur han kommer prestera idag och spelvärdet känns neutralt även om känslan är att han vinner relativt enkelt vid en normalprestation men som storfavorit vågar vi inte ”chansa” fullt ut på detta utan nöjer oss med att vikta insatserna på honom som ensam A-häst. Tränaren Timo Nurmos brukar inte fuska med vinterträningen utan ha bra iordningställt direkt efter vila men vi anser att det hämmar potentialen i systemet för mycket om vi går fullt ut på honom när vi spikar omgångens största favorit och det är också lågklassigt och en häst som har haft problem med aktionen vilket inte känns kul att spika. Han går med skor runt om och med vanlig vagn och det viktigaste är att aktionen fungerar så värmningen är viktig att hålla koll på ikväll.

Det mest intressanta motbudet är 12 Usain Cup (7,7 %) som visat uppåtform i de två senaste starterna och är under utveckling. Vi ser verkligen framför oss hur Örjan Kihlström ryggar favoriten under slutrundan i spåren och blåser av honom med en nos över upploppet då han är mer speedig och det låter även lite uppåt ifrån stallet. Han provades barfota runt om näst senast och satt fast med kratfer kvar i mål efter startgalopp och skulle de hitta rätt med den balansen så skulle det vara extra intressant. I B-gruppen lägger vi även 5 Hamras Rosinante (3,3 %) som nu återkommer efter två års vila och är ännu mer svårbedömd än favoriten. Även detta handlar dock om en talangfull häst även om många kanske har glömt bort det vid det här laget men man ska tänka på att det inte låter speciellt påställt ifrån stallet. Trots detta håller vi denna springare klart högst bland framspårshästarna och till denna låga procent är han högintressant. Vi tar även med tre C-hästar som krydda på systemet då det känns fullt möjligt att samtliga ovan nämnda kommer bort eller underpresterar. 6 M.T.Lovely Lady (14 %) är segerlös och har inte direkt imponerat på oss men ska kanske tävla barfota runt om för första gången i årsdebuten efter lång vila och kan nå täten här vilket alltid är mycket värt.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är en spårtrappa och är öppen för ston som tjänat mellan 100 000 – 300 000 SEK. Loppet känns mycket ihåligt och vi nöjer oss med fem streck trots att dessa propositioner ofta brukar generera skrällar. Vårt klara förstastreck är 8 Pompano Euphoria (19 %) som blivit nedstruken ett spår och vi spelar utgång med och skriver mer om nedan och som första B-häst rankar vi 9 First Diamond (7,7 %) som vi länge var inne på att ta med i A-gruppen. Hon kommer från en fin prestation med Björn Goop i sulkyn som även sitter upp nu och verkar allmänt vara under utveckling. Får vårt förstastreck en allt för tuff resa mot spets kan hon mycket väl blåsa av henne till slut då hon är spurtstark och hon går barfota bak och med svensk jänkarvagn som senast.

I B-gruppen tar vi även med favoriten 12 Cash Mearas (26 %) som är kapabel men nu återkommer efter vila från ett knepigt läge och vi förväntar oss inte ett offensivt upplägg då det inte låter speciellt påställt ifrån stallet och hon är något överspelad. Hon har tre segrar och två galopper i regi Svante Båth och har tidigare gått med murphybländare men på slutet kunnat plocka bort den och kapacitetsmässigt räds hon ingen om hon tävlar på topp och hon kan räcka direkt. Vi tar även med två skrällar som båda kan vinna vid optimala löpningsförlopp där 6 Cikoria Frazer (6,6 %) känns mest intressant då hon galopperade med segern på gaffeln senast.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen går över lång distans med autostart och är öppet för deltagare som tjänat mellan 100 001 – 500 000 SEK. Loppet känns lurigt för oss och vi väljer att gå för skräll och helgardera då de hästar vi placerar längst ner i rankingen inte känns speciellt långsökta som vinnare. Här startar en av omgångens stora favoriter i form av 8 Rajesh Face (55 %) och att det handlar om den häst som visat mest i sällskapet råder det ingen tvekan om. Samtidigt kan det bli en riktigt vingelresa härifrån och stall Kolgjini har inte visat samma gnistrande form på slutet som tidigare under året. Han har tävlat i en riktig jänkarvagn i de två senaste starterna och var strålande i den näst senast och i fyraåringseliten senast var han stentufft anmäld över fel distans. Vi ser det så klart som ett plus med Christoffer Eriksson i sulkyn men då det trots allt finns en del kapabla motståndare samtidigt som utgångsläget är uselt så nöjer vi oss med B-gruppen till den här spelprocenten då vi anser att han har svagt negativt spelvärde.

Istället för att gå på favoriten väljer vi att spela dubbelutgång emot med 6 Mellby Emeralds (5,1 %) samt 5 Tournado Dream (2,1 %) som vi båda anser är mycket prisvärda till nuvarande låga procent och vi skriver mer om nedan. I B-gruppen tar vi även med 9 New Lexington (11 %) som är kapabel och det låter uppåt på ifrån stallet samt Peter Untersteiners 4 Magic Happens (4,3%) som söker efter formen och från ett perfekt utgångsläge bör sitta bra på det och ska gå barfota fram samt med rycktussar för första gången ses som ett klart plus samt 11 Explosive Merlot (2,0 %) som är oerhört strulig men det är fullt möjligt att detta är den häst med högst kapacitet i fältet tillsammans med favoriten. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn men så gick han när han vann övertygande för fyra starter sedan och Erik Adielsson kanske kan lyckas hitta rätt nycklar för att få honom att gå felfritt igen.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är ett sprinterlopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat som lägst 250 001 SEK. Loppets klara favorit är 2 Food Money (36 %) som vi normalt sett brukar hålla upp gentemot spelarkollektivet men denna gång nöjer vi oss med B-gruppen då spelvärdet känns neutralt då han svek senast och formen känns dunkel och vi har honom enbart som andrahandsfavorit i den så viktiga spetsstriden och även om han får överta efterhand eller når den direkt så kan det bli ett tufft tempo inledningsvis vilket kan bli för tufft vid första starten efter uppehåll och behandling. Han var dock bra i årsdebuten och har vunnit efter vila tidigare men vi är ändå inne på att han är bättre med tätare starter.

Vårt förstastreck landar istället på 5 Highspeed Call (13 %) som är den knappa spetsfavoriten initialt i våra ögon och därifrån kan kusken Anders Eriksson välja taktik. Han kanske inte tillhör kuskeliten men har trots allt 23 % vinster i år på 35 starter och tillhör definitivt framtidsnamnen inom svensk travsport. Vår förhoppning är att han kör i spets den här gången men även ifrån vinnarhålet bör han kunna blåsa till motståndet över upplopet då det verkligen lyser form om hästen för närvarande sedan han började tävla barfota runt om för första gången sedan 2013 för tre starter sedan.

Därefter rankar vi 7 Charrua Forlan (5,1 %) som även kommer med absolut toppform och vi skriver mer om under skrällbud. Vi tar även med 1 Cool Keeper (2,5 %) i C-gruppen som det låter påställt på med barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag från innerspåret där han kan få en perfekt invändig resa eller eventuellt i spets som han ”hotar” köra ifrån samt 6 Quick Fix (17 %) som kommer från en sämre prestation i Sweden Cup där han kördes för ryckigt av Adrian Kolgjini men Christoffer Eriksson i sulkyn är ett klart plus och vid sunda vätskor duger han långt här. Det blir sannolikt barfota runt om och jänkarvagn som senast.

V86-8

Dagens avslutande avdelning inom V86-spelet går över medeldistans med autostart och är öppet för deltagare som tjänat mellan 160 001 – 480 000 SEK. Klar favorit är 5 Quiz Töll (40 %) som länge brottats med knepiga startspår och från det perfekta spår fem så köper vi det då Thomas Uhrberg bör kunna hitta ner i en bra position direkt och ge sin häst en lämplig ryggresa vilket är vad hon föredrar. Vi förväntar oss dessutom att det kommer bli viss spetskörning inledningsvis vilket skulle gynna favoriten som går ner i klass rejält då hon härdats inom V75 och gjort det riktigt bra där. Det blir svensk jänkarvagn och kan också bli tal om barfota bak för första gången vilket skulle vara mycket intressant men det har aviserats förut någon gång också och det är inte säkert att det blir av nu heller. Hon är lite sårbar på grund av osäkerheten kring var hon hamnar som redan nämnts och vi nöjer oss därför med att spela henne som ensam A-häst.

Sedan rankar vi 7 Joy de Castella (13 %) som visat fin form på slutet och varit mycket bra i jänkarvagn i de tre senaste starterna och verkar vara klart bäst när hon tävlar på innerspår. Nu taxerar vi spetschansen till hyggliga 22 % och når hon den positionen blir hon mycket svårslagen med jänkarvagnen på medan vi däremot inte tillmäter henne några större möjligheter om det blir en resa i andraspår. Att Örjan Kihlström sitter i sulkyn är normalt sett ett stort plus även om han slutade oplacerad senast bakom den här hästen. I B-gruppen tar vi även med 2 Ninepoints Gaagaa (2,4 %) som är märkligt lite spelad även om vi är fullt medvetna om att hon återkommer efter vila och formen därmed är lite dunkel. Samtidigt så står hon optimalt inne i loppet och det aviseras barfota runt om och jänkarvagn direkt vilket hon var så vass med för tre starter sedan innan hon fick aktionsproblem i de två senaste starterna och vid en lika bra prestation duger hon långt här från en position i den främre träffen.

Vi fyller på med tre C-hästar där 1 Kitspirit (2,7 %) är intressant som initial spetsfavorit med täta starter även om det bara blir barfota fram i den här starten igen och 9 Order To Heaven (15 %) som är ursäktad i sina två senaste starter och ska gå med skor runt om nu istället för barfota runt om. Det är normalt sett inget plus men samtidigt så har hon vunnit de tre senaste gångerna med skor runt om så det är inget avgörande minus heller i det här sällskapet. 12 Sangria Knight (7,0 %) tillhör också kapacitetsmässigt de bättre i loppet och blir det en hård körning där framme så duger hennes spurt bra.

Spiken

V86-3: 1 Nantucket (85 %) blir omgångens klart största favorit i montéloppet och sådana är alltid lockande att gardera men vi tycker att uppgiften ser väldigt lämplig ut och väljer att spika på den höga vinstchansen och söka skrällarna i övriga lopp. Viking Kronos-sonen visade inte speciellt mycket bakom vagn men har verkligen utvecklats under sadel och får nu räknas som Sveriges bästa montéhäst. Han kan öppna snabbt och vårt favoritscenario är att han håller upp ledningen hela vägen in i mål men även om han missar den så är det inget som oroar när det handlar om monté eftersom det är sällsynt att hästar fastnar invändigt där. Han förlorade visserligen för tre starter sedan men det var med framskor på hovarna och i årsdebuten efter lång vila och att det är täta starter nu ser vi som en fördel och att det är sista starten innan han ska gå till uppehåll igen talar för att det är riktigt påställt. Det blir också barfota runt om den här gången som vanligt om inget oförutsett inträffar. Vi taxerar vinstchansen till 82 %.

Utgångar

V86-2: 9 The Lucky One (24 %) kommer visserligen från en startgalopp men imponerade stort innan dess och detta  är en sort som vi verkligen gillar och han bör kunna avancera relativt långt upp i klasserna. Han har tävlat barfota bak i de två senaste starterna vilket fungerade mycket bra näst senast och det är positivt att det blir samma igen. Inför denna start är det enbart positiva rapporter och vi ser ingen större galopprisk ifrån start då rutinerade Ulf Ohlsson vet vad som krävs för att hästen ska gå felfritt nu. Förutsättningarna inför denna start känns lämpliga då han sedan bör kunna attackera relativt tidigt om tempot bedarrar då han tål en del grovjobb men samtidigt har han också en bra spurtförmåga och hålls tempot uppe så kan han lika gärna avvakta med attacken och då bör det vara bra möjligheter att han spurtar ner motståndet över upploppet också. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V86-5: 8 Pompano Euphoria (19 %) står perfekt inne i loppet och kommer med visad toppform och ståtar nu med en fin resultatrad. Senast provades hon barfota runt om för första gången där hon mötte övermakten men spurtade bra som fyra bakom Swish Lane och till denna start känns förutsättningarna bättre då vi är inne på att formstarka Kim Eriksson kommer köra till direkt då hästen blivit nedstruken och är relativt startsnabb. De intitala spetskandidaterna känns inte heller speciellt heta och vår känsla att han kommer få överta spets relativt lindrigt. Därifrån bör det sedan vara en toppchans trots att det nu blir skor runt om vilket vi inte ser som något större orosmoln mot det här motståndet eftersom hon faktiskt tagit sina segrar i Sverige med den balansen och prestationerna har varit bra. Vi taxerar vinstchansen till 38 %.

V86-6: 5 Tournado Dream (2,1 %) är en sort som vi verkligen gillar och ser stor utvecklingspotential i. Han gjorde det riktigt bra från usla utgångslägen under våren när han gick med jänkarvagn och återkommer nu efter vila och det låter positivt ifrån stallet till denna start och vi hoppas att jänkarvagnen sitter på igen till skillnad mot för två och tre starter sedan även om det finns en risk för att det blir vanlig vagn när det är Jorma Kontio som sitter upp. Förutsättningarna känns hur som helst lämpliga i övrigt då han äntligen har fått ett fint utgångsläge igen och därmed bör kunna hitta en fin position i den främre träffen direkt. Den långa distansen är positiv för honom och vi har en känsla för att vi kommer få  se en topprestation direkt efter behandlingen och då kan det räcka till seger. Vi taxerar vinstchansen till 10 %.

V86-6: 6 Mellby Emeralds (5,1 %) visade tidigt fin kapacitet men har därefter varit lite av en besvikelse. Han verkar dock ha vaknat till liv nu igen och insatsen senast var klart plusbetonad och till denna start aviseras det jänkarvagn igen vilket borde vara ett plus och det känns framför allt intressant att vi håller honom som klar spetsfavorit vilket är den position som han vann ifrån på ett övertygande sätt senast och även tidigare visat att han trivs ifrån. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Övervärderade

V86-2: 1 Il Diablo (13 %) är en gedigen springare utan det där lilla extra och känslan är att han är numret för litet för dagens motstånd trots att utgångsläget är perfekt och han är initial spetsfavorit med Björn Goop i sulkyn. Vi har full respekt för Björn Goop i spets vilket vi ofta brukar upprepa men vi är ändå övertygade om att han kommer släppa till stallkamraten 2 Violet Hill (14 %) som hålls ett snäpp högre av stallet. Det blir barfota bak och vanlig vagn som på slutet och visst kan han skrälla från sitt fina utgångläge men som relativt betrodd väljer vi att ta bort honom. Vi taxerar vinstchansen till 6 %.

V86-5: 4 Donna Sisu (13 %) har egentligen intressanta förutsättningar då hon är startsnabb och bör sitta bra på det direkt men trots detta väljer vi att ranka ner henne rejält då hon känns lite begränsad kapacitetsmässigt och dessutom är formen väldigt svårbedömd då intrycket senast var tveksamt vilket även kusken Jorma Kontio verkar vara inne på. Det blir antagligen skor runt om och svensk jänkarvagn igen. Vi taxerar vinstchansen till 6 %.

Skrällbud

V86-2: 11 Ryan Kronos (8,6 %) gjorde en topprestation näst senast mot tufft motstånd med jänkarvagn och helstängt huvudlag och vi var därför inne på honom som skrällbud senast inom V75 men det blev helt enkelt ett för tufft lopp och vi anser att han är ursäktad. Det låter som att det blir återgång till vanlig vagn och norskt huvudlag i den här starten vilket inte är lika intressant men det är fortsatt uppåt från stallet och nu går han faktiskt ner ytterligare i klass även om det är från innerspår på 20 meters tillägg. Vi är dock inne på att han har skaffat sig hårdhet mot tuffare motstånd än det här och kommer han bara till från sitt invändiga läge – vilket är sådana saker som Örjan Kihlström brukar lösa – så har han vettiga möjligheter att vinna här. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

V86-7: 7 Charrua Forlan (5,1 %) har kanske ingen jätterolig rad men har också gått mestadels utvändigt om ledaren i de tre senaste starterna och fått stentuffa lopp. Näst senast var han positiv i Sweden Cup och senast var Hans-Owe Sundberg inne på att han kändes bättre än någonsin för dagen och han körde också därefter då han envist svarade ledningen vilket kostade för mycket men han höll ändå bra och Carabinieri som vann visade i helgen i Kymi Grand Prix att det inte var någon skam att förlora mot honom.

Hästen går allra bäst barfota runt om som han gick senast och det blir samma igen men helstängt huvudlag den här gången och svensk jänkarvagn som vanligt. Han är kanske bäst när han får löpa ut i täten och läget den här gången är givetvis problematiskt då det kan bli trafikproblem igen men med tanke på att det är så många andra startsnabba hästar med i fältet så tror vi att det kan lösa sig bättre och att han kan glida ner bakom de andra för vi väntar bara på att han ska få vinna som han ser ut för dagen. Han trivs också på Eskilstuna där han har tre segrar och tre andraplatser tidigare – bl a den senaste segern för fem starter sedan. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*6*1*3*1*11*5*4 = 3 960 kronor[/content_protector]