V86 Eskilstuna

V86

Dubbeljackpot med två miljondrag som vi spelar utgång med

[content_protector password=”sommarlov” cookie_expires=”0″] Vi stod tyvärr över den förra V86-omgången då vi hade en kort semester och stod därmed på läktaren när vi fick se en skrällomgång utan dess like på Visbytravet där ingen hade varken åtta eller sju rätt. Det kändes minst sagt lite surt då vi varit lite svältfödda på högre utdelningar den senaste tiden och det kändes spontant som om vi hade haft möjlighet på åtminstone sex rätt då en häst som Don’t Mind Me gjorde en intressant start barfota runt om i en billig omgivning efter att ha galopperat med krafter kvar i sista sväng bakom kanonhästar som Uncle Lasse och Pacific Broline i barfotadebuten i starten innan. Trav är dock så klart lättast från sidan och i efterhand och även om de flesta vinnarna kändes tänkbara så hade vi antagligen trollat bort oss själva på något sätt i systemkonstruktionen.

Glädjande nog fick vi i alla fall med oss en Dubbeljackpot till kvällens omgång på Eskilstuna vilket känns välbehövligt då det tyvärr finns två stora favoriter som har toppchanser. Vi spikar en av dem i 3 Readly Express (67 %) medan vi nöjer oss med ensam A-häst på 1 Volstead (67 %) där vi drömmer om att han missar ledningen då det kan öppna upp för våra andra segerbud där. Även om båda hästarna ovan har toppchanser så finns det potential i omgången då det finns flera skrällbud som vi rankar tidigt i övriga avdelningar och med Dubbeljackpot krävs det inte mycket för att utdelningen ska skjuta i höjden.

På lördag är det som vanligt V75 och vill ni vara med  V75 Tillsammans så är ni mer än välkomna och ni hittar mer information om det här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V86-1

Omgången inleds med ett snabblopp över kort distans för den högsta klassen och loppet håller en bra V86-kvalitet. Favorit i loppet är Reijo Liljendahls fina 4 Knows Nothing (37 %) som prenumererade på bra insatser förra året men totalt sett ändå inte infriade de höga förväntningar som vi hade på hästen. Nu har han årsdebuten avklarad då han vann ett relativt billigt lopp efter att fått en perfekt resa. Stilen var dock bländande och även om det var lite intetsägande så är känslan att hästen har tagit uppehållet på ett bra sätt.

Vi anser dock inte att han ska vara favorit här då vår känsla är att det blir för tufft att redan nu vinna mot vår förstahäst 2 Food Money (31 %) om han gör en bra prestation. Food Money är klar spetsfavorit och därifrån trivs han riktigt bra och då känslan är att det inte finns någon häst i sällskapet som vill gå upp utvändigt och trycka upp tempot så kan det bli något av en promenadseger. Även om det blir hårt tryck på loppet så bör Food Money ses med klart högst vinstchans då hästen har visat en toppnivå som räcker riktigt långt  och han var länge en av de tänkbara  deltagarna i Elitloppet under vårkanten. Hästen slog sig och galopperade senast vilket inte är likt honom och har sedan fått en liten paus men hade vi varit säkra på formen så hade vi åtminstone  spelat utgång men då det gått över en månad sedan den senaste starten så nöjer vi oss med ensam A-häst.

Blir det mot förmodan alltför tuff körning mellan favoriterna tar vi med två kantbollar i form av 1 Cool Keeper (6,7 %) och 9 Reven d’Amour (6,2 %) som båda bör få fina resor och har bra spurtförmågor.

V86-2

Ett klurigt lopp där det var svårt att få direkt feeling för någon häst då det finns frågetecken och tänkbara positionsproblem för de flesta. Klar favorit är 9 Pierre (34 %) och att det kanske handlar om den bästa hästen i fältet kan vi köpa men samtidigt är utgångsläget rent statistiskt uselt samtidigt som det är en nackdel för fyraåringar att möte äldre hästar.  Dessutom tillhör inte Jennifer Tillman den yppersta eliten bland kuskarna och har förtvivlat svårt att vinna från bakspår i autostart med en segerprocent på ca 5 % vilket inte direkt känns klockrent. Du kan söka mer information om det här: https://skoinfo.se/sok-sportinfo/. Nu finns det en relativt stor chans att det blir hårt tempo inledningsvis och det gynnar i sådana fall favoriten som är spurtstark så vi vill inte såga hans möjligheter allt för mycket och lägger honom i B-gruppen men det var närmare C-gruppen än A-gruppen.

Vår klara förstahäst är istället 4 Super Photogenic (10 %) som trivs bra över distansen och det känns riktigt spännande med barfota runt om för första gången på väldigt länge. Vi blir inte förvånade om det ger en stor effekt den här gången och det låter också påställt ifrån stallet. Vår initiala spetsfavorit är 6 Dionne Sisu (0,6 %) och når hon spets är det inte omöjligt att vår idé är först fram och övertar även om det låter påställt ifrån 7 M.T.Insider (11 %) också som är favorit på att vara före. Oavsett vilket så bör hästen få en bra resa och blir det en barfotaeffekt som vi förväntar oss så tror vi att segerchansen är stor.

Bakom Super Photogenic känns det intressant att 1 Victor A.U. (17 %) troligtvis går barfota runt om som på slutet och att det troligtvis blir både barfota runt om samt helstängt huvudlag på 7 M.T.Insider (11 %). Någon av ovan nämnda hästar lär sitta i spets och vi har egentligen svårt att se vinnaren utanför dessa om det inte blir helt tokigt tempo men utifall det blir för hård spetskörning tar vi också med 5 Yes We Can (4,9 %) på ramen som kan få ett optimalt lopp med Björn Goop i sulkyn även om det känns lite långsökt.

V86-3

Ett bra treåringslopp där hästarna vi har inom ramen samt 12 Galliano Boko (11 %) mycket väl kan hävda sig i högre sammanhang under säsongen. Klar favorit är 3 The Patriot (38 %) och att han är betrodd förstår vi men samtidigt köper vi inte riktigt det höga favoritskapet då hästen inte direkt imponerat på slutet samtidigt som han är långsam ut och bör få en tyngre resa än det främsta motbudet 5 Hochthereitis Sox (22 %) som imponerade stort senast i barfotadebuten och ska gå så igen och vi spelar utgång med.

Bakom favoritduon varnar vi framför allt för 11 Duke Of Mearas (7,8 %) som vi skriver mer om under skrällbud och totalt tar vi med fem hästar och känner oss trygga med det även om 12 Galliano Boko (11 %) också är en mycket fin häst men från detta utgångsläge och ett förväntat passivt upplägg känns han överstreckad och vi “chansar” bort honom.

V86-4

Ett femåringslopp där Elitloppsdeltagaren 1 Volstead (71 %) är omgångens största favorit och att han är berättigad storfavorit har vi inget att invända emot. Vi anser dock att favoritskapet är spelmässigt neutralt och väljer att gardera och gå för de stora pengarna då läget trots allt kan ställa till det. Även om vi har 1 Volstead (71 %) som spetsfavorit så möter han en startkatapult i form av 4 Explosive de Vie (6,1 %) och det är inte uteslutet att han missar spets och då kan han mycket väl bli instängd eller vara tvungen att backa sig sist och runda fältet den tunga vägen och både Trinity Zet  samt Explosive de Vie har  visat toppform på slutet och blir det ingen absolut topprestation är det därmed faktiskt inte säkert att det räcker till seger för Volstead.

V86-5

Den femte avdelningen är ett stolopp som är omgångens öppnaste lopp och här känns egentligen ingen häst helt chanslös och känslan är att löpningsförloppet kommer vara helt avgörande. Favorit är 3 Trecciadoro Rex (33 %) som nu gjort två starter i regi Pasi Aikio och även om prestationerna har varit bra så har det inte direkt glänst om henne. Stallets hästar har också haft förtvivlat svårt att prestera i större sammanhang under säsongen och även om hon är klar spetsfavorit och gör första starten med Björn Goop i sulkyn vilket alltid är intressant så känns hon för oss mer som en av flera och vi rankar ner en bit.

Vår förstahäst är istället 6 Nocturn Broline (8,6 %) som vi skriver mer om under skrällbud och vi varnar även för 13 Bonjour Shangri La (0,6 %) som vi anser vara klart spelvärd på den låga procenten då hästen tveklöst tillhör de bättre i fältet kapacitetsmässigt och har betydligt bättre form än den bedrövliga raden. Ett av dagens miljondrag. Totalt tar vi med åtta hästar på vårt systemförslag men för dig med fetare plånbok så kan det vara värt att strecka på ytterligare.

V86-6

Ett Diamantstoförsök där vi anser att halva startfältet startar med vettiga vinstmöjligheter. Klar favorit är 5 Gaia Sund (33 %) som också är en häst som vi brukar hålla upp gentemot spelarkollektivet men idag känns hon inte speciellt het för oss då spelprocenten är hög och vi inte blev speciellt imponerade senast. Förutsättningarna är dock fina med ett bra startspår samt barfota runt om och jänkarvagn men vår magkänsla är att det kan bli en tuff öppning och stumma ben på slutet och vi rankar ner några snäpp.

Vår klara förstahäst är istället 10 Digigirl I.H. (3,7%) som vi anser vara ett spelmässigt fynd och vi därmed spelar utgång med och skriver mer om nedan. Högst vinstchans anser vi dock att 6 Steady Brodda (25 %) har då hon utvecklats på slutet och vi är inne på att hon mycket väl kan vinna det här den tunga vägen. Hon är dock ganska hårt betrodd också och då vi taxerar hästens vinstchanser till 33 % så blir spelvärdet på vår utgång högre. Totalt tar vi med fem hästar och känner oss trygga med det.

V86-7

Ett Klass I-försök som känns öppet och vi har feeling för att det kan skrälla till rejält här och vi var inte långt ifrån att helgardera men väljer att ta bort tre hästar som vi helt enkelt inte får råd med. Vår förstahäst och favorit i loppet är 9 Cash a Cheque Em (31 %) som antagligen ska provas barfota runt om och vi tar med i vår utgångsgrupp tillsammans med 6 Snyting (4,3 %) som ska gå med hela paketet, barfota runt om, helstängt och jänkarvagn och vi anser vara det stora fyndet rent spelmässigt i loppet då vi tycker att hon ser formstark ut om man bortser från att hon svek i själva loppet senast. Bakom vår utgångsduo bör 4 Faloria Boko (17 %) ha goda möjligheter då det är stor sannolikhet för spets men då vi förväntar oss skrik på hästen under dagen samt vi inte ännu håller Mattias Djuse som någon toppkusk så får hästen nöja sig med att vara utanför utgångsgruppen.

V86-8

Omgången avslutas med ett mycket fint lopp för fyraåringar med 300 000 SEK till vinnaren. Att förra veckans imponerande vinnare 6 Don’t Mind Me (0,7 %) eller 8 Erik Sting (0,8 %) som varit hårt betrodd på V75 på slutet är streckade under en procent säger allt om kvaliteten på hästarna i loppet. Detta beror dock så klart mycket på att vår spik 3 Readly Express (67 %) är så hårt spelad men det är en häst som vi varit mycket imponerade av i år och som vi bara tror är bäst och vinner det här loppet enkelt. Spelprocenten är hög men det har vi råd med i ett lopp eller två när det handlar om V86. Vi ser fram emot uppvisningen!

Spiken

V86-8: 3 Readly Express (67 %) var dominant under treåringssäsongen och har nu gjort två starter som fyraåring och prestationerna har minst sagt varit enorma. Han ser ut att gå mot en grym säsong även som fyraåring och motståndarna lär ha sådan respekt för honom att ledningen bör vara ledig om Jorma kör till direkt.

Ifrån den positionen har vi svårt att se honom bränna då förväntar vi oss en ny topprestation då träningsrapporterna låter positiva samtidigt som han rent logiskt bör vara ytterligare förbättrad med två lopp i kroppen. Det känns inte realistiskt att någon häst ska ta ner vår spik den tunga vägen även om vi måste nämna att vi blev otroligt imponerade av 10 Pacific Broline (16 %) när han gick barfota runt om i den senaste starten och han är given andrahäst. Han gick även barfota när han slog Readly Express i Breeders’ Crown-finalen i höstas och ska gå med optimal balans igen men normalt sett så tror vi att det är långsökt att han kommer åt vår spik från bakspåret om favoriten når ledningen utan strid. Vi taxerar vinstchansen på vår spik till  74 %.

Utgångar

V86-3: 5 Hochthereitis Sox (22 %) var otroligt förbättrad i den senaste starten då han gick barfota runt om och med jänkarvagn för första gången. Det var en frustrerande seger för oss då ovan ändringar aviserades sent av Roger Walmann och vi hade hästen först som C-häst på vårt system på hemsidan. Lyckligtvis missade vi inga stora pengar på det och hoppas nu istället få lite tröstpengar tillbaka genom att spela honom igen. Han var nämligen grym förbättrad med balansen senast och vi gillade verkligen intrycket. Efter den starten är träningsrapporterna positiva och det blir samma balans och utrustning igen. Idag är utgångsläget perfekt och vi blir inte förvånade om Örjan Kihlström kör till snabbt för att nå till spets och han är vår spetsfavorit efter 500 meter. Väljer han att köra ett mer passivt upplägg är dock inte segerchansen mycket mindre och hästen borde i våra ögon vara klar favorit. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V86-6: 10 Digigirl l.H. (3,7 %) har höjt sig enormt under säsongen och slutade exempelvis tvåa bakom favoriten i dagens lopp för tre starter sedan efter ett mycket tungt lopp och prestationsmässigt överglänste hon favoriten rejält. Näst senast blev det galopp och senast återkom hon efter vila och gjorde då en bra prestation som tvåa bakom Navaj Brodda. Hästen har nu ett lopp i kroppen och bör vara rejält framflyttad formmässigt och hon är rejäl och tål tuffa upplägg när hon är i form. Till denna start blir det barfota runt om igen och det låter rejält påställt ifrån stallet och faktum är att hade vi haft en toppkusk bakom så hade det varit en tänkbar chansspik. Nu är det dock John Östman i sulkyn vilket gör att att vi besinnar oss och nöjer oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V86-7: 6 Snyting (4,3 %) stod för en överraskande dålig prestation senast men vi är inne på att det kan vara banan som ställde till det samtidigt som upplägget var tufft och skorna hade åkt på igen. Vi minns hellre prestationerna innan då hästen gick barfota runt om och formen verkade vara successivt på uppåtgående även om hästen inte vunnit ofta hittills i karriären men nu när det är aktuellt att köra med jänkarvagn, helstängt huvudlag och barfota runt om så känns han het för oss. Då det dessutom är toppkusken Örjan Kihlström i sulkyn igen så känns 4,3 % som en julklapp och han är given i utgångsgruppen. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V86-7: 9 Cash a Cheque Em (31 %) är en häst som ni som följer oss vet att vi håller högt. Vi håller honom som den klart bästa hästen i sällskapet och att det nu antagligen ska provas med barfota runt om för första gången känns superintressant. Han kommer visserligen från ett formsvagt stall men har själv visat bra form på slutet så vi är inte allt för oroade men har trots allt viss respekt för den svaga stallformen och nöjer oss därför med att spela utgång. Läget är inte heller speciellt roligt med bakspår men trots detta så anser vi att favoritskapet är berättigat och taxerar vinstchansen till 41 %.

Övervärderade

V86-2: 11 Natalie de Vie (17 %) är ett mycket fint sto ifrån Stall Stig H Johansson och rent kapacitetsmässigt råder det inget tvivel om att hon tillhör de bättre i fältet. Till denna start känns hon dock inte tidig för oss då utgångsläget är riktigt besvärligt och det låter inte heller direkt påställt ifrån stallet även om det blir barfota runt om som på slutet. Vår känsla är att det blir ett passivt upplägg då hästen kommer från en liten sämre prestation och då Stig H Johansson som sagt har dålig form på sina hästar för närvarande. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V86-7: 7 M.T.Joinville (21 %) är en fin travare som tillhör de bättre hästarna i loppet men samtidigt är vår känsla att utgångsläget kommer ställa till det rejält här och det luktar dödens lång väg. Visst kan han vinna med en lugn dödens men samtidigt finns det flera hästar i sällskapet som vi anser håller likvärdig nivå eller till och med bättre klass och Jorma Kontio dessutom inte tillhör de allra bästa kuskarna i loppet i dagens form enligt oss. Då vi dessutom inte blev imponerade av den senaste insatsen så rankar vi ner och  för  dig som gör ett mindre system så kan ni ta bort hästen. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Skrällbud

V86-3: 11 Duke of Mearas (7,8 %) varnar vi en del för trots det trista utgångsläget. Hästen har stått för flera rejäla insatser på slutet och verkar vara under kraftig utveckling. Till denna start går hästen barfota bak som fungerade bra senast samt med rycktussar och det låter positivt ifrån stallet trots utgångsläget. Får Erik Adielsson bara till styrningen är vi inte ens säkra på att vår utgång går säker även vid en bra prestation då vi håller detta som en klart bättre häst i grunden. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

V86-5: 6 Nocturn Broline (8,6 %) anser vi tillsammans med 4 Backorder (20 %) håller högst kapacitet i fältet. Vi har blivit imponerade av Nocturn Broline som utvecklats successivt under säsongen och utgångsläget känns perfekt den här gången. Vi blir inte förvånade om hästen sitter i spets direkt men oavsett vilket så bör Oskar Svanberg kunna hitta en bra position. Hade hästen inte stått över jobb efter den senaste starten hade vi gjort mer av honom men då det finns vissa tveksamheter kring formen så nöjer vi oss med A-häst. Han är fortfarande väldigt spelvärd till den här låga spelprocenten.

Jokersystemet

Eskilstuna jackpot

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

2*5*1*3*14*5*8*1 = 4 200 kronor[/content_protector]