V86 Boden

V86

Nu är det dags att följa upp förra onsdagens succé!

[content_protector password=”bakfylla” cookie_expires=”3600″]Förra veckan var verkligen kontrastens vecka för oss. Vi hamnade helt rätt på V86-omgången men däremot så var det precis tvärtom med tipsen på hemsidan i lördags. I onsdags stämde våra loppscenarion nästan undantagslöst och vi lyckades hitta en fin spik i Valentino Strix som var tredjehandare när tipsen släpptes men framför allt var vi nöjda med att ha fått med lågprocentaren Quill Pen som ensam A-häst i ett annars mycket öppet lopp. Tyvärr räckte det inte hela vägen på vårt Jokersystem då vi fick  in två C-hästar men vi belönades ändå vi med ett netto på ca 10 000 SEK medan nettot för åtta rätt på vårt mattesystem blev ca 140 000 SEK.

Med gott självförtroende kom vi därefter in till Elitloppshelgen men här fick vi däremot inte till det och kom i princip snett på varje lopp. Vi lyckades bland annat missa superskrällen Topgear på inte mindre än tio hästar och dessutom brände vår spik Le Miracle trots att han såg ut att gå mot en klar seger och våra utgångar även om samtliga stod för bra insatser. Till söndagen gjorde vi inga tips på hemsidan men vi har skrivit en del om Elitloppshelgen här: https://skoinfo.se/blogg/vi-stod-som-fagelholkar-och-fattade-ingenting/

Denna vecka övergår vi från V86Xpress till det gamla klassiska formatet där tävlingarna avgörs i lugnare tempo på en bana. För onsdagens tävlingar styr vi blickarna mot Boden och som förväntat när det handlar om en Norrlandsbana och det dessutom är veckan efter Elitloppshelgen så är den sportsliga nivån rätt låg och kontrasten är stor gentemot den högklassiga sport som vi fått åtnjuta under helgen. Omgången ser rent spelmässigt medioker ut då favoritskapen känns berättigade i flertalet av loppen. Vår spik är en av omgångens mer betrodda hästar 10 William Birdland (43 %) som i våra ögon är berättigad favorit. Vi letar istället värdet i övriga lopp och tror oss ha hittat en del goda fynd och förhoppningarna att vinna stort finns definitivt även om vi bedömer sannolikheten för hög utdelning lägre än normalt.

Specifikt kring Boden kan nämnas att vi inte ser det som någon direkt barfotabana och även om balansförändringar fortfarande är intressant lägger vi lite mindre vikt på detta än normalt. Ni kan laborera lite kring detta här https://skoinfo.se/sok-sportinfo/ så ser ni rätt tydlig statistik kring att det iaf inte är en av de banor där barfotabalansen överlag verkar ge en tydlig fördel.

Vill ni vara med på våra Tillsammans-bolag till helgen så hittar ni mer information här:

https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

Vi kan passa på att nämna att det är väldigt långa köer till våra lag där vi spelar filsystem. Ni är så klart välkomna att ställa er i kö men vill ni vara med direkt så kan ni prova de matematiska systemen via Andelskungen tills vidare.

V86-1

Vi inleder med ett fyraåringslopp av medioker klass med endast nio startande ekipage. Klar favorit är 9 Facile Boko (32 %) som också har överlägsna meriter i sammanhanget. Dessa meriter är dock tagna under treåringssäsongen och i år har hästen gjort fyra lopp mot likvärdigt motstånd som idag utan seger. Visserligen bör formen vara på väg uppåt men samtidigt har vi inte blivit imponerade av henne i år och då hon dessutom startar från bakspår med spår nio vilket är statistiskt negativt så rankar vi ner henne en bit, fullt medvetna att hon antagligen blåser till detta motstånd enkelt om hon hittar tillbaka till fjolårets nivå. Vår klara förstahäst och även utgång i loppet är istället 5 Andover Streamline (16 %) och totalt tar vi med hela sju av de nio hästarna på vårt systemförslag och här åker vi inte ut.

V86-2

Ett kallblodslopp som hästarna har varit tvungna att kvalificera sig till genom två olika heat. Båda kvalificeringsloppen har varit ihåliga och det känns väldigt långsökt att vinnaren ska hittas utanför någon av de betrodda hästarna. Vi anser dessutom att hästarna på tillägg står hårt inne i loppet och vinnaren finns troligtvis från framspår även om vi tar med 9 Hornnes Balder (7,5 %) på vårt systemförslag som B-häst men det kan nämnas att han för oss befinner sig någonstans i gränslandet mellan B- och C-häst.

Klar favorit och även vår klara förstahäst är 1 Mix Mollyn (58 %) som vunnit sju segrar på åtta starter och imponerade så smått senast och nu är vår klara spetsfavorit där det är hästen att slå. Vi anser dock att han är aningen för stor favorit så vi nöjer oss med att ha hästen som ensam A-häst.

V86-3

Ett intressant sprinterlopp där det mycket väl kan smälla till i kuponghögen då det finns gott om hästar som är alldeles för lite spelade och här rekommenderar vi dig att strecka på ordentligt om ni inte vill gå fullt ut på vår idé 4 X.Factor N.O. (5,3 %) som vi spelar utgång med och skriver mer om nedan. Vi streckar hela nio hästar och framför allt 2 Special Topgear (34 %) som det bland annat var skrik på när han startade från spår 12 på V75 Umåker nyligen mot ett betydligt tuffare motstånd men vi hoppas mer på en skräll här om vår utgång sviker. 10 Magnifik Brodde (8,1 %) står hårt inne men har sett väldigt fin ut inför tävlingarna på slutet och vi tror att han är skrällduglig här om han kan få ut det i lopp.

V86-4

Här hittar vi ytterligare ett finallopp som hästarna har varit tvungna att kvalificera sig till genom två  heat. Klar favorit i loppet är 10 William Birdland (44 %) vilket vi tycker är berättigat och det är även vår spik i omgången vilket ni kan läsa mer om nedan. Bakom vår spik känns loppet vidöppet och här kan det krävas många streck vid gardering vilket är en anledning att ta ställning och spika då vi tror på en bra chans att favoriten vinner här.

V86-5

Ett Diamantstoförsök som vi håller som det kanske mest spelintressanta loppet i omgången då vi anser att det är felaktiga favoriter och istället tror klart mest på vår A-duo 12 Remains (3,8 %) och 4 J.C.Lady Princess (6,3 %) som båda hamnar under rubriken skrällbud. Loppet känns överlag väldigt öppet och här behöver det inte vara fel att strecka ytterligare hästar för dig med större plånbok. Ett roligt alternativ för den modige är även att gå kort med vår A-duo som tillsammans har 10 % av insatserna på sig men enligt oss borde ha närmare 35 % av insatserna på sig.

V86-6

Ett lopp över tre volter och här startar omgångens stora favorit i form av 1 Flash Spruce (62 %) vilket tyvärr är berättigat då det ser ganska upplagt ut för honom och vi spelar därmed utgång. Bakom vår utgång höjer sig framför allt 4 Overlord Broline (15 %) över resten vilket streckprocenten även visar och gör du ett mindre system kan det vara ett alternativ att gå kort med ovan nämnda hästar och söka skrällarna någon annanstans. Vi litar dock inte fullt ut på ovan ekipage och väljer att ta med totalt fem hästar och känner oss helt trygga med det.

V86-7

Ett ganska hyggligt Klass I-försök och sportsligt höjer sig detta lopp tillsammans med V86-avslutningen rejält mot de övriga loppen. Favorit är 6 Le Chapeau (29 %) som eventuellt ska gå med jänkarvagn för andra gången i karriären vilket känns väldigt intressant. Första gången var förra året och då misslyckades det men nu ska hästen ha mognat enligt tränaren och vår känsla är att det kommer fungera bättre denna gång. Hästen är tidig även för oss i tipsen men får stå tillbaka ett snäpp i vår ranking för 7 Sambucus P.R. (26 %) som vi håller som den bästa hästen och vi blir inte förvånade om han krossar allt den tunga vägen om han tävlar på topp. Det kan dock bli en riktig vingelresa och vi väljer istället att strecka på med totalt sju streck och här hoppas vi jobba in någon rejäl skräll även om vi tror mest på favoritduon.

V86-8

Som omgångens avslutning går Scandal Plays Minne och loppet håller bra kvalitet med flera hästar som hävdar sig väl inom den svenska Gulddivisionen samt en riktig talang i form av 9 Victory Bonsai (33 %) som troligtvis har mest lovande framtid i fältet.

Favorit i loppet är 2 Cool Keeper (40 %) som startar från ett perfekt utgångsläge och är vår klara spetsfavorit. Därifrån biter han ifrån sig riktigt bra och får han bestämma ett tag är det risk att det blir ett trist lopp. Det låter dock som det ska bli en offensiv körning ifrån Jorma Kontio med 7 Rocky Winner (14 %) och i sådana fall öppnas loppet upp och vi hoppas på det scenariot även om favoritskapet på Cool Keeper tyvärr känns berättigat. Totalt tar vi med fyra hästar på vårt systemförslag och här blir vi förvånade om vi missar vinnaren.

Spiken

V86-4: 10 William Birdland (44 %) var tapper som tvåa i kvalificeringen till detta lopp och har därefter gjort ytterligare en start och imponerade stort då. Hästen är stark och rejäl och enligt oss den häst som gynnas kraftigt av att det nu är lång distans och bakom Ulf Ohlsson som kör skrällen 6 Fiveseventy Boko (2,7 %) anser vi att kusken Mika Forss höjer sig över mängden i loppet också. Mika har framför allt visat upp en strålande förmåga att infria favoritskap med sina hästar och har sju vinster på 20 starter när han är spelad till under fyra gånger pengarna inom Sverige sedan år 2014. Senast på näthinnan är segern med Vitter under Elitloppshelgen vilket var en perfekt styrning.

Vi anser att tilläggshästarna står oförskämt bra inne i loppet och att vår spik som successivt blir allt bättre är den klart bästa hästen i loppet och vi är ganska säkra på att det kommer att fälla avgörande till slut. Då vi dessutom som sagt håller kusken högt i sammanhanget så spikar vi! Vi taxerar vinstchansen till 55 %.

Väljer ni att inte spika är Ulf Ohlssons styrning 6 Fiveseventy Boko (2,7 %) värd ett omnämnande då det sker många intressanta förändringar till denna start. Det blir nu jänkarvagn, skoryck och helstängt men om det inte får en kraftig effekt så anser vi dock att hästen är lite för dålig rent kapacitetsmässigt så vi känner oss inte alltför oroliga men han är ändå relativt tidig bakom favoriten om ni väljer att gardera och spelprocenten är låg.

Utgångar

V86-1: 5 Andover Streamline (16 %) har sett allt bättre ut på slutet och verkar vara under utveckling. Han är startsnabb och även om det inte är någon garantispets så är han vår klara spetsfavorit och når han dit hoppas och tror vi att han kommer köras i den positionen och sedan tror vi att övriga hästar får svårt att komma till tals med vår utgång. Missar Andover Streamline att komma till täten inledningsvis är inte hoppet förlorat då han fungerar bra bakifrån också. I ett svagt lopp där favoriten inte övertygat på slutet så står vår utgång bra inne och vi ser honom som hästen i gänget bland övriga och vi var inte långt ifrån att spika. Vi taxerar vinstchansen till 34 % vilket i nuläget ger ett kraftigt spelvärde men samtidigt förväntar vi oss att insatsprocenten kommer att stiga till näramre 25 % under dagen.

V86-3: 4 X.Factor N.O. (5,3 %) är vår “roligaste” utgång idag då han är ett riktigt skrällbud som vi anser vara helt felspelad. Hästen har gjort det riktigt bra på slutet i lite enklare sammanhang och kommer med kraftig uppåtform. Vi gillar framför allt intrycket i hans senaste start då han såg läcker ut under hela loppet. Till dagens start är han kraftigt kuskförstärkt i form av Ove A Lindqvist och startar ifrån ett optimalt fjärdespår varifrån han bör hitta en bra position direkt genom sin startsnabbhet. För oss är han en tidigt streck och när han är så pass lågt spelad så passar vi på att spela utgång och få rejäl potential i vårt system. Vi taxerar vinstchansen till 21 %.

V86-6: 1 Flash Spruce (62 %) har höjt sig flera nivåer på slutet och har här fått en nästan skräddarsydd uppgift. Hästen står perfekt inne på pengarna och det ska mycket till om han ska missa spets och även om det blir en tidig attack från någon tilläggshäst så skulle det förvåna mycket om han inte körs i ledningen runt om. Det är en position som han trivs utmärkt i och senast så vann han exempelvis enkelt på fina 12.9 över 1600 meter med  gott om krafter kvar. Träningsrapporterna från stallet går i dur efter den starten och även om han inte vunnit tidigare på Boden trots fyra försök så är vi inte oroliga för det då hästen är mycket bättre nu samtidigt som han presterade bra i Boden i sin senaste start där vilket var för ett år sedan. Hästens normala balans är skor runt om vilket det även blir idag och vi taxerar vinstchansen till 62 % vilket visserligen inte ger något direkt spelvärde men samtidigt har han omgångens klart högsta vinstchans och vi ger istället utrymme för spelvärdet i övriga lopp.

Övervärderade

V86-5: 5 Mimi Af Djupmyra (29 %) kommer från en V75-seger där hon visserligen gjorde det bra men samtidigt ska det inte glömmas bort att hon fick allt serverat och loppet höll ingen vidare kvalitet. Hästen blir därmed mycket betrodd idag vilket vi finner lite märkligt då hon inte kan göra speciellt mycket själv i loppen och hon vinner inte direkt ihjäl sig med 5 vinster på 42 starter. För oss är det bara en häst av flera och som hårt betrodd så rankar vi ner henne. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Skrällbud

V86-3: 4 X.Factor N.O. (5,3 %) se utgångar.

V86-5: 12 Remains (3,8 %) var det skrik på senast inom V75 och även vi höll upp henne ordentligt i rankingen. Hästen hamnade då i tredje invändigt och hann aldrig riktigt få helt fritt spurtutrymme över upploppet. Vi tyckte dock att hon såg fin ut och nu känns hon märkligt bortglömd då hon kommer fortsätta köras med den barfotabalans som det var skrik om senast och med jänkarvagn som hon gått med i de två senaste starterna. Blir det bara lite överpace i loppet, vilket det ser ut att kunna bli, så känns hästen stekhet och till den låga procenten hugger vi direkt. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-5: 4 J.C.Lady Princess (6,3 %) tycker vi tillhör de allra bästa kapacitetsmässigt i fältet och nu när hon startar från ett perfekt utgångsläge samtidigt som hon har presterat väldigt bra på just Boden med fyra vinster på tio försök så känns det märkligt att hon här så pass lågt streckad. Hästen såg dessutom bra ut senast och vi vädrar uppåtform. Vi taxerar vinstchansen till 21 %.

Jokersystemet

Boden V86

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 1*3*9*1*5*3*7*5 = 3 543,75 kronor.[/content_protector]

One thought on “V86 Boden

Comments are closed.