V86 Bergsåker

Spikförslagen

V86-1: 4 Sugar Daddy (54 %) slutade trea bakom Disco Volante i en tuff Bronsdivision senast där han höll farten bra genom mål på 1.10,2/1640 meter och det inte var slutsålt i mål enligt Erik Adielsson som satt bakom tömmarna. Det är samma distans nu men minst en klass enklare motstånd den här gången och läget är passande då hästen är startsnabb och biter ifrån sig bra i ledningen. 8 Ebony Boko (6,5 %) är väldigt startsnabb om han laddas men om han kommer till ledningen så tror vi att han släpper i sådana fall då han har visat lite tveksam moral. Det blir antagligen barfota fram, helstängt huvudlag med hål i eller liknande samt jänkarvagn.

V86-3: 4 Nordby Hugin (28 %) var fortfarande på väg uppåt i form vid segern trots galopp för tre starter sedan men fungerade inte då han gick sommarskodd näst senast då han galopperade bort sig och fick därför gå på en ny tyngre balans igen senast vilket fungerade fint vid en tredjeplats på V75 bakom Nordby Fröy som stod i en klass för sig. Jan-Olov Persson är inne på att hästen gjorde sitt bästa lopp i karriären senast och att den långa distansen nu som han är väldigt orutinerad över kan vara en fördel och om han tar ledningen igen så bör det vara en toppchans. Det blir samma balans som senast med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V86-5: 5 Storm Odd (27 %) har gjort två riktigt fina lopp efter vila med snabba avslutningar och har intressanta förutsättningar här. Han är mycket startsnabb och lär ta hand om ledningen och över sprinterdistans så har han en bra chans att hålla undan hela vägen med tanke på att jänkarvagnen antagligen hängs på som han bara provat vid ett fåtal tillfällen tidigare. Kuskbytet till kallblodskungen Ulf Ohlsson är också ett plus då han suttit bakom tömmarna 14 gånger tidigare och slutat på plats alla gånger utom två där hästen galopperat på vägen. I övrigt blir det barfota fram och öppet huvudlag.

V86-7: 7 Sono di Pa (3,1 %) gick starkt in i mål senast från ett omöjligt utgångsläge och det var framför allt ett fint intryck och kanske berodde det på att de hade växlat till en svensk jänkarvagn. Vi tycker att hästen är lite underskattad och kuskbytet till Erik Adielsson är intressant även om vi håller Rikard N Skoglund högt för dagen också. Träningsrapporterna är fortsatt positiva och han kan öppna ganska bra och bör ha en vettig chans att krypa ner bakom de värsta startrusarna här och kan gynnas av en tuff öppning. Det blir antingen jänkarvagn eller svensk jänkarvagn igen, helstängt eller norskt huvudlag och eventuellt lättning till barfota bak för första gången vilket vore extra intressant och det här är omgångens mest spelvärda skräll.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v86-bergsaker-30-maj-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53561

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=37055

Skoinfo.se 150: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=27681

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 19.20.