V86 Åmål

V86

Jackpot på Åmål men vi spikar inte vår favorithäst Amaru Boko

[content_protector password=”slutsålt” cookie_expires=”0″]Förra veckan när det blev Jackpot på åtta rätt så fick vi inte ihop det på vårt systemförslag på vår hemsida trots att ranken höll bra klass då vi valde fel spik och vi inte kom rätt på systemkonstruktionen utan fick nöja oss med sex rätt. Vi lämnade dock kvällen med ett leende på läpparna då båda våra skrällbud (Stricker samt Västerbo Exact som båda var streckade runt 2 %) vann till skyhöga vinnarodds och ett helt underbart dubbelodds (581 gånger pengarna) och förhoppningsvis var det flera av er som följer våra tips som även lade en slant på dem och därmed hade en rejäl pluskväll!

V86-cirkusen går denna vecka vidare till Åmål där spets är extra viktigt då det är svårare att ta något från kön på denna 800-metersbana med snäva kurvor. Vi letar därför vinnarna i ännu högre utsträckning än normalt bland dem som lär sitta bra till i den främre träffen denna omgång. Kvaliteten på omgången är lite ojämn men att vi nu har härliga Jackpotpengar att spela om ger så klart en extra krydda.

Vår spik hittas i V86-7 där vi försöker lösa ett lopp som annars vore väldigt streckkrävande med att spika andrahandaren 6 Metallic Beat (27 %) då vi anser att han borde vara klar favorit och genom att spara in streck här får vi ihop systemkonstruktionen i övrigt.  Annars anser vi att 1 Pampalo (30 %) har högst spelvärde i omgången men där känns det heltäckt med fyra streck och vi har svårt att  hitta en bra systemkonstruktion med att spika där så vi nöjer oss med utgång.

V86-1

Omgången inleds med ett riktigt skräplopp som inte håller normal V86-klass och som storfavorit på tillägg startar 6 Montreal (56 %) och att han har högst vinstchans i loppet går inte att invända emot. Däremot så känns hästen kraftigt överspelad trots att Björn Goop som är något av expert på att köra på Åmålstravet sitter i sulkyn. Det var nämligen länge sedan hästen imponerade på oss och även om insatsen senast var positiv så slår det inga gnistor om honom och vår känsla är att han numera har lite svårt att sticka nosen först nästan oavsett sällskap. Uppgiften här ser dock hyfsad ut men som storfavorit känns han inte speciellt aktuell för oss att gå på även om det är mycket möjligt att han visar sig vara överlägsen. Vi värderar dock vinstchansen “endast” till 38 % vilket ger ett dåligt spelvärde och det här är en favorit som vi hoppas bränner. Vår förstahäst i loppet står på start och med ett bättre spelvärde är 1 Kefas (8,4 %) som lättades i balansen senast och vi skriver mer om under skrällbud. Ingen av ovan nämnda duo är dock några vi litar på och vi väljer att helgardera loppet då det känns lite läskigt att gå kort här. Notera att det är ett par hästar på startvolten som springer lättare i balansen nu vilket kan göra skillnad jämfört med hur de presterat tidigare.

V86-2

Även andra avdelningen håller låg klass och första tanken var nästan att här behövs en helgardering. Efter att studerat loppet närmare så känns loppet relativt ihåligt och tyvärr är det de betrodda hästarna som även har högst vinstchanser i loppet. Däremot anser vi att det stora favoritskapet på 3 Titan Neo (49 %) är felaktigt då 6 Valnes Filippa (17 %) håller samma nivå och dessutom är vår spetsfavorit vilket gör att vi spelar utgång på henne istället. Dessutom anser vi att 11 Bear by the Day (16 %) är den bästa hästen i sällskapet och att han kan runda allt här även om läget så klart ställer till det. Vi streckar totalt fem hästar på vårt systemförslag och känner oss trygga med det och för dig som gör ett mindre system kan våra C-hästar i detta lopp vara lämpliga att ta bort.

V86-3

Ett kallblodslopp som de norska gästerna dominerar fullständigt även om 6 Bilbo B.S. (14 %) känns intressant då han såg kanonfin ut senast och är på väg uppåt. Knapp favorit i nuläget är 8 Spik Mollyn (33 %) som håller på att bygga ett “staket” i programmet och troligtvis sitter han i spets relativt tidigt. Han kommer med toppform och ska räknas tidigt men har trots allt mött ett mycket enklare motstånd än 10 Steinfaks (29 %) som är vår förstahäst i loppet och som vi även var nära att spela utgång med. Vi anser att Steinfaks har visat klart högst fartresurser och vår känsla är att han blir mycket svår att stå emot under slutvarvet men vi har respekt för Åmåls bankropp och att favoriten kommer sitta i spets så vi nöjer oss med att endast spela A-häst. Totalt så tar vi med fem hästar i loppet där 10 Lome Hero (2,4 %) känns lite som ett lyxstreck.

V86-4

Ett mycket svårlöst stolopp där de mest betrodda här blivit strukna och vi vädrar skräll. Vi köper inte riktigt favoriten 1 Dirty Dancing In (20 %) som vi tror kan få stora positionproblem och dessutom inte är ett dugg imponerade av och ser flera andra hästar med högre kapacitet i loppet. Andrahandaren i loppet 9 Sheena Punk Rocker (19 %) gillar vi däremot som häst och anser att hon har högst kapacitet i loppet men här stället utgångsläget till det lite och dessutom håller vi inte Kim Eriksson i sulkyn speciellt högt och vi taxerar vinstchansen till endast 15 %. Vår A-duo i loppet och utgångsgrupp är istället 6 Apple Lee (13 %) samt 8 Incredible H.C. (6,1 %) som båda känns klart spelvärda och vi skriver mer om nedan. Totalt streckar vi åtta hästar i loppet och känner oss trygga med det.

V86-5

Ett fyraåringslopp som innehåller några intressanta hästar med framtiden för sig och även om det endast är sex hästar med vilket är trist på V86 så ser vi fram emot loppet. Favorit är 2 Philistine Face (43 %) som imponerat på slutet men för oss är hon bara andrahandare då vi håller vårt spetsbud 1 Pampalo (31 %) högre och spelar utgång på honom. Vi var lite inne på honom senast på V75 där han galopperade i första sväng från ett åttondespår bakom bilen men vi är inne på att det kan vara dags för revansch här och läget ser smaskigt ut i alla fall. Totalt sett “helgarderar” vi med fyra hästar på systemförslaget och blir mycket förvånade om vi spricker här.

V86-6

Här startar vår favorithäst 1 Amaru Boko (64 %) som vi har delägarintressen i och att han har en kapacitet över det vanliga när han fungerar är allmänt känt. Han har haft mycket problem med skador och sjukdomar och överraskade lite på oss senast i comebacken där han såg väldigt fin ut direkt och från många andra utgångslägen hade vi spikat trots den höga procenten men nu kan läget ställa till det ordentligt. Vi är långtifrån säkra på att han håller ledningen och riskerar då istället att fastna även om Robert Bergh är duktig på att lösa sådana situationer. Löser det sig bör hästen vinna men till den höga procenten vill vi inte spika då vi taxerar vinstchansen till 65 % och det därmed endast är neutralt spelvärde.

Intressantast emot är i våra ögon 5 I Saw You (10 %) som är vår spetsfavorit och dessutom slänger Åke Lindblom på ett helstängt huvudlag vilket känns intressant. Vi tar även med 7 Bethel Hanover (10 %) på vårt systemförslag och med dessa hästar känns det relativt heltäckt.

V86-7

Här har vi vår spik i form av 6 Metallic Beat (27 %) som i våra ögon borde vara klar favorit och där vi tror att det är dags för seger nu! Springspåret känns perfekt och är något som vi tror Björn Goop löser och det känns systemtekniskt rätt att ta ställning här mot några motståndare som ska spara hovarna och köra lite preparé eller är osäkra i starten eller liknande. Väljer du att gardera loppet så är det mycket streckkrävande och då rekommenderar vi dig att inte snåla med stecken utan ta med nio av de elva startande ekipagen.

V86-8

Här hittar vi en av dagens mest överstreckade hästar i form av 1 Run Ceaser Run (31 %) som vi inte är speciellt imponerade av och mycket av omgångens värde hittas här. Vår A-grupp 5 Fighting Joe (3,9 %) och 6 Estreet Zon (1,7 %) är mycket fräck och dem skriver vi mer om under skrällbud och vi har bra känsla för en storskräll i loppet. Nämnas kan att vi anser att 4 Tromb Access (18 %) borde vara favorit i loppet och går du kort eller utökar A-gruppen med någon mer “trolig” så rekommenderar vi er att ta med honom.

Spiken

V86-7: 6 Metallic Beat (27 %) har vi länge hållit relativt högt och hittills i år har vi inte blivit belönade för det men nu tror vi att det är dags för den första årssegern. I det senaste loppet slutade han visserligen bara femma men loppet blev omöjligt och avslutningen var vass och vår känsla är att formen är på topp och det låter även positivt ifrån stallet. Till denna start känns förutsättningarna perfekta då han är startsnabb i voltstart och vår klara spetsfavorit. Metallic Beat vunnit i tre av sex starter i spets vilket är helt okej statistik och att gå där på Åmål är extra viktigt. Som vi läser det så tror vi att Björn Goop kommer få trolla bort en del av loppet ifrån spets och då det dessutom inte låter speciellt påställt ifrån favoriten 9 Quantanamera (31 %) som ska spara hovarna och gå med skor idag så blir känslan att det är stor sannolikhet för ett blufflopp ifrån spets. Det ska dock sägas att även om det blir hårt tryck på loppet är vårt favoritscenario att Metallic Beat håller undan ifrån spets.

Utgångar

V86-2: 6 Valnes Filippa (17 %) var bra som tvåa senast där hon stod för en prestation som räcker långt i detta sällskap. Till den starten hade hon gjort ett uppehåll likvärdigt med det hon gjort till denna start så uppehållet på ca sex veckor oroar inte. Förutsättningarna till dagens start känns intressanta då hon trivs på kort distans och i ledningen. Hästen är vår klara spetsfavorit och det låter påställt ifrån stallet då det blir barfota runt om och dessutom slänger Magnus Jakobsson på ett helstängt huvudlag vilket vi tror kan ge en positiv effekt. Loppet håller i övrigt ingen vidare klass och vi tror att vår utgång kommer få sitta relativt ifred i täten och då bör vinstchansen vara klart högre än nuvarande procent. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

V86-4: 6 Apple Lee (12 %) har stått för jämna insatser på slutet och verkar utvecklas successivt. Hon har inte radat upp segrarna i karriären hittills men har också mött en del tuffa motståndare och vi köper att hon inte är oärlig som stallet påpekar utan att det mest är mest tillfälligheter att hon inte vunnit mer. I ett relativt klent lopp känns hon intressant idag då hon gynnas av strykningen innanför och bör numera kunna hamna bra till direkt och får Adrian Kolgjini bara till styrningen någorlunda så anser vi att hästens spurt bör räcka riktigt bra mot detta svaga motstånd. Vi taxerar vinstchansen till 21 %.

V86-4: 8 Incredible H.C. (6,1 %) har mött klart hårdare motstånd på slutet och gjort det bra och hästen verkar var under kraftig utveckling för dagen. Det låter även positivt ifrån stall Peter Untersteiner och hon gynnas också kraftigt av de två strykningarna invändigt där det nu ökar sannolikheten att hon kan komma vettigt till direkt och då känns hon klart intressant. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V86-5: 1 Pampalo (30 %) har nu galopperat i två starter i rad vilket naturligtvis inte är positivt men senaste överforcerades han från ett svårt läge och har i övrigt sett mycket fin ut och han visade dessförinnan att han klarar av att tampas med klart hårdare motstånd än vad han möter idag. Det låter väldigt positivt ifrån stallet och vi gillar intrycket på hästen i övrigt och då han är vår klara spetsfavorit så borde han vara klar favorit trots att han står lite hårt inne i loppet. Vi taxerar vinstchansen till 46 % och han är ett tänkbart kompletterande spikförslag på mindre kuponger som vi ser på saken.

Övervärderade

V86-1: 7 Part Nan Angelen (16 %) är i skrivande stund andrahandare i V86-inledningen vilket vi tycker är totalt felaktigt. Att han har hög grundkapacitet råder det inga tvivel om men senast var han dålig och det var länge sen han imponerade på oss och vi har med tanke på det svårt att se honom vinna här trots att motståndet egentligen är relativt klent. Stallet ligger också lågt och vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V86-8: 1 Run Ceasar Run (31 %) är ingen modell vi är speciellt imponerade av och vi anser rent allmänt att hästen är överskattad. Till dagens start värderar vi spetschansen endast till 28 % och då vi anser att flera av dagens motståndare håller en högre klass så blir det svårt för honom att vinna bakifrån om det inte klaffar under vägen och även om han lyckas behålla ledningen så är det långt ifrån säkert att det räcker ändå. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

Skrällbud

V86-1: 1 Kefas (8,4 %) är en gamling som gick med barfotabalans för första gången senast och han såg klart förbättrad ut när han vann enkelt från dödens i ett enklare sällskap. Han klarar distansen på ett bra sätt och det blir återigen barfota runt om vilket känns intressant. Utgångsläget är också perfekt då han är startsnabb och det skulle förvåna mycket om han inte sitter i spets direkt och med visad form och kusken Carl Johan Jeppson i sulkyn som håller bra klass i sammanhanget känns det intressant i ett dåligt lopp. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V86-8: 5 Fighting Joe (3,9 %) anser vi håller en bra klass för det här loppet och även om hästen har många andraplatser så håller vi inte hästen som en icke-vinnare utan ser det mest som tillfälligheter. Han har visat en bra form på slutet och känns rent allmänt på uppåtgående och tills dagens start så känns det klart intressant med ett perfekt startspår i auto och barfota runt om vilket vi ser som ett stort utropstecken! Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V86-8: 6 Estreet Zon (1,7 %) är kanske inte den mest kapabla hästen i loppet men till dagens start kommer han med absolut toppform och då vi ser honom som klar spetsfavorit blir vi inte förvånade om det räcker hela vägen om han får bestämma tempot lite under vägen och det kan han mycket väl få göra i ett ganska dåligt lopp. Som tokskräll rankar vi upp och taxerar vinstchansen till 8 %.

Jokersystemet

V86 Åmål

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*4*5*8*1*3*1*8 = 3 840 kronor[/content_protector]