V86 Åby/Eskilstuna

V86

V86Xpress är tillbaka på Åby och Eskilstuna och omgången ser spelmässigt mycket intressant ut!

[content_protector password=”åby” cookie_expires=”0″]Förra onsdagen var det Derbykval och omgången såg på förhand relativt intressant ut för att vara kvallopp även om vi spikade storfavoriten Readly Express. Det blev dock lite för många betrodda hästar som vann till slut och utdelningen stannade på beskedliga 7 069 SEK för åtta rätt och för oss blev det en lite sur avslutning då vi hade fem hästar där men brände då vi lagt Heavy Sound precis utanför systemramen. Det blev lite tröstpengar med 2 117 SEK och nu ser vi istället fram emot kvällens omgång som ser mycket intressant ut.

Kvällens omgång delas av  Åby och Eskilstuna och vi tycker att den ser riktigt intressant ut nu också trots att vi spikar en klar favorit igen i 11 Rapide du Pommeau (55 %) i V86-inledningen och trots att vi dessutom anser att 9 Fantasy River (62 %) i V86-3 är en berättigad storfavorit i ett ganska rumphugget lopp. Det som ger omgången potential i våra ögon är att vi anser att flera hästar i spannet 5-10 % av insatserna är grymt spelvärda i de övriga avdelningarna och vi har goda förhoppningar om att några sådana ska vinna och då skjuter utdelningen snabbt i höjden inom V86. Om vi dessutom lyckas fälla Fantasy River så kan det bli en skyhög utdelning.

På lördag är det som vanligt V75 och vill ni vara med V75 Tillsammans så är ni mer än välkomna och ni hittar mer information om det här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V86-1

Omgången inleds på Åby med ett väldigt skiktat stayerlopp där mer än halva startfältet känns som ren utfyllnad men det är ganska normalt i den här typen av lopp. Klar favorit är 11 Rapide du Pommeau (55 %) och det köper vi rakt av och anser faktiskt att hästen är underspelad och väljer därför att försöka koppla grepp i omgången direkt och spikar i ett lopp där många tv-system trots allt garderar med ett par hästar till. Vi skriver mer om vår spik under separat rubrik nedan.

Bakom favoriten anser vi att 7 Chosen One (17 %) samt 9 Stricker (10 %) höjer sig rejält gentemot omgivningen och väljer du att gardera kommer du långt med dessa streck och kanske 12 Spirit Real (4,9 %). De som vi tror mest på bakom favoriten är dock betrodda som andra- och tredjehandare och att vi anser att dessa höjer sig bakom favoriten och att det inte finns så mycket skrällbud i övrigt är faktiskt en motivering till att spika då vi tror på små möjligheter för en riktig smällkaramell som rensar bra här. Stricker har varit lite ovillig men ska antagligen provas med norskt huvudlag den här gången vilket känns lite intressant och med tanke på detta och eftersom Chosen One är först i turordningen så förespråkar vi därför Stricker som förstareserv.

V86-2

Den andra avdelningen känns riktigt klurigt då det finns lite frågetecken på favoritduon 9 Sugarmakemecrazy (32 %) samt 8 Natalie de Vie (24 %). Den förstnämnda har varit struken för halsinfektion sedan senast och formen känns som ett frågetecken. Dessutom ska han antagligen gå med skor nu enligt Svante Båth vilket vi anser vara ett klart minus och då han dessutom har ett dåligt utgångsläge så rankar vi ner. Andrahandaren Natalie de Vie har uppträtt knepigt på slutet och även om intrycket var förbättrat senast när hon börjat tävla “rent” med öppet huvudlag så känns hon inte som någon häst man kan lita på i slutstriderna. Nu är dessutom utgångläget uselt och det luktar vingelresa lång väg samtidigt som hon möter äldre konkurrenter och vi rankar även ner henne och var mycket nära att lägga henne i C-gruppen men hon klarade sig som B-häst till slut på sin fina grundkapacitet.

Vi går istället för skräll i detta lopp och har med flera intressanta lågprocentare inom ramen och vår förstahäst är kapable 12 Beppe Am (8,2 %) som vi skriver mer om under skrällbud. Vi tar totalt med åtta hästar och även om vi gärna även haft med 10 Drancy (0,8 %) också så känns det relativt tryggt att vinnaren är med på ramen.

V86-3

Ett treåringslopp för ston där 9 Fantasy River (61 %) går ut som storfavorit. Vi gillar henne och har rankat upp henne mot hårdare hästar på slutet och köper därmed så klart att hon är storfavorit då hon visat överlägset mest hittills och även om galoppen senast i “korta E3” oroar en del så låter det allmänt uppåt ifrån stallet som brukar ligga lite lågt. Utgångsläget är dock inte  optimalt och det är lite oroande att tränaren Ola Samuelsson stallform inte direkt är i topp. Vidare så går hästen fortsatt med skor och huvudlaget ändras från stängt till öppet vilket vi ser som ett svagt minus och detta är dessutom bara ett led i matchingen mot Oaks vilket gör att vi inte är så pigga på att spika rakt ut.

Utöver ovan så finns det faktiskt några motståndare som ser ut att vara på starkt uppåtgående och vi blir inte förvånade om vi får se kraftigt förbättrade insatser ifrån speciellt Tomas Malmqvists fine 3 Udessa Degli Dei (4,5 %) som vi har lite feeling för samt även 4 Vikens Blue Lagoon (3 %) och då kan de bli svåra att knäcka för favoriten med en sämre resa om hon inte är helt på topp. Totalt sett anser vi att spelvärdet är neutralt på favoriten då vi taxerar vinstchansen till 58 % och vi väljer istället att hoppas på skräll och totalt tar vi med sex hästar.

V86-4

Ett medeldistanslopp för högsta klassen som håller en riktigt bra nivå. Favorit är fyraåringen 3 Cruzado Dela Noche (54 %) som i den senaste starten gjorde bort sig direkt  som hajpad jättefavorit men innan dess visat skyhög kapacitet då han krossade Tobin Kronos från dödens. Att han är betrodd köper vi så klart men samtidigt anser vi att han är för hårt spelad idag då fyraåringar brukar ha svårt att hävda sig när de möter den äldre eliten och dessutom ser vi det som ett minus att Per Linderoth sitter i sulkyn även om det fungerade fint näst senast. Kusken har en segerprocent på 8,7 % sen början av augusti på 84 starter vilket är klart sämre än många catchdriver-kollegor och vi anser att hans körkonst inte varit på topp på slutet. Sedan kan det bli tufft här att traska utvändigt om en sådan hårding som 2 Food Money (17 %) som biter ifrån sig bra i spets även om han inte verkar vara i absolut toppform för tillfället.

Vi väljer istället att återigen gå på 6 Chelsea Boko (16 %) vilket börjar bli en dyr historia för oss då vi spikat hästen två gånger i rad utan framgång men senast gjorde han faktiskt en fin prestation med strax över 1.11 över 2000 meter och det var helt enkelt uppgiften med tillägg som var omöjlig då Tobin Kronos var för bra för dagen. Vi tror fortsatt på att Chelsea Boko kommer att vinna lopp när som helst men nu nöjer vi oss med utgång och totalt tar vi med fem hästar i loppet vilket känns heltäckt.

V86-5

Ett mycket svårlöst stolopp står på agendan i den femte avdelningen. Loppet är relativt klasslöst och känslan är att lite vad som helst kan hända och vi streckar därmed på ordentligt här då det inte finns några ekipage som det går att lita fullständigt på. Den som visat mest är dock favoriten 10 Dream Babe (34 %) med Johan Untersteiner som bör kunna hitta en bra position direkt. Hon har visat en bra kämpavilja på slutet och kommer återigen gå barfota runt om vilket är optimalt. Hon bör ha en hygglig vinstchans om Johan Untersteiner får till styrningen men samtidigt får vi känslan av att det är lite av en icke-vinnare och som hård betrodd väljer vi att ranka ner henne till B-gruppen.

Vår A-grupp består istället av mer spelvärda hästar som 6 Bowling Karma (4,8 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt av 8 Amphibian Madness (5,1 %) som är en strulputte där vi gillade intrycket senast mellan galopperna och där vi anser att hon har klart högst fartresurser i loppet. Det är visserligen relativt troligt att det strular igen men sköter hon sig bör vinstchansen vara hög och till den låga procenten känns hon het. Totalt väljer vi att strecka sju hästar men rekommenderar mer streck för dig med fetare plånbok

V86-6

Den sjätte avdelningen är ett stolopp som tyvärr rent spelmässigt är rätt trist. Anledningen är att vi anser att spelarkåren kommit relativt rätt på det då loppet känns väldigt skiktat och då loppet i stort bör stå mellan de mest betrodda. Favorit i loppet är 3 Nightingale Face (20 %) som stod för ett bra intryck näst senast medan hon var usel i den senaste starten. Det finns dock förklaringar till den sämre prestationen men då hon även agerat konstigt i de senaste träningsjobben och ska tävla mer nerdövad vilket är osäkert hur det fungerar och vi dessutom anser att det finns flera hästar i loppet med minst samma kapacitet så väljer vi att ranka ner henne som C-häst.

Vår förstahäst är istället 10 Dedes Mythical (14 %) som vi även spelar utgång med och totalt tar vi med fem hästar i loppet och även här kan det vara motiverat med två-tre ytterligare streck om du vill spela med hängslen och livrem. De hästar som vi har med på systemet är alla relativt betrodda och vi är mest nöjda om vi överlever här.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är ett kortlopp för ston som håller en riktigt hög klass. Favorit i loppet är 1 Alvena Take It (43 %) som var enormt bra näst senast men lite blekare igen senast även om den långa distansen då inte var fördelaktig vilket kan ha varit en del av förklaringen. Nu är det kort distans igen och att hon är betrodd köper vi men samtidigt är vi långt ifrån säkra att hon lyckas hålls upp spets då 2 Hanna Banker (16 %) är riktigt startsnabb vid laddning och det låter påställt ifrån Flemming Jensen.

Utöver detta är även 6 Patricia Hastrup (12 %) riktigt kvick ut inledningsvis och vår känsla är att det kan bli ett ruggigt tempo inledningsvis och detta gynnar vår spelvärda tipsidé 4 Bethel Hanover (5,4 %) som vi tar ställning och spelar utgång med och även 10 Diamond River (6,1 %) som vi lyfter upp i A-gruppen. Vi skriver mer om vår utgång nedan.

V86-8

Ett lopp öppet till 585 000 SEK vilket innebär att det är någonstans mellan Klass I och Bronsdivisionen och klar favorit är 6 Imperator (50 %) vilket är vinnaren av Klass I-försöket i Örebro senast. Kenneth Haugstad som vi normalt inte håller så högt men som känner hästen väl gick då på tidigt och kunde överta ledningen varvet från mål och sedan var segern aldrig i fara och det var ett fint intryck även om det inte var någon överdrivet imponerande stil över mål.

Det här loppet ser inte heller så blodigt ut på förhand och om de mest betrodda konkurrenterna på framspår 5 Talassio (18 %) och 2 Valeur (14 %) – som båda två är både ojämna och osäkra – kommer bort i starten så kan det vara så enkelt att det är spets och slut på storfavoriten. Vi tycker dock att det inte finns något spelvärde till den här höga procenten och väljer istället att lyfta upp vår spelidé 12 Vernin Starlight (6,4 %) som var riktigt vass på slutet barfota runt om trots ett hopplöst läge den här gången och vi skriver mer om honom nedan. Vi tar med fem hästar totalt och tar endast bort Valeur av de betrodda hästarna då vi tycker att han har tappat formen.

Spiken

V86-1: 11 Rapide du Pommeau (55 %) älskar längre distanser och har på slutet mött betydligt hårdare motstånd än vad han möter här. Han har visat absolut toppform och även om det inte räckt till seger i de senaste två starterna så har prestationerna varit riktigt bra och framför allt senast var insatsen formidabel när han flög fram över upploppet.

Förutsättningarna denna gång känns helt perfekta då han trivs utmärkt på Åby där han har fem vinster på tolv starter och dessutom trivs utmärkt över stayerdistans över tre varv där han har vunnit tre av fem. Utöver ovan så har stallet absolut toppform och Flemming Jensens hästar går som “skållade troll” för närvarande och det låter dessutom rejält påställt ifrån stallet idag. Det blir återigen barfota runt om vilket är optimalt och vi förväntar oss därmed en offensiv styrning från Flemming Jensen och då vi anser att han är en klass bättre än motståndet så bör faktiskt segern bli relativt enkel. Vi taxerar vinstchansen till 69 % och spikar därmed utan tvekan.

Utgångar

V86-4: 6 Chelsea Boko (16 %) börjar bli en dyr historia för oss då vi spikat honom två gånger på slutet där han hittills inte infriat våra förväntningar. Prestationsmässigt har dock hästen inte gjort oss besvikna då han näst senast kördes lite defensivt när han missade spets och sedan hade chansen att gå ut och och satt frenetiskt instängd i Gulddivisionen med ett strålande intryck och i den senaste starten visade sig uppgiften helt enkelt vara för tuff då Tobin Kronos som vann helt enkelt var förkrossande bra ifrån spets. Vi kan nämna att den undervärderingen av Tobin Kronos kanske är en av de största missbedömningarna som vi gjort sedan vi startade sidan även om Chelsea Boko inte var så långt efter i mål.

Han ser oavsett detta fortsatt riktigt fin ut och känslan är att formen fortsatt är på väg uppåt och att segern kommer när som helst. Det ska återigen bli barfota runt om den här gången och då vi vet av erfarenhet att det brukar vara svårt för fyraåringar som Cruzado Dela Noche att hävda sig mot den äldre eliten direkt så anser vi att Chelsea Boko bör ha vettiga möjligheter att vinna om Jorma Kontio bara får till styrningen. Faktum är att vi tror på hyggliga möjligheter att ta ner Food Money ifrån utvändig position då vi anser det vara ett kraftigt distansminus för Food Money samtidigt som formen där känns osäker. Vi taxerar vinstchansen på vår utgång till  27 %.

V86-6: 10 Dedes Mythical (14 %) är en häst som i våra ögon utvecklats successivt och trots att Sune LNilsson sitter i sulkyn så väljer vi att vikta systemet mot henne idag. Vår åsikt är nämligen att hon tillsammans med osäkra 14 Bonjour Shangri La (17 %) höjer sig mot övriga fältet och nu har Dedes Mythical bra startryggar och bör kunna sitta bra på det direkt. Kusken kan därefter välja att antingen sitta kvar ett tag och attackera bakifrån eller att köra fram i dödens och kontrollera fältet därifrån och det finns en hel del felmarginaler med styrningen i sådana fall. Oavsett vilket så bör segerchansen vara klart högre än nuvarande procent och vi och vi taxerar vinstchansen till 23 %.

V86-7: 4 Bethel Hanover (5,7 %) är i våra ögon omgångens i särklass största fynd och vi var länge inne på att spika henne på grund av det stora spelvärdet men valde till slut det ”säkra” alternativet och nöjde oss med utgång. Vi är fullt medvetna om att kort distans inte är någon fördel men samtidigt förväntar vi oss att det kommer att bli en hård körning inledningsvis vilket kommer gynna vår idé.  Från det statistiskt gynnsamma startspåret bör den underskattade Stefan Söderkvist kunna hitta en bra position i andraspår direkt och när startrusningen sedan lagt sig så har vi svårt att se något ekipage stå emot vår utgång. Vi anser nämligen att Bethel Hanover har klart högst kapacitet i fältet samtidigt som vi förväntar oss en bra insats idag då det låter uppåt ifrån stallet och hästen nu har ett lopp i kroppen. Vi taxerar vinstchansen till 24 %.

Övervärderade

V86-3: 2 Julia af Solnäs (15 %) har visserligen inlett sin karriär på bästa sätt med två raka segrar men vi har faktiskt inte blivit speciellt imponerade av intrycket på hästen även om hon har vunnit båda starterna. Motståndet har varit betydligt enklare och vi tycker det är lite hårt att göra henne till andrahandare mot detta betydligt hårdare motstånd, speciellt som det låter som att det blir ett passivt upplägg ifrån Peter Untersteiner. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

V86-8: 2 Valeur (14 %) står sig väldigt bra i loppet rent kapacitetsmässigt men hästen känns helt enkelt geistlös för tillfället. Han stod senast inte för något vidare intryck och liksom hela Peter G Normans stall (22 starter utan seger) för närvarande så känns hästen långtifrån formen. Det finns flera motståndare i loppet med bättre form och även om han kapacitetsmässigt duger så tar vi bort honom ifrån systemet då vi inte gillar intrycket på hästen för närvarande och han är ganska hårt betrodd. Vi taxerar vinstchansen till 6 %.

Skrällbud

V86-2: 12 Beppe Am (8,2 %) har efter ett strålande fjolår då hästen klättrade i klasserna inte gjort speciellt många glada i år. Han har behövt tid på sig för växa in i klassen och har haft svårt att hitta tillbaka till formen. Vi har känslan att det kan vara dags nu då hästen såg klart förbättrad ut intrycksmässigt i den senaste starten och det finns frågetecken kring de betrodda samtidigt som vi faktiskt anser att han höjer sig rent fartmässigt gentemot övriga fältet. Till denna start hoppar dessutom Örjan Kihlström upp i sulkyn vilket är ett stort plus, inte minst i dagsläget då han kör i ett ovanligt flyt, och faktum är att startspåret inte är så uselt som det verkar i första anblicken då det rent statistiskt har bra statistik i denna proposition. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V86-5: 6 Bowling Karma (4,8%) känns intressant till en låg spelprocent i ett ganska klasslöst stolopp. Hon har visat fartresurser som duger riktigt bra i sällskapet och har innan galoppen senast gjort idel bra prestationer på tävlingsovalen. Hon körs dessutom av André Eklundh som är en formkusk för dagen. Nu blir det visserligen skor runt om till skillnad från barfota fram men vi anser inte att den förändringen är något större minus för henne då prestationerna tidigare varit likvärdiga med de olika balanserna. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V86-8: 12 Vernin Starlight (6,8 %) har tävlat sporadiskt barfota runt om tidigare i sin karriär men har tänt till i regi Svante Båth i år och då speciellt när han tävlat utan skor i de tre senaste starterna. Senast slutade det visserligen i en hejdlös galopp kort efter start från tillägg i ett lopp där vi var inne på att han var skrällduglig och Olympic Torch istället skrällvann men med tanke på hur vasst han avslutade i de två “barfotaloppen” innan dess så ger vi honom en chans till. Inte minst då det kan bli kubbning mellan de främsta motbuden på framspår – Imperator och Talassio – vilket i sådana fall skulle gynna honom mycket. En häst är dessutom struken nu och det är i övrigt ett ojämnt fält där det kan lösa sig hyfsat med positionerna under vägen och i såna fall biter spurten vasst till slut om man är lika bra idag igen som på slutet och spelprocenten är tilltalande.

Jokersystemet

ÅbyEskilstuna

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*8*3*5*6*4*1*5 = 3 600 kronor[/content_protector]