V75 Umåker

Spikförslagen

V75-1: 4 Liketomoveitmoveit (13 %) är ingen segermaskin men har förbättrats markant på slutet och den senaste prestationen sticker ut ordentligt i detta lopp. Då vann hon efter en strålande spurt med en sen lucka 400 meter kvar och intrycket var positivt med krafter kvar i mål. Det var dessutom på en vinterbana som idag vilket känns tryggt och även om motståndet hårdnar nu så är det fortfarande ett svagt V75-lopp och vi är inne på att en liknande insats räcker långt. Hon bör klara spåret även om hon inte är spetsaktuell och har visat sig gå allra bäst i ryggar och det ser upplagt ut för en ryggresa i den främre träffen. Det är enbart positiva tongångar ifrån stallet så ser vi henne som mycket prisvärd. Det blir skor runt om med brodd och svensk jänkarvagn som på slutet eller vanlig vagn.

V75-4: 5 Hallsta Vinnex (12 %) vann under motsvarande tävlingsdag förra året och har en historik av att gå allra bäst under vintern. Nu kommer han med två imponerande insatser på slutet och speciellt senast var det en positiv insats där han vann efter galopp på vinterbana som han ofta gör riktigt bra lopp på. Han är lite humörbetonad och har en historik av att galoppera mycket men verkar ha stabiliserats något på slutet och om han kliver iväg felfritt så kan det bära av mot ledningen vilket vore en klar fördel. Stallet är optimistiska och trots att motståndet hårdnar till denna start så tror vi på en bra chans att en felfri Hallsta Vinnex spårar runt om. Det blir antagligen skor runt om med brodd, halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

V75-5: 3 Sahara Hotlady (4,9 %) har perfekta förutsättningar här då hon är startsnabb och bör sitta bra till direkt antingen i spets eller i vinnarhålet. Det är också vinterbana nu som hon tävlade på senast och då stod hon för en imponerande insats vid en överlägsen seger mot bland annat U.Bergs Oppzi och hon gjorde också ett bra lopp på vinterbana för tre starter sedan som tvåa från ett svårt läge i en spårtrappa. Däremellan har hon visserligen varit efter favoriten 2 Marvelous (36 %) i mål men det var från ett svårt utgångsläge och vi gillade verkligen intrycket senast på vinterbana som vi ser som ett stort plus och det lär vara påställt från tränaren Aleksi Kytölä. Det blir antagligen skor runt om med brodd och svensk jänkarvagn.

V75-6: 8 Patricia Bishop (17 %) återkom senast efter ett kortare uppehåll där hon fick ett snällt upplägg och sköt till fint när hon väl fick fritt. Vi gillade intrycket på hästen och nu med lopp i kroppen så lär det bli ett mer offensivt upplägg då hon älskar vinterbana där hon har nio vinster på 20 starter och hon brukar ofta prestera extra bra på just Umåker. Till denna start blir det sannolikt helstängt med hål i till skillnad mot det norska huvudlaget som hon gick med senast och jänkarvagn igen och det är märkbart positiva tongångar från tränaren. Hon står dessutom bra inne i loppet och det blir skor runt om med brodd i övrigt.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-umaker-25-december-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171225

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.