V75 Umåker

V75

Propulsion har givetvis en bra segerchans men det finns intressanta skrällbud i en del övriga lopp

[content_protector password=”Guldbjörken” cookie_expires=”3600″]Inför förra helgen skrev vi att självförtroendet är på topp efter våra två storvinster inom kort tid och eftersom vi var ganska rätt ute på Jägersro också så finns det ingen anledning till dalande självförtroende även om det inte blev någon större utdelning. Den spelvärda spiken Jetset vann åtminstone hur lätt som helst trots bakspår på Jägersro och även om vi bara fick sex rätt på hemsidan och vårt lilla V75 Tillsammans-system och pengarna tillbaka där så satte vi vårt stora V75 Tillsammans-system för andra veckan i rad med 49086 SEK i utdelning vilket innebar att 400 SEK per andel förvandlades till ca 1000 SEK.

Inför V75 på Jägersro hade vi en känsla av att det inte skulle bli någon högre utdelning och den blev mycket riktigt måttlig och denna helg har vi tyvärr lite samma känsla då det är flera ganska små och tunna fält även om det är hög klass på toppen. Vi blir inte förvånade om det blir favoritbetonat rakt igenom och Jackpot till nästa helg och för dig som vill göra ett litet system eller en flerkupong så kan denna systemkonstruktion utifrån vår ranking vara ett alternativ: 5x1x3x2x1x1x5 = 75 SEK. Det finns visserligen ingen jättepotential i det systemet men däremot så tror vi att det förväntade värdet är klart positivt på systemet och förtjänsten kan bli bra.

Vi gör dock ett försök med ett större system som trots spiken på 7 Propulsion (74 %) i V75-5 har en del potential om vi har lite flyt med att det skräller i rätt lopp. Vi provar denna vecka med en ny reducering på hemsidan som vi inte spelat med innan och den belönar oss om vi får in fyra A-hästar på systemet där vi i sådana fall har vi råd med två C-hästar. Spelar ni utan den reduceringen så sänker ni kostnaden på systemet med ca 1 000 SEK men den känns klockren en sån här omgång där vi tror mycket på våra A-hästar och gärna vill ha råd med två kantbollar om majoriteten av dem vinner. Det kan ge en bra utdelning på det sättet ibland även när flera favoriter vinner, se t ex när Janne Sisu och Krusse vann nyligen.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Bronsdivisionen

Omgången inleds med en kluring Bronsdivision där flera hästar som vi hållit upp i rankingen på slutet möts. Vår klara spetsfavorit är 7 Queer Fish (14 %) som vi spelar utgång med och här hittar vi även ett av omgångens mest intressanta skrälldrag i from av 11 Merry Broline (6,4 %) som vi skriver mer om under skrällbud. Totalt tar vi med sju hästar på systemet och det känns tryggt.

V75-2 Kallblod

Ett kallblodslopp som i vanlig ordning domineras av de norska gästerna. Här tror vi klart mest på 2 Fjord Jerven (33 %) som vi hade som utgång senast och även om han inte vann så var prestationen magnifik och han överglänste med råge favoriten Tekno Odins insats. Till detta lopp är det positiva rapporter och för oss är han ett tänkbart spikbud.

Värst emot som vi ser på saken är helt klart 8 Myr Faksen (17 %) som imponerat på slutet men har ett besvärligt utgångsläge. Vi väljer ranka ner favoriten 1 Tekno Odin (35 %) till C-häst då vi anser honom vara felaktig favorit och klart överspelad men om han hittar tillbaka till sitt rätta jag så ska han så klart räknas med klar vinstchans och han är given på systemet.

V75-3 Gulddivisionen

Helgens Gulddivision är det sista uttagningsloppet till Olympiatravet och det håller förhållandevis låg klass och känns öppet på förhand och här blir vi inte förvånade om det skräller till och vi garderar därför på rätt friskt. Vår förstahäst i loppet är 6 Rocky  Winner (13 %) som nu möter lättare motstånd än vad han mött på slutet. Att Erik Adielsson sitter upp i sulkyn känns intressant och hästen är vår klara favorit att köra sig till ledningen med ett av de värsta motbuden direkt utanför och då det inte finns någon riktig krigare i loppet som kan trycka på utvändigt så finns chansen att han kan få bestämma tempot efter behag. Vårt andrasteck i loppet är 11 Nahar (15 %) då han tidigare presterat bra på Umåker och har han en bra dag så kan han mycket väl vinna detta lopp ifrån dödens. Favoriten 1 Venkatesh (36 %) väljer vi att ranka ner trots att han stod för en strålande prestation senast. Vi är nämligen ganska säkra på att spåret kan ställa till det ordentligt och vi vill se mer av honom mot denna typ av motstånd innan vi höjer upp honom till skyarna som klar favorit.

V75-4 Klass II

Ett Klass II-försök där 6 Calle Laday (49 %) är klar favorit som länge visat fina fartresurser och imponerade på oss på slutet. Hästen kommer från Reijo Liljendahls formstall och det hörs att han håller hästen högt. Den långa distansen bör gå bra men han startar ändå med ett par osäkerhetsfaktorer som första långresan för en orutinerad häst och springspåret med risk för dödens även om den troliga ledaren 1 Jeppas Picasso (2,4 %) kanske släpper spets om Ulf Ohlsson ställer en allvarlig fråga. Loppet känns dock öppet och känslan är att många av motståndarna kan vinna om favoriten sviker och vi ger tipset till 9 Reggae Hall (8,6 %) som vi tycker är mest spelvärd och tror kan vinna den tunga vägen om favoriten har en sämre dag eller kommer bort. Vi dubblar A-gruppen med 10 Nuisance Face (4,6 %) som har varit rejäl på slutet och känns mycket intressant med Robert Bergh i sulkyn. Hon skulle antagligen gynnas om det blir nederbörd och tungsprunget på lördag vilket en del tidiga prognoser talar om.

V75-5 Silverdivisionen

Här hittar vi vår spik i omgången i 7 Propulsion (74 %) som avgjorde på ett klassigt sätt i årsdebuten och är en berättigad storfavorit. Vi skriver mer om honom under spikrubriken nedan. Loppet i övrigt håller en helt okej klass och även om vi tycker att 9 Global Revenge (3,8 %) är värst emot väljer vi att ta 1 Alkalizer Am (8,2 %) som förstareserv då den förstnämnde är först på turordningen och vid en eventuell strykning av storfavoriten skulle få massor av extrastreck på sig.

V75-6 Berth Johanssons Memorial

Det här loppet håller en hög sportslig kvalitet där framför allt de tre betrodda höjer sig över mängden och det kanske är lite av lyxstreck att ta med våra C-hästar men vi hoppas på att det kan bli hård körning mellan favoriterna här i ett scenario och då kan det bli en kantboll här som skulle fälla många system. Vår klara förstahäst är dock 3 Volstead (44 %) som vi spelar utgång med och skriver mer om nedan totalt tar vi med sex hästar på vårt systemförslag.

V75-7 Klass I

Här dyker det liksom i V75-1 upp en del hästar som vi hållit upp i rankingen på slutet. Vi tror inte nämnvärt på favoriten 2 Voulez Vous (21 %) som vi anser vara en av omgångens mest överstreckade utan vår klara förstahästar är 7 Sambucus P.R. (9,0 %) och 9 Bottnas Commandeur (19 %) som vi tycker går från klarhet till klarhet och kommer han bara till från ett litet klurigt startspår så blir vi inte förvånade om han med enkelhet tuggar ner allt över upploppet. Loppet känns dock öppet bakom de här hästarna och vi garderar brett och hoppas kunna jobba in en superskräll här utifall våra systemkrav tillåter det i avslutningen då det brukar betala bra där.

Spiken

V75-5: 7 Propulsion (74 %) blev direkt en snackhäst hos Daniel Redén och efter fyra starter som obesegrad i Sverige så ser det verkligen ut som att han är så bra som “snacket” gick. I den senaste starten gjorde han sin årsdebut mot hårdare hästar än vad han möter här och intrycket var minst sagt klassigt. Hästen formligen flög fram över upploppet när Örjan Kihlström begärde lite extra och till denna start lär motståndarna ha sådan respekt för honom att han blir släppt till ledningen om han ställer frågan tidigt. Även om det inte blir fallet så tror vi att han krossar det här motståndet ifrån dödens och vinner enkelt igen. Vi anser helt enkelt att det redan nu är en elithäst som är klasser bättre än motståndet i en Silverdivision även om det inte är några duvungar som är med. Att det är långlopp och långresa är sådana saker som elithästar bör klara av. Vi taxerar vinstchansen till 79 %.

Utgångar

V75-1: 7 Queer Fish (14 %) ger vi tipsnicken då vi tror att mycket av loppet avgörs i starten. Det ena scenariot är att det blir det en hård spetsstrid och då kommer flera av bakspårshästarna in i matchen men favoritscenariot är att vår tipsetta trycker sig till spets och att Erik Adielsson med 6 Bravo Navarone (22 %) är tillräckligt snabb ut för att hitta till vinnarhålet. Om han når täten relativt lindrigt så tror vi att loppet blir en skrattmatch. Hästen har fem segrar på fem försök ifrån spets och körs av den ständigt underskattade Sören Eriksson som är en formidabel spetskusk. Hästen ska till denna start troligtvis gå barfota runt om vilket borde vara positivt och det låter påställt ifrån stallet. Det kan nämnas att han inte stod för någon märkvärdig prestation i årsdebuten men det tar vi lätt på då han brukar vara kraftigt förbättrad med ett lopp i kroppen och den lite sämre årsdebuten ser vi snarast som oddshöjande den här gången och ett bättre spelvärde! Vi taxerar vinstchansen till 34 %.

V75-6: 3 Volstead (44 %) tillhörde den absoluta kulltoppen under fjolåret och gjorde i början av april sin årsdebut på Mantorp på ett strålande sätt. Där mötte han ett likvärdigt motstånd och gick undan i ett mycket tufft tempo ifrån spets och höll nästan hela vägen. Nu är årsdebuten överstökad och rapporterna från stallet är idel positiva samtidigt som Stefan Melanders hästar brukar gå framåt rejält med lopp i kroppen. I dagens start tror vi på en topprestation och även om det inte är glasklart att han kommer till ledningen så är chanserna hyggliga för det och vår känsla är att vi kommer få se en prestation utöver det vanliga och då måste motståndarna vara ruggiga får att rå på honom om det blir lite lugnare tempo än senast. Vi taxerar vinstchansen till 51 %.

V75-7: 7 Sambucus P.R. (9,0 %) tände verkligen till av att tävla barfota runt om för första gången näst senast där han avslutade vasst till seger. Senast var det skor runt om igen med sikte på den här starten men han visade i alla fall hygglig form som tvåa och tränar mycket bra efteråt och nu är det dags för skoryck igen och om det får en liknande effekt som näst senast så får de andra hålla i sig över upploppet. Läget är givetvis svårt och det är inte säkert att Leif Eriksson löser det utan att hamna för långt bak men hästen känns hur som helst som en given utgångshäst.

V75-7: 9 Bottnas Commandeur (19 %) tycker vi går från klarhet till klarhet även om det blev för tufft i Klass II-finalen senast. Nu går han upp i klass men vi tycker inte att det ser så tufft ut och han har samma läge som han vann ifrån med Johnny Takter för några starter sedan och vi blir inte förvånade om han tuggar ner allt över upploppet med lite klaff på bitarna under vägen. Han ska antagligen gå med skor runt om i den här starten istället för barfota bak men det ser vi inte som något stort minus med tanke på att han tagit sina segrar så. Att Torbjörn Jansson kör igen som brände senaste tycker vi inte heller är någon nackdel då han vunnit tillsammans med hästen två gånger tidigare.

Övervärderade

V75-2: 1 Tekno Odin (35 %) är som ni alla vet en av de absoluta topparna bland kallbloden i sina bästa stunder men faktum är att hästen det senaste halvåret inte hållit samma nivå som tidigare även om han blixtrat till emellanåt. I de två senaste starterna har vi framför allt inte varit nöjda med hans insatser och toppformen ser inte ut att finnas för närvarande och nu möter han framför allt 2 Fjord Jerven (33 %) som håller absolut toppform och dessutom är vår knappa spetsfavorit. Som favorit ska han rankas ner och vi tar endast med honom på nåder på systemet som C-häst då han trots allt har en relativt hög vinstchans även om spelvärdet är dåligt. Vi taxerar vinstchansen till 20 %.

V75-7: 2 Voulez Vous (21 %) stod visserligen för en bra årsdebut senast men detta är ingen häst som vi håller speciellt högt. Vi anser att han är relativt begränsad och att dessutom Ove A Lindqvist kör är ett klart minus inom V75 då han har ett förkrossande dåligt facit där och oftast brukar hitta något sätt att bränna med sina hästar. Vi taxerar vinstchansen till 11 % trots ett bra läge och det här är fel favorit i våra ögon.

Skrällbud

V75-1: 11 Merry Broline (6,4 %) blev oplacerad i finalen efter ett elakt lopp men stod trots det för en rejäl prestation och har utvecklats mycket på slutet när han gått barfota runt om och håller toppform för dagen. Vi kommer ihåg hur han spurtade sylvasst för tre starter sedan och det finns en chans att det blir en hård spetskörning inledningsvis här även om det inte är vårt huvudscenario och i sådana fall kommer spurten kunna duga riktigt bra och att det dessutom är Örjan Kihlström i sulkyn är ett klart plus även om han kom fel på det senast.

V75-4: 9 Reggae Hall (8,6 %) är tillsammans med favoriten den häst som vi håller klart högst kapacitetsmässigt i loppet och det ser ut att finnas en rejäl utveckling i honom. Om storfavoriten sviker vilket känns ganska troligt så har Claes Sjöströms springare kapaciteten att krossa det övriga motståndet den tunga vägen om det skulle behövas då vi tycker att han är gynnad av den långa distansen. Vi taxerar vinstchansen till  17 %.

Jokersystemet

V75 Umåker

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*1*4*9*1*5*9 = 4 050 kronor[/content_protector]