V75 Umåker

V75

En av storfavoriterna blir svårslagen men resten bör gå att fälla

[content_protector password=”olympia” cookie_expires=”3600″]Stefan Melander var lite självkritisk i sin krönika i Expressen eftersom han satte på helstängt och tog av skorna på Test Drive på V75 i söndags vilket inte föll speciellt väl ut då hästen blev väldigt het och galopperade. Det var vi inte så bekymrade över spelmässigt då vi hade lagt honom under dagens mest överspelade men Solvallatränaren konstaterade också att det var hela 32 hästar som galopperade inom V75 – dvs omkring fyra till fem hästar per lopp – och det är ovanligt mycket och inte något som vi räknade med då flera av våra “lättade” drag helt enkelt galopperade bort sig. Det är möjligt att materialet i banunderlaget på Romme inte höll den bästa kvaliteten för dagen – det höjdes i alla fall en del kritiska röster om det. Vår spik i omgången på Volstead från Stefan Melanders stall får väl knappt godkänt som tvåa även om vi är besvikna på att han inte höll undan med tanke på löpningsförloppet. Vi var inne på att Nadal Broline skulle vara jättebra efter vila som vanligt och garanterad på plats men vi trodde inte att han skulle kunna spurta ner Volstead med det löpningsförloppet och tempot på vägen. Rushmore Face var i övrigt bra som ensam A-häst och utgång men den stora miljonskrällen i omgången Nappa Scar var vi inte nära att plocka med.

Vi får erkänna oss besegrade av omständigheterna förra veckan och tar sats mot en ny V75-omgång på Umåker på lördag när det är dags för Guldbjörken med kval till Olympiatravet. Det är ingen upphetsande upplaga med endast åtta hästar varav de flesta känns chanslösa och omgången hade verkligen behövt att Lördagsloppet hade lyfts in rent spelmässigt istället för lopp som inte ens blir fulla eller där det krävs få startpoäng. Det är som vanligt en kamp mellan att det sportsliga ska stå i fokus och det spelmässiga men Jackpotsjukan måste få ett stopp snart oavsett om det handlar om mer fantasifulla propositioner eller ett höjt radpris. Vi spikar 7 Propulsion (74 %) i Guldbjörken i V75-3 eftersom han normalt sett är huvud och hals över motståndet här även om han inte är helt på topp och sedan tror vi på att ett par av de andra stora favoriterna bränner. Vi ger omgången en tvåa på en femgradig skala i spelvärde med tanke på att spiken har en spelprocent i förhållande till vinstchansen och det finns en klar risk för en dålig utdelning men vi har trots allt gott hopp om en hög fem- eller låg sexsiffrig utdelning om hästarna springer som vi tror.

Det är uppemot tio plusgrader i Umeå i skrivande stund men till lördag väntas några enstaka plusgrader och snålblåst men åtminstone utan nederbörd. Vi förväntar oss att man ska kunna köra med valfri balans men en intressant detalj som är värd att upprepa är att Umåker är en av Sveriges sämsta barfotabanor vilket ni kan se exempel på här där man kan utläsa att hästar som tävlat mycket lättare än vanligt på Umåker ligger näst sist i segerprocent (9,2 %) och klart sist i platsprocent (22,7 %). Underlaget är givetvis inte så stort och orsakerna till resultaten kan debatteras, om det beror på ett grövre underlag eller om typen av hästar som tävlar på de norra breddgraderna till vardags, men vi går i alla fall något mindre än vanligt på lättade hästar i en sån här omgång där vi t ex lägger 9 Mr Dream Coktail (12 %) som går med skor runt om först i rankingen som utgång. Det ska dock sägas att banan håller ovanligt bra kvalitet för tillfället verkar det som.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om hemsidan, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass I

V75-omgången inleds med ett voltstartslopp över lång distans i Klass I. Loppet är relativt rundspelat med fyra ekipage över 13 % av insatserna på sig och favorit är Robert Berghs 10 Malkin (24 %) vilket vi köper fullt ut då han visat sitt livs form på slutet när han tävlat barfota bak (och med jänkarvagn för första gången senast) och visat samma fina form som förra våren och vi spelar utgång i ett jämnspelat lopp. Loppet är överlag lite trist spelmässigt då det känns lite långsökt att vinnaren ska hittas utanför de mest betrodda även om vi har viss tilltro till en åttaprocentare men det klassificerar vi ändå inte som en riktig skräll då vi hellre jagar låga singelprocentare och vi prioriterar i princip bara att överleva den här avdelningen.

Bakom vår utgång så rankar vi 6 Mellby Diamant (17 %) som visserligen inte vunnit sen treårssäsongen år 2015 men har sett allt bättre ut på slutet och galoppen senast när han provades barfota runt om och med jänkarvagn tar vi inte speciellt hårt på då Ulf Ohlsson tog för hårt i honom och han såg fin ut i övrigt. Nu blir det återgång till vanlig vagn och barfota fram som vanligt och det gör honom kanske lite mindre het även om han också  blir säkrare på benen då. Speciellt jänkarvagnen som han inte riktigt fått visa vad han kan prestera med hade varit intressant att se igen då han har två tidiga galopper och suttit fast en gång i tre starter med jänkarvagn hittills sedan början av 2016. Nu handlar det dock om vanlig vagn och voltstart vilket han är ovan vid men vår känsla är att han borde komma iväg bra och då ligger vägen till spets öppen och han är vår knappa spetsfavorit och därifrån är vinstchansen i alla fall hyfsat stor. Distansen är okej även om det kanske är en större fördel för några konkurrenter och den första långresan är ett litet frågetecken.

Därefter i rankingen lägger vi 1 Dragondamour Sisu (8,3 %) som visserligen är uppanmäld men hon är under utveckling och vår initiala spetsfavorit och sedan är det upplagt för vinnarhålet. Det var barfota runt om för första gången senast vilket hon svarade bra på och nu aviseras det dessutom jänkarvagn för första gången vilket känns som att det kan vara ett riktigt lyft och det blir dessutom smygkusken Örjan Kihlström i sulkyn för första gången. Hon måste givetvis höja sig för att räcka till här men känslan är att så mycket väl kan bli fallet med jänkarvagnen och med lucka på upploppet så blir det åtminstone intressant om favoriterna kör mot varandra litegrand på vägen. 9 Coffie U.N.G. (14 %) trodde vi på som outsider senast då de chansade lite med barfota runt om, jänkarvagn och halvstängt huvudlag men det blev lite för “bra” med huvudlaget och nu blir det kraftiga ändringar igen till skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag och även om det gör hästen stabilare så är det inte säkert att det räcker i det här sällskapet med “säkerhetsbalans”. Vi tar totalt med sju hästar i loppet och här bör vi inte åka ut.

V75-2 Kallblod

Dagens andra V75-avdelning är ett kallblodslopp med autostart över kort distans som är öppet för deltagare som tjänat lägst 500 000 SEK. Här startar en av omgångens stora favoriter i form av 10 Månprinsen A.M. (59 %) som vi garderade när han startade så sent som i söndags och han imponerade då han vann med krafter kvar och är visserligen berättigad favorit men vi köper inte spelprocenten utan vi försöker ta ner “månen” igen och spelar faktiskt utgång emot. Anledningen till vår skepticism är i stort detsamma som förra veckan förutom att det är tuffare motstånd den här gången. Vi är nämligen inte ett dugg imponerade av kusken Gunnar Melander som har en tendens att vänta för länge i kön. Nu räckte det visserligen förra veckan efter en avslutning omkring 1.18,5-1.19-tempo men känslan är att han kan tacka Angelica Klockar som körde Algot Ålj för segern då hon oförklarligt skulle köra i spets med sin enprocentare när Björn Goop ställde frågan med Smedsbo Faksen. Om Björn Goop släpps till ledningen så tror vi att skrällen hade varit ett faktum och vi hoppas att den kommer den här veckan istället. Senast var det dessutom medeldistans och att det nu handlar om kort distans ser vi som en nackdel för Månprinsen A.M. då det ställs ännu högre krav på att kusken är alert och inte såsar i kön. Dessutom kommer det sitta en mycket vassare motståndare i spets denna gång.

Vårt klara förstastreck och även utgång är istället 4 Tangen Haap (15 %) som det är mycket uppåt kring med skoryck runt om och framspår där han fungerar som bäst och vi skriver mer om honom nedan och där bakom varnar vi också för 5 Myr Faksen (7,4 %) som vid ett flertal tillfällen visat en högstanivå som räcker långt och han kommer med fin form och var mycket fin senast där han satt fast med krafter kvar och då han är startsnabb så bör Krister Söderholm i sulkyn kunna hitta en fin position vilket är mycket värt över distansen. Vi fyller även på med två hästar till som C-hästar och gör du ett mindre system så kan de tas bort.

V75-3 Gulddivisionen

Den tredje V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart och här hittar vi omgångens stora favorit 7 Propulsion (74 %) och det köper vi “tyvärr” fullt ut och  spikar. Som förstareserv förordar vi 3 Fire to the Rain (11 %) som gjorde det riktigt bra senast och nu är vår intiala spetsfavorit och blir favoriten struken så lär han köras därifrån. Han kommer säkerligen få en fin sexårssäsong i den högsta eliten och vi trodde på honom senast där han gick barfota runt om och gjorde ett fint lopp men vi har ingen feeling för att han ska kunna utmana favoriten här. Det blir i alla fall barfota runt om igen och vi tycker att han känns given som förstareserv med tanke på läget. Den som kan utmana är den jämnspelade 5 Nahar (11 %) som är väldigt svår att räkna på men ska gå barfota runt om den här gången för första gången sedan förra sommaren på svensk mark och kanske med halvstängt huvudlag. Förra året ryckte de också skorna i Guldbjörken där han gjorde ett av sina bättre lopp men då var å andra sidan inte Propulsion med och 1.17 sista 500 som han avslutade då lär inte räcka den här gången.

V75-4 Klass II

Omgångens fjärde V75-avdelning är ett medeldistanslopp med autostart i Klass II. Här hittar vi ytterligare en storfavorit i form av 3 Global Trust (49 %) som såg strålande ut med krafter kvar i årsdebuten med skor runt om och Timo Nurmos har definitivt inte fuskat med träningsrundorna under vintern och det snackas redan om Derbyfinalen till hösten. Att han ska vara favorit i ett halvljummet Klass II-lopp har vi därmed inga större invändningar emot men vi hittar samtidigt inget värde till nuvarande procent och gör ett fällningsförsök. Han är trots allt väldigt orutinerad med endast sex starter i kroppen och nu handlar det om första långresan även om Timo Nurmos verkar vara inne på att det ska gå bra då hästen är lugn och sansad. Dessutom är han endast fyra år och vi har av erfarenhet lärt oss att de ska behandlas med försiktighet på V75 när det ställs mot äldre motståndare och det kan också bli “Norrlandskörning” med en hård öppning  även om han bör tåla en hel del.

Vi tror på tufft tempo och spelar istället utgång emot med vår A-duo 9 Mr Dream Coktail (12 %) samt 10 Orlando Triss (6,9 %) som också är mycket bra hästar och är väldigt prisvärda och vi skriver mer om under separat rubrik nedan. Det finns också flera hästar som ska lättas i balansen här vilket kan falla väl ut och vi varnar lite extra för 2 Vic de Luxe  (3,6 %) som ska gå barfota runt om för andra gången (galopp den första gången) och lär vara ordentligt vässad på hemmaplan och vi skriver mer om under skrällbud och även 11 Mellby Entre (4,9 %) som ska lättas till barfota runt om (två bra insatser barfota tidigare varav en vinst) känns prisvärd då han har en toppkusk i form av Erik Adielsson i sulkyn för första gången och har visat fartresurser som räcker långt här. Det här handlar dock liksom favoriten om en fyraåring som kommer från ett stall med tveksam form så vi behandlar honom med försiktighet som sista B-häst. Totalt tar vi med sju hästar och jobbar in ett favoritfall.

V75-5 Top 7 – Bronsdivisionen

Den femte V75-avdelningen är ett sprinterlopp med autostart i Bronsdivisionen och detta lopp känns klurigt och spelmässigt väldigt intressant. Vi har i det här loppet hela sex hästar som har över 12 % av insatserna på sig och favorit är 3 Pointillist (23 %) som tillsammans med vår tipsetta har högst vinstchans i loppet. Till denna start aviseras det eventuellt barfota bak för första gången men det gör inte så stor skillnad då han nästan varit lika bra med skor runt om och i övrigt jänkarvagn för första gången och helstängt huvudlag och med tanke på detta är Pointillist vår knappa spetsfavorit. Når han dit smärtfritt och utan alltför hårt tryck under vägen så bör det vara en toppchans men vi är inne på att det blir en hård spetskörning här också och att det därefter kan bli tryck på tillställningen och då är det ingen given favoritvinnare.

Vårt förstastreck landar istället efter moget övervägande på 9 Cut Him Some Slack (13 %) som såg bländande ut vid segern senast och tidigare visat att han kan vinna från bakspår på V75. Bakspår på kort distans känns spontant inte som någon fördel men vi är inne på att det kan lösa sig perfekt här då han har rygg på 2 Dream Trotter (3,9 %) som är ruggigt startsnabb den första biten och också ska gå barfota runt om samt med jänkarvagn och helstängt huvudlag och vi är inne på att det kommer bli en riktigt tuff körning under vägen vilket bör gynna bakspårshästarna. Det låter dessutom oerhört uppåt inför denna start och man förväntar sig en ännu bättre insats än senast och den insatsen gick som redan nämnts inte av för hackor. Det blir antagligen barfota bak som fungerat bra i de två senaste starterna. En annan häst som gynnas av hårt tempo är 12 Pokemon Ås (5,5 %) som har ett uselt läge och de flesta spelare verkar ha ledsnat på och vi skriver mer om under skrällbud och även miljonskrällen 11 Ebony Boko (2,7 %) som visat klar uppåtform i de två senaste starterna då han tävlat barfota runt om förutom med jänkarvagnen och vi tror faktiskt att han är skrällduglig som han sett ut på slutet med klaff på bitarna även om han tagit nästan alla segrar från täten. Loppet känns lurigt och totalt tar vi med nio hästar.

V75-6 Berth Johanssons Memorial

Den sjätte V75-avdelningen är ett femåringslopp som går över medeldistans med autostart och som är öppet för deltagare som intjänat lägst 200 001 SEK. Tyvärr är det endast åtta deltagare med och loppet är ojämnt och som vi ser det är det endast fyra ekipage som startar med realistiska vinstchanser och vi tar med dessa på systemet. Klar favorit är 5 Tobin Kronos (48 %) och denna Redén-häst blir mycket intressant att följa under säsongen. Årsdebuten är avklarad och det blev en spetsseger som togs på ett strålande sätt och det finns en risk att det är spets och slut även den här gången. Vi är dock långt ifrån säkra på att han verkligen kommer till täten då vår intiala spetsfavorit är 3 Cupido Sisu (5,5 %) som hade mycket krafter kvar i mål senast och de verkar vilja köra där och vi blir inte förvånade om den offensiva kusken Tomi Haapio också väljer det upplägget och då blir det betydligt tuffare för favoriten.

Som A-häst rankar vi istället Redéns andra kanonhäst 8 In Vain Sund (20 %) då han imponerat stort i Frankrike och var otroligt bra senast och verkar ha utvecklats under vintern och vi är långt ifrån säkra på vem som är bäst av Daniel Redéns hästar för dagen. Om inte favoriten får bestämma i spets alltför lättvindigt så är vi inne på att In Vain Sund kan vinna ifrån dödens då han är stentuff. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag som vanligt (på svensk mark). Vi tar även med rysaren 3 Cupido Sisu (5,5 %) som C-häst då han kommer med toppform och bör få rygg ledaren som sämst och 7 Cruzado Dela Noche (21 %) som är högkapabel men svår att räkna på till denna start då stallet ligger så lågt och Stefan Melanders hästar sällan är vässade direkt utan ofta brukar behöva lopp i kroppen men han kan också komma ut och vara hur bra som helst i årsdebuten. Favoritscenariot är dock att han får ett preparélopp som han fick i årsdebuten på svensk mark förra året på Umåker där han avslutade vasst men kördes för passivt. Inte mer än C-häst på vårt system och det är på gränsen till att man kan plocka bort honom helt som relativt hårt betrodd men grundkapaciteten är skyhög.

V75-7 Silverdivisionen

V75-omgången avslutas med ett långdistanslopp med autostart i Silverdivisionen och även det här loppet är rundspelat runt de klara favoriterna i övriga avdelningar med fem hästar med över 11 % av insatserna på sig i skrivande stund och med en favorit spelad till endast 18 %. Loppet är spelmässigt intressant och vi rekommenderar många streck då vi har lite skrällfeeling och det alltid rensar bra i V75-avslutningen. Våra förstastreck är dock inte någon av skrällarna utan 8 Zenit Brick (18 %) som vi håller klart högst i sällskapet och som avslutade riktigt bra senast lite i skymundan i Silverdivisionsfinalen bakom flera andra starka hästar och kommer han bara till från sitt byngliga utgångläge så bör det faktiskt vara en toppchans då han står bra inne i klassen och är mycket ärlig till slut. Senast var intrycket i alla fall grymt och att toppkusken Erik Adielsson sitter upp i sulkyn istället för Jorma Kontio ser vi som ett klart plus och att det blir skor runt om istället för barfota bak verkar inte vara någon stor nackdel.

Där bakom rankar vi favoriten 4 Digital Archive (18 %) som är spetsfavorit och ska provas med helstängt huvudlag för första gången (åtminstone i nuvarande regi) och löper han upp till sin kapacitet så blir han svårslagen men det är inte vårt huvudscenario. Det är lite frågetecken för dagsformen som var så fin tidigare och ändringen på huvudlag känns kanske snarast lite desperat med tanke på den vikande formkurvan och det är osäkert om det är någon jätteskillnad för en häst som nästan alltid tävlar med halvstängt huvudlag. Bästa miljonskrällen är 9 Danne Edel (1,6 %) som vi spelade utgång med senast på V86 vilket blev ett fiasko då Björn Goop kilade sig emellan från bakspår och han hamnade i dödens där han inte trivs alls istället för i spets där han har bra statistik. Han ska gå barfota runt om igen vilket är optimalt och känns annars på gång och trivs klart bäst över lång distans och med en ryggresa och vi blir faktiskt inte förvånade om det blir vinst nu istället i ett “Norrlandssilver” utan oslagbara hästar. 6 Spitcam Jubb (11 %) ska gå med racerbalans men vi tycker att det finns mycket som talar emot honom igen liksom senast (där han visserligen var sjuk enligt tränaren) och vi tror att han snarare sätter färg på loppet än att han vinner vilket vi skriver mer om nedan.

Spiken

V75-3: 7 Propulsion (74 %) återkommer nu efter sin Frankrikevistelse där resultaten inte blev helt lyckosamma men prestationerna ofta var bra och en fjärdeplats i Prix d’Amèrique skojar man inte bort. Nu är det en billig upplaga av Guldbjörken och upplagt för att Örjan Kihlström kan glida fram mot spets och ta över relativt omgående då vi är inne på att motståndarna släpper. Därifrån är han obesegrad efter sex försök och han är dessutom travsäker och vi ser helt enkelt inga orosmoln då han alltid presterat bra direkt efter uppehåll. Det kan bli skor runt om men det är inget avgörande för oss i det här sällskapet och om banan riskerar hålla lite sämre kvalitet så kan det till och med vara en fördel jämfört med tränare som chansar att köra barfota. Vi konstrar inte till det och får helt enkelt tugga i oss denna favorit. Vi taxerar vinstchansen till 77 %.

Utgångar

V75-1: 10 Malkin (25 %) är stark och har visat sig fungera bra på längre distanser. Nu kommer han kanske med bättre form än nånsin då han gjorde sitt bästa lopp i karriären senast med jänkarvagnen på för första gången. Näst senast var insatsen också stark med vanlig vagn vid andraplatsen bakom Natinal Prince men senast var det nog lite extra plusbetonat trots allt och vi tycker att det är en fördel att det blir samma vagn och barfota bak på lördag. Det låter i övrigt väldigt optimistiskt och påställt ifrån stallet och vi förväntar oss en offensiv körning som hästen visat att han tål då han trivs bäst i den främre träffen och det är goda möjligheter att han krossar motståndet från dödens. Spelvärdet på favoriten är högre än de andra betrodda hästarna då spelprocenten ändå är förhållandevis låg i ett rundspelat lopp och vi spelar därför utgång och prioriterar att överleva loppet. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V75-2: 4 Tangen Haap (16 %) är ett kallblod på väg uppåt och under stark utveckling och vi blir inte förvånade om han växer in i den yppersta eliten under året. Nu har han dels årsdebuten avklarad vilken avverkades på ett plusbetonad sätt medan han däremot galopperade senast i Norge men intrycket var positivt i övrigt. Till denna start är det positiva tongångar ifrån tränaren Björn Karlsson och att vi nu tävlar på Umåker är ett plus då han vunnit vid fyra av fem tillfällen på den banan. Han trivs även extra bra på våren och till denna start är han vår klara spetsfavorit och det låter påställt till max då det aviseras barfota runt om samt eventuellt helstängt huvudlag vilket vore spännande. Det lutar dock åt att hästen är för laddad i vårluften så att det blir öppet huvudlag men det lär ändå bli åka av med barfotabalansen över kort distans då han har presterat mycket bra på den vid två tillfällen tidigare och det är här spelvärdet i loppet ligger enligt vår uppfattning. Vi taxerar vinstchansen till 31 %.

V75-4: 9 Mr Dream Coktail (12 %) var vässad för stordåd senast då han tävlade barfota runt om och även om det blev rulligt och galopp över upploppet till slut så var prestationen mersmakande i övrigt. Då gick han barfota runt om men nu blir det skor runt om och vi ser det nästan som en positiv ändring då han tidigare presterat bra med skor och Umåker är inte heller någon utpräglad barfotabana även om den kanske håller bättre kvalitet i år än tidigare. Det som gör honom extra intressant idag är förutom formintrycket senast att det nu handlar om täta starter vilket han svarat bra på tidigare och har statistiken 3-0-0 på sex starter jämfört med 3-3-0 på 19 starter med andra intervall. Nicklas Westerholm hade visserligen ingen vidare bra dag under fredagen men han lär vara revanschsugen här med sin ögonsten och loppet kan bli perfekt kört för honom. Vi taxerar vinstchansen till 20 %.

V75-4: 10 Orlando Triss (6,9 %) återkom i höstas i Oscar Berglunds regi där han även startade karriären och det ser ut som ett lyckokast då han därefter har tre vinster på fyra starter och är obesegrad felfri. Hästen har tidigare gett ett väldigt opålitligt intryck men ser nu allt bättre ut aktionsmässigt och intrycket senast i årsdebuten var stabilt och klart plusbetonat och han verkar ha utvecklats under vinteruppehållet. Han ska lättas kraftigt fram från järnskor till aluminiumskor och det är högst osäkert vilken effekt det får men det viktigaste är att han går felfritt och att aktionen flyter. Han tål att göra en del jobb själv vilket lär krävas denna gång och vi blir inte förvånade om han vinner den tunga vägen om inte favoriten får bestämma tempot helt och hållet i spets. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Övervärderade

V75-4: 7 Floyd P.Boko (13 %) känns allmänt seg för dagen och blev struken då han inte kom fram till banan senast och även om det bör finnas en del utveckling i honom är vi tveksamma till om han redan nu räcker till på V75 från ett svårt spår. Det är upplagt för en vingelresa även om positonerna brukar lösa sig för Örjan Kihlström och det känns lite för mycket som att det måste klaffa för att han ska vara ett hett vinstbud. Han ska antagligen provas med någon form av stängt huvudlag i den här starten men han har gått med helstängt huvudlag tidigare vid några tillfällen utan att det verkar ha varit någon större fördel. Daniel Redén ligger också extremt lågt angående vinstchanserna. Vi taxerar dem till 6 %.

V75-7: 6 Spitcam Jubb (11 %) svek senast och har blivit åtgärdad efteråt och det låter uppåt igen från stallet som vanligt. Han blir ofta hypad men det är en sort som vi har svårt att ta till oss och vi anser att han har svårt att hävda sig när motståndet hårdnar och trots att lång distans visserligen är positivt och att han ska gå med racerbalans med Ghostvagn, barfota runt om och helstängt huvudlag så har vi ingen större feeling för honom på lördag. Som vi läser loppet är spetschansen väldigt låg och det troliga scenariot är istället att han kommer få vandra i dödens eller i andraspår och då vi dels inte håller honom som någon av de bättre kapacitetsmässigt och han samtidigt återkommer efter vila så har vi svårt att förstå den relativt höga procenten. Han har dessutom riktigt dålig statistik med jänkarvagnen på där han inte tjänat en krona hittills i fyra starter sedan början av 2016. Vi taxerar vinstchansen till 5 %.

Skrällbud

V75-4: 2 Vic de Luxe (3,8 %) anser vi allmänt är lite underskattad och insatsen senast var kraftigt plusbetonad och till denna känns förutsättningarna intressanta på hemmaplan. Utgångsläget är perfekt då han bör hamna vettigt till i andraspår direkt och till denna start aviseras det barfota runt om för andra gången vilket vi tror kan ge en bra effekt. Första gången blev det dock dubbla galopper så där fick vi inget kvitto på hur det fungerar. Ytterligare intressant är att det nu är täta starter vilket han har statistiken 2-2-1 på nio starter med jämfört med 0-2-5 på 18 starter med andra intervall och det lär vara ordentligt vässat för en bejublad hemmaseger. Hästen verkar dessutom trivas som allra bäst under våren och vi taxerar vinstchansen till 10 %.

V75-5: 12 Pokemon Ås (5,5 %) har en missvisande resultatrad på slutet då han visat absolut toppform efter att ha hamnat för dåligt till men i alla fall avslutat strålande. Det finns en risk att så blir fallet igen men vi är inne på att det kan bli full gas hela vägen och överpace och dessutom ser vi det som ett kraftigt plus med Erik Adielsson i sulkyn istället för Erlend Rennesvik och hästen är vass med ett lopp på rulle. Dessutom trivs han klart bäst över kort distans där han har statistiken 2-1-0 på fem starter. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

7*1*1*5*9*3*8 = 3 780 kronor[/content_protector]‎