V75 Solvalla

V75
I onsdagens svåra V86-omgång där ingen fick 8 rätt var vår ranking relativt bra (6-1-3-5-1-3-4-8). Vi hade 6 hästar inom ramen och missade dels på Mad Image i V86-7 där vi hade spikat Claes Boko som såg ut som en demon men tyvärr var instängd hela vägen och dels så missade vi Livacious Lindy i sista avdelningen som var mycket bättre än vad vi förväntade oss. Hur som helst så känns det som att formen sitter där igen och nu ser vi först fram mot helgens stora begivenhet, nämligen V75-finalerna på Solvalla.

Efter förra helgens rumphuggna V75-lopp på Jägersro där de knappt fick ihop fulla startfält så känns det kul med finalerna på Solvalla. Loppen håller som sig bör när det är finaler bra klass och framför allt är det många öppna lopp och vår känsla är att det kan bli en kanonutdelning trots att vi tror stenhårt på dagens stora favorit Amaru Boko.

Nämnde Amaru Boko är dagens höjdpunkt och det ska bli spännande att se honom på Solvalla igen. En annan höjdpunkt är V75-mästarna eller som de nu kallar det V75 Champions. Det är en klassiker och loppet är relativt öppet även om vi tror att favoriten Absolut Newport har goda möjligheter att avgå med seger.

Vi bygger vår analys på att det blir ett bra banunderlag och det ska gå att köra med valfri balans. Vi uppmanar Er dock att hålla ögonen öppna då vädret svänger snabbt för närvarande och i onsdags var det många klagomål på att innespåret var löst. Blir det regn så väcks väckarklockorna för jobbigt innerspår.

Spiken

V75-3: 1 Amaru Boko (71 %) är som ni troligen vet vid det här laget vår favorithäst och vi har goda förhoppningar om att hästen kommer tillhöra den absoluta eliten under året.

Idag är han egentligen en liten tråkig spik då han för närvarande har 71 % av insatserna vilket känns rimligt även om vi anser att han kanske ska ha några procent till. Amaru Boko har inlett strålande i sin nya regi hos Bergh. Han har vunnit enkelt och närmast defilerat hem två lopp från spets mot mediokert sällskap. Själva vinsterna säger egentligen ingenting men det är sättet han gjort det på som har gett intryck. Han visade heta tendenser hos Timo Nurmos där han såg orytmiskt ut i travet och svängde mycket med huvudet och har i våra ögon ibland sett ut som en häst som inte varit i harmoni. Hos Robert Bergh har han dock sett strålande ut på alla sätt och det lyser verkligen om Bergh när han talar om hästen. Vi anar att han redan har siktet inställt mot Elitloppet och att han i Amaru Boko ser chansen till att upprepa fjolårssegern där.

Hästen har hittills inte laddats från start hos Bergh men har tidigare i sin karriär visat en enorm startsnabbhet och vi har mycket svårt att se Baht Launcher ta en längd på Amaru Boko, inte minst när de startar sida vid sida. Det har varit mycket spekulationer kring att Björn Goop ska köra till ordentligt i 200-300 meter och försöka pressa Amaru Boko till galopp. Vi köper inte detta scenario av två anledningar. 1) Dels så finner vi sannolikheten högre att han kör till relativt kort bit och om det blir en lucka bakom Amaru Boko så är Goop snabb att krypa ner i vinnarhålet. Amaru Boko är den perfekta ryggen och 125k i andrapris är inte fy skam. 2) Även om Goop kör till ordentligt en längre bit så finner vi sannolikheten för galopp mycket låg då Amaru Boko numera är mer harmonisk och enligt Bergh så känns han travsäker. När Amaru Boko tidigare fallit ur i galopp har hästen inte varit helt fräsch och harmonisk.

Om nu Baht Launcher skulle lyckas med att ta spets, vilket känns som en låg sannolikhet, så tror vi inte det heller att det har någon större betydelse. Eftersom nämnda hästar kommer laddas ordentligt och vi inte ser någon annan häst som är i närheten av samma startsnabbhet så finner vi sannolikheten närmare 100% att Amaru Boko kan komma ut direkt i andraspår och därifrån så vinner han antingen från dödens eller mer troligt så övertar han ledningen.

Spiken känns stenklar!

Utgångar

V75-4: 11 Super Photogenic (16 %) har varit extremt bra i sina senaste starter. Näst senast så gick han en rejäl långspeed sista varvet och spurtade vasst till en andra plats bakom kanonen Starlo Harlequin. Senast övertog han ledningen efter 550 meter och bara stegade ifrån övriga fältet på ett maffigt sätt över upploppet. Det lyser klass och toppform om hästen och vi anar att hästen kan klättra rejält i klasserna. Det som talar emot är kusken som inte tillhör toppskiktet och spår 11 I finaler är det inte alltid så lätt att komma till ifrån.

V75-4: 3 Chip Lane (24 %) har däremot inte imponerat nämnvärt i de senaste starterna efter vila. Hästen har dock tidigare visat fina fartresurser och kapaciteten finns. Vi anar trots allt en viss uppåtform och Timo Nurmos brukar vara duktig på att ställa i ordning till finaler. Det låter mycket positivt ifrån stallet och Timo Nurmos ser Chip Lane som bästa chansen under dagen. Ovan tillsammans med bra spår och Jorma Kontio som körsven med ett stort självförtroende för dagen gör Chip Lane till en het segerkandidat.

V75-7: 8 Absolut Newport (37 %) har verkligen hittat en toppform på slutet. Det lyser om hästen och han blir bättre och bättre. Nu hårdnar visserligen motståndet men vi ser ingen annan häst med samma fartresurser för närvarande. Absolut Newport är extremt gynnad av strykningen av nummer 9 då han nu kan sitta i andraspår direkt och välja tillfälle att attackera. Goop kör också med stort självförtroende för dagen och vi litar på att hästen kommer att få en bra resa och då blir det svårt att stå emot för de andra när han väl väljer att attackera.

Övervärderade

V75-5: 10 Beatasine (37 %) är vi egentligen förtjusta i och en Beatasine i form hade varit klar förstahäst eller till och med spik för oss. Nu anser vi dock att hästen inte varit speciellt bra på slutet. Näst senast på Solvalla slutade hon trea efter Canaka B.F. och Georgina Corner efter att ha fått en perfekt resa i andra par utvändigt. Synintrycket var dåligt och hästen var långt ifrån sitt normala jag. I senaste loppet vann hon visserligen men det var ett billigt lopp i Finland och vi blev inte imponerade, snarare tvärtom. Hästen känns verkligen felstreckad på sina 37 % och det behöver inte vara fel att ta bort henne helt och hållet från kupongen.

V75-6: 2 Queasy (36 %) är en häst som vi har väntat på. Vi har haft stora förhoppningar på att hästen ska utvecklas och bli en riktig klasshäst. Vi har dock hittills blivit besvikna. Hästen har gjort bra prestationer från svåra lägen på slutet men när vi specialgranskar honom så känns det som att han har stagnerat och vi får inte feelingen för att den riktigt duger mot hårdare motstånd. Nu är visserligen förutsättningarna perfekta och det blir troligtvis barfota runt om men han är långt ifrån förstastreck för oss i loppet utan vi rankar ner.

Skrällbud

V75-2: 8 Mercury Broline (3,3 %) har fungerat bäst med barfotabalanser och då han gått bakifrån. På slutet har han gått med skor och senast även ifrån ledningen. Hästen är spurtstark och rent kapacitetsmässigt så räds han inte någon i sällskapet. Nu har han fått ett dåligt startspår men vi förväntar oss att det blir en tuff inledning av loppet och det är relativt stor sannolikhet att det blir överpacat. Nu kommer hästen antagligen gå med barfotabalans och då vi spekulerar i överpace så kan det lösa sig perfekt för hästen och då biter hans spurt bra.

V75-5: 6 Penny Of Man (4,1 %) Varnade vi för senast när hon vann på Bergsåker från spår 12. Vi anser att hästen är under stadig utveckling och har kapacitet som duger bra i sällskapet. Vi kan inte riktigt förstå varför hon är så lågt värderat överallt och endast streckad på 4.1 % av kupongerna. Det känns nästan som ett avancerat skämt, speciellt som vi nu förväntar oss att hästen får en bra resa antingen i ledningen eller rygg på ledaren. Helgens fynd!

Ranking

Nedan kan ni se vårt förslag på jokersystem och matematiska system.

De hästar som är fetmarkerade nedan är de som ingår i vår ram på jokersystemet.

A-hästar B-hästar C-hästar D-hästar
V75-1 3.12.9  – 4.2.10.7.8.6 11.5
V75-2 9.2  – 8.5.6.7.10.4.1.3 11.12
V75-3 1 Amaru Boko 2.3.10.4.6.8 5.9.7  –
V75-4 11.3 10.8.2 7.1.5.9.6.12.4  –
V75-5 6.14. 7.11.5 10.1.12.15.4.13.8.3.2 9 Com Ullna
V75-6 1.4 2.6 10.9.7.12.5.3.8.11  –
V75-7 8.6 7.4 14.11.13.3.5.1.15.10.2.12  –

Jokersystemet

Vi spelar V7 upp till 50k och V75-förslaget är på 2 821 kronor. Reduceringsgraden är idag 88 %.

De hästar som ingår i ramen är: 7*3*1*7*6*6*9

Kraven är: Högst 1 C-häst, minst 4 A-hästar

Utgång: Minst en av följande hästar måste vinna:

V75-4: 5 Super Photogenic (16 %) eller Chip Lane (24 %)

V75-7: 8 Absolut Newport (37 %)

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

7*2*1*2*6*6*6 = 3 024 kronor