V75 Solvalla

Spikförslagen

V75-1: 3 In Toto Sund (17 %) var ute på ett opassande underlag på Vincennes senast och den starten är det bara att glömma men det är lite anmärkningsvärt att hon inte vunnit sedan i juni förra året med tanke på hur hon radade upp segrarna innan dess. I den junistarten satt Kim Eriksson upp i sulkyn för första och enda gången och de har därmed bra statistik tillsammans och vi tycker inte att det är något större minus att han sitter i sulkyn. Hon har mött tuffa hästar sedan dess och i det här sällskapet så duger hon mycket långt och att hon inte startat på någon månad är inget som oroar oss alls då hon vunnit direkt efter vila förut. Spetsstriden här kan bli avgörande och vi tror att hon är favorit att spetsa eller kunna överta med ett offensivt upplägg och att det är ett kuskbyte till Kenneth Haugstad bakom favoriten på innerspåret talar för det då han inte är någon spetskusk. Det blir antagligen barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-5: 12 GlobalSatisfaction (19 %) stod för ett bländande intryck senast då han hade lättats till barfota runt om och tävlade med ett helstängt huvudlag för första gången och sprintade undan på lätta ben med spända linor och tussarna kvar över upploppet efter en resa mestadels i dödens. Han har faktiskt haft krafter kvar i årets alla starter enligt Timo Nurmos och det verkar helt klart vara så att halsoperationen som han genomgick under uppehållet har varit lyckad och att han därmed kommer allt mer för varje start och har en ordentlig överkapacitet för klassen. Nu är det visserligen spår tolv i en V75-final vilket inte är någon lätt uppgift och det blir antagligen inget helstängt huvudlag heller men med tanke på att det är ett vanskligt läge för favoriten 1 Generaal Bianco (53 %) också som måste laddas för spets samtidigt som han är klart bättre när han får spara speeden i ryggar fram till sista halvvarvet så tycker vi att det finns stort värde i vårt spikförslag även om han tvingas gå fram utvändigt om ledaren igen. Det blir barfota runt om och jänkarvagn igen medan vi får avvakta värmningen och liknande för att bestämma huvudlag.

V75-6: 3 Floris Baldwin (24 %) gick i jänkarvagn för första gången vid segern på Bjerke näst senast och det var meningen att det skulle bli så även senast men det blev barfota runt om för första gången i nuvarande regi istället och hästen var återigen mycket bra efter ett tungt och offensivt upplägg. Nu låter det däremot som att det blir jänkarvagnen på igen och det blir dessutom första starten på svensk mark med körspö vilket kan vara ett extra plus då han svarar så bra på norsken. Hästen har tränat ännu bättre efter starten på Momarken senast enligt stallet och är kvick i benen i starten och når han bara ledningen så är det en god chans att förstapriset på en kvarts miljon i Klass II-finalen går till Norge. Det blir antagligen barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.

V75-7: 1 Erik Sting (19 %) skulle ha provats i jänkarvagn för första gången senast men Timo Nurmos nöjde sig med att lätta hästen ordentligt fram och till barfota bak. Den här gången blir det antingen samma balans igen eller mer troligt barfota runt om och dessutom så blir det antagligen jänkarvagn nu när det är V75-final om det bara fungerar i värmningen och det blir också byte till en ryckhuva. Det låter påställt från stallet och även om kusken är osäker på läget så verkar tränaren tycka att det är perfekt och att hästen kan öppna snabbare än vad han visat. Om han bara håller upp ledningen så är det hästen att slå och Carl Johan Jepson visade god hand med honom senast där han aldrig behövde brukas för fullt någon gång under loppet.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-solvalla-7-april-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53514

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=21888

Skoinfo.se 136: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=35028

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.