V75 Solvalla

V75

Spelvärdet är högt då vår spik inte ens är favorit och som vi ser det är det endast galopp emot!

[content_protector password=”Solvallaextra” cookie_expires=”3600″]Lördagen blev lite av ett antiklimax då vi hade problem med att lämna in V75 Tillsammans-systemen då det var tekniska problem hos ATG och de sedan sköt upp starten och plötsligt annonserade att det senare spelstoppet inte gällde för V75 Tillsammans. Vi hann därmed enbart lämna in det mindre bolaget där vi tyvärr missade lite i rankingen med två C-hästar och Myr Faksen som förstahäst utanför ramen trots en mycket spelvärd spik i On Hold i Gulddivisionen. Vi fick nöja oss med tio femmor och 890 kronor återbetalat. På det större systemet så spikade vi Tekno Odin som på hemsidan och eftersom det strulade för honom under vägen så hade det inte blivit mer än sex rätt där heller så vi sparade faktiskt pengar på att inte lämna in det stora systemet. Det är dock givetvis trist att inte få vara med när man jobbat med omgången och gjort ett system som är klart för inlämning.

Idag är det en av de stora dagarna inom travsporten då storloppet Prix d’Amerique går av stapeln i Paris och vårt huvudintresse idag ligger naturligtvis där och vi ser med glädje fram emot det. Som om detta inte skulle räcka så har ATG bestämt sig för att krydda dagen med en extra  V75-omgång på vår favoritbana Solvalla. Omgången ser rätt intressant ut eftersom vi tror att de stora favoriterna kan fällas och då vi dessutom har hittat några riktiga fynd på strecken så kan eftermiddagen bli spännande spelmässigt också och inte bara sportsligt.

Vi kan nämna att i V75-5 så finns det en favorit som vi inte nämner under rubrikhästarna nedan. Vi anser att 9 Quantum Satis (50 %) har klart högst vinstchans i loppet men samtidigt är han i våra ögon för stor favorit och det finns en del riktigt spelvärda motståndare. Främsta motbudet är enligt oss 5 Kimbee Dream (17 %) som är andrahandare men faktiskt borde ha en aning mer av insatserna på sig och där finns det spelvärde. Utöver det så vill vi också varna för 6 Son Of Triton (4,1 %) som vi anser har fartresuser som räcker i detta sällskapet och nu bör det bli en perfekt resa ifrån antingen spets eller vinnarhålet. Vi känner oss dock inte helt trygga med de här hästarna utan streckar på med totalt sju hästar i loppet och då känns det ganska heltäckt.

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-1: 10 Mon Cherie Ass (16 %) trodde vi på senast när hon startade från spår ett och var amatörkörd. Då blev det tyvärr pannkaka av det hela då hon galopperade efter några hundra meter till synes oprovocerat. Vi hoppas och tror att den starten var en tillfällighet och i sådana fall bör vinstchansen vara hög i detta lopp. Vi har nämligen blivit ruggigt imponerade av hästen tidigare och intrycket är att hon har mycket pengar att tjäna framöver. Dagens uppgift ser mycket passande ut då vår känsla är att det kommer bli ett relativt tufft tempo inledningsvis vilket i sådana fall kommer bjuda in bakspårshästarna samtidigt som vi är inne på att favoriten 7 Counterfeightr (39 %) kommer få harva i dödens. Den absolut största tillgången vår spik har är speeden. Hästen har visat  upp ruggiga fartresurser och om ovan scenario stämmer någorlunda så tror vi att hon blåser till motståndet över upploppet och att hon endast har 16 % av insatserna på sig ställer vi oss frågande till. Vi taxerar vinstchansen till 40 % och spiken är därmed solklar!

Utgångar

V75-2: 7 Natalie de Vie (55 %) har inlett sin karriär på ett strålande sätt och det hörs på både tränaren Stig H Johansson och ordinarie kusk Erik Adielsson att de håller hästen mycket högt och rent kapacitetsmässigt slår ingen henne på fingrarna i detta lopp. Vi nöjer oss dock med utgång idag då hästen trots allt är storfavorit och utgångsläget kan ställa till det då vi inte är helt säkra på om Johnny Takter kommer få överta ledningen när han ställer frågan efterhand och då kan det bli tungt. Då hästen dessutom trots allt har vilat sedan i mitten av december så finns det inte heller någon dokumenterad form även om Stig H Johanssons hästar brukar vara bra i ordning direkt. Vi taxerar vinstchansen till 50 %. Gör du ett mindre system så rekommenderar vi spik men med ovan frågetecken så nöjer vi oss med utgång på vårt system.

V75-4: 9 Google Håleryd (16 %) har vi trott på i de två senaste starterna och som han levererat. Hästen ser faktiskt bättre ut än någonsin och känslan är att han är under rejäl utveckling och vi spår en strålande säsong. Hästen har tre vinster på fyra starter över tre varv och intrycksmässigt så passar även distansen utmärkt. Sedan den senaste starten så är träningsrapporterna positiva och Google Håleryd har visat sig fungera bra på Solvalla så det finns inga frågetecken där. Rent kapacitetsmässigt i fältet så är det bara storfavoriten 14 Candor Hall (53 %) som vi håller högre i sällskapet men vi gillade inte intrycket på honom senast och i våra ögon borde han inte vara så stor favorit med ett sådant intryck på näthinnan även om vi vet att banan till viss del ställde till det på Åby. Hur som helst så anser vi att spelvärdet i loppet finns på Google Håleryd vars vinstchans vi taxerar till 28 % och därav spelar vi utgång.

V75-6: 9 Dimitri W.Eden (20 %) ger ett rejält intryck och vi har blivit imponerade av vad vi sett hittills av hästen i sina starter i Sverige. I den senaste starten slutade han visserligen bara sexa men prestationen var magnifik då han spurtade ruggigt över upploppet efter en passiv styrning av lärlingen Alexander Kelm. Till  dagens start hoppar Dennis Spangenberg upp vilket vi ser som positivt och utgångsläget känns faktiskt riktigt bra idag då han kan rygga startsnabbe 2 Rocking Love (5,9 %) inledningsvis och bör sitta bra på det direkt. Vi spår därefter att det kommer bli ett relativt bra tempo på loppet och då vi håller hästen klart högst i sällskapet samtidigt som han bör sitta bra på det i andraspår så spelar vi utgång och har goda förhoppningar om att han blåser till allt över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 35 % vilket ger ett fint spelvärde.

Övervärderade

V75-1: 7 Counterfeightr (39 %) har gjort det bra inom V75 under vintern och har bra kapacitet för klassen. Inför dagens start är träningsrapporterna fortsatt positiva men det har trots allt gått över en månad sedan den senaste starten och det lär behövas något lopp i kroppen innan någon toppform sitter där. Till dagens start så känns förutsättningarna dessutom jobbiga då vi tror på en vingelresa från spår sju då hästen inte är speciellt startsnabb. Det lär bli en offensiv körning men i vår värld så blir han inte släppt till ledningen utan kommer att få harva i dödens hela vägen. Hästen är visserligen stark men nu möter han inga duvungar och uppgiften känns tuff. Vi har flera hästar som vi håller som jämbördiga eller till och med bättre än favoriten kapacitetsmässigt och då vi förväntar oss både en tung resa och avsaknad av den riktiga toppformen så är hästen inget tidigt streck för oss. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-3: 2 Zahara Goj (19 %) gjorde det bra som tvååring och visade upp riktigt fina fartresurser men samtidigt har hon visat upp heta tendenser och distansen känns inte som någon fördel den här gången. Hennes senaste start gjordes den 8 december och därefter har hon varit sjuk och samtidigt inte gått några banjobb. Vår känsla är att distansen är för lång och att det kommer behövas något lopp i kroppen och även om hon når spets så tror vi inte det räcker hela vägen denna gång. Vi taxerar vinstchansen till 10 %.

Skrällbud

V75-3: 8 Pastor Nybrink (3,9 %) är hästen med det coola namnet och både stallet och kusken Kaj Widell håller hästen skyhögt och ser med spänning fram emot treårssäsongen och det förstår vi. I den senaste starten gillade vi verkligen vad vi såg och känslan är att hästen är under kraftig utveckling jämfört med konkurrenterna och även om han stått över en del jobb efter att blivit avmaskad och vaccinerad så blir vi inte förvånade om hästen är bättre till denna start och då kan han bli svår att stå emot utifall han kommer någorlunda till från sitt besvärliga utgångsläge. Vi taxerar vinstchansen till 11 % och spelvärdet är högt!

V75-7: 5 Anna (3,3 %) är vår klara spetsfavorit i det avslutande loppet och i den positionen trivs hon utmärkt och är fortfarande obesegrad. Visserligen är hon inte i närheten av den mest kapabla hästen i sällskapet men vi har svårt att hitta någon häst i loppet som kommer trycka upp tempot i dödens och då blir vi inte förvånade om hon rinner undan ifrån spets som hon gjorde på V75 Halmstad och vi vill varna för henne idag då hon är helt ostreckad. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Jokersystemet

Solvalla31jan

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*9*4*3*7*1*10 = 3 780 kronor[/content_protector]