V75 Solvalla

Spikförslagen

V75-1: 6 Zoko Lane (19 %) vann från dödens med tussarna kvar senast i debuten över tre varv i ett hyggligt sällskap och vi är inne på att han kan göra det igen då intrycket över mål var fint i den starten – inte minst med tanke på att favoriten 2 Rigel Face (27 %) faktiskt har galopperat bort sig i majoriteten av sina 20 starter och riskerar att göra det igen. Zoko Lane ska antagligen gå barfota runt om och med vanlig vagn istället för barfota fram och med jänkarvagn som senast och det ser vi sammantaget som ett litet minus men han duger mycket bra i det här sällskapet ändå och vi väljer att gå ut hårt och spikar på ett system.

V75-2: 1 Readly Express (86 %) är en av V75-historiens största favoriter och en häst som inte behöver någon närmare presentation. Han går ut mot endast fem motståndare här och även om det inte är några duvungar som han möter så bör han städa av dem igen oavsett om han missar ledningen eller ska gå med bakskor vilket inte är något stort minus i såna fall. Han vann på 1.09,9/2140 meter senast utan att vara på topp aktionsmässigt enligt stallet när han gick barfota runt om och det visar lite på vilken kapacitet som han besitter. Segerchansen är nog inte riktigt lika hög som spelprocenten men vi spikar ändå på två av tre system. I övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-4: 4 Global Trustworthy (38 %) borde ha vunnit Derbyt näst senast och var moralisk vinnare även senast med skor runt om där han blev hängande i tredjespår i starten fram till dödens och ändå slutade tvåa. Han gick med vanlig vagn i Derbyt och det gör ingen skillnad enligt Timo Nurmos men vi anser att han höjt sig ett litet snäpp med jänkarvagnen i de andra starterna på slutet där han bland annat slagit Diamanten. Han ska antagligen gå med jänkarvagnen igen och har äntligen ett fint läge för att ta ledningen eller en lugn dödens här där den ofta får extra fin effekt och han har bara förlorat en gång ifrån ledningen och det var i Kriteriet där han inte var på topp för dagen. Det blir dessutom antagligen barfota runt om vilket är ett plus och i övrigt öppet huvudlag som vanligt.

V75-7: 4 Hard Times (18 %) har tänt till ordentligt med skygglappar och barfota runt om i de två senaste segrarna i försök och final av det norska Kriteriet och vi bara måste löpa linan ut och spika honom på ett system här då folk i Sverige inte riktigt verkar vara vakna på hur bra han har varit. Det är visserligen tuffare motstånd nu men han har å andra sidan fått ett fint läge för att nå ledningen eller en position i den främre träffen samtidigt som många av de värsta motbuden har bakspår. Det blir antagligen ett norskt huvudlag i den här starten för första gången vilket fungerat bra i träning och är intressant i kombination med körspöet.

Måstestrecken

V75-5: 11 Palermo Broline (15 %) galopperade som vanligt från framspår bakom bilen senast och det är snarast en fördel att han har bakspår den här gången då han är betydligt säkrare på benen då. Det är visserligen inte lätt att runda allt i en V75-final men det lär inte bli något blufflopp här och han kommer säkerligen bjudas in i matchen. Han kommer från ett stall i toppform och körs av en toppkusk i form av Erik Adielsson och har också fin statistik på hemmabanan Solvalla. Det blir antagligen barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn och hästen måste streckas på alla seriösa system.

Skrälldragen

V75-3: 12 Aron Palema (6,0 %) har visserligen ett svårt läge i en V75-final men han levererar alltid starka prestationer och det finns en vettig chans att han hittar ryggen på favoriten 2 Zenit Brick (36 %) här under slutvarvet och då är det inte alls omöjligt att spurta ner honom till slut. Aron Palema har vunnit båda starterna på Solvalla tidigare efter topplopp och har sex segrar på åtta starter under hösten som är en av hans bästa årstider och han har gått mycket bra i jänkarvagnen på slutet. I övrigt blir det antagligen barfota runt om och blinkers.

V75-5: 9 Mellby Don Juan (4,5 %) har inte fungerat när han provats barfota runt om vid två tillfällen men det känns ändå spännande att han ska gå barfota bak nu för första gången eftersom vi är inne på att det kan bli mer lyckat. Senast satt han kvar med mycket krafter kvar i rygg ledaren och med ett liknande smyglopp nu med startsnabba startryggar och Örjan Kihlström i sulkyn för första gången på länge gör honom klart skrällduglig då han har en ruggig förmåga att leverera när det handlar om V75-finaler. I övrigt blir det sannolikt öppet huvudlag och jänkarvagn.

V75-6: 1 Explosive Merlot (9,1 %) gick med preparébalans med skor runt om och vanlig vagn senast och höll fullgott som tvåa men det var mest ett led i matchningen hit och han visade klassen näst senast när han gick barfota runt om och med jänkarvagn i ett V75-lopp och det är ett klart plus att det blir lättning igen till den här starten. Han lär knappast kunna hålla upp ledningen men lär få ett bra lopp härifrån och hästen är segerfarlig – inte minst med tanke på att favoriten lär få ett betydligt tuffare lopp.

V75-7: 11 Hazard Boko (4,6 %) är en av två barfotahästar som utmärker sig sett till spelvärdet i den sista avdelningen då han tänt till ordentligt sedan skorna rycktes för första gången för fyra starter sedan. Nu blir det dessutom helstängt huvudlag igen som i E3-finalen näst senast där han såg otroligt läcker ut istället för öppet huvudlag som det var senast och vi tycker att han känns klart mest spelvärd bakom vårt spikförslag. I övrigt blir det jänkarvagn som vanligt på slutet.

Överspelade

V75-7: 1 Executive Caviar (19 %) har visat en härlig inställning men har tveksam dagsform i kombination med att kullkamraterna kanske har kommit ikapp honom lite och han har dessutom innerspår den här gången vilket talar för att det blir en strulig resa då han inte är speciellt startsnabb. Stallet menar på att han har haft problem med blodvärdena och att det är på väg att bli bättre nu och vi tror också på en förbättrad insats men han känns ändå överspelad som delad favorit i våra ögon.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170930

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.