V75 Solvalla

V75

Vårt systemförslag är fräckt och nu jobbar vi in miljonerna!

Vi är mitt inne i en härlig kriteriehelg med hög sportslig kvalitet. Gårdagens lopp på Solvalla gav en bra försmak av vad som komma skall i helgen och vi ser verkligen fram emot helgens tävlingar.

Idag är det som “vanligt”Jackpot och på förhand är känslan att det kan bli rätt favoritbetonat då favoriterna överlag ser riktigt starka ut. Samtidigt finns det en del som talar emot dem och vi blir inte förvånade om det kommer några rejäla smällkarameller under dagen. Vårt systemförslag tar sikte på det scenariot och vi siktar högt och hela 72 % av våra systemkombinationer ger över 100 000 kronor i utdelning.

Eftersom favoriterna trots allt ser starka ut så behöver det inte vara fel att köra en flerkupong som komplement till vårt systemförslag där du utöver vår spik även spikar våra utgångar samt förslagsvis 6 Quantanamera (12 %) i stoloppet.

Dagens höjdpunkter är:

  • Klass 1-finalen som håller mycket hög klass och här finns det några hästar som vi blivit riktigt förtjusta i de senaste veckorna. Högst håller vi 10 Spark Rick (18%) som vi tror kan gå riktigt långt!
  • Silverdivisionen som är vidöppen och vi är mycket nöjda med vår spelvärda A-grupp där samtliga tre hästar i gruppen har under 8 % av insatserna på sig. Vi har helgarderat och håller en extra tumme för 8 Mr Chicago (3,0 %) som är en av våra absoluta favorithästar och om det bara lossnar för hästen så blir det åka av.
  • Bronsdivisionsfinalen som är en av de bästa finalerna i klassen som körts inom överskådlig tid. Insatserna är spridda över fyra hästar och vi väljer att ta ställning för 10 Frozen (20 %) som enligt oss tillsammans med Riff Kronos (som vi tror blir instängd) har bäst formkurva.

Vår analys bygger på att det ska gå att köra på valfri balans.

Spiken

V75-7: 10 Frozen (20 %) väljer vi att spika trots att han faktiskt har usel statistik med dessa förutsättningar. Hästen har aldrig vunnit på medeldistans trots 13 försök och från bakspår trots sju försök.

I normala fall hade vi sågat hästen eller åtminstone rankat ner hästen med ovan statistik men ingen regel utan undantag. Vi väljer att spika då vi dels har en grym feeling för att hästen kommer göra sin hittills bästa prestation i karriären idag samtidigt som vi tror att han kommer att få ett bra lopp i andraspår. Värst emot anser vi att 1 Riff Kronos (18 %) är men vår tro är att han kommer bli instängd samtidigt som vår känsla är att de två andra betrodda 2 Poker Kronos (16 %) och 8 Jeppas Maxi (35 %) är på väg neråt i form.

Vill du känna dig trygg i loppet kan du helgardera med ovan 4 streck men då vi vill ha stuns i systemet så väljer vi att spika på den vi tror mest på som dessutom inte är favorit.

Utgångar

V75-1: 4 Canaka B.F. (64 %) går från klarhet till klarhet och trivs utmärkt på Solvalla. Hästen har mött den yttersta eliten i senaste starterna och gjort det med bravur. Nu går hon ner i klass och är storfavorit vilket är berättigat och bör ha störst vinstchans i hela omgången. Vi väljer dock att gardera då hon idag kommer tvingas gå den tunga vägen samtidigt som hon möter dels:

  • 1 Diliva Käll (8,8 %)  som vi bedömer har en högstanivå i närheten av Canaka B.F. Nu är hon spetsfavorit och ska gå ifrån spets. Hästen bör ha flyttat fram sin form rejält sedan senaste starten och även om vi tror att det krävs några starter till innan den riktiga formen är där så är hon svår att räkna på och 8,8 % av insatserna anser vi vara för lite.
  • 5 Fleetwood Hanover (18 %) har imponerat oerhört på slutet och det är svårt att bedöma hur bra hästen är egentligen. Nu blir det ett elddop men Peter Untersteiner överraskar positivt om och om igen med sina hästar och vi blir inte förvånade om det blir en ny överraskning idag.

Summa summarum anser vi det finns tillräckliga anledningar att nöja sig med utgång även om vi befarar att Canaka B.F. bara är bäst.

V75-4: 4 Calvin Borel (46 %) är vi extremt förtjusta i och vi anser att han är extremt överlägsen i loppet. Vi tror den här hästen har kapacitet att ta sig upp till den yttersta eliten och hade vi varit säkra på att han dels tar långresan bra och inte galopperar hade vi spikat utan att blinka. Nu nöjer vi oss med utgång.

Övervärderade

V75-2: 9 Coldtown (25 %) är en mycket bra häst men vi har inte riktigt tagit till oss hästen på samma sätt som flera andra hästar i loppet. Nu har han ett ofördelaktigt startspår samtidigt som vi inte blev imponerade av den senaste prestationen.

V75-7: 8 Jeppas Maxi (35%) anservi vara överstreckad idag då han dels kommer ifrån en aningen sämre prestation samtidigt som han har ett besvärligt utgångsläge. Hästen är extremt bra men nu möter han tuffare motstånd än någonsin och borde i våra ögon inte vara favorit.

Skrällbud

V75-6: 8 Mr Chicago (3,0 %) visade under fjolåret några prestationer som vi fortfarande har på näthinnan. Hästen visade utstrålning och fart som räcker riktigt långt. Vi blev extremt nöjda med vad vi såg i senaste starten då han återkom efter vila och blir inte förvånade om han kliver ytterligare framåt till denna start. Vi ser honom som en het spetskandidat idag och han har kapacitet att hålla undan och faktiskt vinna lätt om han tagit ett rejält skutt på formkurvan idag vilket vi faktiskt har lite feeling för att han har.

V75-6: 5 Tresor d’Inverne (5,0 %) är även han en het spetskandidat i samma lopp som ovan häst. Idag är han rejält bortglömd då han kommer från lite sämre prestaioner. Dessa prestationer kommer dock från bakspår och då han är en extrem spetshäst tar vi inte speciellt hårt på detta och då även träningsrapporterna inför denna start är positiva så utfärdar vi en varning.

Ranking

Nedan kan ni se vårt förslag på Jokersystem och matematiskt system.

De hästar som är fetmarkerade nedan är de som ingår i vår ram på Jokersystemet.

A-hästar B-hästar C-hästar D-hästar
V75-1 4 Canaka B.F. 5.1 6.7.2 8.9.10
V75-2 10.3.5.2 12.4 1.9.7.6.11.8
V75-3 1 Standout 10 On Track Piraten 2.8.9.7.4.6 3 System Performance
V75-4 4 Calvin Borel 5.10.7 12.1.3.2.9.8.11.6
V75-5 6.5.14 1.13.7.8 4.10.2 9.3.11.15.12
V75-6 8.5.6 7.2.4.10 9.11.12.3
V75-7 10 Frozen 1.8 2.3 11.5.4.7.9.6.12

Jokersystemet

V75 förslaget är på 3 488 kronor. Reduceringsgraden är idag 87 %.

De hästar som ingår i ramen är: 5*9*2*6*9*11*1

Kraven är: Högst 1 C-häst, minst 4 A-hästar.

Utgång, minst en av följande hästar måste vinna:

V75-1: 4 Canaka B.F. (64 %)

V75-4: 4 Calvin Borel (46 %)

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

2*9*3*1*10*11*1 = 2 970 kronor