V75 Solvalla

V75

Elitloppshelg med V75-finaler på Solvalla och vi spikar en skräll som ska gå med “racerbalans”

[content_protector password=”travfest” cookie_expires=”3600″]V75-omgången i lördags kom vi inte rätt på då det mest var betrodda hästar som vann förutom i Gulddivisionen där vi inte alls var vakna på Workout Wonder och att han skulle tävla barfota runt om vilket inte var känt när vi skrev våra tips. Han var otroligt bra i höstas när han gick barfota runt om också och blåste runt hästar som Uncle Lasse, In Vain Sund och Wild Honey men han verkar inte ha hovar för att kunna tävla barfota speciellt ofta och det var därför inte förvånande att de tackade nej till två hårda heat en vecka efter det där loppet i Elitloppet. Autobahn och M.T.Insider var riktigt iordningställda i den omgången dock och de hade vi också med tidigt men på det stora hela var det en lördag att glömma.

Den här helgen är det en stor travfest på Solvalla med Elitloppet på söndagen och Sweden Cup och V75-finaler med Harper Hanovers lopp på lördagen och det ser klart intressant ut spelmässigt och vi ger den en fyra på en femgradig skala i spelvärde. Om man kan tänka lite utanför ramarna när det är V75-finaler så kan man få riktigt bra betalt ibland vilket vi har sett många gånger förut men det gäller att lista ut vilka hästar som har rätt utvecklingskurva och kan höja sig ett snäpp till och vilka som gav allt de hade i försöken. Vi var länge inne på att spika 4 Like a Star (19 %) som antagligen ska lättas i balansen och vi tror kommer göra en topprestation den här gången då vi tycker att det finns ett stort värde i att spika här i ett lopp där många kommer sprida strecken men vi är inte helt säkra på att lättningen blir av samtidigt som spåret kan ställa till det och vi väljer istället att ta ställning i Harper Hanovers lopp i V75-7 där vi lämnar 6 Aileron (9,4 %) ensam på kupongen. Det är stor chans att han når spets och det är maxat i balansen och vi tror att speciellt barfotabalansen kommer göra en stor skillnad på den här hästen.

Om det går dåligt med tipsen så kan vi i alla fall inte skylla på vädret då Solvalla haft en otrolig tur med det i år. Det väntas uppehåll och högsommar med strålande sol under helgen och omkring 26-27 grader varmt. Banpersonalen har jobbat dygnet runt under veckan med att vattna banan så att den ska vara hård utan att bli stum och istället få den rätta svikten och de hoppas kort sagt på världsrekordtider. Under fredagens tävlingar på Solvalla så såg vi också många snabba tider och med tanke på kvaliteten på hästarna så kan vi få se flera rekord under helgen. Vi räknar med andra ord med att man ska kunna köra med valfri balans om inte något oförutsett inträffar.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om hemsidan, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: http://www.andelskungen.se/tipsters/12/

V75-1 Stoeliten

Omgången inleds med Stoeliten som är ett autostartlopp över sprinterdistans och här hittar vi omgångens stora “lampa” i form av 3 Wild Honey (75 %) som många kommer spika direkt då hon var nära att kvala in till Elitloppet förra helgen men vi var inte helt övertygade om intrycket då och är inte säkra på att det blir spets utan anser att en stor del av värdet i omgången ligger i att hon sviker och lägger henne som överspelad till den här höga spelprocenten och skriver mer om det under separat rubrik nedan.

Vårt förstastreck är istället 2 Patricia Hastrup (5,8 %) som har spetsläge och är i sitt livs form och vi ser faktiskt henne som en tänkbar spik för den fräcke men vi nöjer oss med ensam A-häst och utvecklar tankarna om det under rubriken skrällbud. Därefter rankar vi italienaren 10 Shadow Gar (3,8 %) som är okänd för den svenska publiken vilket vi tackar för då de flesta inte verkar förstå hur bra hon är. Hon var bra på Vincennnes i vintras och ska liksom då gå barfota runt om och stallet verkar inne på att en ryggresa över kort distans kan passa perfekt och det krävs så klart antagligen att det blir lite klaff på bitarna under vägen men spåret är lite intressant i alla fall. Hon körs av friskusen Pietro Gubellini och med ett högt uppskruvat tempo och rätt resa så kan hon bli svår att stå emot.

På vårt systemförslag tar vi även med rysaren 5 Jeepster (1,8 %) som är en uppstickare som liksom tipsettan antagligen är bättre än någonsin på äldre dagar och vi utesluter faktiskt inte vinst om hon bombar till spets igen även om det är väldigt tuffa motståndare här. Senast gick hon barfota fram men nu är det barfota runt om som gäller igen vilket är optimalt tillsammans med jänkarvagn och open eye-huvudlag som vanligt. Vi tar även med 4 Ranch Kelly (2,0 %) som har agerat riktigt bra med lättad balans på slutet. Senast var det bakskor på med tanke på det här loppet och vi förväntar oss barfota runt om nu och en vass prestation. Hon kan få svårt att rå på favoriten om hon blir släppt till spets men hon har i alla fall ett bra utgångsläge och blir det överpace så kommer också hon in  i matchen. Vi vill även nämna 7 Galactica (1,7 %) som stod för ett fint intryck senast i jänkarvagn och med open eye-huvudlag för första gången förutom barfota bak och hon kommer säkerligen göra ett bra lopp med samma utrustning igen men läget är så klart problematiskt och vi fick inte råd med henne. Vi tycker att vår A-häst är mycket intressant och storfavoriten har en vettig chans annars men faktum är att vi inte känner oss speciellt trygga med de streck som vi har på systemet och gör du ett större system så rekommenderar vi streck på alla förutom ettan.

V75-2 Klass II

Dagens andra V75-avdelning är ett medeldistanslopp med autostart. Loppet är rundspelat med fem deltagare över 11 % och av dessa betrodda tar vi bort 3 Floyd P.Boko (14 %) från systemet som visserligen höjt sig rejält efter kastration och efter att de börjat köra honom barfota runt om och med jänkarvagn och det blir samma igen men vi anser fortfarande att han är lite för seg för att räcka till i en V75-final och chansar bort honom då det finns roligare bud. Vi anser att loppet är rätt skiktat och känner oss trygga med de sex streck vi har på vårt systemförslag. Vårt klara förstastreck och även utgång är 5 Rushmore Face (15 %) som vi skriver mer om under rubriken utgångar. Där bakom rankar vi 1 Upstream (15 %) som imponerade senast på V75 där han hade lättats till barfota fram och spårade runt om. Nu blir det ytterligare lättning till barfota runt om och eventuellt en jänkarvagn också och en ny kusk i form av Åke Svanstedt och lyckas han försvara spets utan att det kostar för mycket så kan han mycket väl spåra runt om. Vårt huvudscenario är dock att öppningen kan bli för tuff i det här sällskapet som är tuffare än förra veckan.

Därefter rankar vi 6 National Prince (24 %) som är vår knappa spetsfavorit nu när han ska gå med can’t see back-huvudlag som han hade på senast när han blåste till spets i Kungapokalen. Han släppte och galopperade vid en tempoökning senast men han har fungerat mycket bra med jänkarvagn i de tre senaste starterna och är tidig här. Det gäller i princip samma sak för honom – att om det inte kostar för mycket så kan det mycket väl räcka hela vägen om han når spets och det här motståndet är faktiskt enklare än senast för honom. Loppets riktiga rysarbud är 12 Dino Baggio (0,7 %) vars kurva pekar spikrakt uppåt och vi gillade verkligen intrycket senast när han tävlade barfota runt om för första gången. Spår tolv kan tyckas vara iskallt men faktum är att bakspåren 10, 11 och 12 inte är något tydligt minus i denna proposition där det brukar bli full fart och vi ser chansen för överpace som relativt stor och det blir sannolikt barfota runt om igen vilket är ett klart plus. Nämnas bör också 11 Uppohoppa (8,8 %) som var kraftigt förbättrad senast med jänkarvagn i kombination med skor runt om för första gången och det blir samma utrustning igen och Örjan Kihlström lär köra ett smyglopp här mellan hästar och brukar ha en sällsynt förmåga att vinna denna helg.

V75-3 Klass I

Den tredje V75-avdelningen går över medeldistans med autostart och knapp favorit är 3 Iago Zon (23 %) men det köper vi inte utan lägger in honom under rubriken överspelade vilket vi skriver mer om nedan. Vårt förstastreck är 11 Stand Bayou (11 %) som är en häst som har höjt sig flera nivåer på slutet och vann åkandets i Finland senast och ska provas med urryckare för första gången vilket kan få stor effekt framför en stor och högljudd publik. Som vi läser loppet kommer Robert Bergh bomba framåt offensivt med 8 Malkin (16 %) där jänkarvagnen hängs på igen och se till att det blir ett hårt tempo. Som vi nämnt tidigare brukar Örjan Kihlström ha en kuslig förmåga att lyckas just denna helg och vi är inne på att det blir högt tempo här också i ett jämnt fält och att han bör därmed ha goda möjligheter att blåsa ner allt med en lämplig ryggresa.

Där bakom varnar vi för 1 Niagara Broline (7,1 %) som gick bra i jänkarvagn senast och har ett intressant läge och vi skriver mer om under skrällbud nedan och därefter rankar vi 4 Rafiki Fri (4,9 %) trots att det kanske känns lite långsökt att Anna Isabelle Karlsson ska vinna på V75 men det skulle vara väldigt kul om det skedde framför den stora publiken på plats. Det är ett statistiskt plus för honom med täta starter och extra intressant att det aviseras jänkarvagn för första gången även om effekten av svensk jänkarvagnsmodell på honom inte varit något otvetydigt utropstecken men som lågprocentare känns han tidig från ett fint utgångsläge. Vi tar även med Robert Berghs kapabla duo 9 Making Love (15 %) som förutom barfota runt om ska gå med jänkarvagn i den här starten vilket lär höja hästen ytterligare även om det blev galopp senast de försökte den kombinationen samt ovan nämnde 8 Malkin (16 %) som kanske är fältets mest kapabla hästar. Vi hade gärna streckat vidare här då det är många fina hästar med i fältet.

V75-4 Diamantstoet

Omgångens fjärde V75-avdelning är ett medeldistanslopp med voltstart för ston. Loppets klara favorit är 11 Darling Hornline (34 %) och att det är fältets mest kapabla häst råder det inga större tvivel om men det är tufft att ta in tillägg denna helg på den snabba banan och det är många hästar på startvolten och vi är inne på att det kommer bli dryga spår och väljer att spela utgång emot. Hon har också lite hetsiga tendenser och det kan bli lite vasst med mycket publik på plats. Vår utgång är istället 4 Like a Star (18 %) som det låter uppåt på ifrån stallet och vi har “feeling” för en topprestation om det blir en ordentlig lättning på balansen för första gången. Vi skriver mer om henne under utgångar och bakom nämnda hästar tar vi med två rejäla smällkarameller i B-gruppen i form av 5 Tanya Gel (2,0 %) som var lite sämre med skor runt om senast men övertygade i två barfotastarter med svensk jänkarvagn innan dess och ska återgå till barfotabalans igen. Det kan dock bli vanlig vagn när det är voltstart och det skulle i sådana fall vara ett klart minus och det är värt att hålla ögonen på. Det känns annars som ett plus med Örjan Kihlström upp i sulkyn i alla fall.

Därefter rankar vi 2 Elita Memphis (1,4 %) som har höjt sig rejält på slutet och det är lite intressant nu med täta starter vilket vi ser som ett plus enligt statistiken och kusken Ulf Eriksson som vi anser vara allmänt underskattad. Hon bombar inte runt dem hur som helst men är rejäl och bör sitta bra på det idag och med ett lämpligt lopp på rulle så tror vi att hon blir att räkna med. 9 Dream Lane (12 %) var som en ny häst på “racerbalans” senast och ska antagligen gå likadant igen men är säkerligen bäst med tätkänning och jänkarvagnen får också störst effekt där och hon får nöja sig med att vara C-häst men vi kan nämna att vi känner oss långt ifrån trygga i detta lopp då det är lite som skiljer hästarna åt och löpningsförlopp lär bli avgörande. Vi väljer att gå relativt kort på sex hästar då vi inte vill offra alltför många streck i detta lopp då vi är helt inne på att spelarkåren kommer sprida dem vilt här och vi genom att begränsa oss får en lite annan systemkonstruktion än de större Jokersystemen.

V75-5 Top 7 – Silverdivisionen

Den femte V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart och det här loppet kan mycket väl avgöras direkt i spetsstriden om 1 Bravo Navarone (26 %) lyckas hålla upp spets för då bör loppet vara över. Han har en vettig chans från andra positioner också så länge han inte blir fast och vi spelar därför utgång på honom tillsammans med miljondraget och “infovinnaren” 6 Nappa Scar (4,6 %) med Örjan Kihlström som vi skriver mer om under utgångar nedan. En tidig B-häst är även 4 Emmett Brown (4,8 %) som har ett perfekt utgångsläge och har höjt sig på slutet och det som gör honom extra intressant är att ett helstängt huvudlag aviseras för första gången även om hästen ofta gått med open eye-huvudlag, halvstängt huvudlag eller norskt huvudlag samt att hästen ska gå med jänkarvagn som fungerade så bra för första gången på flera år vid den senaste segern. Johan Untersteiner verkar vara sugen på att ladda och köra i spets men det bör bli svårt att komma förbi hästarna invändigt även om han är väldigt kvick i benen i början.

Favoriten 3 Re Doc (38 %) tar vi även med i B-gruppen på den hyggliga spetschansen. Han har höjt sig rejält på slutet då han kontinuerligt tävlat barfota runt om och med jänkarvagn och lyckas Robert Bergh ta spets direkt så är det hästen att slå. Vi taxerar dock spetschansen till endast 40 % och missar han den så blir det betydligt svårare även om han vann bakifrån på Charlottenlund och till nuvarande procent ser vi honom som något överspelad. Vi tar även med den på slutet kraftigt förbättrade 9 Order To Fly (11 %) som C-häst och stänger porten där.

V75-6 Bronsdivisionen

Den sjätte V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart och detta lopp håller skyhög kvalitet rakt igenom. Här finns alla förutsättningar för en rejäl spetskörning inledningsvis då det vimlar av startkatapulter och offensiva kuskar och dessutom så är det maxat med utrustningsförändringar på flera håll. Vår A-duo består av 2 Aron Palema (15 %) som det har varit mycket “stim” om en längre tid och nu ska det väl snart vara dags då det aviseras intressanta förändringar. Till denna start hoppar till att börja med Åke Svanstedt upp i sulkyn vilket är lite intressant även om det kanske inte går att snacka om en stor kuskförstärkning då Erik Adielsson inte är någon duvunge i sulkyn heller. Det som gör honom extra intressant är dock att det aviseras helstängt huvudlag för första gången vilket vi är inne på kan ge en enorm effekt på en häst som alltid går med öppet huvudlag – inte minst med tanke på den högljudda publiken på plats. Dessutom aviseras det jänkarvagn likt näst senast och utgångsläget är perfekt då han sitter direkt i andraspår och lär gynnas rejält om det blir tokköring från flera håll då han inte lär vara inblandad i den.

Vår andra A-häst är 11 Barkevious Mingo (11 %) och ni som följer oss vet att vi nästan är barnsligt förtjusta i hästen sedan han börjat tävla i jänkarvagn även om han har några plumpar i protokollet utan egen förskyllan och vi brukar höja upp honom i rankingen vilket mestadels skett med stor framgång. Han är allra bäst ifrån spets men har även visat sig fungera bra bakifrån och nu gynnas han också rejält om det blir förväntat överpace och vi har en god känsla för att han kan blåsa till allt. Därefter rankar vi 6 Dragster (12 %) som troligtvis är allra snabbast iväg vid full laddning och har varit otroligt bra i år när han tävlat på topp och han kan hålla undan hela vägen. Det som gör honom extra intressant är att det nu förutom barfota runt om blir helstängt huvudlag som han senast tävlade med i Derbykvalet där han var mycket bra i ett tufft sällskap. Favoriten 5 Moni To Spare (28 %) rankar vi därefter då detta är en sort som vi håller högt men vi var inte stormförtjusta i intrycket senast även om hästen hade lite krafter kvar i mål och det känns som att det kan bli knivigt att hitta ett bra löpningsförlopp här runt flera startsnabba hästar så vi anser att procenten är lite i överkant. 4 Sheriff Bi (4,0 %) ska gå med helstängt huvudlag och jänkarvagn för första gången samt barfota runt om och har tränat mycket bra i den vagnen under veckan enligt uppgift och det är en intressant rysare som precis fick plats på vårt system. Loppet känns vidöppet och vi tar totalt med åtta hästar men har du en fetare plånbok så rekommenderar vi fler streck.

V75-7 Harper Hanovers lopp

V75-omgången avslutas med klassikern Harper Hanovers Lopp som går över 3140 meter och voltstart som vanligt. Loppet är öppet för deltagare som tjänat lägst 300 001 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 700 001 SEK och med 40 meters tillägg vid vunna 1 600 001 SEK. Loppet brukar vanligtvis vinnas av någon kanon på tillägg men årets upplaga är kanske inte lika vasst som vi är vana vid med lika många utländska gäster och vi tror därför att vinnaren hittas på startvolten den här gången på en mycket snabb bana och det blir hur som helst ett mycket sevärt lopp även om den absoluta eliten bland långskubbarna saknas. Klar favorit är 13 Sauveur (47 %) och det här är en springare som för det mesta brukar prestera på Solvalla. Om han kommer vettigt till så blir han svår att stå emot men då han är ganska ensam på den bakre volten och det kan gå undan där framme så hittar hittar vi inget spelvärde på favoriten och väljer istället att spika emot. Vår spik är 6 Aileron (9,4 %) och här är vi inne på att det kan vara spets och slut. Tränaren Robert Bergh är en mästare på att ställa i ordning till specifika uppgifter och spiken känns klockren. Vi väljer att sätta favoriten Sauveur som förstahandsreserv då vi är inne på att loppet först och främst står mellan ovan ekipage.

Spiken

V75-7: 6 Aileron (9,4 %) startar i Harper Hanovers lopp och har lottats till ett perfekt springspår då vi tror att han kan promenera till spets därifrån om Robert Bergh prickar starten någorlunda. I Harper Hanovers brukar vinnarna oftast komma från den bakre volten men i år har det inte lockat lika många kanoner som vanligt och i vanliga lopp över tre varv är det ofta intressant med spetshästen istället. Det är inte lätt att ta tillägg om de drar musten ur fältet i ett jämnt tempo där framme och det är mycket möjligt att vi får se en ny “Balfour” nu – dvs hästen som slog av Sauveur senast då han maxades i balansen. Aileron kommer från samma stall som vet vad som krävs och ska också antagligen gå barfota runt om för första gången och dessutom med den jänkarvagnen som han har provat två gånger i år med en imponerande seger och ett galoppmisslyckande som resultat. Han gick med skor runt om senast då han gick med jänkarvagnen över tre varv och fick startförbud då men vi räknar med att det ska fungera bättre nu när han går barfota runt om för första gången för en häst som lätt slår sig och i den senaste starten när han gick barfota bak för första gången i år så avslutade han mycket bra. Han har varit struken inför det här och kanske är bäst med täta starter (sex av sju segrar tagna inom 20 dagar) men han är perfekt inmatchad och Robert Bergh har siktat hit och brukar vara riktigt bra på att ställa i ordning inför såna här uppgifter. Vi taxerar vinstchansen till 32 %.

Utgångar

V75-2: 5 Rushmore Face (16 %) hålls skyhögt ifrån stall Kolgjini och det har vi verkligen förståelse för då det är en modell av högsta kaliber som mycket väl kan vara en het kandidat i årets Derbyfinal. Senast var han ute i kvalet till Kungapokalen och gjorde då bort sig med galopp men insatsen därefter var mersmakande och han visade fin form och en kapacitet som i våra ögon överglänser dagens motstånd. Som vi ser det bör han sitta riktigt bra på det direkt här och även om han inte gjort sig känd som någon startraket så trillar vi inte av stolen om han håller ut startsnabba 6 National Prince (24 %) inledningsvis. Om han gör det så kan han mycket väl forceras mot täten istället men oavsett så tror vi faktiskt på en bra chans från alla positioner och vi ser mest galopprisken som taxeras till 40 % som det värsta hotet emot segern. Han är okomplicerad vad gäller balansen som är skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som vanligt och vi taxerar vinstchansen till 42 %.

V75-4: 4 Like a Star (19 %) är en mycket fin individ som varit lite av en varannangångshäst på slutet och vi är inne på att det är dags för en av hennes topprestationer den här gången igen och då blir det inte lätt för tilläggshästarna att ta in 20 meter i spåren. Senast var hon ute i ett kval till Drottning Silvias Pokal och stod för en blek figur men hon har fått ta igen sig sedan dess och har blivit behandlad och vi är inne på att det kan vara positivt då hon har bra statistik efter vila tidigare (2-0-1 på tre starter). Fjärdespåret tror vi inte är några problem och om hon bara går iväg felfritt så lär vi få se ett offensivt upplägg där Lutfi Kolgjini kör mot täten och då blir hon svårslagen men även från andra positioner så är det en vettig segerchans. Det som gör hästen extra intressant i den här starten är att hon antagligen ska lättas ordentligt för första gången från tunga järnskor, sulor och boots till aluminiumskor fram och barfota bak och det är en stor lättning och något man verkligen ska vara vaken på när det handlar om en sån här klassig häst. Det är i skrivande stund inte helt säkert om den här lättningen blir av och annars är hon inte riktigt lika het. Vi tycker att hon har varit vassast med svensk jänkarvagn (som hon haft i de två senaste segrarna) men det är osäkert hur det blir i den här starten från det här läget också i skrivande stund. Vi taxerar tills vidare vinstchansen till 31 %.

V75-5: 1 Bravo Navarone (26 %) är en klasshäst som kommer duga bra i Gulddivisionen och rent kapacitetsmässigt anser vi att han står för en klass för sig själv här. Hade vi varit övertygade om att han håller upp spets inledningsvis så hade vi spikat utan tvekan men nu taxerar vi spetschansen “endast” till 30 % och missar han den så finns en risk att han får problem. Om Adrian Kolgjini lyckas hitta ut i andraspår så är vi tämligen övertygade om att han kör fram i dödens och där tror vi på en hygglig chans att han tar ner ledaren och håller undan för resten av fältet. Det oroar dock lite att han ska gå med skor runt om då han är vassast barfota bak eller barfota runt om och att de redan nu siktar mot framtida lopp i Frankrike mellan raderna. Vi taxerar ändå vinstchansen så högt som 41 %.

V75-5: 6 Nappa Scar (4,6 %) chockade oss när han skrällvann näst senast på V75 i årsdebuten på preparébalans och han verkar ha gått framåt av vinterträningen och visade att han har en hel del pengar att hämta under säsongen. Senast tävlade han med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag igen och gjorde bort sig med startgalopp men till denna uppgift låter det mer påställt och det blir “racerbalans” istället med barfota runt om, jänkarvagn samt halvstängt huvudlag som han tävlade riktigt bra på redan förra året som tvåa bakom Uncle Lasse. Han är även enormt kuskförstärkt med Örjan Kihlström istället för Per Lennartsson för första gången i karriären och som vi redan tjatat om så är han vanligtvis livsfarlig denna helg och det kan bli en perfekt smygresa här. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Övervärderade

V75-1: 3 Wild Honey (75 %) är berättigad storfavorit och ser vi på tider och meriter så känns det nästan fånigt att spekulera i favoritfall. Vi lutar oss dock inte blint på sådana faktorer utan synintrycket på hästen samtidigt som vi vill ha ett tydligt gynnsamt loppscenario om vi ska köpa en storfavorit av denna rang. Om vi börjar med synintrycket så är vi faktiskt lite tveksamma till formen då hon inte övertygade nämnvärt vid den relativt enkla segern näst senast (kraftigt brunstig enligt stallet) och trots andraplatsen i Gulddivisionen på V75 i Gävle i förra veckan så blev vi faktiskt lite besvikna på insatsen igen. Det var aldrig någon glöd i henne och med full form så borde hon ha vunnit eller åtminstone ha varit närmare i mål.

Vi är inte helt främmande för att hon faktiskt inte tagit Frankrikestarterna i vintras på bästa sätt och även om det nu handlar om täta starter vilket tidigare visat sig vara positivt så har vi en gnagande känsla av att vi kommer få se en lite sämre prestation idag igen. Dessutom är loppscenariot inte helt tydligt här då vi är inne på att 2 Patricia Hastrup (5,8 %) kommer hålla upp täten och köras därifrån då hon till skillnad mot favoriten är i sitt livs form. Känslan är att Wild Honey kommer tvingas gå i dödens och finns inte den riktiga toppformen där är vi osäkra på om hon både kan ta ner ledarinnan och samtidigt hålla undan för köhästarna och då kanske framför allt 10 Shadow Gar (4,0 %) som är mycket vass med en ryggresa och allmänt underskattad. Hon ska eventuellt gå med open eye-huvudlag istället för helstängt huvudlag i den här starten men det lägger vi inte någon större vikt vid och trots allt vi skrivit ovan går det inte att komma ifrån att Wild Honey ska vara favorit men med frågetecknen så värderar vi vinstchansen till endast 52 %.

V75-3: 3 Iago Zon (22 %) kommer från flera starka prestationer och utgångsläget är egentligen relativt bra men vi anser ändå att uppgiften ser svår ut. Hästen är relativt startsnabb men det finns flera startsnabba ekipage innanför och vi värderar spetschansen till endast 15 % och är tveksamma till om det är rätt taktik att gå där också då det nu handlar om medeldistans och hans bästa distans är sprinterdistans då han emellanåt visat hetsiga tendenser. Han får förlita sig på en smygresa men med det enorma publikhavet så är vi inne på att det är hög risk att han blir het och lägger krafter under vägen oavsett upplägg. Det blir barfota fram som på slutet toch vi taxerar vinstchansen till 11 %.

Skrällbud

V75-1: 2 Patricia Hastrup (5,8 %) kommer med toppform och vi blev överförtjusta i intrycket senast då hon gick barfota runt om och det verkligen lyste om henne. Nu ser förutsättningarna intressanta ut då hon till skillnad mot senast är ute på sin favoritdistans och hon är mycket startsnabb och har lottats till ett perfekt läge. Det är aviserat att hon ska spänna bågen och köras hela vägen i spets och då blir vi faktiskt inte förvånade om hon håller hela vägen då intrycket minst sagt var strålande senast och vi samtidigt inte är inne på att det blir någon topprestation av favoriten. Väljer kusken Lars Anvar Kolle att istället släppa spets direkt till favoriten så behöver inte vinnarhålet vara fel heller då hon är riktigt speedig och vi blir inte förvånade om hon speedar ner alla från vinnarhålet men vi ser helst att vi inleder omgången med spets-och-slut och att omgångens “megalampa” faller för då kan det bli en fin utdelning. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

V75-3: 1 Niagara Broline (7,1 %) är startsnabb och höjde sig rejält senast när han förutom barfota runt om gick med jänkarvagn för första gången i regi Johan Untersteiner. Vi är inne på att han kan hålla upp spets om kusken vill men med en hårdtryckande 8 Malkin (16 %) i dödens kan det kanske vara perfekt med vinnarhålet istället. Oavsett så bör det bli en fin resa och hade han inte varit förkyld och struken inför en tilltänkt start så hade det varit vårt klara förstastreck då han verkar vara under kraftig utveckling och formen pekar rakt uppåt. Han har också gjort det bra efter vila tidigare och vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*1*5*10*5*8*1 = 4 000 kronor[/content_protector]‎